• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Fitness trampoline [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Bas

Best Geteste Fitness trampoline

Beste fitness trampoline

Tunturi opvouwbare trampoline

De keuze was spannend, maar uiteindelijk is er een heuse winnaar naar voren gekomen. De Tunturi opvouwbare trampoline is verkozen tot de beste fitness trampoline van 2021

Naast dat deze trampoline door ons is verkozen als de beste, is deze ook verkozen tot beste fitness trampoline volgens de consumentenbond! Dan weet je dus zeker dat je met de Tunturi goed zit. 

Deze trampoline is twee keer opvouwbaar, kan gebruikt worden voor zowel cardio als fitness in één en is een goede verbetering voor je conditie, coördinatie, stabiliteit én uithoudingsvermogen! 

Ook wordt deze fitness trampoline geleverd met maar liefst vier extra poten: twee korte en twee lange, voor de schuine positie. Zo kan je je workout nog even wat uitdagender maken.

Sporten is al zo oud als je je kan bedenken. Sporten wordt op hoog niveau gespeeld, overal in de wereld, maar ook voor het plezier. Werk je graag aan jezelf of wil je graag actiever worden? Dan is een fitness trampoline een goede keuze om te werken aan een gezonde levensstijl!

Wat is dan de beste fitness trampoline? Dat is een ontzettend goede vraag. Zo’n apparaat is vrij nieuw op de markt, en dan ook ontzettend populair.

Het kan dan best moeilijk zijn om de beste fitness trampoline er uit te kunnen plukken natuurlijk. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet: en dat is een best overweldigend gevoel!

Omdat wij dit gevoel ontzettend goed begrijpen, willen wij je graag een stukje op weg helpen. Dit zodat jij straks verzekerd bent van de beste fitness trampoline, en daarbij ook de allerbeste kwaliteit! 

Hoe we dat gedaan hebben? Ten eerste hebben wij alle informatie die jij nodig hebt om de beste fitness trampoline uit te kiezen zo overzichtelijk mogelijk op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij veel verschillende fitness trampolines met elkaar vergeleken. 

In dit mooie artikel ontdek jij alles wat je moet weten en nodig hebt voor het vinden van de beste fitness trampoline. Ook hebben wij de allerbeste fitness trampolines op een rijtje gezet in de ultieme review!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fitness trampolines

Beste fitness trampoline

Beste Koop
1. Tunturi fitness trampoline

Beste luxe fitness trampoline
2. Avyna Fitness Trampoline

Beste prijs- kwaliteitverhouding fitness trampoline
3. Gymstick inklapbare fitness trampoline

Beste budget fitness trampoline
4. Relaxdays fitness trampoline aerobic

Beste fitness trampoline voor kleine ruimtes
5. Tunturi Funhop Fitness trampoline

Top 10 beste fitness trampolines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fitness trampolines , dit zijn direct de meest verkochte fitness trampolines bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een fitness trampoline?

Zoals eerder besproken in dit artikel is een fitness trampoline een erg leuke manier om actief te blijven of om in vorm te komen (een combinatie van beide kan ook). Ze zijn er in allerlei soorten en maten en goed voor allerlei doelen zoals conditie verbetering of juist kracht.

Omdat dit handige sportapparaat nog vrij nieuw is, schieten de fabrikanten als paddenstoelen uit de grond. Dit kan natuurlijk aardig overweldigend zijn. 

Omdat wij dit gevoel maar al te goed begrijpen, zijn wij zelf op onderzoek uitgegaan. Vervolgens hebben wij alle belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een fitness trampoline op een rijtje gezet. Zo kan jij dit allemaal rustig tijdens je aankoop bij langs gaan!

Opvouwbaarheid

Allereerst is een belangrijk puntje om rekening mee te houden of de trampoline opvouwbaar is of niet. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat u geen privé sportschool bezit, en daardoor ook geen ruimte hebt om een trampoline in de woonkamer te laten staan. 

Dan is het wel zo praktisch dat je je trampoline ook daadwerkelijk op kan vouwen en dus gemakkelijk op kan bergen. Echter is dit niet bij alle fitness trampolines het geval. Sommige van deze trampolines kun je namelijk na het in elkaar zetten niet meer opvouwen of uit elkaar halen.

Wanneer je dan in een kleine studio of een appartementje woont, zit je dan met een probleem. Dat is zonde, want dan is de enige optie om de trampoline te demonteren. Kijk dus goed in de beschrijving of de trampoline opvouwbaar is of niet.

Hoogte van het plafond

Deze klinkt misschien een beetje gek, maar is wel heel erg belangrijk om rekening mee te houden. Waarom dan?

Nou, tijdens het trainen kom je waarschijnlijk maximaal 10 cm boven het frame van de fitness trampoline uit. Ook moet je dan boven je eigen lengte nog 50 cm optellen, zodat je zeker weet dat er niks kan gebeuren.

Dat betekent dus, wanneer je bijvoorbeeld 1.90 meter bent, dat de hoogte van grond tot plafond ten minste 2.40 meter moet zijn. Kijk daar dan dus goed naar om hoofdpijn te voorkomen.

Daarnaast heb je ook één meter ruimte om je hele trampoline heen nodig voor oefeningen waarbij je bijvoorbeeld je benen moet strekken. Kan best balen zijn als je anders per ongeluk de dure vaas van je moeder omver stoot.

Garantie

Een niet te vergeten punt is natuurlijk de garantie. Garantie is eigenlijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. 

Dit geeft de consument een stukje zekerheid en rust, en straalt vanuit de fabrikant een gevoel van vertrouwen uit. Super fijn natuurlijk!

Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je wil gaan kopen?

Zorg er dan ook voor dat de garantie van jouw fitness trampoline ten minste één jaar is, zodat jij met een gerust gevoel kan gaan sporten.


Wat is de beste fitness trampoline van 2021? 

Op basis van bovenstaande punten, en natuurlijk nog vele anderen, hebben wij een ontzettend uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende fitness trampolines. Waarom dit er zoveel zijn?

Zodat wij jou kunnen verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit. De test was ontzettend interessant en uitgebreid, en uiteindelijk zijn er na zware afwegingen vijf beste fitness trampolines naar voren gekomen.

Deze trampolines zijn samen in de felbegeerde top vijf belandt. Wil jij ook weten welke dit zijn geworden? Dan presenteren we je bij deze de top vijf beste fitness trampolines van 2021!

1. Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline  

Beste fitness trampoline

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoals met iedere wedstrijd kan er natuurlijk maar eentje de beste zijn. En in dit geval was het al snel duidelijk wie deze winnaar is: namelijk de Tunturi fitness trampoline!

Deze trampoline scoorde op alle vlakken als veruit de beste. Zo is deze trampoline te koop voor een erg scherp prijsje, met een mooi en bovendien sportief design.

Daarnaast is deze trampoline tot wel twee keer opvouwbaar, waardoor deze super makkelijk op te bergen is. Ook krijg je zelf nog vier extra poten geleverd (twee korte en twee lange) voor de schuine positie. Echt een topper dus!

Voordelen Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline

 • Je krijgt vier extra poten meegeleverd zodat je de trampoline ook in een schuine positie kan gebruiken
 • Verbetert je conditie, coördinatie, stabiliteit én uithoudingsvermogen 
 • Is redelijk goedkoop in vergelijking met andere fitness trampolines

Nadelen Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline

 • Ietwat moeilijk in elkaar te zetten

2. Avyna Fitness trampoline

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je wat meer geld te besteden hebt, wil je waarschijnlijk graag een goede kwaliteit fitness trampoline in huis halen. En als je spreekt over goede kwaliteit, spreek je over Avyna trampoline.

Bij deze fitness trampoline krijg je absoluut waar voor je geld. Zo zit er maar liefst twee jaar garantie op, krijg je elastieken bijgeleverd en door deze speciale elastieken vindt er geen schokbelasting plaats. Hierdoor spring je beter!

Voordelen Avyna Fitness trampoline

 • Handig gemaakt met elastieken waardoor je fijner springt
 • De trampoline activeert je lichaam op alle fronten
 • Ziet er erg mooi uit

Nadelen Avyna Fitness trampoline

 • Niet opvouwbaar

3. Gymstick inklapbare fitness trampoline

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar echte de allerbeste prijs- kwaliteitverhouding? Dan moet je bij de Gymstick trampoline zijn. Deze scoorde op dit gebied veruit als beste uit de test. 

Deze trampoline zorgt voor extra stevige sprongen dankzij de maar liefst 32 springveren die in de trampoline verwerkt zijn. Daarnaast bevat de trampoline ook nog eens een speciale QR- code waarmee je speciale trainingsvideo’s kan downloaden.

Zo kan je dus direct van start gaan met het sporten. Ook is deze makkelijk op te vouwen en op te bergen. Een goede aankoop is het zeker!

Voordelen Gymstick inklapbare fitness trampoline

 • Komt met een handige QR- code die trainingsvideo’s bevat
 • Heeft 32 springveren waardoor je extra krachtig kan trainen
 • Is makkelijk op te vouwen en op te bergen

Nadelen Gymstick inklapbare fitness trampoline

 • Iets minder mooi design

4. Relaxdays fitness trampoline aerobic 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

We hebben het gehad over een groot budget, maar natuurlijk zijn er voor een kleiner budget ook goede fitness trampolines te vinden. Zo ook de fitness trampoline van Relaxdays!

Deze trampoline is te koop voor een erg lage prijs, zonder dat je hierdoor in hoeft te leveren op de kwaliteit. De trampoline is zonder de poten slechts 4 centimeter, en hierdoor super makkelijk op te bergen.

Daarnaast hebben alle zes de poten speciale anti slip doppen, zodat je kan genieten van een extra stukje stabiliteit tijdens het sporten. Ook krijg je een lekker lange garantie, en kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Voordelen Relaxdays fitness trampoline aerobic 

 • Erg goedkoop in verhouding met andere fitness trampolines
 • Speciale anti slip doppen voor extra stevigheid
 • Lange garantie

Nadelen Relaxdays fitness trampoline aerobic 

 • Ietwat moeilijk te monteren

5. Tunturi Funhop Fitness trampoline

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Nog zo’n topper van Tunturi dus. Jazeker! We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen in Nederland in een prachthuis woon van 200 vierkante meter. De realiteit is dat een groot gedeelte van ons Nederlanders het moet doen met een kleinere leefruimte.

Zo’n fitness trampoline is dan natuurlijk een leuke aankoop, maar niet zo praktisch. Ongeacht of deze op te vouwen is of niet, wanneer deze overeind staat kan dit alsnog moeilijk passen als je bijvoorbeeld op kamers woont.

Daarom hebben we ook gekeken naar een goede fitness trampoline van klein formaat, zodat óók mensen met een kleine leefruimte lekker kunnen sporten! En deze van tunturi was veruit de beste.

Te koop voor een super goedkope prijs, gemaakt van speciaal gegalvaniseerd staal, lange garantie én te verkrijgen in twee verschillende maten. Ideaal dus.

Voordelen Tunturi Funhop Fitness trampoline

  • Super goed te gebruiken in kleine ruimtes
  • Lange garantietermijn
  • Gemaakt van speciaal gegalvaniseerd staal

  Nadelen Tunturi Funhop Fitness trampoline

  • Gewicht tot maximaal 100 kilo

  Veelgestelde vragen:

  ℹ Hoeveel fitness trampolines hebben jullie getest?

  Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten fitnesstrampoline getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

  Waar hebben jullie de fitness trampolines op beoordeeld?

  Om te bepalen wat de beste fitness trampolines dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

  Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

  Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

  Bas

  Over de productexpert

  Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

  Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

  Andere bekeken ook:
  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >