fbpx

Publicatie datum: 7 september, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Espressomachine

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

Met de De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B word jij een echte barista. Je drinkt nooit meer een smerige espresso in de ochtend met dit apparaat. Er kunnen zowel verse koffiebonen in als gemalen koffie. Met een vermogen van 1450 watt heb jij altijd warme koffie. Je kunt eenvoudig de beste koffie maken door de temperatuur en sterkte aan te passen. Doordat je er twee tegelijkertijd kan maken hoef je nooit meer te wachten in de vroege ochtend. Wie wil dat nu niet?

Wil jij elke dag een lekker kopje espresso drinken die net zo lekker is bij de barista? Dan heb je een espressomachine nodig voor het perfecte kopje.

Een espressomachine is niet zomaar een apparaat. Het is een meesterwerk van techniek en design dat je elke ochtend begroet met de perfecte kop espresso.

Maar hoe weet je nu wat de beste espressomachine is voor jou? Een goede espressomachine uitkiezen is lastiger dan je denkt. Het wekt vaak veel vragen op, zoals wat is de beste espressomachine voor de laagste prijs?

Wat is het antwoord op deze vraag? En waar moet je zo al op letten bij het kopen van een espressomachine? Dat behandelen wij in dit artikel! Lees dus gauw verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Espressomachines

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

Beste koop Espressomachine
1. De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

Beste Multifunctionele Espressomachine
2. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

Siemens EQ6 Plus s100

Beste Premium Espressomachine
3. Siemens EQ6 Plus s100

Krups Essential EA8150

Beste Compacte Espressomachine
4. Krups Essential EA8150

LunaSea's Pistonmachine

Beste Budget Espressomachine
5. LunaSea's Pistonmachine

Top 10 Beste Espressomachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Espressomachines!


Waar op letten bij het kopen van een Espressomachine?

Die laatste vraag beantwoorden we graag nog even voor je, zodat je ook zelf een oordeel kunt vellen over jouw toekomstige espressomachine. Een betrouwbare espressomachine vinden is erg belangrijk, omdat je natuurlijk de lekkerste espresso's wilt drinken.

Om de beste espressomachine voor jou te kunnen uitkiezen hebben we een aantal van de belangrijkste aspecten van een goede espressomachine voor je op een rijtje gezet. Zo weet je ook zelf waar je op moet letten bij het kopen van een espressomachine!

Soort espressomachine

Dit is een cruciale overweging bij het kopen van een espressomachine. De keuze tussen handmatig, halfautomatisch en volautomatisch hangt af van je persoonlijke voorkeuren en ervaringsniveau.

 • Handmatig: Vereist veel controle en vaardigheid. Ideaal voor enthousiaste barista's die de volledige controle willen hebben over het zetproces, inclusief het malen van koffie, doseren, tamping en het handmatig starten en stoppen van de extractie.

 • Halfautomatisch: Biedt een balans tussen controle en gemak. Deze machines hebben vaak functies zoals temperatuurregeling en pompdrukinstelling, maar vereisen nog steeds enige handmatige interventie.

 • Volautomatisch: Automatiseert het gehele zetproces. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken en de machine maalt, doseert, tamp en zet de koffie voor je. Dit is ideaal voor mensen die gemak willen zonder veel handmatige handelingen.

Budget

Bepaal van tevoren je budget. Espressomachines variëren sterk in prijs, van instapmodellen die betaalbaar zijn voor de meeste consumenten tot high-end luxe opties. Een realistisch budget helpt je om je keuzes te beperken en de beste machine te vinden binnen je financiële mogelijkheden.

Boiler type

Het type boiler in de espressomachine heeft invloed op de prestaties en efficiëntie.

 • Single Boiler: Heeft één boiler voor zowel het zetten van espresso als het stomen van melk. Je moet wachten tussen het zetten en stomen, wat de bereidingstijd kan verlengen.

 • Dubbele Boiler: Beschikt over aparte boilers voor espresso en stoom, waardoor je tegelijkertijd kunt zetten en stomen zonder wachttijd. Dit is handig als je regelmatig melkgebaseerde dranken maakt.

Drankmogelijkheden

Denk na over welke soorten dranken je wilt maken. Sommige espressomachines zijn gespecialiseerd in espresso, terwijl andere ook geschikt zijn voor cappuccino, latte en andere melkgebaseerde dranken. Controleer de mogelijkheden van de machine en of deze aan je behoeften voldoet.

Kwaliteit van de molen

Als de espressomachine een ingebouwde koffiemolen heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze van goede kwaliteit is. Een hoogwaardige molen zorgt voor consistent gemalen koffie, wat essentieel is voor het bereiden van een goede espresso. Regelbare maalinstellingen zijn ook handig om de fijnheid van de koffie aan te passen aan je smaakvoorkeur.


Wat is de beste Espressomachine van 2023? 

Om er achter te komen wat de beste espressomachine van 2023 is, hebben we een handjevol producten getest. We hebben iedere machine beoordeeld op hun individuele kwaliteiten, unieke eigenschappen en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Onder andere met de bovenstaande belangrijke dingen om op te letten, hebben we de machines ingedeeld in een ultieme top 5 met de beste espressomachines van 2023!

1. De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plaats staat de De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B. Dat heeft natuurlijk geen uitleg nodig. Dit is een alleskunner want je begint elke dag met een heerlijk kopje. 

Als je met meerdere mensen thuis woont willen ze waarschijnlijk ook een heerlijke espresso. Zonder op elkaar te wachten kun je er met dit apparaat 2 tegelijkertijd zetten. Scheelt een hoop gewacht in de drukke ochtend.

Om te zorgen dat je altijd lekkere espresso drinkt moet het apparaat natuurlijk wel goed schoon zijn. Door het reining- en ontkalkingsprogramma hoef jij niet zoveel schoon te maken. Dit gaat allemaal automatisch door de machine. Scheelt je weer een hoop schoonmaak werk.

Iedereen heeft een andere smaak waardoor iemand iets sterker lekker kan vinden. Daarom kun je zelf bepalen hoe sterk je koffie is. Dat is natuurlijk wel zo fijn aan dit apparaat. 

Voordelen De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

 • Je kunt twee espresso's tegelijkertijd
 • Heeft een automatisch reining- en ontkalkingsprogramma
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Je kunt de temperatuur en sterkte zelf instellen

Nadelen De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

 • Het stoompijpje moet onderhouden worden

2. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.5

Met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 heb jij het ideale koffiezetapparaat in huis. Wil jij af en toe ook een ander soort koffie drinken? Dat kan met dit apparaat. Zo geniet jij van een heerlijke cappuccino of een simpele zwarte koffie.

Je gaat in de vroege ochtend veel tijd besparen door de functie: My coffee choice. Hiermee kun jij je espresso maken die jij lekker vindt door de sterkte aan te passen. Dit slaat hij op, waardoor je de volgende ochtend maar op een knop hoeft te klikken.

Daarnaast is het zetten van een kop koffie nog nooit zo eenvoudig geweest door het intuïtief touchdisplay. Hierdoor kan iedereen een bakje zetten, zelfs kinderen zouden het kunnen doen.

De espressomachine bestaat uit 2 delen die makkelijk uit elkaar gaan. Zo is het schoonmaken van het apparaat zeer eenvoudig. 

Voordelen Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

 • Personaliseer hem naar jouw wensen
 • intuïtief touchdisplay
 • Makkelijk schoon te maken
 • 3 verschillende koffies

Nadelen Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

 • De melkkan is niet van glas

3. Siemens EQ6 Plus s100

Siemens EQ6 Plus s100

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats staat de premium Siemens EQ6 Plus s100. Dit espressoapparaat is voor de mensen die iets meer te besteden hebben of de allerlekkerste koffie willen hebben.

Dit apparaat is helemaal automatisch. Hierdoor hoef jij maar op 1 knop te drukken en alles wordt automatisch gedaan door de machine. Kun je ondertussen even snel dat appje versturen.

Zoals te zien valt op de foto kan je 2 kopjes tegelijkertijd zetten. Dat hebben we ook bij de andere espressomachines gezien. Wat deze onderscheidt van de rest is dat je een kopje espresso kan zetten en eentje zwarte koffie. Ideaal als er gasten langskomen.

De inhoud van je kop koffie is zelf in te stellen op de espressomachine. Zo spoelt hij nooit over.

Voordelen Siemens EQ6 Plus s100

 • 2 kopjes tegelijkertijd
 • Mogelijk om de inhoud in te stellen
 • Werkt volledig automatisch

Nadelen Siemens EQ6 Plus s100

 • Je betaalt voor de kwaliteit

4. Krups Essential EA8150

Krups Essential EA8150

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een makkelijke, maar kwalitatief goede espresso's drinken? Dan is het Krups Essential EA8150 de oplossing voor jouw probleem. Hij is zeer eenvoudig te gebruiken.

Dit is het meest compacte espressomachine van de wereld. Hierdoor is hij perfect voor een kleine keuken. Je kunt hem overal neer te zetten zonder er veel last van te ervaren.

Ondanks dat je denkt doordat hij compact zal hij wel wat inleveren op de kwaliteit. Dat is echter niet het geval. Je kunt eenvoudig goede en lekkere espresso's zetten.

Daarnaast zijn de materialen voor de espressomachine van duurzame materialen. Zo geniet jij van de lekkerste koffie en kan de natuur ook genieten.

Voordelen Krups Essential EA8150

 • Zeer eenvoudig te bedienen
 • Lekker compact
 • Gemaakt van duurzame materialen

Nadelen Krups Essential EA8150

 • Onthoudt niet je voorkeuren

5. LunaSea's Pistonmachine

LunaSea's Pistonmachine

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats staat niet de minste espressomachine. De LunaSea's Pistonmachine is een perfect model als je niet honderden euro's wilt uitgeven voor een bakje koffie.

Je krijgt met dit product niet alleen lekker koffie, maar ook een nieuw oogappeltje in de keuken. Het design is gebaseerd op de oude apparaten. Hierdoor heb jij niet een saaie moderne espressomachine.

Na een paar bakjes koffie zetten hoef je nog steeds niet het waterreservoir te vullen. Doordat hij extra groot is kan jij lekker veel bakjes zetten zonder constant water bij te vullen.

Voordelen LunaSea's Pistonmachine

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Extra groot waterreservoir
 • Mooi design

Nadelen LunaSea's Pistonmachine

 • Niet de meest uitgebreide espressomachine 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel espressomachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten espressomachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de espressomachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste espressomachine op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>