fbpx
 • Home
 • /
 • Auto
 • /
 • Beste Europese Laadpas [Test 2023]

Publicatie datum: 24 februari, 2023

Door: Jerry van Es

Best geteste laadpas Europa

movemove beste laadpas

Laadpas van MoveMove

De ideale laadpas voor heel Europa is die van MoveMove. De pas kost INCLUSIEF een geweldige dekking binnen de EU, slechts 7,95 per maand. Als je niet wil laden buiten Nederland betaal je een euro minder.

Zoals je van een goede pas mag verwachten kun je deze ook gebruiken om te snelladen, tanken, je auto te wassen EN parkeren. Je ontvangt al je kosten helder in een overzicht aan het eind van iedere maand in de vorm van een BTW factuur. Even doorschieten naar je administratie of boekhouder en geen omkijken meer naar. Een prettige totaaloplossing dus voor een klein bedrag per maand.

Het allerfijnste van MoveMove is dat ze niet met (lange) contracten werken. De MoveMove laadpas is dan ook maandelijks op te zeggen.

Sluit deze Europese laadpas goed aan op uw wensen? Lezers van Top-X.nl mogen de pas 3 maanden lang gratis gebruiken! Klik hier om van deze actie te profiteren. 

Elektrisch rijden wordt steeds normaler en er zijn overal in Nederland wel openbare laadpunten waar je terecht kunt. Zelf in het straatbeeld zie je overal laadpalen verschijnen waardoor het ook steeds makkelijker wordt oom op te laden. In de rest van Europa en het buitenland zijn ze niet altijd zo vooruitstrevend. Om toch op zoveel mogelijk plekken terecht te kunnen heb je een laadpas Europa nodig met een hele goede dekking.

Hoe dat zit leggen we je uit in het artikel. Geen zin om alles te lezen? Vlak hieronder vind je een overzicht met de beste laadpassen voor Europa!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Laadpassen vergeleken

13

Uur onderzoek gedaan

69

 Ervaringen gecheckt


Top 4 Beste Europese Laadpas

2. Shell Recharge

ANWB europa

3. ANWB laadpas buitenland

Beste gratis EU Laadpas
4. E-flux


Hoe kies je een Europese laadpas?

Je vraagt je misschien af WAAROM je überhaupt een Europese laadpas nodig hebt. In Nederland zijn er verschillende laadpas aanbieders. Je kunt echter niet zomaar met al deze passen in Europa tanken of laden. Sommige laadpassen bieden deze functie helemaal niet, en sommige beiden deze tegen betaling. Er zijn namelijk genoeg laadpassen beschikbaar bent kun je met jouw laadpas bij de (meeste) laadpunten in Nederland terecht.

Wanneer je de verschillende passen met elkaar vergelijkt zijn er een aantal punten waar je op moet letten. We zullen deze kort behandelen:

Snelladen

Het fijne van een elektrische auto is dat het duurzamen EN goedkoper is om te rijden (laden is goedkoper dan tanken). Een nadeel is echter ook dat het opladen bij de meeste openbare laadpalen ook veel langer duurt dan je auto volgooien met benzine of diesel. Met snelladen is dit een veel minder groot probleem. Daarom is het fijn als je een laadpas hebt die snelladen ondersteunt.

Opzeggen

Stopt je bedrijf ermee of doe je jouw auto weg? Of misschien ben je gewoon niet tevreden over de dienstverlening van de oplaadpas? Dan wil je niet nog onnodig eraan blijven vastzitten. In dat geval kies je voor een laadpas zonder abonnement. MoveMove is dan je beste optie.

Laadtarieven

Het kan zijn dat je bij dezelfde laadpaal een andere prijs per kWh betaalt, afhankelijk van het specifieke laadpas bedrijf. Op jaarbasis kan dit tientallen euro's verschil maken. Het is dus belangrijk om vantevoren goed na te gaan wat de tarieven zijn. Zoals je van Top-X mag verwachten hebben wij de tarieven meegenomen in de scores. Goed om te weten: gratis laadpassen zijn meestal duurder in tarieven, waardoor je onderaan de streep alsnog duurder uit bent vaak.

Dekking

Voor een Europese laadpas is de dekking in Europese landen heel belangrijk. Je wil overal terecht kunnen en niet op zoek moeten naar een klein laadstation in de middle of nowhere. Een ruime dekking bij verschillende franchises en merken is dan ook een factor die je heel zwaar kunt laten meewegen in je keuze.


Gerelateerde informatie:

Op zoek naar een tankpas? Klik hier om alle tankpassen te vergelijken. Thuis je Elektrische of hybride auto opladen? Vraag dan een laadpaal aan voor thuis!


Wat is de beste Europa laadpas van dit moment?

Het is zover. In het begin van het artikel heb je al even kunnen lezen wat de top 5 is. We zullen nu ieder van de 5 laadpassen kort behandelen en de plus- en minpunten onder de loep nemen. 

1. MoveMove Laadpas (NL + EU)

movemove

9.4

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

9.4

Klantenservice

9.2

Kosten

9.8

MoveMove biedt een laadpas waarmee je alles kunt (wassen, tanken, laden, OV, parkeren) en een dekking van 99% heeft. Als je deze ook wil kunnen gebruiken bij openbare laadpalen in bijvoorbeeld België, Duitsland of Frankrijk heb je EU dekking nodig, waar je €1 extra voor betaald.

MoveMove onderscheidt zich t.o.v. de concurrentie door middel van een gigantische dekking door heel Europa, lage kosten en een uitstekende service. Je laadpas ontvang je binnen no-time in huis en als je vragen hebt heb je binnen 1 minuut iemand aan de lijn. Al je laadsessies met bijbehorende inzichten ontvang je maandelijks op je BTW verzamelfactuur.

Mocht je afscheid nemen van je elektrische auto of de pas gewoon niet meer nodig hebben kun je deze maandelijks opzeggen.

P.s. De reden dat MoveMove zo een goede dekking komt doordat het een dochterbedrijf is van MultiTankCard, een van de grootste aanbieders van tankpassen in Nederland.

Laadtarieven kunnen verschillen maar gemiddeld zijn de kosten € 0,51 per kWh. De tarieven worden maandelijks bijgesteld naar het meest gunstige tarief. Snelladen is altijd duurder dan regulier laden

Exclusieve Actie: vraag de MoveMove EU laadpas aan en ontvang deze de 1e 3 maanden GRATIS! (deze promotie is de hele week geldig)

Klik op de link om hier automatisch gebruik te maken van je gratis maanden

Voordelen MoveMove Laadpas (NL + EU)

 • Gunstige laadtarieven en dekking van laadpunten
 • Maandelijks opzegbaar
 • Ook te gebruiken om je elektrische auto te wassen + parkeren
 • Fijne en makkelijk bereikbare klantenservice

Nadelen MoveMove Laadpas (NL + EU)

 • MoveMove richt zich alleen op ZZP'ers en bedrijven met kleinere wagenparken. Niet geschikt voor bedrijven met honderden medewerkers

2. Shell Recharge laadpas

8.7

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.7

Klantenservice

9.2

Kosten

7.7

Shell is veel meer dan een oliebedrijf. De laatste jaren willen ze steeds meer verschillende oplossingen binnen in de logistieke wereld en de Shell Recharge-pas is hier een voorbeeld van. In Europa laden met de Recharge pas van Shell is geen enkel probleem. Je kunt namelijk niet alleen bij Shell tankstations terecht maar in totaal bij 300.000 verschillende aangesloten laadstations in terecht in alle Europese landen.

Bij veel van deze laadpunten profiteer je ook nog eens van een gunstig laadtarief met korting. Een hele goede dekking dus EN bijbehorende tarieven.

Het nadeel is dat je de pas niet kunt gebruiken voor het autowassen en parkeeracties. Ook is Shell een vrij logge organisatie en kiezen veel kleinere ondernemers er voor om met een persoonlijkere partij te werken.

In Nederland, Duitsland en Engeland betaal je minimaal € 0,59 per kWh en voor snelladen €0,65 per kWh. In andere landen is het tarief afhankelijk per operator laadstation.

Voordelen Shell Recharge laadpassen

 • Goeie dekking
 • Prima laadtarieven

Nadelen Shell Recharge laadpas

 • Niet te gebruiken om te wassen of te parkeren

3. ANWB laadpas

ANWB europa

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

9.1

Klantenservice

7.7

Kosten

8.5

Kom jij regelmatig met de auto in Frankrijk of België? Dan is de ANWB Europa laadpas misschien wel wat voor jou. In deze buurlanden hebben ze een uitstekende dekking. In de rest van Europa helaas een stuk minder (80%). Hoewel je een eerlijk starttarief betaald voor je elektrische auto opladen in Nederland, zijn de prijzen in het buitenland niet altijd heel duidelijk. Dit betekent niet dat ze automatisch (te) hoog zijn maar het is wel fijn dat je precies weet wat je betaalt voor je laadpunten in het buitenland als je op vakantie bent.

Voor laden in het buitenland betaal je minimaal € 0,65 per kWh en voor snelladen €0,87 per kWh.

Voordelen ANWB laadpas

 • Extra voordelen voor ANWB leden
 • Snelladen mogelijk

Nadelen ANWB laadpas

 • Niet wassen of parkeren met deze laadpas
 • Duurder dan sommige concurrenten

4. E-flux Laadpas

8.1

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Klantenservice

8.0

Kosten

9.0

E-flux is een laadpas waarmee je in 11 verschillende Europese landen bij laadpalen en laadpunten kunt laden. Het bedrijf probeert zich te onderscheiden door vol in te zetten op service en een nieuw model; de gratis laadpas. Als je kiest voor de gratis Europese laadpas van E-flux betaal je geen vast bedrag per maand. In plaats daarvan betaal je €0,32 per laadsessie en een eenmalig bedrag van €5 voor het aanvragen van de kaart.

Dit klinkt als een mooi concept maar elektrische auto bezitters die regelmatig opladen zullen hiermee duurder uitzijn dan de meeste aanbieders. Als je niet aan een abonnement vast wil zitten is MoveMove een beter alternatief. Daar heb je wel vaste maandelijkse kosten van 7,95 maar kun je deze maandelijks opzeggen.

De tarieven van E-flux zijn het zelfde als het standaard laadtarief van de betreffende laadpaal operator. Je kunt terecht bij meer dan 200.000 laadpalen door heel Europa en Nederland. Ideaal voor als je op vakantie gaat.

Voordelen E-flux Europese laadpas

 • Gratis laadpas Europa of 2,95 per maand
 • Wereldwijd actief
 • 24/7 service

Nadelen E-flux Europa laadpas

 • Geen vaste laadkosten

Partijen die we niet hebben opgenomen en onderzocht

Met de toename van het aantal elektrische auto's komen er steeds meer laadpalen en laadpassen op de markt. We zorgen regelmatig dat we onze content updaten maar het lukt ons niet altijd om alle partijen te vergelijken. Namen die we nog niet in onze vergelijking hebben kunnen opnemen zijn de Travelcard laadpas en Plugsurfing. We hopen deze zo gauw mogelijk aan ons overzicht toe te voegen.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>