Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Gaming Monitor

beste gaming monitor

MSI Optix G27CQ4 - WQHD Curved Gaming Monitor - 165hz - 27 Inch

Op zoek naar de beste gaming monitor van dit moment? Uit onze beste gaming monitor test is duidelijk gebleken dat de MSI Optix G27CQ4 de beste gaming monitor van dit moment is. Het 1440p 165hz scherm zorgt er voor dat jij het maximale uit je videokaart kan halen.

Deze gaming monitor heeft een curved scherm wat hem extra fijn maakt om mee te gamen. Met een uitgebreid kleurenpaneel kan jij je kleurweergave naar eigen wens instellen. De beste prijs ontdek je via onderstaande button!

Met een gaming monitor zorg je voor een unieke spelbelevenis. Zo biedt een gaming monitor een haarscherpe beeldkwaliteit en vaak tal van handige mogelijkheden. Maar waar moet je zoal op letten bij het kopen van een gaming monitor? En wat is de beste gaming monitor van dit moment?

Het vinden van de beste koop gaming monitor is een lastige klus. Zo verschillen de meeste monitor modellen enorm qua mogelijkheden en heeft elk model zo zijn unieke kenmerken. Door tal van verschillende gaming monitor modellen met elkaar te vergelijken hebben wij de zoektocht voor je wat eenvoudiger gemaakt.

Zo zijn de monitors uitvoerig getest in de gaming monitor test en zijn de beste gaming monitor modellen geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding en op belangrijke specificaties.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming monitor en wat zijn de beste opties van dit moment? Je ontdekt het in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gaming Monitors

beste gaming monitor

Beste gaming monitor 27 Inch
1. MSI Optix G27CQ4 - WQHD Curved Gaming Monitor - 165hz - 27 Inch

Beste gaming monitor

Beste gaming monitor 144hz
2. LG 27GL850 Ultragear - QHD Nano IPS Gaming Monitor - 144hz - 27 inch

Beste gaming monitor

Beste gaming monitor PS5
3. Samsung LS27R650 - Full HD IPS Monitor - 27 inch

Beste gaming monitor

Beste gaming monitor onder 200 euro
4. MSI Optix G241VC - Full HD Curved Gaming Monitor - 24 inch (75hz)

Beste gaming monitor

Beste goedkope gaming monitor
5. MSI Optix G241 - Full HD IPS Gaming Monitor - 144hz - 24 inch


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gaming Monitor?

Met het kopen van een gaming monitor kun je rekening houden met diverse kenmerken, zoals de prijs-kwaliteitsverhouding en het design. Ook kun je rekening houden met verschillende specificaties.

Zo verschillen de monitors onderling enorm en heeft elk type zo zijn unieke eigenschappen en zijn voor- en nadelen. Wanneer je een gaming monitor gaat kopen kun je daarom rekening houden met het schermformaat, de beeldscherm verversing snelheid, de helderheid, de grote van de kijkhoek, en kun je kijken of de monitor curved is en eenvoudig instelbaar is. 

Om het voor jou wat duidelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste gaming monitor test op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getoetst als de beste gaming monitor volgens de consumentenbond test. 

Schermformaat

Bij een monitor wordt het schermformaat vaak uitgedrukt in inch. Dit staat voor de diagonale afmeting van het scherm. Gemiddeld ligt dit voor de meeste hoogwaardige gaming monitor modellen tussen de 26 en 27 inch.

Verversing snelheid

De snelheid van het beeldscherm wordt uitgedrukt in Hz (Hertz). Dit geeft aan hoe vaak het beeld per seconden ververst wordt. Hoe hoger het aantal Hz, hoe sneller en vloeiender de monitor het beeld zal weergeven.

Helderheid

Uiteraard wil je tijdens het gamen genieten van een zo scherp mogelijk beeld. Bekijk daarom wat de resolutie is van de monitor en of de monitor beschikt over een eventueel Nano-IPS paneel. Hiermee ben je gegarandeerd van een heldere en natuurlijke weergave van kleuren.

Kijkhoek

Om een unieke gaming ervaring te creëren is het aan te raden om te kiezen voor een brede kijkhoek. Dit is de afstand van de linker- tot de rechterkant van je scherm. Hierdoor word je meer in de game getrokken en heb je een beter zicht. Hoe dichter de kijkhoek bij de 180 graden ligt, des te groter de kijkhoek is.

Curved

Vele gaminig monitor modellen bevatten tegenwoordig een curved design. Dit houdt in dat het scherm ligt gebogen is. Deze eigenschap is ideaal voor een optimaal zichtvermogen en staat daarnaast zeer stijlvol in je interieur.

Verstelbaarheid

Bij het uitzoeken van een gaming monitor is het belangrijk dat je let op de mate van verstelbaarheid. Zo zijn er diverse gaming monitor modellen die je volledig naar jouw wens kunt instellen. Denk hierbij aan de mate van draaibaarheid en de mate van kanteling. Ook zijn er monitors die je eenvoudig in hoogte kunt verstellen, waardoor je het scherm geheel aan jouw gezichtsveld kunt aanpassen.


Top 10 Beste Gaming Monitors

Wil je direct weten hoe de top 10 beste gaming monitors eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Misschien ook interessant:

Wat is de Beste Gaming Monitor?

Vaak krijgen wij de vraag: Welke gaming montor past het beste bij mij en welke gaming monitor is het beste? Speciaal daarom hebben wij aan de hand van onze test een top 5 beste gaming monitors van dit moment opgezet. Bij deze top 5 hebben wij naar verschillende categorieën en prijsklassen gekeken zodat er voor iedereen een perfecte monitor tussen zit.

Bekijk dan de onderstaande modellen en kies uit tal van hoogwaardige gaming monitor modellen. De onderstaande gaming monitors bieden elk een uitstekende kwaliteit en zijn voorzien van de laatste geavanceerde technologieën. Hierdoor weet jij zeker dat je geen miskoop doet!

1. MSI Optix G27CQ4 - WQHD Curved Gaming Monitor - 165hz - 27 Inch

beste gaming monitor

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Op zoek naar de beste gaming monitor van dit moment? De 27 inch MSI Optix G27CQ4 gaming monitor is van alle gemakken voorzien. Zo kun je de monitor uitgebreid instellen op kleurweergaven en is de monitor eenvoudig kantelbaar. De monitor beschikt over een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels en een snelheid van 165 Hz.

De MSI Optix G27CQ4 monitor biedt daarnaast een brede kijkhoek en heeft een curved design. Hiermee kun je optimaal van je favoriete game genieten. Een DisplayPort-kabel, HDMI kabel, handleiding en voedingskabel worden standaard meegeleverd en hoef jij dus niet apart nog aan te schaffen.

Voordelen MSI Optix G27CQ4 - WQHD Curved Gaming Monitor - 165hz - 27 Inch

 • Brede kijkhoek van 178 graden
 • Curved
 • 165hz verversingssnelheid
 • 1440p resolutie

Nadelen MSI Optix G27CQ4 - WQHD Curved Gaming Monitor - 165hz - 27 Inch

 • Monitor is niet in hoogte verstelbaar

2. LG 27GL850 Ultragear - QHD Nano IPS Gaming Monitor - 144hz - 27 inch

Beste gaming monitor

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De LG 27GL850 Ultragear - QHD Nano IPS Gaming Monitor van de serie LG Ultragear is een zeer goede game monitor met tal van handige eigenschappen. De monitor is dan ook zeer populair en geliefd onder vele fanatieke gamers.

De LG 27GL850 Ultragear heeft een 27 inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 en een Nano-IPS paneel, waardoor je kleuren nog intenser ervaart. Met slechts 1 ms reactietijd en 144 Hz is de monitor enorm snel en biedt de monitor een uitstekend gebruikscomfort. 

Voordelen LG 27GL850 Ultragear - QHD Nano IPS Gaming Monitor - 144hz - 27 inch

 • 144hz verversingssnelheid
 • In hoogte verstelbaar

Nadelen LG 27GL850 Ultragear - QHD Nano IPS Gaming Monitor - 144hz - 27 inch

 • Niet curved 

3. Samsung LS27R650 - Full HD IPS Monitor - 27 inch

Beste gaming monitor

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.6

De 68.6 inch Samsung LS27R650 is een zeer uitgebreide en stijlvolle game monitor. De monitor heeft een minimalistisch design waardoor je je volledig op de game kunt concentreren.

De monitor is eenvoudig verstelbaar en is zowel draaibaar als kantelbaar. Zo kun je de monitor bijvoorbeeld in een hoek van 90 graden instellen en het beeldscherm kantelen om zo de juiste kijkhoek te creëren. De monitor beschikt daarnaast over USB-poort aansluiting. 

Voordelen Samsung LS27R650 - Full HD IPS Monitor - 27 inch

 • Minder randen, meer focus
 • In hoogte verstelbaar
 • Kantelbaar in een hoek van 90 graden

Nadelen Samsung LS27R650 - Full HD IPS Monitor - 27 inch

 • Alleen in combinatie met ringslot te gebruiken

4. MSI Optix G241VC - Full HD Curved Gaming Monitor - 24 inch (75hz)

Beste gaming monitor

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

De MSI Optix G241VC Full HD Curved 24 inch gaming monitor is razend populair en biedt tal van voordelen. Zo is de monitor eenvoudig verstelbaar, kantelbaar in 90 graden en beschikt het scherm over een kijkhoek van maar liefst 178 graden. Ook heeft de monitor een 1800r curve, waardoor je volledig opgaat in je game.

De MSI Optix G241VC beschikt daarnaast over een VA-paneel met 110% sRGB-dekking, hierdoor biedt de monitor een uitstekende weergave van heldere en natuurlijke kleuren.

Voordelen MSI Optix G241VC - Full HD Curved Gaming Monitor - 24 inch (75hz)

 • DisplayPort-aansluiting
 • Geen USB-poorten
 • Curved

Nadelen MSI Optix G241VC - Full HD Curved Gaming Monitor - 24 inch (75hz)

 • Relatief lage resolutie

5. MSI Optix G241 - Full HD IPS Gaming Monitor - 144hz - 24 inch

Beste gaming monitor

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar de beste goedkope gaming monitor? Deze gaming monitor van het merk MSI Optix stelt je niet teleur. Ondanks de lage prijs beschikt deze gaming monitor wel over een Full HD resolutie scherm en 144hz verversingssnelheid. Daarnaast heeft deze monitor een IPS-paneel wat je betere kleurweergave geeft ten opzichte van TN-panelen.

De MSI Optix G241 wordt geleverd inclusief HDMI-kabel, stroomkabel en handige handleiding. Daarnaast is hij draaibaar en kantelbaar voor optimaal gebruisgemak. De beste prijs van deze monitor vind je hier!

Voordelen MSI Optix G241 - Full HD IPS Gaming Monitor - 144hz - 24 inch

 • 144hz verversingssnelheid
 • Goed beeld door het IPS-paneel

Nadelen MSI Optix G241 - Full HD IPS Gaming Monitor - 144hz - 24 inch

 • Niet in hoogte verstelbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gaming monitors hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 gaming monitors getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gaming monitors op beoordeeld?


Om te bepalen wat de beste gaming monitors van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste gamestoelen zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP