fbpx

Publicatie datum: 10 mei, 2023

Door: Jack

Best Geteste Fitness trampoline

Beste Fitness trampoline

Tunturi opvouwbare trampoline

Met de Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline komen al je spieren in beweging! Dit is de perfecte fitness trampoline voor het verbeteren van je conditie, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Deze trampoline is bovendien 2 × opvouwbaar waardoor je hem binnen een mum van tijd opbergt. Verder is het materiaal ontzettend stevig en zorgt de handgreep van foam grip voor een prettige ervaring tijdens het sporten. Voor deze prijs zijn wij geen beter product tegengekomen.

Op zoek naar een leuke en goede manier om je conditie, uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren? Dan is een Fitness trampoline een absolute aanrader. 

Met een goede fitness trampoline kun jij namelijk op een leuke manier werken aan je conditie. Een ander voordeel van de fitness trampoline? Je kunt hem gewoon thuis gebruiken, wel zo makkelijk!

Maar wat is nu eigenlijk de beste fitness trampoline? Waar moet je op letten bij het kopen van een fitness trampoline? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fitness trampolines

Beste Fitness trampoline

Beste Koop Fitness trampoline
1. Tunturi fitness trampoline

Avyna Fitness trampoline met hendel Ø102 cm - Oranje - elastieken inbegrepen

Beste luxe fitness trampoline
2. Avyna Fitness Trampoline

Gymstick Opklapbare Fitness Trampoline - Met Trainingsvideos

Beste prijs- kwaliteitverhouding fitness trampoline
3. Gymstick inklapbare fitness trampoline

Relaxdays fitness trampoline indoor - kleine trampoline tot 100 kg - thuis - volwassenen - 91 cm

Beste budget fitness trampoline
4. Relaxdays fitness trampoline aerobic

Tunturi Funhop Fitness Trampoline - 95cm springoppervlak - Incl. gratis fitnessapp

Beste fitness trampoline voor kleine ruimtes
5. Tunturi Funhop Fitness trampoline

Top 10 beste fitness trampolines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fitness trampolines , dit zijn direct de meest verkochte fitness trampolines bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een fitness trampoline?

Zoals eerder besproken in dit artikel is een fitness trampoline een erg leuke manier om actief te blijven of om in vorm te komen (een combinatie van beide kan ook). Ze zijn er in allerlei soorten en maten en goed voor allerlei doelen zoals conditie verbetering of juist kracht.

Omdat dit handige sportapparaat nog vrij nieuw is, schieten de fabrikanten als paddenstoelen uit de grond. Dit kan natuurlijk aardig overweldigend zijn. 

Omdat wij dit gevoel maar al te goed begrijpen, zijn wij zelf op onderzoek uitgegaan. Vervolgens hebben wij alle belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een fitness trampoline op een rijtje gezet. Zo kan jij dit allemaal rustig tijdens je aankoop bij langs gaan!

Opvouwbaarheid

Allereerst is een belangrijk puntje om rekening mee te houden of de trampoline opvouwbaar is of niet. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat je geen privésportschool bezit, en daardoor ook geen ruimte hebt om een trampoline in de woonkamer te laten staan. 

Dan is het wel zo praktisch dat je je trampoline ook daadwerkelijk op kan vouwen en dus gemakkelijk op kan bergen. Echter is dit niet bij alle fitness trampolines het geval. Sommige van deze trampolines kun je namelijk na het in elkaar zetten niet meer opvouwen of uit elkaar halen.

Wanneer je dan in een kleine studio of een appartementje woont, zit je dan met een probleem. Dat is zonde, want dan is de enige optie om de trampoline te demonteren. Kijk dus goed in de beschrijving of de trampoline opvouwbaar is of niet.

Hoogte van het plafond

Deze klinkt misschien een beetje gek, maar is wel heel erg belangrijk om rekening mee te houden. Waarom dan?

Nou, tijdens het trainen kom je waarschijnlijk maximaal 10 cm boven het frame van de fitness trampoline uit. Ook moet je dan boven je eigen lengte nog 50 cm optellen, zodat je zeker weet dat er niks kan gebeuren.

Dat betekent dus wanneer je bijvoorbeeld 1.90 meter bent, dat de hoogte van grond tot plafond ten minste 2.40 meter moet zijn. Kijk daar dan dus goed naar om hoofdpijn te voorkomen.

Daarnaast heb je ook één meter ruimte om je hele trampoline heen nodig voor oefeningen waarbij je bijvoorbeeld je benen moet strekken. Kan best balen zijn als je anders per ongeluk de dure vaas van je moeder omver stoot.

Garantie

Een niet te vergeten punt is natuurlijk de garantie. Garantie is eigenlijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. 

Dit geeft de consument een stukje zekerheid en rust, en straalt vanuit de fabrikant een gevoel van vertrouwen uit. Super fijn natuurlijk!

Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je wil gaan kopen?

Zorg er dan ook voor dat de garantie van jouw fitness trampoline ten minste één jaar is, zodat jij met een gerust gevoel kan gaan sporten.


Wat is de beste fitness trampoline van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten, en natuurlijk nog vele anderen, hebben wij een fitness trampoline test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende fitness trampolines. Waarom dit er zoveel zijn?

Zodat wij jou kunnen verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit. De test was ontzettend interessant en uitgebreid, en uiteindelijk zijn er na zware afwegingen vijf beste fitness trampolines naar voren gekomen.

Deze trampolines zijn samen in de felbegeerde top vijf belandt. Wil jij ook weten welke dit zijn geworden? Dan presenteren we je bij deze de top vijf beste fitness trampolines van 2023!

1. Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline  

Beste fitness trampoline

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoals met iedere wedstrijd kan er natuurlijk, maar eentje de beste zijn. En in dit geval was het al snel duidelijk wie deze winnaar is: namelijk de Tunturi fitness trampoline!

Deze trampoline scoorde op alle vlakken als veruit de beste. Zo is deze trampoline te koop voor een erg scherp prijsje, met een mooi en bovendien sportief design.

Daarnaast is deze trampoline tot wel twee keer opvouwbaar, waardoor deze super makkelijk op te bergen is. Ook krijg je zelf nog vier extra poten geleverd (twee korte en twee lange) voor de schuine positie. Echt een topper dus!

Voordelen Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline

 • Je krijgt vier extra poten meegeleverd zodat je de trampoline ook in een schuine positie kan gebruiken
 • Verbetert je conditie, coördinatie, stabiliteit én uithoudingsvermogen 
 • Is redelijk goedkoop in vergelijking met andere fitness trampolines

Nadelen Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline

 • Geen

2. Avyna Fitness trampoline

Avyna Fitness trampoline met hendel Ø102 cm - Oranje - elastieken inbegrepen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je wat meer geld te besteden hebt, wil je waarschijnlijk graag een goede kwaliteit fitness trampoline in huis halen. En als je spreekt over goede kwaliteit, spreek je over Avyna trampoline.

Bij deze fitness trampoline krijg je absoluut waar voor je geld. Zo zit er maar liefst twee jaar garantie op, krijg je elastieken bijgeleverd en door deze speciale elastieken vindt er geen schokbelasting plaats. Hierdoor spring je beter!

Voordelen Avyna Fitness trampoline

 • Handig gemaakt met elastieken waardoor je fijner springt
 • De trampoline activeert je lichaam op alle fronten
 • Ziet er erg mooi uit

Nadelen Avyna Fitness trampoline

 • Niet opvouwbaar

3. Gymstick inklapbare fitness trampoline

Gymstick Opklapbare Fitness Trampoline - Met Trainingsvideos

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar echte de allerbeste prijs- kwaliteitverhouding? Dan moet je bij de Gymstick trampoline zijn. Deze scoorde op dit gebied veruit als beste uit de test. 

Deze trampoline zorgt voor extra stevige sprongen dankzij de maar liefst 32 springveren die in de trampoline verwerkt zijn. Daarnaast bevat de trampoline ook nog eens een speciale QR- code waarmee je speciale trainingsvideo’s kan downloaden.

Zo kan je dus direct van start gaan met het sporten. Ook is deze makkelijk op te vouwen en op te bergen. Een goede aankoop is het zeker!

Voordelen Gymstick inklapbare fitness trampoline

 • Komt met een handige QR- code die trainingsvideo’s bevat
 • Heeft 32 springveren waardoor je extra krachtig kan trainen
 • Is makkelijk op te vouwen en op te bergen

Nadelen Gymstick inklapbare fitness trampoline

 • Iets minder mooi design

4. Relaxdays fitness trampoline aerobic 

Relaxdays fitness trampoline indoor - kleine trampoline tot 100 kg - thuis - volwassenen - 91 cm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

We hebben het gehad over een groot budget, maar natuurlijk zijn er voor een kleiner budget ook goede fitness trampolines te vinden. Zo ook de fitness trampoline van Relaxdays!

Deze trampoline is te koop voor een erg lage prijs, zonder dat je hierdoor in hoeft te leveren op de kwaliteit. De trampoline is zonder de poten slechts 4 centimeter, en hierdoor super makkelijk op te bergen.

Daarnaast hebben alle zes de poten speciale antislipdoppen, zodat je kan genieten van een extra stukje stabiliteit tijdens het sporten. Ook krijg je een lekker lange garantie, en kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Voordelen Relaxdays fitness trampoline aerobic 

 • Erg goedkoop in verhouding met andere fitness trampolines
 • Speciale anti slip doppen voor extra stevigheid
 • Lange garantie

Nadelen Relaxdays fitness trampoline aerobic 

 • Ietwat moeilijk te monteren

5. Tunturi Funhop Fitness trampoline

Tunturi Funhop Fitness Trampoline - 95cm springoppervlak - Incl. gratis fitnessapp

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Nog zo’n topper van Tunturi dus. Jazeker! We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen in Nederland in een prachthuis woon van 200 vierkante meter. De realiteit is dat een groot gedeelte van ons Nederlanders het moet doen met een kleinere leefruimte.

Zo’n fitness trampoline is dan natuurlijk een leuke aankoop, maar niet zo praktisch. Ongeacht of deze op te vouwen is of niet, wanneer deze overeind staat kan dit alsnog moeilijk passen als je bijvoorbeeld op kamers woont.

Daarom hebben we ook gekeken naar een goede fitness trampoline van klein formaat, zodat óók mensen met een kleine leefruimte lekker kunnen sporten! En deze van tunturi was veruit de beste.

Te koop voor een super goedkope prijs, gemaakt van speciaal gegalvaniseerd staal, lange garantie én te verkrijgen in twee verschillende maten. Ideaal dus.

Voordelen Tunturi Funhop Fitness trampoline

  • Super goed te gebruiken in kleine ruimtes
  • Lange garantietermijn
  • Gemaakt van speciaal gegalvaniseerd staal

  Nadelen Tunturi Funhop Fitness trampoline

  • Gewicht tot maximaal 100 kilo

  Veelgestelde vragen:

  ℹ Hoeveel fitness trampolines hebben jullie getest?

  Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten fitnesstrampoline getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

  Waar hebben jullie de fitness trampolines op beoordeeld?

  Om te bepalen wat de beste fitness trampolines dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

  Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

  Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

  Over de auteur

  Jack

  Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


  Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

  Andere bekeken ook:
  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >