fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste Gaming Muis

Trust GXT 131 Ranoo

Trust GXT 131 Ranoo

De Trust GXT 131 Ranoo beschikt over een zeer fijn gebruiksgemak. Zo heeft hij negen knoppen voor verschillende functies en is hij op één batterij te gebruiken waardoor hij ontzettend licht aanvoelt. De Trust GXT 131 Ranoo werkt op Windows, MacOS en ChromeOS. De instelbare gevoeligheid bepaal je zelf tot 4800 DPI. Ook heeft hij een strak ontwerp met RGB-verlichting.

Wat is de beste gaming muis? Voor lange sessies achter de computer is het fijn om een echt goede muis te hebben, vooral tijdens het gamen. Deze moet accuraat zijn, en prettig in de hand liggen. Voordat je een gaming muis aanschaft, zul je echter op een paar dingen moeten letten. 

Zo kun je letten op het aantal knoppen dat de gaming muis heeft, of hij voor links- of rechtshandige geschikt is en wat het DPI van de gaming muis is.

Zorg er dus voor dat je de gaming muis test voordat je hem aanschaft. Hieronder volgt een top 5 van beste gaming muis volgens de consumentenbond. Lees nu verder en zorg dat jij de gaming muis kunt kopen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gaming Muizen

Trust GXT 131 Ranoo

Beste Koop Gaming Muis
1. GXT 130

Logitech G502 HERO - Gaming Muis met 25K DPI - Zwart

Beste Gaming Muis Precisie
2. Logitech G502 HERO

Razer Mamba Elite Optische Gaming Muis - 16000 DPI - Zwart

Beste Multifunctionele Gaming Muis
3. Razer Mamba Elite

Logitech G402 Hyperion Fury - Gaming Muis - PC

Beste Merk Gaming Muis
4. Logitech G402 Hyperion Fury

Corsair M55 RGB Pro Gaming Muis - 12.400 DPI - Zwart

Beste Lichte Gaming Muis
5. Corsair M55 RGB Pro

Top 10 Beste Gaming Muizen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire muizen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top gaming muizen bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gaming Muis?

Het kopen van een goede gaming muis is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste gaming muizen. 

Voordat je een muis koop is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Hand

Het is belangrijk om te kijken naar je hand voordat je een muis koopt. Ben je linkshandig of rechtshandig? Hoe groot is je hand? Dit zijn allemaal belangrijke dingen die je moet nemen voordat je een aankoop doet.Anders heb je niets aan de gaming muis.

Games

Verder is het goed om te kijken naar de games die je speelt. Sommige muizen zijn gespecialiseerd in bepaalde games. Denk hierbij aan 18+ games of sportspellen. Ga dit van te voren goed na voordat je een muis koopt. Dit is zeker een belangrijk aspect om mee te nemen.

Draad of geen draad?

Gaming muizen zijn er in verschillende soorten en maten. De muizen hebben wel of geen draad. De meeste mensen vinden het fijn om een muis te hebben zonder draad. Het is wel goed om dit van te voren goed na te gaan. Je wil een teleurstelling natuurlijk voorkomen.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de gaming muizen. Er zijn veel soorten merken die muizen maken. Daarom is het goed om te kijken naar de merken en de prijzen. Deze kunnen best wel veel van elkaar verschillen.


Wat is de beste Gaming Muis van 2023? 

Wat is de beste gaming muis van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten muizen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste muizen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Trust GXT 131 Ranoo

Trust GXT 131 Ranoo

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uit onze test is gebleken dat de GXT 130 de best geteste gaming muis van 2023 is! Met deze gaming muis heb je de beste koop voor je computer.

De GXT 130  is een budget draadloze gaming muis. Deze is perfect voor beginnende gamers die nog niet zeker weten wat voor muis goed bij hun speelstijl past.

Deze draadloze muis heeft een dpi tot 2400 en een draadloos bereik van 8 meter. Hierdoor kun je vrij bewegen en ben je accuraat tijdens het gamen. Daarnaast heeft deze ook een knop waarbij je 3x schiet bij één klik, dus erg fijn wanneer je FPS speelt. Met 9 programmeerbare knoppen heb je altijd genoeg mogelijkheden om de muis naar jouw speelstijl aan te passen.

Deze draadloze muis heeft verschillende opties om batterijduur te verlengen, zoals een eco stand zonder ligt en een slaapmodus die na 20 minuten zonder gebruik automatisch activeert. Maar volgens gebruikers verbruikt gaat de muis redelijk lang mee. 

Voordelen Trust GXT 131 Ranoo

 • Leuke muis voor klein budget
 • Draadloos (bereik van 8 meter)
 • LED-verlichting kan uit

Nadelen Trust GXT 131 Ranoo

 • Geen

2. Logitech G502 HERO

Logitech G502 HERO - Gaming Muis met 25K DPI - Zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar een muis met een uitstekende precisie, dan is de Logitech G502 HERO wat voor jou! Dit is de best geteste gaming muis met precisie in 2023.

Dankzij de HERO-sensor bied deze muis een dpi van 200 tot 16.000 aan, waardoor je via de knop eenvoudig zelf kunt kiezen welke dpi het beste bij jouw speelstijl past. Met 11 apart programmeerbare knoppen kun je eenvoudig verschillende taken aan de knoppen toewijzen. Zo kun je snel verschillende acties uitvoeren om het spel te winnen, of tijdens je werk meerdere taken met één hand uitvoeren.

Met een kabel van ruim een meter heb je altijd voldoende ruimte om te bewegen, daarnaast kun je het gewicht en balans van deze gaming muis eenvoudig afstellen dankzij de vijf gewichtjes die er bij geleverd worden. Zo kun je de ideale muis voor jezelf maken, je zult even moeten puzzelen met de instellingen voordat je erachter bent wat het beste is voor jou. Maar daarna kun jij, net zoals andere gebruikers, genieten van een fijne tijd achter de computer dankzij deze veelzijdige muis. 

Voordelen Logitech G502 HERO

 • Goede prijs / kwaliteit
 • 11 Aparte knoppen

Nadelen Logitech G502 HERO

 • Niet draadloos

3. Razer Mamba Elite

Razer Mamba Elite Optische Gaming Muis - 16000 DPI - Zwart

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de best geteste multifunctionele gaming muis van 2023? Dan is de Razer Mamba Elite wat voor jou! Dit is een echte topper die voor veel mensen is aangeraden.

Razer staat bekend om zijn hoge kwaliteit aan gaming muizen.  Met een dpi van tot wel 16.000, die dankzij de 5G Advanced Optical Sensor een ongekende precisie bied, kun je tijdens intensieve sessies goed blijven richten. En met tot wel 9 programmeerbare knoppen kun je verschillende games uitstekend spelen, daarnaast is zelfs het licht op verschillende manieren in te stellen. Zo heb je een geheel gepersonaliseerde gaming muis die ook door de professionals wordt gebruikt.

Deze muis heeft een kabel van ruim twee meter, en voelt stevig aan. Hij is echter alleen geschikt voor rechtshandige gamers. Dit is een gaming muis is zeer populair is onder de gebruikers en het wordt zeker aangeraden. Al met al kan je hier fijn games mee spelen.

Voordelen Razer Mamba Elite

 • Geheel te personaliseren
 • DPI tot wel 16.000

Nadelen Razer Mamba Elite

 • Niet geschikt voor linkshandigen

4. Logitech G402 Hyperion Fury

Logitech G402 Hyperion Fury - Gaming Muis - PC

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de Logitech G402 Hyperion Fury. Dit is de best geteste gaming muis van een uitstekend merk in 2023. Logitech is een gewaardeerd merk en komt vaak met goede producten.

Met een sensor die 4000 dpi haalt, kun je de meeste games uitstekend spelen en accuraat verschillende schietspellen domineren. Deze is eenvoudig via de software in te stellen, zo kun je deze muis aan jouw speelstijl aanpassen. De 8 programmeerbare knoppen op de zijkant van deze muis zijn eenvoudig in gebruik en kun je geheel naar eigen wens aanpassen. 

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden over deze draadloze gaming muis, het gebruikersgemak, het ontwerp en de vele mogelijkheden worden daarbij genoemd. De lange levensduur wordt ook nogmaals benadrukt en de precisie van de lazer komt goed van pas tijdens het gamen. 

Voordelen Logitech G402 Hyperion Fury

 • 8 knoppen
 • Snel schakelen

Nadelen Logitech G402 Hyperion Fury

 • Niet draadloos

5. Corsair M55 RGB Pro

Corsair M55 RGB Pro Gaming Muis - 12.400 DPI - Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Corsair M55 RGB Pro. Dit is de best geteste lichte gaming muis van 2023. Deze is lekker in de hand en maakt het gamen soepel.

De Corsair M55 RGB Pro is een comfortabele, aanpasbare gaming muis. De gaming muis heeft 6 programmeerbare knoppen, en hij heeft een lokale opslag waar macro’s en dpi instellingen opgeslagen kunnen worden. Daarnaast bied hij de mogelijkheid tot oppervlakstabilisatie, waardoor je op iedere ondergrond een ultieme reactiesnelheid krijgt.

Dankzij de stevige bouw en groter formaat is deze gaming muis ideaal voor mensen die graag een wat grotere, ronde muis in hun handen hebben om lang door te kunnen spelen. Met een goede kabellengte heb je genoeg ruimte om te manoeuvreren. Hij kan wat aan de lichte kant zijn, maar dat is fijn om snel te spelen.

Voordelen Corsair M55 RGB Pro

 • In 2 kleuren
 • Links en rechtshandig

Nadelen Corsair M55 RGB Pro

 • Minder geschikt voor beginners

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel gaming muizen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gaming muizen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gaming muizen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gaming muizen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP