• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Inbouw Magnetron [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Inbouw Magnetron

ETNA CM350ZT

ETNA CM350ZT

Wil jij weten wat de beste inbouw magnetron van dit moment is? Wij hebben het antwoord voor je! De ETNA CM350ZT is namelijk de allerbeste optie van dit moment. Dat is namelijk gebleken uit onze beste magnetron test waarbij wij tientallen modellen met elkaar hebben vergeleken. Zo heeft deze inbouw magnetron ontzettend veel functies, een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en een groot vermogen.

Verder heeft hij een hete luchtfunctie en een maximaal verwarmingsbereik van wel 250 graden. De ETNA CM350ZT heeft een inhoud van 50 liter en beschikt niet over een draaiplateau. Hierdoor kunnen er grotere schalen in ten opzichten van magnetrons met draaiplateau.

Wil je meer weten over deze beste koop inbouw magnetron? Klik dan op de button hieronder!

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere keuken een inbouw magnetron of combimagnetron. Het is namelijk ontzettend handig en ziet er ook nog eens mooi uit. Er worden daarom ook ontzettend veel verschillende inbouw magnetrons aangeboden. Hierbij heeft ieder model zijn voor- en nadelen. 

In dit artikel gaan wij dieper in op de beste opties van dit moment. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste inbouw magnetron test uitgevoerd. Hierbij hebben wij ontzettend veel modellen vergeleken met elkaar en hebben wij aan de hand van de testresultaten uit onze test een handige top 5 weten op te stellen.

Ook hebben wij in dit artikel de belangrijkste criteria voor het kiezen van een goede inbouw magnetron voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter welke inbouw magnetron de beste optie is voor jou. Benieuwd naar de beste inbouw magnetron van 2022 en waar je op moet letten bij aanschaf? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

58

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Inbouw Magnetrons

ETNA CM350ZT

Beste koop inbouw magnetron
1. ETNA CM350ZT

Samsung NQ50J3530BS/EF

Beste inbouw magnetron oven 
2. Samsung NQ50J3530BS/EF

Siemens CM585AMS0 - iQ500

Beste inbouw combimangetron
3. Siemens CM585AMS0 - iQ500

Inventum IMC6132F

Beste solo inbouw magnetron
4. Inventum IMC6132F

Exquisit EMW2546HIBLACK

Beste goedkope inbouw magnetron
5. Exquisit EMW2546HIBLACK


Top 10 Beste Inbouw Magnetrons

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste inbouw magnetrons! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een inbouw magnetron?

Ben jij op zoek naar een goede inbouw magnetron? Wij helpen jou bij het vinden van de beste optie. Door rekening te houden met onderstaande criteria kom jij er namelijk gemakkelijk achter welke optie de beste optie voor jou is. Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste inbouw magnetron test.

Ook zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste inbouw magnetron volgens de consumentenbond test. Wil jij dus een inbouw magnetron kopen? Neem dan zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen en voorkom een miskoop. Wij raden niet aan om zomaar een inbouw magnetron aanbieding aan te schaffen maar adviseren om meerdere opties met elkaar te vergelijken.

Formaat

Misschien wel de belangrijkste criteria is het kijken naar het formaat van een inbouw magnetron. Omdat het een inbouw model is, is het super belangrijk dat hij over het goede formaat beschikt. Als hij namelijk te groot is en niet past is het uiteraard gelijk een miskoop.

Wij raden daarom sterk aan om goed naar het formaat van een inbouw magnetron te kijken. Deze specificaties kun je vaak terugvinden in de product omschrijving van een inbouw magnetron. Het is dus verstandig om eerst de plek waar hij komt te staan op te meten en vervolgens op zoek te gaan naar het juiste model.

Functionaliteiten

Ook zijn er verschillende inbouw magnetrons met verschillende functionaliteiten. Afhankelijk van waar jij de inbouw magnetron voor wilt gaan gebruiken is een bepaalde optie de beste. Het is daarom verstandig om goed na te denken over welke functies jij wilt dat de inbouw magnetron heeft.

Vervolgens kun je op zoek gaan naar de modellen die beschikken over de gewenste functies. In onze top 5 vind je allerlei verschillende inbouw magnetrons. Hierbij hebben wij modellen met weinig, maar ook modellen met veel functies opgenomen.

Design en kwaliteit

Als laatste kun je kijken naar het design van de inbouw magnetron. Wil jij bijvoorbeeld een zwart model omdat jouw keuken volledig zwart is? Dan is het kopen van een wit of grijs model uiteraard geen optie. Er zijn ontzettend veel inbouw magnetrons in de kleuren zwart, grijs en wit.

Toch is het belangrijk om niet alleen naar het design te kijken, maar ook te kijken naar de kwaliteit van een inbouw magnetron. Zo beschikken niet alle luxe design inbouw magnetrons over de juiste kwaliteit. Houd daarom altijd rekening met de reviews voordat je zomaar een model aanschaft.

Alle inbouw magnetrons uit onze top 5 beschikken over een goede kwaliteit.


Wat zijn de beste inbouw magnetrons?

Welke inbouw magnetron is het beste? Deze veel voorkomende vraag wordt in de volgende sectie beantwoord. Na tientallen inbouw magnetrons met elkaar vergeleken te hebben weten wij precies wat de beste opties van dit moment zijn. Hieronder ontdek je daarom onze top 5 beste inbouw magnetrons op dit moment.

Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij rekening gehouden met verschillende categorieën en prijsklassen. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde smaak en wensen als het gaat om de beste optie inbouw magnetron. Om die reden ontdek je hieronder verschillende soorten inbouw magnetrons uit verschillende prijsklassen.

1. ETNA CM350ZT

ETNA CM350ZT

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste koop inbouw magnetron van dit moment is overduidelijk de ETNA CM350ZT. Deze inbouw magnetron scoorde namelijk de hoogste score in onze beste inbouw magnetron test. Zo beschikt deze inbouw magnetron over een vermogen van wel 900 Watt. Verder ontvang je ook 5 jaar fabrieksgarantie bij aanschaf van dit model.

De ETNA CM350ZT beschikt verder over een heteluchtfunctie en is geschikt voor grotere schalen. Doordat dit model niet beschikt over een draaiplateau kunnen er grotere schalen in geplaatst worden, ideaal voor de grote eters. Het handige LED licht zorgt er voor dat jij het eten goed in de gaten kunt houden.

Verder heeft de ETNA CM350ZT een inhoud van wel 50 liter en een handig display waarmee jij de magnetron gemakkelijk kunt bedienen. De ETNA CM350ZT heeft 5 insteekniveaus met zijrekjes. Ook kun jij op meerdere niveaus tegelijk bakken waardoor jij dus meer eten tegelijk kunt klaarmaken.

Voordelen ETNA CM350ZT

 • Gemiddelde reviewscore van 8,7
 • Inclusief handige LED verlichting
 • Gemiddeld vermogen
 • Inhoud van wel 50 liter

Nadelen ETNA CM350ZT

 • Kan niet met een app bedient worden

2. Samsung NQ50J3530BS/EF

Samsung NQ50J3530BS/EF

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

OP de tweede plaats hebben wij de Samsung NQ50J3530BS/EF geplaatst in onze top 5. Dit model is namelijk ideaal wanneer jij op zoek bent naar een inbouw combi oven. Zo beschikt deze inbouw magnetron over een combi-oven functie en heeft hij een inhoud van wel 50 liter.

Ook heeft hij 4 verschillende inschuifhoogtes waardoor jij meerdere maaltijden tegelijk kunt bereiden. De Samsung NQ50J3530BS/EF heeft een vermogen van 800 watt waardoor hij een gemiddelde baksnelheid heeft. Ook deze inbouw magnetron werkt zonder draaiplateau waardoor jij er grotere- en rechthoekige ovenschalen in kunt plaatsen.

De Samsung NQ50J3530BS/EF heeft een veilige ovendeur doordat deze tijdens het gebruik wordt afgesloten. Verder kookt hij snel en wordt de hitte goed gereguleerd waardoor het eten aan alle kanten gelijkmatige wordt gekookt. Meer weten? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Samsung NQ50J3530BS/EF

 • Veilige ovendeur
 • Kook snel en gelijkmatig
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Inhoud van 50 liter

Nadelen Samsung NQ50J3530BS/EF

 • Minder snel

3. Siemens CM585AMS0 - iQ500

Siemens CM585AMS0 - iQ500

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Siemens CM585AMS0 - iQ500 geselecteerd in onze top 5. Deze inbouw magnetron is namelijk ook een combi microgolfoven waardoor jij ontzettend veel verschillende functies kunt gebruiken. Deze goede inbouw magnetron beschikt namelijk over 15 automatische programma's. 

Zo heeft de Siemens CM585AMS0 - iQ500 4 ontdooiprogramma's, 3 kookprogramma's en nog eens 8 combinatiefuncties. De Siemens CM585AMS0 - iQ500 heeft 5 verwarmingssystemen namelijk magnetron, grootvlakgrill, pizzastand, hetelucht en circulatiegrill.

Verder heeft hij een formaat van 45,4 x 59,4 x 57 cm. Ook heeft hij een vermogen van 900 watt waardoor hij een gemiddelde kook snelheid heeft. Dit model beschikt over een inhoud van 44 liter waardoor hij een gemiddelde grootte heeft. Bij aanschaf van dit model ontvang je tevens 2 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen Siemens CM585AMS0 - iQ500

 • 5 verwarmingssystemen
 • Eenvoudig te bedienen via display
 • Verlichte lightControl-draaiknop
 • 15 automatische programma's

Nadelen Siemens CM585AMS0 - iQ500

 • Niet het grootste formaat

4. Inventum IMC6132F

Inventum IMC6132F

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek is de Inventum IMC6132F geëindigd in onze top 5. Deze inbouw magnetron kan namelijk in de kleuren zwart en grijs aangeschaft worden. Hierdoor kun jij het design/de kleur gemakkelijk afstemmen op de rest van jouw keuken. Dit model beschikt over 10 automatische programma's en heeft een nishoogte van 45 cm.

Verder krijg je bij aanschaf van de Inventum IMC6132F 5 jaar lang fabrieksgarantie. Dit model heeft een groot vermogen en beschikt over 1000 watt. Hierdoor kun jij snel jouw gerechten klaarmaken. Wel is dit een wat kleiner model en heeft hij een inhoud van slechts 32 liter.

De Inventum IMC6132F beschikt verder over een ontdooifunctie, grillfunctie, hete luchtfunctie en meer. Inventum is een bekend merk wanneer het gaat om elektronische keukenapparatuur. Bij aanschaf van dit model weet je dus zeker dat je voorzien bent van een kwalitatief goede inbouw magnetron.

Voordelen Inventum IMC6132F

 • Compact model
 • Groot vermogen
 • Inclusief 5 jaar fabrieksgarantie

Nadelen Inventum IMC6132F

 • Kleiner dan andere modellen

5. Exquisit EMW2546HIBLACK

Exquisit EMW2546HIBLACK

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Exquisit EMW2546HIBLACK opgenomen in onze top 5. Dit is namelijk de goedkoopste optie wanneer jij op zoek bent naar een kwalitatief goede inbouw magnetron. Zo beschikt deze inbouw magnetron over een goede kwaliteit en meerdere handige automatische programma's.

Ook kun je bij aanschaf van de Exquisit EMW2546HIBLACK kiezen uit de kleuren zwart of grijs. Deze beste goedkope inbouw magnetron beschikt over een inhoud van 25 liter en heeft handige LED binnenverlichting. Verder is hij voorzien van een digitale timer en heeft hij verzinkbare knoppen aan de voorkant.

De Exquisit EMW2546HIBLACK beschikt over 10 voorgeprogrammeerde programma's en heeft een vermogen van 900 Watt. Het temperatuurbereik van dit model ligt tussen 140 en 230 graden. Ook zit er een handig rooster bij inbegrepen die gemakkelijk te verwijderen is. 

Voordelen Exquisit EMW2546HIBLACK

 • Goedkoopste optie
 • Compact formaat
 • Veel functies voor de prijsklassen

Nadelen Exquisit EMW2546HIBLACK

 • Niet een al te groot model

Hoeveel soorten inbouw magnetrons hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 inbouw magnetrons getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inbouw magnetrons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste inbouw magnetrons zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>