• Home
 • /
 • Gaming
 • /
 • Beste Gaming Racestuur [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Onno

Best Geteste Gaming Racestuur

Logitech G29 Driving Force – Racestuur + pedalen

5/5

Dit is de Logitech G29 Driving Force Racestuur voor Playstation & PC. Ga de race-uitdaging aan met het Logitech G29 Driving Force Racestuur, exclusief ontworpen voor de PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 3 en PC. Het Logitech G29 Driving Force Racestuur is de ultieme simulatieracehardware met realistische forcefeedback, helische tandwielen en pedalen.

Ben jij een fanatieke gamer en echte race fan? Dan kan een racestuur natuurlijk niet ontbreken in je gaming set-up!

Gaming racesturen zijn de laatste tijd ontzettend populair geworden onder gebruikers, niet zo gek overigens aangezien het spelen met een racestuur een extra beleving mee geeft aan je game.

Als jij spellen speelt als F1, Forza Motorsport of Gran Turismo dan is een gaming stuur eigenlijk onmisbaar. Door te spelen met een racestuur voeg je een extra dimensie toe en ga je waarschijnlijk veel beter presteren in de game.

Toch kan het uitkiezen van een racestuur best lastig zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende merken en lang niet alle sturen zijn evengoed.

Om je op weg te helpen hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de Beste Gaming Racesturen van dit moment. De beste opties ontdek je in dit artikel.


Product

1. Logitech G29 Driving Force - Racestuur + pedalen
Beste voor PC of Playstation

4.5/5

2. Logitech G920 - Stuurwiel + pedalen
Beste voor Xbox

4/5

3. Thrustmaster T150 RS Force Feedback​
Beste betaalbare keuze

4/5

4. Hori Apex Racestuur

4/5

5. Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een racestuur?

Bij het kiezen van een goed racestuur is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Er zijn ontzettend veel verschillende racesturen te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed.

Ook is het soms zo dat een racestuur over allerlei functionaliteiten beschikt die eigenlijk niet nodig zijn voor de manier waarop jij het gaat gebruiken.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een racestuur.

Allereerst is het belangrijk om een racestuur uit te kiezen dat geschikt is voor de spelcomputer waar je hem mee wil gaan gebruiken. Niet alle racesturen zijn toegankelijk voor alle spelcomputers. Check daarom altijd voor het kopen van een racestuur of het racestuur goed werkt met de spelcomputer waar je op gaat spelen.

Ben je iemand die af en toe voor de lol een potje gaat racen of ben je echt een fanatieke racer? Voor elk type racer is een ander stuur geschikt. We zullend dit verder behandelen in de individuele productreviews.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor het ideale racestuur is het goed om te kijken naar de accessoires die je nog nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld ook nog de game zelf nodig? Wil je een racestoel erbij hebben? Je kunt je race set-up zo gek maken als je zelf wilt.

Top 10 Beste racesturen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste racesturen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is het beste gaming racestuur?

Zoals je inmiddels wel hebt kunnen zien is het kopen van een goed racestuur moeilijker dan je zou verwachten. Er zijn verschillende dingen die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een racestuur.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste racesturen van dit moment. Hierbij hebben we de sturen onderworpen aan een intensieve test.

Uit dit onderzoek zijn de volgende 5 modellen naar voren gekomen als beste opties van dit moment (2021). Lees gauw verder om de individuele productreviews te zien!

1. Logitech G29 Driving Force - Racestuur + pedalen

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Op dit moment is het Logitech G29 Driving Force Racestuur het best geteste racestuur voor Playstation en PC games. De kwaliteit van dit stuur is ontzettend hoog en het voelt net alsof je in een echte auto zit.

Dit komt doordat het stuur is uitgerust met twee motoren die precies ontwikkeld zijn om het gevoel van je auto en banden in elke bocht of op elk terrein te simuleren.

Toen we dit voor het eerst zagen waren we een beetje skeptisch maar het voelt echt net alsof je in auto zit. Verder beschikt het stuur of helische tandwielen die ervoor zorgen dat de bewegingen ontzettend vloeien, stil en precies uitgevoerd kunnen worden.

Verder beschikt dit stuur over een handig D-pad met gameknoppen die je zelf kunt personaliseren. Ook laat dit pad je precies zien wanneer je moet schakelen.

De G29 wordt geleverd met een afzonderlijke vloerpedaleneenheid zodat je comfortabel kunt remmen, optrekken en schakelen zoals je in een echte auto zou doen.

Kortom, als jij op zoek bent naar het beste racestuur voor Playstatioran of PC dan is dit je beste optie. Klik hier voor de beste prijs.

Voordelen Logitech G29 Driving Force – Racestuur + pedalen

 • Het voelt net alsof je in een echte auto zit
 • Stuur voelt luxe aan

Nadelen Logitech G29 Driving Force – Racestuur + pedalen

 • Niet geschikt voor Xbox

2. Logitech G920 - Stuurwiel + pedalen

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben jij op zoek naar het beste racestuur voor de Xbox? Kies dan voor het Logitech G920 stuurwiel. Dit wiel is uitermate geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gamers. 

Ook dit stuurwiel is van het merk Logitech. Logitech staat al jaren bekend om hun hoge kwaliteit en is een grote speler binnen de markt van racesturen. Met een stuur van Logitech zit je meestal wel goed.

Het grootste voordeel van dit racestuur is dat de rij-ervaring ontzettend goed wordt nagebootst. Net als het eerste product uit deze lijst beschikt dit stuur over twee motoren waardoor elke ondergrond anders aanvoelt. 

Verder is het stuurwiel bekleed met handgestikt leer waardoor je gelijk een luxe gevoel hebt. Ook wordt het racestuur geleverd met afzonderlijke vloerpedalen met gas,- rem- en koppelingspedalen. Hierdoor kun je comfortabel remmen, versnellen en schakelen net als in een echte auto.

Kortom als jij een fanatieke Xbox gamer bent dan is dit je beste keuze! Benieuwd naar de beste prijs? Wij deden onderzoek voor je! Momenteel is de prijs het laagst bij Bol.com. Klik hier om direct naar Bol.com te gaan.

Voordelen Logitech G920 – Stuurwiel + pedalen

 • Handgestikt stuur waardoor hij enorm luxe oogt
 • Rij-ervaring wordt perfect nagebootst

Nadelen Logitech G920 – Stuurwiel + pedalen

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Thrustmaster T150 RS Force Feedback

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben je op zoek naar het beste betaalbare racestuur van dit moment? Kies dan voor het Thrustmaster T150 RS Force Feedback Racestuur. Dit stuur is geschikt voor Playstation (werkt ook op PS5) & Windows.

Het stuur is gemaakt door het merk Thrustmaster, dit merkt produceert game accessoires zoals controllers, racesturen en meer. Thrustmaster is een bekend merk binnen de game wereld en dus zeker aan te raden.

Allereerst willen we graag zeggen dat dit een zeer nauwkeurig stuur is dankzij de optische uitlezing met 12-bits. Daarnaast beschikt de stuur over het instelbare Force Feedback systeem waardoor elke kracht voelbaar is tijdens het racen (verandering in wegdek, remmen, verlies van grip etc).

Verder beschikt dit stuur over verschillende officiële knoppen voor de playstation, toegang tot sociale functies en is het mogelijk om te schakelen tussen verschillende games. Dit racestuur wordt geleverd met een geoptimaliseerde pedaalset.

De pedalen hebben een brede voetensteun, aanpasbare hellingshoek en een rempedaal met progressieve weerstand. Het enige nadeel van dit racestuur is het feit dat hij niet compatibel is met Xbox.

Kortom, als jij een betaalbaar of goedkoop racestuur zoekt dan is dit je beste keuze. Klik hier voor de beste prijs!

Voordelen Thrustmaster T150 RS Force Feedback

 • Makkelijk te installeren
 • Brede voetensteun
 • Force Feedback Systeem zorgt voor goede rij-ervaring

Nadelen Thrustmaster T150 RS Force Feedback

 • Niet geschikt voor Xbox

4. Hori Apex Racestuur

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Op nummer vier van deze lijst vinden we de Hori Apex. Dit is stuur is geschikt voor beginnende gamers en is verkrijgbaar in een Playstation / PC versie en een Xbox versie.

Het merk Hori produceert game accessoires en is al lange tijd actief binnen de markt. De producten van Hori worden over het algemeen als goed en betaalbaar ervaren.

Dit racestuur is ontworpen door een ontwikkelteam in Tokyo waarbij alle functionaliteiten en voordelen van een racewiel samen zijn gebracht in 1 racestuur.

Zo beschikt dit stuur over zogenaamde Quick Handling mode waardoor je het stuur ontzettend snel kunt terugschakelen van 270 graden tot 180 graden. 

Verder heeft het stuur een rubberen rand waardoor je zoveel mogelijk grip houdt tijdens het racen.

Benieuwd geworden naar dit stuur? Klik hier voor de beste aanbieding van dit moment!

Voordelen Hori Apex Racestuur

 • Makkelijk te installeren
 • Stuur voelt fijn aan

Nadelen Hori Apex Racestuur

 • Zuignappen redelijk lastig te bevestigen

5. Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

We sluiten deze lijst af met het Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur voor de Xbox. In onze ogen mocht dit product niet ontbreken aan deze lijst vanwege het unieke design. Met dit racestuur is het net alsof je in een Ferrari rijdt. 

Ook dit racestuur is van het merk Thrustmaster en dus niet het enige product van dit merk uit deze lijst. Het merk Thrustmaster scoort enorm goed en is zeker betrouwbaar en goed genoeg voor de meeste gamers.

Met dit racestuur haal je een echte eye-catcher in huis. Benieuwd naar het stuur? Klik hier voor de prijs

Voordelen Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

 • Uniek en luxe design
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

 • Pedalen glijden soms weg

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>