• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Filter Koffiezetapparaat [Test 2021]

Laatste update: juli 2021

Door: Bernadine

Beste Geteste Filter koffiezetapparaat

Russell Hobbs Luna Copper 24320-56

5/5

Het beste filter koffiezetapparaat is volgens deze filter koffiezetapparaat test de Russell Hobbs Luna Copper 24320-56. De speciale sproeitechnologie zorgt voor een aromatische smaak. Met een mooi design is het ook nog eens een lust voor het oog. Met 14 kopjes heeft de koffieautomaat een ruime capaciteit.
Zoek je specifiek naar een filter koffiemachine met geïntegreerde koffiemaler, dan is de beste filter koffiemachine de Princess DeLuxe 249402.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een filter koffiemachine?

Ben je ’s ochtends ook pas echt wakker als je je eerste kopje koffie gedronken hebt? Met ruim acht kilo koffie per persoon per jaar horen wij tot de grootste koffiedrinkers ter wereld. We drinken ongeveer vier kopjes per dag. De meest mensen geven de voorkeur aan filterkoffie, maar wat is de beste filter koffiezetapparaat? Smaken verschillen. Wat de beste filterkoffiemachine is, hangt deels af van je eigen voorkeur. Wel is er een aantal dingen waar je bij de aanschaf op moet letten. Een koffiezetapparaat kopen is namelijk moeilijker dan je denkt!

De meest koffiezetapparaten hebben een glazen kan, maar er zijn ook apparaten met een thermoskan. Deze zijn vaak wat duurder, maar je kan de koffie wel langer warm houden en het warmhoudplaatje hoef je niet te gebruiken, dus het koffiezetapparaat kan eerder uit. Wil je de smaak van echt verse koffie? Er zijn ook geïntegreerde apparaten waarmee de koffiebonen rechtstreeks in de machine worden gemalen. Sta je graag op met de geur van versie koffie? Koop dan een koffiezetapparaat met timer. Ga ook na wat de capaciteit is van het waterreservoir. Dit bepaalt hoeveel kopjes je tegelijk kan zetten. Het is ook handig als het waterreservoir uitneembaar is, zodat je het rechtstreeks kan vullen en niet hoeft over te gieten uit de kan. Let ook meteen op de aanwezigheid van een zwenkfilter. Dit maakt het vullen van het filter makkelijker. Sommige apparaten hebben een aroma-regeling. Hiermee bepaal je de sterkte van de koffie. 

Tenslotte vergelijk je op prijs. Hoe meer mogelijkheden, hoe duurder het apparaat. Wij hebben verschillende koffiezetapparaten getest en geven antwoord op de vraag: Wat is de beste filterkoffiezetapparaat?

1. Russell Hobbs Luna Copper - Beste koop koffiemachine

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Qua design valt de Russell Hobbs Luna Copper met koperaccenten meteen op. Dit apparaat beschikt over een timer. Dat betekent dat je van tevoren in kan stellen wanneer de koffie klaar moet zijn. De sproeitechnologie zorgt ervoor dat het water helemaal doordruppelt en alle koffie in het filter bedekt. Het apparaat is minder geschikt als je weinig kopjes zet. Deze sproeitechnologie zorgt er dan voor dat er meer water rechtstreeks de kan indruppelt, dat maakt de koffie slap. Nadat de koffie klaar is, zorgt het warmhoudplaatje ervoor dat de koffie nog 40 minuten warm blijft. Het apparaat is makkelijk schoon te maken. De beste filter koffieautomaat voor grotere hoeveelheden koffie.

Voordelen Russell Hobbs Luna Copper 24320-56

 • Groot waterreservoir goed voor 14 kopjes.
 • Timer waardoor je zelf kan bepalen wanneer je koffie klaar is.

Nadelen Russell Hobbs Luna Copper 24320-56

 • Groot waterreservoir goed voor 14 kopjes.
 • Timer waardoor je zelf kan bepalen wanneer je koffie klaar is.

2. Princess DeLuxe 249402

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Dit apparaat is wat duurder dan andere filterkoffiemachines, maar deze biedt dan ook wel wat extra’s. De Princess DeLuxe 249402 heeft een geïntegreerde koffiemaler. Je hebt de keuze uit 9 maalfijnheden. Zo bepaal je zelf de smaak en sterkte van je koffie. Het display is duidelijk te lezen en geeft hoeveelheid en sterkte aan. Als je de timerfunctie inschakelt, is dit ook zichtbaar op het display. De koffiemachine piept als de koffie klaar is. Na 40 minuten schakelt het apparaat zich vanzelf uit. Dat is wel zo veilig. Nadeel is, dat het koolstoffilter regelmatig vervangen moet worden, vooral in gebieden met hard water. De beste filter koffieautomaat voor mensen die willen genieten van de smaak van echt verse koffie, maar een koffiebonen machine te duur vinden.

Voordelen Princess DeLuxe 249402

 • Apparaat schakelt zichzelf automatisch uit na 40 minuten.
 • Duidelijk leesbaar display.

Nadelen Princess DeLuxe 249402

 • Koolstoffilter moet regelmatig vervangen worden.

3. WMF Lono

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze koffieautomaat is volledig in chroom uitgevoerd. Zoek je een koffiezetapparaat met thermoskan? Dan is dit het best geteste filter koffiezetapparaat voor jou. Je hoeft de koffie niet meer over te schenken in een aparte thermoskan. Handig als je koffie langer warm wilt houden. Dit apparaat is geschikt voor 8 kopjes, dus niet voor grote gezelschappen. De temperatuur van het water bereikt 95 graden als het door de filterkoffie stroomt. Dit zorgt voor een aromatische smaak. Als de koffie bijna klaar is, pruttelt het apparaat behoorlijk. De beste filter koffiemachine zakelijk voor jou als je van aromatische kopjes koffie houdt en van een mooi design op het aanrecht Benieuwd naar de beste prijs van dit moment? Klik hier!

Voordelen WMF Lono

 • Koffie zet je rechtstreeks in de thermoskan.
 • Aromatische koffie door het verwarmingselement dat 95 graden kan bereiken.

Nadelen WMF Lono

 • Met een capaciteit van 1 liter aan de kleine kant.
 • Lawaaierig als de koffie bijna klaar is.

4. Aigostar Kaffa 30LHX

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Dit apparaat heeft net als de Princess DeLuxe 249402 een geïntegreerde koffiemolen. Deze heeft net wat minder maalstanden, met 5 tegenover 9. In het filter kan je ook rechtstreeks filterkoffie doen. De Aigostar Kaffa 30LHX is geen grote jongen. Je zet er maximaal 6 kopjes tegelijk mee. Wil je de koffie lang warm houden, dan is deze koffiemachine niet de beste keus. Deze houdt de koffie maximaal 35 minuten warm. Het uitneembare waterreservoir houd je onder de kraan en zo vul je makkelijk bij met water. Het beste filter koffiezetapparaat als je een compact model zoekt en houdt van de smaak van verse koffiebonen.

Voordelen Aigostar Kaffa 30LHX

 • Uitneembaar waterreservoir maakt vullen makkelijk.
 • Compact model

Nadelen Aigostar Kaffa 30LHX

 • Klein apparaat voor maximaal 6 kopjes.
 • Warmhoudplaat houdt koffie maximaal 35 minuten warm.

5. Braun PurEase KF3120WH

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Uit de filter koffiezetapparaat test komt ook de Braun PurEase KF3120WH (klik hier voor de beste deal) uitstekend naar voren. Je merkt nauwelijks, dat je koffie zet, want het apparaat maakt bijna geen pruttelend geluid. De filterhouder en de koffiekan met deksel mogen in de vaatwasmachine. Tussendoor koffie schenken terwijl het apparaat nog niet klaar is met het zetten van koffie is mogelijk, omdat de koffiemachine een druppelstop heeft. Het apparaat druppelt niet door als je de kan eronder uit haalt. Het zwenkfilter opent van links naar rechts, dat is voor een rechtshandige even wennen.

Voordelen Braun PurEase KF3120WH

 • Stil apparaat.
 • Filterhouder en koffiekan met deksel mogen in de vaatwasmachine.

Nadelen Braun PurEase KF3120WH

 • Zwenkfilter opent van links naar rechts, dit is anders ten opzichte van de meeste apparaten.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>