• Home
 • /
 • Gaming
 • /
 • Beste Gaming Toetsenbord [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Gaming Toetsenbord

Corsair K55 RGB Pro XT Qwerty Gaming Toetsenbord - Zwart

Corsair K55 RGB Pro XT

Het best geteste gaming toetsenbord van 2022 is de Corsair K55 RGB Pro XT. De Corsair K55 RGB Pro XT is je eerste stap naar verbeterde prestaties. Blijf altijd een stap voor dankzij de 6 speciale on-the-fly programmeerbare macrotoetsen. 

Multi-key anti-ghosting zorgt ervoor dat je combo’s, gemaakt door meerdere toetsen tegelijk aan te slaan, exact zo worden uitgevoerd als je ze had bedoeld. Dankzij de speciale volume- en mediaknoppen kun je al je media bedienen zonder de game te hoeven onderbreken.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is het beste gaming toetsenbord? Als gamer is het vinden van het beste gaming toetsenbord erg belangrijk. Alleen op die manier kan ze zonder frustraties je favoriete spelletjes blijven spelen. 

Er zijn veel soorten verschillende toetsenborden die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben. Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken! Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in gaming toetsenborden. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende toetsenborden en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.

Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gaming Toetsenborden

Corsair K55 RGB Pro XT Qwerty Gaming Toetsenbord - Zwart

Beste Koop Gaming Toetsenbord
1. Corsair K55 RGB Pro XT

Razer Ornata V2 Mecha-Membraan Qwerty Gaming Toetsenbord

Beste Multifunctionele Gaming Toetsenbord
2. Razer Ornata V2 Mecha-Membraan

Corsair K63 Compact - Mechanisch Qwerty Gaming Toetsenbord - Cherry MX Red

Beste Gaming Toetsenbord Mechanisch
3. Corsair K63 Compact

Trust GXT 830 Avonn - Gaming Toetsenbord - QWERTY / Zwart

Beste Gaming Toetsenbord Beginnner
4. Trust GXT 830 Avonn

iMice RBG Gaming Membraan Toetsenbord - QWERTY

Beste Budget Gaming Toetsenbord
5. iMice RBG

Top 10 Beste Gaming Toetsenborden

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire gaming toetsenborden bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top toetsenborden bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gaming Toetsenbord?

Het kopen van een goede gaming toetsenbord is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste gaming toetsenborden. 

Voordat je een toetsenbord koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Soort Gamer

Het hangt er een beetje vanaf welk soort gamer je bent. Een gaming toetsenbord moet bijvoorbeeld altijd zo snel mogelijk reageren en aangenaam zijn in gebruik.  Kies door voor mechanische toetsen, deze moet je niet helemaal intypen waardoor je sneller kan handelen. Daarnaast kan het interessant zijn om te kijken voor een gaming toetsenbord met RGB verlichting. 

Spellen

Verder is het belangrijk om te kijken naar de spelletjes die je hebt. Voor de meeste spelletjes zijn extra macro toetsen die je kunt instellen handig. Door je eigen macro’s in te stellen, laat je je personages makkelijker acties uitvoeren en zal het veel eenvoudiger zijn om het spel goed te kunnen spelen. 

Formaat

Voor de rest kan ook het formaat een belangrijk aandachtspunt zijn. De toetsenborden hebben verschillende afmetingen. Het is dus handig om van te voren goed te kijken hoe groot je handen zijn en wat je strek mogelijkheden zijn. Hierdoor kan je een toetsenbord kiezen die voor de meeste comfort zorgt.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van het toetsenbord. Er zijn heel veel verschillende en deze kunnen ook variëren in prijs. Zo zijn er toetsenborden boven de 200 euro maar ook onder de 100 euro. Bepaal dus goed van te voren welk bedrag je wil uitgeven.


Wat is het beste Gaming Toetsenbord van 2022? 

Wat is het beste gaming toetsenbord van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten toetsenborden getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste toetsenborden in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke gaming toetsenborden het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Corsair K55 RGB Pro XT

Corsair K55 RGB Pro XT Qwerty Gaming Toetsenbord - Zwart

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Het best geteste gaming toetsenbord van 2022 is de Corsair K55 RGB Pro XT! Dit is uit onze ultieme test gebleken en met dit toetsenbord haal je een topper in huis.

De Corsair K55 RGB Pro XT is een echte musth-have voor de fervente gamer. Dit toetsenbord heeft alles wat je nodig hebt om al je favoriete spelletjes te spelen! Met de handige RGB verlichting kan je blijven spelen tot in de vroege uurtjes. Dat is toch fijn als je een actief gamer bent

Bovendien heeft dit gaming toetsenbord 6 extra toetsen die je zelf kan programmeren. Daarnaast is er ook een Windowstoetsblokkering, zodat je kan genieten van een ononderbroken spel. Met de handige toetsen kan je erg snel alle gewenste acties uitvoeren. Dit toetsenbord heeft alles wat je als gamer nodig hebt, voor een aantrekkelijke prijs!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Corsair K55 RGB Pro XT

 • Windowstoetsblokkering
 • RGB-verlichting
 • Ingebouwd geheugen

Nadelen Corsair K55 RGB Pro XT

 • Geen mechanische toetsen

2. Razer Ornata V2 Mecha-Membraan

Razer Ornata V2 Mecha-Membraan Qwerty Gaming Toetsenbord

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar het best geteste multifunctionele gaming toetsen bord, dan is de Razer Ornata V2 Mecha-Membraan wat voor jou!

De Razer Ornata V2 Mecha-Membraan  is een absolute topper. Dit toetsenbord is uniek doordat de toetsen een combinatie zijn tussen mechanische en membraantoetsen. Hierdoor kan je genieten van de snelheid van mechanische toetsen en het heerlijke klikgeluid van de membraantoetsen. 

Daarnaast is dit toetsenbord zo ontworpen, dat je er eenvoudig eindeloos mee kan gamen zonder pijn te krijgen aan je pols. Dit gaming toetsenbord is hierdoor bijzonder aangenaam om te gebruiken. Bovendien heeft dit toetsenbord RGB-verlichting, programmeerbare toetsen en game templates voor enkele populaire games. Beter wordt het niet!

Voordelen Razer Ornata V2 Mecha-Membraan

 • Game templates
 • Programmeerbare toetsen

Nadelen Razer Ornata V2 Mecha-Membraan

 • Niet ultieme afwerking

3. Corsair K63 Compact

Corsair K63 Compact - Mechanisch Qwerty Gaming Toetsenbord - Cherry MX Red

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Corsair K63 Compact is het best geteste mechanisch gaming toetsenbord. Met dit toetsenbord haal je een betrouwbare binnen die lang meegaat.

De Corsair K63 Compact s ontzettend prettig om te gebruiken. Door de mechanische toetsen kan je erg snel al de gewenste acties uitvoeren. Het toetsenbord is voorzien van rode verlichting dat zorgt voor een nog aangenamere spelervaring. Hierdoor kan je het ook in het donker gebruiken.

Door zijn compact formaat is het toetsenbord ideaal om mee te nemen of voor als je plaats te kort komt. Het toetsenbord is ook voorzien van Windowstoetsblokkering zodat je niet gestoord wordt tijdens het spelen en de toetsen zijn volledig programmeerbaar met de hulp van CUE.

Voordelen Corsair K63 Compact

 • Compact formaat
 • QWERTY Toetsenbord

Nadelen Corsair K63 Compact

 • 10 toetsen minder

4. Trust GXT 830 Avonn

Trust GXT 830 Avonn - Gaming Toetsenbord - QWERTY / Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de Trust GXT 830 Avonn. Dit is het best geteste gaming toetsenbord voor beginners. Dit is een mooi opstapje voor de toekomst.

Dit toetsenbord is voorzien van RGB-verlichting, heeft een anti-ghosting functie en twaalf instelbare toetsen. Het heeft daarbovenop ook een erg trendy design én het is super voordelig! Daarnaast is de helderheid van de verlichting aan te passen.

Het is ook gemaakt van goede kwaliteit. Verder is het nog gemakkelijk schoon te maken en gaat het lang mee. Voor een scherpe prijs krijg je een zeer goed product. De toetsen zijn gemakkelijk in te drukken waardoor het ook gebruiksvriendelijk is. Al met al een fijn toetsenbord!

Voordelen Trust GXT 830 Avonn

 • RGB-verlichting
 • 12 programmeerbare toetsen

Nadelen Trust GXT 830 Avonn

 • Toetsverlichting niet apart instelbaar

5. iMice RBG

iMice RBG Gaming Membraan Toetsenbord - QWERTY

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de iMice RBG. Dit is het best geteste budget gaming toetsenbord van 2022. Het is gemaakt van zeer goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

Het is een stevig en duurzame gaming toetsenbord. Er zit een mooie verlichting in die voor een extra dimensie zorgt. Als je een hele tijd aan het gamen bent, dan kan het al eens gebeuren dat je dorst krijgt. Het probleem is dat gemorste drank je toetsenbord helemaal kan vernielen. 

Daar zal je geen last van hebben als je voor het waterproof gaming toetsenbord van Pololo kiest! Dit toetsenbord heeft daarnaast nog tal van andere voordelen. Zo is het voorzien van RGB-verlichting die je kan aan- en uitzetten en heeft het toetsen die erg snel reageren. Bovendien kan je 12 sneltoetsen instellen naar voorkeur.

Voordelen iMice RBG

 • Mooie verlichting
 • Goed design

Nadelen iMice RBG

 • Toetsen zitten minder goed vast

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel gaming toetsenborden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten toetsenborden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gaming toetsenborden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste toetsenborden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>