• Home
 • /
 • Vervoer
 • /
 • Beste Elektrische bakfiets [Test 2022]

Laatste update: mei 2022

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Bakfiets

Beste Elektrische bakfiets

Vogue Carry 2 elektrische bakfiets

De Vogue Cary 2 is als grote winnaar uit de elektrische bakfiets test gekomen!

De beste elektrische bakfiets 2022 heeft deze titel niet zomaar verdiend. De stijlvolle fiets is van uitstekende kwaliteit en heeft 2 wielen, ja dat lees je goed twee wielen, een unieke bakfiets dus!

Je kan de Vogue Carry 2 elektrische bakfiets perfect gebruiken om meerdere kinderen tegelijkertijd te vervoeren. De laadbak is ruim ingericht, aan het stuur zit een LCD display waarmee je op een gemakkelijke manier je besturing kan aanpassen. 

De elektrische bakfiets is zeer goed en tot in de details uitgewerkt van het design tot aan de functionaliteiten. De motor op de fiets komt met een extra trapondersteuning wat je fiets ervaring een flinke boost zal geven!

Heb je een jong gezin en maak je regelmatig gebruik van de fiets?  Dan is een elektrische bakfiets perfect voor jou! Het kan voorkomen dat  je gezellig met je gezin een dagje van huis wilt gaan op de fiets en dit een heel gedoe blijkt te zijn. Het waait hard, de kinderen zijn nog geen ervaren fietsers en je worden snel vermoeid. Dit kan allemaal in een klap verholpen worden door gebruik te maken van een elektrische bakfiets. 

In dit artikel bespreken we de beste elektrische bakfietsen van 2022. Deze zijn allemaal getest en beoordeeld op bepaalde belangrijke criteria punten. Om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de aankopen die jullie eventueel in de toekomst verrichten hebben we de moeite genomen om een top 5 met de best geteste elektrische bakfietsen samen te stellen. 

Deze top 5 is voor ieder type consument. Kijk je meer naar de prijs of vind je de functionaliteiten en comfort veel belangrijker? Geen probleem wij van Top-X hebben hier rekening mee gehouden en de wensen van elke type consument zorgvuldig meegenomen en verwerkt in een top 5 lijst die hieronder uitgebreid besproken zal worden, zodat jij aan het einde van dit artikel weet wat de beste elektrische bakfiets 2022 is.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Elektrische Bakfietsen

Beste Elektrische bakfiets

Beste Koop elektrische bakfiets
1.  Vogue Carry 2

Vogue Carry 3 Matt-Black-Black_1920x1920

Beste elektrische bakfiets midden motor
2. Vogue Carry 3

Vogue-Superior-3-Matt-Black-Brown-e1605624813529_1920x1920

Beste Elektrische bakfiets 3 wieler
3. Vogue Superior 3 

Vogue Troy Matt Black Black_1920x1920

Beste prijs elektrische bakfiets
4. Vogue Troy

Vogue Superior Deluxe Matt-Black-Black_1920x1920

Beste stevigste elektrische bakfiets
5. Vogue Superior Deluxe

Top 10 Beste elektrische bakfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische bakfietsen. Het nadeel hiervan is dat je geen goed antwoord kan geven op de vraag welke elektrische bakfiets past het best bij mij?


Waar op letten bij het kopen van een elektrische bakfiets

Wat is nou echt belangrijk en op welke aspecten moet je letten bij het kopen van de beste elektrische bakfiets? Hieronder wordt uitgebreid toelicht waar je op moet letten bij je aankoop. Deze criteria lijken sterk op de beste elektrische bakfiets volgens de consumentenbond. 

Grootte

Elektrische bakfietsen hebben doorgaans 3 wielen, hierdoor kan je een grotere lading vervoeren en gaat de stabiliteit van de fiets flink omhoog. Vaak voelt een drie wieler in het begin wel gek aan en moet je hier dus aan wennen. Een elektrische bakfiets met 2 wielen gaat over het algemeen sneller en voelt aanzienlijk lichter aan. Vaak ben je hier snel aangewend. 

Soort bak

Let op elektrische bakfietsen hebben vaak verschillende bakken. Deze bakken komen in alle soorten en maten. De meest voorkomende bakken zijn van hout, kunststof of metaal. Metalen en houten bakken voelen super stevig maar ook wat zwaarder aan waarbij bakken van kunststof juist aanzienlijk lichter aanvoelen.

Accu

Wij adviseren goed op de capaciteit van de accu te letten, de accu van een elektrische bakfiets speelt een cruciale rol. Een bakfiets is zwaar en gebruikt dus veel energie, een grote accu is daarom aan te raden. Zeker als je langere afstanden fietst. Let hier dus goed op!

Versnelling & extra functionaliteiten

Natuurlijk wil je goed ondersteund worden tijdens het fietsen, de versnelling van de elektrische bakfiets speelt hier een grote rol in. In combinatie met de trapondersteuning kan je het fietsen veel leuker voor jezelf maken. Het is ook zeker handig om te kijken naar extra functionaliteiten hierbij kun je denken aan reflecterende banden, bagagedragers, en veiligheidsgordels. 


Wat is de beste elektrische bakfiets van 2022? 

In onze elektrische bakfiets test 2022 zijn we op zoek gegaan naar de beste elektrische bakfietsen. Hieronder worden de top 5 beste bakfietsen verder toegelicht die naar voren kwamen als de beste optie van 2022. Alvast veel plezier met je gloednieuwe elektrische bakfiets. 

1. Vogue 2

Beste Elektrische bakfiets

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Vogue 2 is als winnaar uit de test gekomen! Hieronder wordt uitgelegd waarom deze elektrische bakfiets verkozen is tot de beste koop. 

De stijlvolle fiets is van uitstekende kwaliteit en heeft oog voor detail, die fiets komt met 2 wielen waardoor hogere snelheden behaald kunnen worden en waardoor de bakfiets aanzienlijk lichter aanvoelt. Ideaal voor ouders met een jong gezin!  deze elektrische bakfiets geeft je een duwtje in de rug en maakt het fietsen weer leuk!

Binnen in het design van deze elektrische bakfiets is er rekening gehouden met allerlei soorten criteria waardoor de fiets een hogere waarde voor de gebruiker heeft en wat de elektrische bakfiets van hoge kwaliteit maakt. Hierbij kun je denken aan het design, snelheid, functionaliteiten en conform. 

Dus welke elektrische bakfiets is het beste? De Vogue 2 natuurlijk! Het enige minpunt ten aanzien van deze elektrische bakfiets is de prijs. De Vogue 2 is redelijk duur geprijsd. 

Voordelen Vogue 2 

 • Twee wieler
 • Trap ondersteuning
 • LCD display
 • Optimale actieradius van 70 km
 • 7 versnellingen van Shimano Nexus

Nadelen Vogue 2

 • Duur geprijsd

2.  Vogue 3 

Vogue Carry 3 Matt-Black-Black_1920x1920

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Vogue 3 is respectievelijk als tweede uit de elektrische bakfiets test 2022 gekomen! Hieronder kun je lezen wat deze elektrische bakfiets anders maakt en waarom je juist deze elektrische bakfiets moet aanschaffen. 

Speciaal voor de fietsers die bij de aanschaf van een elektrische fiets veel waarde hechten aan ondersteuning van de middenmotor, Is de Vogue 3 de beste koop die je in huis kan halen. Deze elektrische bakfiets komt met een Bafang Max Drive 250 watt middenmotor. In combinatie de 80 Nm koppel voel je direct de trapondersteuning vanaf het moment dat je in beweging komt en heb je altijd de ondersteuning die je nodig hebt tijdens het fietsen.

De bakfiets is speciaal ontworpen voor elk soort wegligging dat je kan tegenkomen, perfect voor een groot gezin of het vervoeren van bagage aangezien de bakfiets tot 220 kg belast kan worden. De accu op deze elektrische bakfiets kan je gemakkelijk loskoppelen en opladen waar en wanneer je wilt. Fiets je vaak langere afstanden? geen punt de actieradius van de bakfiets bereikt gemakkelijk een afstand van 70 km mits de accu volledig opgeladen is. Tot slot is er een LCD display op het stuur aangebracht waarmee je de besturing naar elke situatie kunt aanpassen. 

Ook deze elektrische bakfiets is wat duurder geprijsd, dit komt door de kwaliteit en de extra functionaliteiten. 

Voordelen Vogue 3

 • Bafang Max Drive middenmotor
 • LCD display
 • Optimale actieradius van 70 km
 • 7 versnellingen van Shimo Nexus
 • Belastbaar gewicht van ruim 220 kg

Nadelen Vogue 3

 • Duurder geprijsd

3. Vogue Superior 3

Vogue-Superior-3-Matt-Black-Brown-e1605624813529_1920x1920

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek komen we uit bij de Vogue Superior 3, een zeer stevige 3 wieler!

Deze elektrische bakfiets komt met 3 wielen en is uitstekend om een groot gezin mee te nemen op een fietstocht. Ben je van plan om de natuur in de fietsen? Deze elektrische bakfiets is sterk en stabiel en dus een perfecte match! De bak voorop de fiets is bruin en onderscheid zich van de andere elektrische bakfietsen in deze lijst. Verder is de bak voorzien van 2 bankjes goed voor 4 zitplaatsen.

Ook deze elektrische bakfiets is voorzien van een Shimano Nexus 7 speed versnelling waardoor je flexibel en snel een aanpassingen kunt maken in verschillende fiets omstandigheden. Een digitale LCD display kan natuurlijk niet ontbreken bij deze praktische en stevige bakfiets!

Uniek aan deze elektrische bakfiets is dat deze komt met extra functionaliteiten zoals een bagagedrager, snelbinders en veiligheid gordels. In combinatie met de sterke bak voorop de fiets hoef je je nooit zorgen te maken over de veiligheid van je kinderen. 

Het enige nadeel van deze elektrische bakfiets is dat een volledig opgeladen accu goed is voor een actieradius tussen de 40 en 60 km.

Voordelen Vogue Superior 3

 • Bak voorop de fiets is zeer sterk en stevig 
 • 7 versnellingen van Shimo Nexus
 • Voorzien van extra functionaliteiten zoals een bagagedrager, snelbinders en veiligheid gordels
 • LCD display

Nadelen Vogue Superior 3

 • Accu geeft een actieradius tussen 40 en 60 km

4. Vogue Troy

Vogue Troy Matt Black Black_1920x1920

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde best geteste elektrische bakfiets hebben we de Vogue Troy.

Heb je ook vaak last van regen en harde wind op je fiets tochten? Zie je er tegen op om je kinderen in de regen naar school te brengen? Dan is de Vogue Troy een goede match voor jou!

De bak voorop de Vogue Troy is voorzien van een overkapping waardoor je je gezin, bagage of lading altijd droog houdt, ideaal en gunstig voor slechte weeromstandigheden dus. De Vogue Troy komt met een brede voorkant en heeft een stabiele wegligging, waardoor je je altijd comfortabel op de weg begeeft.  

De motor op deze elektrische bakfiets is achterop te vinden waardoor je gelijk een duwtje in de rug voelt vanaf het moment dat je in beweging komt. Uniek aan deze elektrische bakfiets zijn de reflecterende banden en de aangebrachte remlichten, hiermee ben je altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers en waarborg je de veiligheid van je gezin.

Het enige nadeel van deze elektrische bakfiets is dat een volledig opgeladen accu goed is voor een actieradius van 50 km. 

Voordelen Vogue Troy

 • Voorzien van een overkapping
 • Brede voorkant & stabiele wegligging
 • Reflecterende banden & remlichten
 • 7 versnellingen van Shimo Nexus

Nadelen Vogue Troy

 • Accu geeft een actieradius van 50 km

5. Vogue Superior Deluxe

Vogue Superior Deluxe Matt-Black-Black_1920x1920

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste eindigt de Vogue Superior Deluxe op de vijfde plek!

Deze elektrische bakfiets is grotendeels voorzien van alle functionaliteiten die al eerder zijn besproken. De 3 wieler heeft een compact een stevig design wat de stabiliteit en de wegligging bevorderd. Krijg weer plezier in het fietsen en neem je gezin mee op een lange fiets tocht midden in de natuur. De Vogue Superior Deluxe heeft een betrouwbaar en authentiek design en is voorzien van robuust metaal wat de duurzaamheid van deze elektrische bakfiets flink bevorderd!

De Vogue Superior Deluxe geeft je een actieradius van 80 km mits de accu volledig opgeladen is! Ook is het stuur van dit model voorzien van een LCD display. Dus waar wacht je op neem je gezin gemakkelijk overal naar toe of gebruik de elektrische bakfiets om je lading of andere overbelastende spullen gemakkelijk te vervoeren. 

Dit model is gemaakt met een oog voor detail en van zeer goede kwaliteit voorzien. Dit is te zien in het prijskaartje aangezien dit model de duurste elektrische bakfiets in deze lijst is.

Klik op een van de bovenstaande modellen voor meer informatie. Ga een dag op stap met je gezin, een elektrische bakfiets kan hier natuurlijk niet in ontbreken!

Voordelen Vogue Superior Deluxe

 • Optimale stabiliteit & wegligging
 • LCD display
 • Stevig & sterk design
 • Accu geeft een actieradius van 80 km

Nadelen Vogue Superior Deluxe

 • Duurder geprijsd 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische bakfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 verschillende elektrische bakfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische bakfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische bakfietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>