fbpx

Publicatie datum: 8 september, 2023

Laatste update: 29 november, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Tankpas

Beste tankpas

MoveMove Tankpas

Heb je genoeg van losse bonnetjes en gecompliceerde administratie? Maak kennis met de MoveMove tankpas, de beste tankpas van Nederland. Waarom? Omdat je met deze pas bij álle tankstations terecht kunt. Ja, je hoort het goed: geen omwegen meer, tank waar je maar wilt!

Maar dat is nog niet alles. Gooi die verzamelde bonnetjes maar weg, want met MoveMove heb je ze niet meer nodig. Alle tankbeurten worden automatisch geregistreerd en komen op één overzichtelijke factuur. Dat maakt je administratie makkelijker dan ooit.

Last but not least: mis nooit meer je btw-teruggave. Dankzij de duidelijke administratie van MoveMove claim je eenvoudig elke cent die je toekomt. Dus waar wacht je nog op? Stap nu over op de MoveMove tankpas en focus op wat echt belangrijk is: jouw onderneming.

Wat is de beste Tankpas? Het is een vraag die steeds meer ondernemers zich stellen. Niet zo gek overigens met de torenhoge kosten op het gebied van benzine. Mede hierdoor zie je een flinke opmars in populariteit van de tankpas. 

Het aanvragen van een tankpas voor je bedrijf brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Maar waar moet je nu op letten bij het uitkiezen van een goede tankpas? En wat is de beste tankpas van het moment?

In dit artikel gaan we je antwoord geven op al deze vragen. Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan en hebben de meet populaire tankpas aanbieders met elkaar vergeleken. Op basis hiervan hebben we een top 5 gemaakt met de beste opties van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tankpas aanbieders

Beste tankpas

Beste koop Tankpas
1.MoveMove Tankpas

Tankpas

Goedkoopste tankpas
2. Tankpas.nl

Beste Zakelijke Tankpas voor ondernemers met een groot wagenpark (50+)
3. MKB-brandstof

Beste Tankpas voor ANWB leden
4. ANWB tankpas

Beste particuliere tankpas
5. BP Tankpas


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tankpas?

Goed, je hebt misschien wel eens van een tankpas gehoord en weet ongeveer wat een tankpas inhoudt. Maar weet je ook waar je op moet letten bij het vergelijken van tankpassen?

In het land der blinde is 1 oog koning en daarom is het altijd verstandig om je goed in te lezen voor je een tankpas aanvraagt. Er zijn veel addertjes onder het gras waar je wellicht overheen kijkt, dit kan je op de lange termijn natuurlijk veel geld kosten.

Om te bepalen welke tankpas het beste is hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een tankpas. Door deze criteria aan te houden zul je niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Waarom een tankpas?

Allereerst is het goed om te kijken naar je eigen situatie. Waarom wil je een tankpas aanvragen en wat is je doelstelling? Wellicht wil je het doen voor gemak omdat je klaar bent om steeds te moeten betalen. Een andere reden kan zijn dat je graag kosten wilt besparen en dit wilt doen middels een tankpas.

Wanneer je deze dingen weet zal het een stuk makkelijker zijn om een geschikte tankpas uit te kiezen. Ga voor het kopen van een tankpas dus goed na wat je doel is en wat je graag uit de tankpas wilt halen.

Type onderneming

Wanneer je weet wat je doelstelling is, kun je verder naar de volgende afweging. Wat voor bedrijf heb je? Heb je bijvoorbeeld een eenmanszaak of heb je veel personeel voor je werken?

Binnen de wereld van tankpas-aanbieders wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen verschillende bedrijfsvormen. Zo zijn er beste tankpassen voor eenmanszaken en beste tankpassen voor ZZP'ers. Let hier daarom goed op bij het uitkiezen van de beste tankpas.

Wat kost een tankpas?

Een belangrijk onderdeel van de tankpas zijn natuurlijk de kosten. Wat kost een tankpas per maand? De paskosten kunnen per aanbieder flink verschillen en daarom is het goed om hier altijd even naar te kijken.

Sommige aanbieders rekenen bijvoorbeeld hele hoge kosten maar dan kun je wel tanken bij elk tankstation in Nederland. Andere aanbieders rekenen juist lagere kosten maar dan kun je slechts bij een klein aantal tankstation terecht. Naast tankpassen met paskosten zijn er overigens ook tankpassen die gratis zijn.

Tankstation acceptatie

We noemde het hierboven al even kort op maar het is goed om te kijken naar het aantal geaccepteerde tankstation bij een tankpas aanbieder. In de regel bestaan er twee soorten tankpassen: universele tankpassen en merkgebonden tankpassen.

Bij de universele tankpas kun je eigenlijk in heel Nederland terecht om te tanken, hierbij maakt het niet uit wat voor tankstation het is. Dit kan dus Shell zijn maar ook Tamoil bijvoorbeeld. Daarnaast heb je een merkgebonden tankpas.

Deze is in veel gevallen en zorgt ervoor dat je - zoals de naam al doet vermoeden- alleen kunt tanken bij een bepaald merk. Vaak kun je wel bij dit merk terecht in heel Europa. Stel dat je dus een Shell tankpas hebt dan kun je ook in Polen tanken bij een Shell tankstation.

Aantal voertuigen

Als laatste zouden we je altijd aanraden om te kijken naar het maximale aantal voertuigen dat beschikbaar is bij de tankpas. Natuurlijk is het als eenmanszaak of ZZP'er van zelfsprekend dat je maar 1 voertuig koppelt aan de tankpas.

Wanneer je echter meerdere werknemers hebt die een tankpas nodig hebt wil je natuurlijk wel dat dit kan. Je zal niet de eerste zijn die er na een tijdje achterkomt dat je een tankpas maar voor een voertuig kunt gebruiken. Let hier dus goed op voor je de beste tankpas 2022 koopt. In onze tankpas test hebben we overigens ook dit criteria meegenomen in onze beoordeling en review.


Wat is de beste Tankpas van 2023? 

Goed, inmiddels weet je waar je op moet letten bij het kopen van een goede tankpas. Door bovenstaande criteria in je achterhoofd te houden voorkom je al de meest voorkomende fouten bij het aanschaffen van een goede tankpas.

Nu vraag je jezelf misschien af: 'Wat is de beste tankpas?' en 'welke tankpas past bij mij?'. Goed nieuws! In onderstaande sectie gaan we je namelijk een antwoord geven op deze vraag.

Wij hebben de grootste aanbieders van tankpassen namelijk op een rijtje gezet en hier een top 5 van gemaakt. De tankpassen zijn op verschillende criteria beoordeeld. Door te kiezen voor een van onderstaande tankpassen weet je dus zeker dat je een goede koop doet!

1. MoveMove Tankpas

Beste tankpas

9.5

Eindbeoordeling

Dekking stations

9.5

Extra optie's

9.2

Prijs / kwaliteit

9.6

MoveMove biedt niet alleen de goedkoopste tankpas van Nederland, maar ook een van de meest veelzijdige. Het maandtarief voor het gebruik van de pas is lager dan 7 euro en je betaalt ook geen transactiekosten, helemaal niks!

Met MoveMove hoef je nooit bang te zijn dat je ergens niet kunt betalen, aangezien deze brandstofpas geldig is bij 99% van de tankstations in ons land en in het buitenland! 

Deze tankpas is uitermate geschikt voor zzp'ers, geeft je elke maand netjes een Btw-factuur en heeft geen contractduur. Hierdoor is de pas dus maandelijks op te zeggen.

Verder kun je met deze pas ook parkeren, autowassen, laden en zelfs gebruiken als OV kaart, mocht je auto onverhoopt kapot zijn. Kortom, een prima goedkope tankpas!

Ben je op zoek naar een tankpas voor een laag bedrag per maand (6,95), waar je niet onnodig aan vast zit (maandelijks opzegbaar) en alle diensten mee kunt doen (parkeren, laden, tanken, wassen, OV)? Dan hebben we iets heel leuks voor je.

Als bezoeker van Top-X krijg je de tankpas van MoveMove namelijk eerste 3 maanden namelijk VOLLEDIG GRATIS! Daarna betaal je het normale tarief van € 6,95. Deze actie is exclusief voor onze lezers.

Klik op de link om hier automatisch gebruik te maken van je gratis maanden.

Voordelen MoveMove Tankpas

 • Beste goedkope tankpas (slechts 6,95 euro per maand)
 • Ook te gebruiken voor parkeren / carwash / OV / ladeen
 • Maandelijks opzegbaar
 • Geen transactiekosten

Nadelen MoveMove Tankpas

 • Geen

2. Tankpas.nl

Tankpas

9.3

Eindbeoordeling

Dekking

9.5

Extra optie's

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De tankpas van Tankpas.nl is wat ons betreft zeker een van de beste tankpassen van 2023. Geen enkele tankpas kwam zo goed naar voren als deze tankpas. Of je nu een ZZP'er bent of juist een MKB-ondernemer bent, deze tankpas is geschikt voor iedereen.

Zo heeft de tankpas een dekking van 99% in Nederland waardoor je de pas bijna overal kunt tanken. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over bepaalde merken waar je wel- of niet kunt tanken.

Een handige feature van Tankpas.nl is dat ze beschikken over tanklocator. Hierdoor kun je direct zien waar in jouw omgeving de benzine het goedkoopste is. Ideaal als je op zoek bent naar goedkope benzine!

Een andere toffe feature van Tankpas.nl is dat je bij Kwikfit gratis je vloeistoffen kunt bijvullen. Dit zit allemaal in de prijs, ideaal dus!

Het pasje van Tankpas.nl is bovendien ook te gebruiken voor hybride en elektrische auto's. Dit maakt de tankpas dus ook een van de beste tankpassen voor elektrische en hybride auto's.

Verder denkt Tankpas.nl om het millieu, zo hebben ze een CO₂ compensatieprogramma waardoor je goed bezig bent voor milieu met gebruik van deze kaart.

Dan het administratieve gedeelte: bij Tankpas.nl krijg je om de 4 weken een factuur met alle informatie. Het aanvragen van een pas gaat soepel en snel en vaak heb je binnen 2 dagen de tankpas op de deurmat liggen. Verder zijn de kosten voor deze pas €7,75 (eerste 3 maanden: €4,95). Dit maakt het tot een zeer goedkope tankpas.

Enige minpunt van deze pas? In de Benelux kun je overal tanken. Ga je echter verder? Dan betaal je extra kosten bij het tanken. Je kunt wel bij meer dan 40.000 tankstation in Europa terecht.

Wij hadden de pas binnen 2 werkdagen in huis

Voordelen Tankpas.nl

 • Beste Tankpas voor ZZP'ers, MKB en BV's
 • Tanklocator ziet direct welk station in de buurt het goedkoopste is
 • Gratis bij kwikfit vloeistoffen bijvullen
 • Ook te gebruiken bij het parkeren en wassen van de auto
 • Werkt administratief ontzettend fijn en alle kosten worden goed gespecificeerd

Nadelen Nadeel Tankpas.nl

 • Voor tanken buiten de BeNeLux betaal je een klein extra bedrag

3. MKB Brandstof

8.6

Eindbeoordeling

Dekking

8.4

Extra optie's

9.1

Prijs / kwaliteit

8.4

Op nummer drie van onze lijst met beste tankpassen vinden we de pas van MKB brandstof. Deze tankpas staat over het algemeen goed aangeschreven bij ondernemers en scoort ook in onze tankpas test goed.

We zouden de tankpas voornamelijk aanraden als je op zoek bent naar een pas met extra mogelijkheden. Deze tankpas kun je bijvoorbeeld ook gebruiken bij het wassen van je auto en bij parkeergarages / plaatsen. Net als de Tankpas die als beste uit onze test kwam, heeft deze pas een dekking van 99% in Nederland.

Verder is deze pas aangesloten bij maar liefst 1200 verschillende wasstraten waardoor je altijd terecht kunt voor een goede wasbeurt. De tankpas van MKB-brandstof beschikt bovendien over een handige app waar je alles in kunt zien. Denk hierbij aan dichtstbijzijnde tankstations, maar ook carwash bedrijven en parkeergarages in de buurt.

Administratief werkt deze pas ook fijn zo krijg je elke maand keurig een BTW-factuur. De kosten van deze pas zijn aan de hoge kant en daarom zouden we eerder voor de pas van Tankpas.nl gaan. Denk je echt veel gebruik te maken van de parkeer opties etc.? Dan is dit een prima keuze.

Voordelen MKB brandstof

 • Goede tankpas met extra mogelijkheden zoals carwashes en parkeren
 • Dekking van maar liefst 99%
 • Samenwerking met meer dan 1200 carwash bedrijven waardoor je altijd je auto kunt wassen in de buurt

Nadelen MKB brandstof

 • Prijs is aan de hoge kant, helemaal als je de extra's niet gaat gebruiken

4. ANWB Tankpas

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

8.2

Extra optie's

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 4 van deze lijst hebben we gekozen voor de tankpas van ANWB. De kans is groot dat als jij een auto hebt, je ook een abonnement hebt bij de ANWB. De ANWB heeft in Nederland namelijk ontzettend veel verschillende leden. Deze tankpas is dan ook alleen geschikt voor mensen die al een abonnement hebben bij de ANW.

Het voordeel van deze pas is dat je als ANWB-lid van verschillende voordelen profiteert. Zo kun je bij alle tankstations tanken in Nederland, kun je in Europa bij maar liefst 41.000 tankstations terecht en is deze tankpas ideaal voor elektrische en hybride auto's omdat hij ook als laadpas kan fungeren. Verder kun je met deze tankpas bij maar liefst 1000 aangesloten wasstraten je auto gratis wassen.

De ANWB tankpas mag natuurlijk niet ontbreken in deze tankpas vergelijken overzicht. De ANWB is namelijk zeer goed op het gebied van klantenservice en je kunt op elk moment van de dag contact opnemen met de helpdesk van de ANWB.

Voordelen ANWB Tankpas

 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Kunt terecht bij alle tankstation in Nederland om te tanken
 • Grote dekking van tankstations in Europa (40.000)
 • Aangesloten bij 1000+ wasstraten in Nederland

Nadelen ANWB Tankpas

 • Alleen aan te vragen wanneer je al klant bent van de ANWB

5. Tankpas BP

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

8.6

Extra optie's

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wat is de beste merkgebonden tankpas? Als dit een vraag van jou is dan hebben we het antwoord hier! Als jij op zoek bent naar de beste merkgebonden tankpas dan is die van BP je beste optie.

Zo kost deze slechts 0,75 eurocent per maand en betaal je geen transactiekosten voor het tanken in Nederland. Met een dekking van 30% is het ook nog eens de tankpas met de hoogste dekking in vergelijking met andere merkgebonden tankpassen zoals Total, Esso en Shell. Verder kun je met de BP tankpas ook tanken in het buitenland zonder je hier extra voor betaalt.

Nadeel van deze tankpas is dat hij niet te gebruiken is voor parkeren en carwash. Dit weegt in onze ogen echter niet op tegen de lage kosten en hoge dekking.

Voordelen Tankpas BP

 • Lage maandelijkste kosten
 • Hoogste dekking in vergelijking met andere tankpas merken (merkgebonden)
 • Ook in het buitenland te gebruiken

Nadelen Tankpas BP

 • Geen carwash + parkeren inbegrepen

Niet eens met onze conclusie? BespaarGelijk is een website die zich ook richt op consumenten en een eigen tankpas artikel heeft geschreven.


Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tankpassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tankpassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tankpassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tankpassen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Sintvoordeel bij Bol.com (kortingen tot 70%)!🎁