• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Cappuccino Apparaat [Test 2021]

Laatste update: november 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Cappuccino Apparaat

Beste cappuccino apparaat

Siemens EQ3 s100 TI30A209RW - Espressomachine - Zwart

Met de Siemens EQ3 s100 TI30A209RW espressomachine zet je met één druk op de knop een heerlijke kop koffie. Deze volautomatische espressomachine behoort tot de EQ3 serie, de Siemens’ nieuwste lijn instapmodellen. Hij is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem zodat de koffie altijd op dezelfde ideale zettemperatuur wordt bereidt. 

Ook de keramische maalschijven halen het maximale aroma uit iedere koffieboon en zorgen voor een extra lange levensduur van de koffiebonenmachine. Niet gek dus dat dit cappuccino apparaat als beste uit onze test is gekomen. De beste prijs vind je via de onderstaande button!

Hou jij erg van koffie en ben je op zoek naar een goede prijs-/kwaliteit cappuccino apparaat? In dit artikel vertellen wij jou alles over wat je moet weten voordat je een cappuccino apparaat aanschaft. Daarnaast voeren wij een ultieme beste cappuccino apparaten test uit om zo de beste cappuccino apparaten te kunnen uitlichten. 

Aan de hand van deze ultieme test hebben wij een handige top 5 beste cappuccino apparaten opgesteld om de keuze voor jou nog makkelijker te maken. Hierbij hebben wij verschillende criteria getest. Ook hebben wij naar heel veel reviews gekeken om zo alleen de beste apparaten te selecteren.

Lees verder en ontdek de wereld de best geteste cappuccino apparaten. Zo kun je ook thuis genieten van koffie van cafékwaliteit, maar dan voor een veel lagere prijs.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Cappuccino Apparaten

Beste cappuccino apparaat

Beste koop cappuccino apparaat
1. Siemens EQ3 s100 TI30A209RW - Espressomachine - Zwart

Beste cappuccino apparaat

Beste cappuccino apparaat Touch
2. Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B - Koffiecupmachine

Beste cappuccino apparaat

Beste cappuccino apparaat met melkopschuimer
3. De'Longhi Nespresso Lattissima One EN500.B - Koffiecupmachine - Zwart

Beste cappuccino apparaat

Beste cappuccino apparaat Nescafe
4. Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 - Koffiecupmachine - Zwart

Beste cappuccino apparaat

Beste goedkope cappuccino apparaat
5. Magimix Nespresso Pixie M110 - Koffiecupmachine - Rood

Top 10 beste cappuccino apparaten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste cappuccino apparaten, dit zijn direct de meest verkochte cappuccino apparaten bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van cappuccino apparaten? 

Voordat je een cappuccino apparaat aanschaft is het belangrijk om te kijken naar enkele criteria. Door naar deze criteria te kijken voorkom jij een miskoop. Bij het uitvoeren van onze beste cappuccino apparaten test hebben wij elk apparaat getest op onderstaande criteria. 

Deze criteria zijn ook getest in de beste cappuccino apparaat volgens de consumentenbond test. Hierdoor ben jij verzekert van alleen de beste kwaliteit cappuccino machines. Naast deze criteria hebben wij ook naar reviews van andere consumenten gekeken. 

Ook hebben wij aan de hand van de test een top 5 beste cappuccino apparaten opgesteld. Hierbij hebben wij de apparaten in verschillende categorieën en prijsklassen ingedeeld. Zo weet jij precies welk apparaat het beste bij jou past. De belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kopen van een cappuccino machine staan hieronder.

Stoompijpje

Je cappuccino apparaat moet ook voorzien zijn van een stoompijpje. Dat is logisch, aangezien de meesten van ons genieten van het schuimige schuim in caféstijl, dus dat willen we thuis graag ook creëren.

Warme kopjes

Jouw beste koop cappuccino apparaat heeft ook een verwarmingsplaat voor je kopje. Door je kopje op te warmen, blijft je koffie langer warm. De meeste van onze geteste modellen bieden deze functie.

Optie enkele of dubbele kop

Bovendien zou je voor de optie van een enkele of dubbele kop moeten kunnen kiezen. De meeste machines maken 2 cappuccino's tegelijk, maar het kan zijn dat ze maar één dosis bonen malen, waardoor de koffie zwakker wordt. Als je twee kopjes wilt maken, vermijd dan machines die er twee tegelijk maken. Je wilt immers voor elk kop een verse dosis bonen. 

Goed om te weten, is dat een volautomatisch apparaat duurder is dan andere soorten. Hoewel het misschien geen betere kop koffie oplevert, hoef je wel minder hard voor cappuccino te werken - gewoon een druk op de knop en klaar! 

Ingebouwde molen

In plaats van gemalen koffie of een aparte molen te moeten kopen, hebben de duurste modellen een ingebouwde molen. Zo krijg je versgemalen koffie precies wanneer je die nodig hebt. Wanneer het apparaat van jouw keuze een ingebouwde molen heeft, is deze mogelijk instelbaar. Dit betekent dat je de grootte van de maling kunt aanpassen aan de boon.


Wat is het beste cappuccino apparaat van 2021? 

Wil je een cappuccino apparaat kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "wat is het beste cappuccino apparaat van 2021?". In deze ultieme cappuccino apparaten test van 2021 vind je een opsomming van de top 5 best geteste apparaten van 2021.

1. Siemens EQ3 s100 TI30A209RW - Espressomachine - Zwart

Beste cappuccino apparaat

9.5

Eindbeoordeling

Smaak

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Geur

9.3

Bekend om zijn high-end positionering, heeft Siemens echter een volautomatische machine met grinder gelanceerd voor een betaalbare prijs. De EQ3 s100 belooft je perfect gezette koffie. Om dit te doen, vertrouwt de fabrikant op verschillende opties, waaronder een keramische molen en een percolatiesysteem dat is geoptimaliseerd om een ideale temperatuur te bieden. Bovendien biedt deze machine een stoompijpje in mixer-stijl om melkschuim te creëren.

De Siemens EQ3 s100 heeft een mooi gevormd silhouet en neemt niet veel ruimte in op een werkblad. Op dit apparaat heeft Siemens zich overgegeven aan het gebruik van plastic, wat vrij zeldzaam is voor de fabrikant die over het algemeen vertrouwt op edeler materialen. De verschillende onderdelen van dit automatische koffiezetapparaat zijn bekleed met een glanzend zwart plastic.

Voordelen Siemens EQ3 s100 TI30A209RW - Espressomachine - Zwart

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Best geteste cappuccino apparaat
 • Goede prijs

Nadelen Siemens EQ3 s100 TI30A209RW - Espressomachine - Zwart

 • Het glanzend zwart plastic vangt gemakkelijk vingerafdrukken en fijn stof op

2. Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B - Koffiecupmachine - Antraciet

Beste cappuccino apparaat

9.2

Eindbeoordeling

Smaak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Geur

8.8

Drink zoals George Clooney! Dit is echt een geweldige machine en niet zonder reden het beste cappuccino aparaat volgens de consumentenbond. Het geeft warme, lekkere koffie en heeft de functie om de melk op te warmen en op te schuimen voor de latte of cappuccino. Dit best geteste cappuccino apparaat heeft ook een zelfreinigend mechanisme voor de melkuitloop, wat zeker helpt.

Als je van een lekker kopje koffie houdt in het comfort van je eigen huis, dan zul je de Delonghi Nespresso Lattissima Touch EN560 geweldig vinden. In een compact design met een snelle opwarmtijd van 25 seconden is je favoriete koffie met één druk op de knop klaar. Met 6 tastbare drankopties, kun je kiezen uit een espresso, een romige latte, een cappuccino, een latte macchiato en warme melk.

Voordelen Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B - Koffiecupmachine - Antraciet

 • Alle drankjes kunnen worden gepersonaliseerd en onthouden
 • Kabelopslag onder de machine

Nadelen Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B - Koffiecupmachine - Antraciet

 • Temperatuur van het melkschuim te laag

3. De'Longhi Nespresso Lattissima One EN500.B - Koffiecupmachine - Zwart

Beste cappuccino apparaat

8.9

Eindbeoordeling

Smaak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Geur

8.7

De elegante en intuïtieve interface van de Lattissima One-koffiemachine ziet er fantastisch uit en is erg gebruiksvriendelijk. Met drie verlichte knoppen kun je onmiddellijk je favoriete drankje selecteren, of het nu gaat om een cappuccino of latte macchiato, of om een espresso of lungo.

Een druk van 19 bar en een snelle opwarmtijd van 25 seconden, of 15 seconden voor melkbereidingen, zorgen ervoor dat koffie van hoge kwaliteit wordt geleverd zodra je deze nodig hebt. De automatische uitschakelfunctie schakelt de machine uit na 9 minuten na de laatste koffie, of kan worden aangepast aan een langere tijd naar keuze. Dit zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust bij het gebruik van je apparaat.

Het nieuwe en exclusieve automatische cappuccinosysteem van De’Longhi gebruikt een optische sensor om te herkennen hoeveel melk er in de kan zit en zorgt ervoor dat alles wordt opgebruikt om verspilling te voorkomen. je zult ook genieten van het melkrecept dat op een zeer eenvoudige en intuïtieve manier 40 ml koffie en 135 ml of 330 ml opgeschuimde melk levert. Deze machine maakt ook gebruik van een thermoblok verwarmingssysteem. Hierdoor is de temperatuur altijd op het ideale niveau, zodat jij altijd de perfecte kop koffie krijgt.

Voordelen De'Longhi Nespresso Lattissima One EN500.B - Koffiecupmachine - Zwart

 • Korte opwarmtijd
 • Afneembare watertank van 1 liter

Nadelen De'Longhi Nespresso Lattissima One EN500.B - Koffiecupmachine - Zwart

 • Waterreservoir is snel leeg

4. Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 - Koffiecupmachine - Zwart

Beste cappuccino apparaat

8.6

Eindbeoordeling

Smaak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Geur

8.1

Recepten naar je smaak aanpassen, was nog nooit zo eenvoudig met de automatische, ultracompacte Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus KP3408. Het apparaat heeft een naadloos ontwerp met innovatieve accenten. Naast het maken van koffies van professionele kwaliteit met een dikke fluweelzachte crème laag, kun je dankzij het hogedruksysteem van de machine (tot 15 bar) nu ook het intensiteitsniveau, de temperatuur en het volume op de interface aanpassen

Schuif gewoon de door jou gekozen pad erin, personaliseer je drank door aan de bedieningsring te draaien en druk op start. Deze koffiemachine stopt automatisch op het juiste moment om je de perfecte drank te bezorgen.

Voordelen Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 - Koffiecupmachine - Zwart

 • Kan zowel koude als warme dranken serveren
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding

Nadelen Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 - Koffiecupmachine - Zwart

 • Pad wisselen na een klaargemaakte kop kost tijd

5. Magimix Nespresso Pixie M110 - Koffiecupmachine - Rood

Beste cappuccino apparaat

8.1

Eindbeoordeling

Smaak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Geur

8.0

Als laatste hebben wij deze Magimix Nespresso Pixie M110 geselecteerd. Dit is het goedkoopste cappuccino apparaat wat toch goede kwaliteit koffie weet te leveren. Met deze cappuccino machine kun je binnen 25 seconde een lekkere cappuccino zetten. Daarnaast beschikt de machine over een druksysteem van wel 19 bar waardoor alle aroma's vrijkomen. 

Het compacte design maakt deze machine ideaal voor een kleine keuken of wanneer je het apparaat ergens wilt opbergen. Daarnaast kan je met dit apparaat zowel espresso als lungo zetten met keuze uit 2 kopvolumes. Het apparaat heeft een detectie waardoor er een rood achtergrondverlichting gaat branden wanneer het waterreservoir leeg is. 

Voordelen Magimix Nespresso Pixie M110 - Koffiecupmachine - Rood

 • Goede kwaliteit
 • Mooi design waardoor hij in elke keuken past
 • Erg goedkoop

Nadelen Magimix Nespresso Pixie M110 - Koffiecupmachine - Rood

 • Sommige consumenten ervaren het koffiezetten van dit apparaat als lawaaierig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cappuccino apparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 cappuccino apparaten  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de cappuccino apparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste cappuccino apparaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP