fbpx

Publicatie datum: 11 september, 2023

Door: Thea

Best Geteste Gezichtscrème

Olay Touch of Sun 7-in-1 - Dagcrème en Zelfbruiner

Met deze gezichtscrème van het merk Olay kan jij goed voor de dag komen. De Olay Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcrème En Zelfbruiner zorgt ervoor dat jouw huid er gezond en licht gebruind uitziet. De crème bevat vitamine E en zorgt er onder andere voor dat je huid diep wordt gehydrateerd en dat het huidoppervlak sneller zal vernieuwen. Verder is er ook SPF toegevoegd aan de unieke formule zodat je gezicht ook is beschermd tegen uv-straling. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste gezichtscrème? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Iedere huid is anders en het vinden van de beste verzorging van jouw huid kan een hele uitdaging zijn. Vooral als het aankomt op de huid van je gezicht, want je wil natuurlijk wel goed voor de dag komen. 

Wij van Top-x kregen dan ook steeds vaker de vraag: 'Welke gezichtscrème is het beste?' en 'Welke gezichtscrème past het beste bij mij?' In dit artikel gaan wij je helpen met het beantwoorden van deze vragen. 

Wij hebben namelijk een uitgebreide gezichtscrème test uitgevoerd om ze te bepalen wat de best geteste opties zijn. Binnen onze test hebben wij onder andere gekeken naar de werking en effectiviteit van de verschillende crèmes. 

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld zodat je meteen de best geteste opties kan bekijken. Ben jij benieuwd naar de crèmes uit onze top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gezichtscrèmes

Beste Koop Gezichtscrème
1. Olay Touch of Sun 7-in-1 - Dagcrème en Zelfbruiner

Beste Gezichtscrème voor ieder huidtype
2. Biodermal P-Cl-E creme - Dagcreme

Beste Gezichtscrème voor de droge huid
3. Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion

Beste Voedende Gezichtscrème
4. Vichy Neovadiol Rose Platinum - Dagcrème 

Beste Budget Gezichtscrème
5. Garnier Skin Naturals SkinActive

Top 10 beste gezichtscrèmes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste gezichtscrèmes, dit zijn direct de meest verkochte gezichtscrèmes bij onderstaande webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een gezichtscrème? 

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten crèmes en allemaal beweren ze perfect te zijn voor jouw huid. Dit klinkt allemaal geweldig natuurlijk, maar niets is minder waar, want iedere huid heeft andere behoefte.

Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die je kunnen helpen met het vinden van de juiste crème voor jouw huid. Het is dan ook verstandig om deze punten goed door te lezen om miskopen te voorkomen. 

Wij hebben alle door ons geselecteerde producten uitvoerig op deze punten getest. Toch kun je als je nog niet helemaal overtuigd bent altijd nog even kijken naar de beste gezichtscrème volgens de consumentenbond.  

Huidtype

Allereerst is het handig om te kijken voor welk huidtype de crème geschikt is. Zo zijn er crèmes voor de gevoelige huid, de droge huid, vette huid, de normale huid en de wat oudere huid. Afhankelijk van jouw type huid kun je dus een crème uitkiezen. Of de crème ook geschikt is voor jouw type huid staat altijd aangegeven in de productomschrijving. 

SPF

Als tweede is handig om te controleren of de crème is voorzien van een SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor en is een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Het is altijd goed om een crème te nemen met SPF zodat je altijd goed beschermd bent tegen de zon. 

Ingrediënten 

Als derde is het ook belangrijk om goed te kijken naar de andere ingrediënten van de crème. Het kan natuurlijk voorkomen dat je allergisch bent voor een van de ingrediënten of dat je huid hier juist slechter van wordt. Wij raden je dan ook aan om altijd de ingrediënten lijst kort door te nemen. 

Inhoud

Als laatste is het handig om te kijken naar de inhoud van de gezichtscrème. De meeste crèmes zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten flacons met ieder zijn eigen inhoud. 


Wat is de beste gezichtscrèmes van 2023? 

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. In dit deel van het artikel geven we namelijk antwoord op de vraag: 'Welke gezichtscrème is het beste?'

In de onderstaande uitgebreide top 5 komen alle door ons geselecteerde crèmes nog een keer voorbij. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Voor het samenstellen van onze top 5 hebben wij onder andere gekeken naar: 

 • De werking van de crème 
 • Voor welk huidtype de crème geschikt is 
 • De ingrediënten

Ben jij benieuwd naar de uitgebreide top 5? Lees dan gauw verder en wie weet ontdek je nog een goede gezichtscrème aanbieding!

1. Olay Touch of Sun 7-in-1 - Dagcrème en Zelfbruiner

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de best geteste gezichtscrèmes van dit moment. Wij hebben dan ook de Olay Touch of Sun 7-in-1 - Dagcrème en Zelfbruiner geselecteerd als beste gezichtscrème 2023! 

Deze biedt de gebruiker maar liefst 7 huidvoordelen in slechts één eenvoudige stap, namelijk de crème aanbrengen op het gezicht. Over welke voordelen hebben wij het dan? Denk hierbij aan het hydrateren en egaliseren van de huid. 

Ook is deze crème verrijkt met vitamine E, dit zorgt ervoor dat de huid beter wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Verder kan vitamine E helpen om lichte littekens, bijvoorbeeld van acne, te vervagen. 

Een ander ingrediënten wat dit product bijzonder maakt, is de SPF. De SPF-factor van deze crème zorgt ervoor dat je huid wordt beschermd tegen uv-stralen. De crème is geschikt voor de normale, droge en vette huid. 

Voordelen Olay Touch of Sun 7-in-1 - Dagcrème en Zelfbruiner

 • Deze crème biedt de huid zeven voordelen
 • Versterkt met vitamine E
 • De producten van Olay worden jaarlijks in samenwerking met meer dan 8.000 vrouwen ontwikkeld
 • Voorzien van een SPF-factor

Nadelen Olay Touch of Sun 7-in-1 - Dagcrème en Zelfbruiner

 • Kan de huid irriteren als je niet tegen een van de bestanddelen kan

2. Biodermal P-Cl-E creme - Dagcreme

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je niet zeker weet welk type huid je hebt kan het vinden van een goede gezichtscrème best een uitdaging zijn. Ook begrijpen wij heel goed dat je geen zin hebt om allerlei producten te proberen. 

Om die reden hebben wij de Biodermal P-Cl-E creme - Dagcreme geselecteerd als beste gezichtscrème voor ieder huidtype. Of je nu wel of niet weet wat je huidtype is met deze crème zit je altijd goed! 

Ongeveer 90% van de Nederlandse vrouwen heeft last van huidproblemen. Om die reden heeft het merk Biodermal deze crème ontwikkeld. Door middel van dit product wordt het herstellend vermogen van de huid ondersteund. 

Hoe wordt de huid dan ondersteund? De huid wordt ondersteund door het plantaardig alternatief voor collageen, ceratonia-extract en vormt een laagje op de huid. Verder bevat de crème aminozuren, antioxidanten en vitamine E. 

Voordelen Biodermal P-Cl-E creme - Dagcreme

 • Geschikt voor ieder huidtype 
 • Dermatologisch getest & pH huidneutraal
 • Bevordert het herstellend vermogen van de huid
 • Verminderd rode vlekken en andere oneffenheden

Nadelen Biodermal P-Cl-E creme - Dagcreme

 • Deze crème bevat geen SPF en beschermt de huid dus niet tegen uv-straling

3. Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een droge huid hebt wil je een voedende crème aanschaffen. Maar helaas is de ene crème de andere niet en dat geldt natuurlijk ook voor de droge huid. Maar hoe kom je hier van af? 

Om ervoor te zorgen dat je huid minder droog wordt, kun je gebruik maken van de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion. Wij hebben dit product geselecteerd als beste gezichtscrème voor de droge huid. 

Misschien zullen sommige lezers het merk Clinique wel kennen, het merk is zeer bekend binnen de cosmetica wereld. Deze crème is door het merk ontwikkeld voor de extra droge huid tot de droog gecombineerde huid. 

Deze vochtinbrengende crème is ontwikkeld door verschillende dermatologen. Het product voedt en verzacht de huid. Ook wordt de huid gladder en beter, zodat deze weer gaat stralen. 

Voordelen Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion

 • Voedt en verzacht de huid
 • Ontwikkeld in samenwerking met dermatologen
 • Geschikt voor deextra droge huid tot de droog gecombineerde huid 
 • De crème wordt snel door de huid opgenomen

Nadelen Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion

 • Minder geschikt voor mensen met acne 

4. Vichy Neovadiol Rose Platinum - Dagcrème 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Naarmate jij en dus ook de huid ouder worden zal je huid niet iedere crème meer even goed opnemen. Hier kun je zelf niks aan doen het gebeurd gewoon. Met name vrouwen die net uit de overgang komen hebben hier last van. 

Speciaal voor deze groep vrouwen zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte gezichtscrème. Wij hebben daarom de Vichy Neovadiol Rose Platinum - Dagcrème geselecteerd als beste voedende gezichtscrème. 

De werking van deze crème is voor Vichy onderzocht onder 54 vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar. Maar liefst 93% van deze vrouwen ervaart een comfortabeler gevoel na het gebruik van dit product. 

De crème heeft een voedende en versterkende formule op basis van bijenwas en mineralen. Door deze ingrediënten kan de crème snel opgenomen worden door de huid en zal deze gelijk comfortabeler aanvoelen. 

Voordelen Vichy Neovadiol Rose Platinum - Dagcrème 

 • Maakt de huid gelijk steviger en stralender van aanblik
 • Zeer geschikt voor na de overgang 
 • Getest door 54 vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar
 • Helpt de huidbarrière versterken

Nadelen Vichy Neovadiol Rose Platinum - Dagcrème 

 • Minder geschikt voor jonge vrouwen 

5. Garnier Skin Naturals SkinActive

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een fijne gezichtscrème kopen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Wij begrijpen heel goed dat niet iedereen hetzelfde budget heeft om een goede crème aan te schaffen. 

Geen zorgen, wij hebben hier rekening mee gehouden bij het samenstellen van onze top 5. Wij hebben namelijk de Garnier Skin Naturals SkinActive geselecteerd als beste budget gezichtscrème. 

Dit is de goedkoopste optie uit onze top 5, maar geen paniek, dat betekent natuurlijk niet dat de kwaliteit ook lager is. Deze crème is verrijkt met Pro Retinol om zo de natuurlijke celvernieuwing van de huid te stimuleren. 

En dat is niet alles want Pro Retinol zorgt er ook voor dat de huid steviger wordt en rimpels minder zichtbaar zijn. Ook is deze crème verrijkt met SPF 15 voor een complete aanpak tegen huidveroudering. 

Voordelen Garnier Skin Naturals SkinActive

 • Goedkoopste optie uit onze top 5 
 • Verrijkt met Pro Retinol om celvernieuwing te stimuleren 
 • Maakt de huid gladder en vermindert zichtbaar de rimpels 
 • Deze gezichtscrème is dermatologisch getest

Nadelen Garnier Skin Naturals SkinActive

 • Niet geschikt voor de gevoelige huid

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gezichtscrèmes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gezichtscrèmes. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gezichtscrèmes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gezichtscrèmes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>