fbpx
 • Home
 • /
 • Gaming
 • /
 • Beste Gaming Racestuur [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste Gaming Racestuur

Beste gaming racestuur

Logitech G29 Driving Force Racestuur 

De best geteste gaming racestuur van 2023 is de Logitech G29 Driving Force Racestuur! Deze is geschikt voor de Playstation & PC. Ga de race-uitdaging aan met het Logitech G29 Driving Force Racestuur, exclusief ontworpen voor de PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 3 en PC. Het Logitech G29 Driving Force Racestuur is de ultieme simulatieracehardware met realistische forcefeedback, helische tandwielen en pedalen.

Wat is het beste gaming racestuur? Gaming racesturen zijn de laatste tijd ontzettend populair geworden onder gebruikers, niet zo gek overigens aangezien het spelen met een racestuur een extra beleving mee geeft aan je game.

Als je spellen speelt als F1, Forza Motorsport of Gran Turismo dan is een gaming stuur eigenlijk onmisbaar. Door te spelen met een racestuur voeg je een extra dimensie toe en ga je waarschijnlijk veel beter presteren in de game. Toch kan het uitkiezen van een racestuur best lastig zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende merken en lang niet alle sturen zijn evengoed.

Om je op weg te helpen hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de Beste Gaming Racesturen van dit moment. De beste opties ontdek je in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gaming Racesturen

Beste gaming racestuur

Beste Koop Gaming Racestuur
1. Logitech G29 Driving Force Racestuur

Logitech G920 Driving Force - Racestuur en Pedalen - Xbox Series X|S, Xbox One & PC

Beste Gaming Racestuur Xbox
2. Logitech G920 Driving Force Racestuur

Thrustmaster T150 RS Force Feedback - Racestuur - PS3 + PS4

Beste Gaming Racestuur Playstation
3. Thrustmaster T150 RS Force Feedback Racestuur

Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur - Rood - Xbox One, Xbox Series S & X

Beste Merk Gaming Racestuur
4. Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

Hori Apex Racestuur - Official Licensed - PC / PS4

Beste Budget Gaming Racestuur
5. Hori Apex Racestuur

Top 10 Beste Gaming Racesturen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire gaming racesturen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top racesturen bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gaming Racestuur?

Bij het kiezen van een goed racestuur is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Er zijn ontzettend veel verschillende racesturen te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed.

Ook is het soms zo dat een racestuur over allerlei functionaliteiten beschikt die eigenlijk niet nodig zijn voor de manier waarop jij het gaat gebruiken.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een racestuur.

Playstation, Xbox of PC?

Allereerst is het belangrijk om een racestuur uit te kiezen dat geschikt is voor de spelcomputer waar je hem mee wil gaan gebruiken. Niet alle racesturen zijn toegankelijk voor alle spelcomputers. Check daarom altijd voor het kopen van een racestuur of het racestuur goed werkt met de spelcomputer waar je op gaat spelen.

Wat voor type racer ben je?

Ben je iemand die af en toe voor de lol een potje gaat racen of ben je echt een fanatieke racer? Voor elk type racer is een ander stuur geschikt. We zullend dit verder behandelen in de individuele productreviews. Het is in ieder geval goed om dit van te voren te bepalen voor jezelf.

Welke accessoires heb je nodig?

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor het ideale racestuur is het goed om te kijken naar de accessoires die je nog nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld ook nog de game zelf nodig? Wil je een racestoel erbij hebben? Je kunt je race set-up zo gek maken als je zelf wilt.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de racesturen. Er zijn verschillende merken die ze maken en daardoor ook veel verschillende prijzen. Ga van te voren goed na wat voor bedrag je wil uitgeven. Op deze manier voorkom je een miskoop.


Wat is het beste Gaming Racestuur van 2023? 

Wat is het beste gaming racestuur van 2023? Zoals je inmiddels wel hebt kunnen zien is het kopen van een goed racestuur moeilijker dan je zou verwachten. Er zijn verschillende dingen die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een racestuur.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste racesturen van dit moment. Hierbij hebben we de sturen onderworpen aan een intensieve test. Uit dit onderzoek zijn de volgende 5 modellen naar voren gekomen als beste opties van dit moment (2023). Lees gauw verder om de individuele productreviews te zien!

1. Logitech G29 Driving Force Racestuur

Beste gaming racestuur

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op dit moment is de Logitech G29 Driving Force Racestuur het best geteste racestuur voor Playstation en PC games. Het is de beste koop van een gaming racestuur in 2023. De kwaliteit van dit stuur is ontzettend hoog en het voelt net alsof je in een echte auto zit.

Dit komt doordat het stuur is uitgerust met twee motoren die precies ontwikkeld zijn om het gevoel van je auto en banden in elke bocht of op elk terrein te simuleren. Het voelt net alslof je echt in een auto zit. Verder beschikt het stuur of helische tandwielen die ervoor zorgen dat de bewegingen ontzettend vloeien, stil en precies uitgevoerd kunnen worden.

Verder beschikt dit stuur over een handig D-pad met gameknoppen die je zelf kunt personaliseren. Ook laat dit pad je precies zien wanneer je moet schakelen. De G29 wordt geleverd met een afzonderlijke vloerpedaleneenheid zodat je comfortabel kunt remmen, optrekken en schakelen zoals je in een echte auto zou doen.

Voordelen Logitech G29 Driving Force Racestuur

 • Luxe stoel
 • Realistisch gevoel
 • Gemakkelijk bereikbare knoppen

Nadelen Logitech G29 Driving Force Racestuur

 • Niet geschikt voor Xbox

2. Logitech G920 Driving Force Racestuur

Logitech G920 Driving Force - Racestuur en Pedalen - Xbox Series X|S, Xbox One & PC

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar het beste racestuur voor de Xbox? Kies dan voor de Logitech G920 Driving Force Racestuur. Dit wiel is uitermate geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gamers. Het is de best geteste gaming racestuur voor Xbox in 2023.

Ook dit stuurwiel is van het merk Logitech. Logitech staat al jaren bekend om hun hoge kwaliteit en is een grote speler binnen de markt van racesturen. Met een stuur van Logitech zit je meestal wel goed. Het grootste voordeel van dit racestuur is dat de rij-ervaring ontzettend goed wordt nagebootst. Net als het eerste product uit deze lijst beschikt dit stuur over twee motoren waardoor elke ondergrond anders aanvoelt. 

Verder is het stuurwiel bekleed met handgestikt leer waardoor je gelijk een luxe gevoel hebt. Ook wordt het racestuur geleverd met afzonderlijke vloerpedalen met gas,- rem- en koppelingspedalen. Hierdoor kun je comfortabel remmen, versnellen en schakelen net als in een echte auto.

Voordelen Logitech G920 Driving Force Racestuur

 • Handgestikt stuur waardoor hij enorm luxe oogt
 • Rij-ervaring wordt perfect nagebootst

Nadelen Logitech G920 Driving Force Racestuur

 • Niet draadloos

3. Thrustmaster T150 RS Force Feedback Racestuur

Thrustmaster T150 RS Force Feedback - Racestuur - PS3 + PS4

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij een playstation hebt en je zoek een geschikte gaming racestuur, dan is de Thrustmaster T150 RS Force Feedback Racestuur wat voor jou! Dit is het best geteste playstation gaming racestuur van 2023.

Het stuur is gemaakt door het merk Thrustmaster, dit merkt produceert game accessoires zoals controllers, racesturen en meer. Thrustmaster is een bekend merk binnen de game wereld en dus zeker aan te raden. De pedalen hebben een brede voetensteun, aanpasbare hellingshoek en een rempedaal met progressieve weerstand

Allereerst willen we graag zeggen dat dit een zeer nauwkeurig stuur is dankzij de optische uitlezing met 12-bits. Daarnaast beschikt de stuur over het instelbare Force Feedback systeem waardoor elke kracht voelbaar is tijdens het racen (verandering in wegdek, remmen, verlies van grip etc).

Verder beschikt dit stuur over verschillende officiële knoppen voor de playstation, toegang tot sociale functies en is het mogelijk om te schakelen tussen verschillende games. Dit racestuur wordt geleverd met een geoptimaliseerde pedaalset.

Voordelen Thrustmaster T150 RS Force Feedback Racestuur

 • Makkelijk te installeren
 • Brede voetensteun

Nadelen Thrustmaster T150 RS Force Feedback Racestuur

 • Heeft geen standaard

4. Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur - Rood - Xbox One, Xbox Series S & X

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de 4e plek staat de Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur. Dit is het best geteste merk van een gaming racestuur in 2023. 

In onze ogen mocht dit product niet ontbreken aan deze lijst vanwege het unieke design. Met dit racestuur is het net alsof je in een Ferrari rijdt. Het heeft een draaihoek van 240 graden waardoor je zeer gemakkelijk bochten kan maken. Verder heeft het nog een uniek design.

Ook dit racestuur is van het merk Thrustmaster en dus niet het enige product van dit merk uit deze lijst. Het merk Thrustmaster scoort enorm goed en is zeker betrouwbaar en goed genoeg voor de meeste gamers. Al met al een fijne racestuur van een vertrouwd merk.

Voordelen Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

 • Uniek en luxe design
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racestuur

 • Pedalen glijden soms weg

5. Hori Apex Racestuur

Hori Apex Racestuur - Official Licensed - PC / PS4

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Hori Apex Racestuur. Dit is het best geteste budget gaming racestuur van 2023. Hiermee haal je een stuurwiel in huis die geschikt is voor beginners en experts.

Het is verkrijgbaar in een Playstation / PC versie en een Xbox versie. Het merk Hori produceert game accessoires en is al lange tijd actief binnen de markt. De producten van Hori worden over het algemeen als goed en betaalbaar ervaren. 
Verder heeft het stuur een rubberen rand waardoor je zoveel mogelijk grip houdt tijdens het racen.

Dit racestuur is ontworpen door een ontwikkelteam in Tokyo waarbij alle functionaliteiten en voordelen van een racewiel samen zijn gebracht in 1 racestuur. Zo beschikt dit stuur over zogenaamde Quick Handling mode waardoor je het stuur ontzettend snel kunt terugschakelen van 270 graden tot 180 graden. 

Voordelen Hori Apex Racestuur

 • Makkelijk te installeren
 • Stuur voelt fijn aan

Nadelen Hori Apex Racestuur

 • Zuignappen redelijk lastig te bevestigen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel gaming racesturen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten racesturen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gaming racesturen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste racesturen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP