fbpx

Publicatie datum: 12 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Douchegordijn

Sealskin Madeira Douchegordijn
Sealskin Madeira Douchegordijn

Met de Sealskin Madeira Douchegordijn haal jij niet alleen een heel nuttig gordijn in huis. Hij is ook nog eens heel mooi. Dit model is een tijdloos model waardoor je er niet opeens over een jaar spijt van hebt. Door warme effen kleuren past hij in elke badkamer. Er zal geen water meer door je hele badkamer stromen doordat hij verzwaard is. Hij zal mooi strak blijven hangen. Kortom, onze favoriet van 2023!

Een douchegordijn kan al snel iets zijn om goedkoop toch je badkamer even iets meer sfeer te geven. Naast dat het er leuk uit ziet, is het natuurlijk zeer handig. Je vloer blijft lekker droog scheelt weer een hoop opruim werk.

Maar wat is nou het beste douchegordijn van 2023? In dit artikel gaan wij antwoord geven op deze vraag! Zo hebben wij meerdere producten getest en een Top 5 gevormd. Dit zijn de beste douchegordijnen van 2023. Elk product is omschreven met een korte review.

Ze hebben ook voor- en nadelen gekregen. Met de eigen categorie weet je precies welk product bij je past.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Douchegordijnen

Sealskin Madeira Douchegordijn

Beste Koop Douchegordijn
1. Sealskin Madeira Douchegordijn

Loti Living Douchegordijn

Beste Grote Douchegordijn
2. Loti Living Douchegordijn

HGMD Douchegordijn

Beste Simpele Douchegordijn
3. HGMD Douchegordijn

Loti Living Transparant Douchegordijn

Beste Transparante Douchegordijn
4. Loti Living Transparant Douchegordijn

Ulticool Douchegordijn

Beste Kleurrijke Douchegordijn
5. Ulticool Douchegordijn

Top 10 Beste Douchegordijnen

Heb je geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, door op de onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste douchegordijnen bij één van de grootste webshops van Nederland! 

Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit het douchegordijn test 2023! Je kan ze daarna goed vergelijken met de douchegordijnen uit onze Top 5.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Douchegordijn?

Een douchegordijn kopen kan best lastig zijn omdat het een lange termijn aankoop is. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen. Wij van Top-X hebben een aantal criteria voor je opgesteld.

Hier hebben we ook gekeken naar de consumentenbond. Het is handig om al deze punten goed door te nemen voordat je een aankoop gaat doen. Je wilt natuurlijk een miskoop voorkomen.

Een douchegordijn heeft meerdere specificaties en daar wil je natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Daarna kan je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5!

Formaat

Het meest logische is natuurlijk om eerst naar het formaat te kijken van een douchegordijn. Dat is natuurlijk zeer belangrijk want je wilt niet een te kleine hebben waardoor je er nog steeds niks aan hebt.

Zo zijn er douchegordijnen die alleen geschikt zijn voor een douche, maar er zijn ook een paar grote die ook voor een bad werken. Het formaat ligt natuurlijk hoe groot je douche of bad is in je badkamer.

Design

Douchegordijnen komen er in veel verschillende designen. Dit maakt de keuze alleen maar moeilijker. Echter je kunt nu wel een design kiezen die past bij het thema van de badkamer.

Er zijn namelijk hele strakke en nette douchegordijnen die in bijna elke badkamer past. Maar je kunt ook kiezen uit een design met een patroon erop. 

Waterafstotend

Een douchegordijn moet natuurlijk het water tegenhouden zodat het niet in je badkamer stroomt. Alleen dit kan doordat de stof waterafstotend is en daardoor in je douche blijft of het water gaat in het gordijn zitten. Echter is de kans hiermee dat je badkamer nog steeds nat wordt.

Wij hebben daarom alleen waterafstotende douchegordijnen geselecteerd in deze lijst.


Wat is het beste Douchegordijn van 2023?

Hieronder kan je eindelijk de uitslag zien van onze test! Zo geven wij antwoord op 2 belangrijke vragen: welke douchegordijn is het beste? En welke douchegordijn past het beste bij mij?

Wij hebben namelijk veel producten getest en de beste in deze lijst verwerkt. Ze zijn omschreven met een korte review zodat je een indruk krijgt van het product.

Er staan ook nog voor- en nadelen bij. Ben jij dus benieuwd naar het beste douchegordijn van 2023? Twijfel dan niet en lees gauw verder om de resultaten te zien.

1. Sealskin Madeira Douchegordijn

Sealskin Madeira Douchegordijn

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Het product hebben we net al geïntroduceerd, maar de eerste plek is voor de Sealskin Madeira Douchegordijn! Hiermee is het de beste douchegordijn van 2023.

Dit douchegordijn is zo ontworpen dat hij past in heel veel verschillende soorten badkamers. Zo geven de warme effen kleuren een moderne en strakke uitstraling. Daardoor kan hij in elke badkamer hangen.

Je kunt jaren plezier bleven van dit douchegordijn. Doordat hij van polyster is gemaakt kan hij lang mee. Dit in combinatie met het tijdloos design is hij perfect voor de lange termijn. Je zult hem waarschijnlijk over 5 jaar nog steeds mooi vinden.

Om te zorgen dat het douchegordijn al het water tegenhoudt is de onderkant verzwaard. Hierdoor blijft het gordijn altijd dicht tegen de grond en kan het water nergens anders heen dan tegen het gordijn. 

Voordelen Sealskin Madeira Douchegordijn

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Een tijdloos design
 • De onderkant is verzwaard

Nadelen Sealskin Madeira Douchegordijn

 • Wordt niet met ringen geleverd

2. Loti Living Douchegordijn

Loti Living Douchegordijn

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De tweede plek is weggelegd voor het Loti Living Douchegordijn! Dit gordijn is prefect als je een groot bad of douche hebt. Door het grote formaat kan hij veel beschermen.

Door het zeer grote formaat kan je niet alleen een klein gedeelte beschermen tegen het water, maar een groot gedeelte. Dit is natuurlijk zeer handig als je een bad met douche gecombineerd hebt.

Na een tijdje kan het gordijn wat vies worden. Dit is natuurlijk niet raar als je elke dag doucht. Gelukkig hoef je niet het gordijn met de hand af te wassen, maar kan het lekker in de wasmachine.

Je kunt het douchegordijn eenvoudig installeren met de bijgeleverde ophangringen. Hierdoor hangt het gordijn zo en kan je lekker gaan douchen.

Voordelen Loti Living Douchegordijn

 • Zeer groot formaat met 180 x 200 centimeter
 • Kan in de wasmachine
 • Er worden ophangringen meegeleverd

Nadelen Loti Living Douchegordijn

 • Voor de grote douches

3. HGMD Douchegordijn

HGMD Douchegordijn

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Hou je er van dat alles lekker strak en simpel is? Dan zit je met het HGMD Douchegordijn aan het goede adres. Dit douchegordijn past in elke badkamer.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Doordat de materialen die gebruikt zijn voor het maken van het douchegordijn duurzaam zijn help je mee aan een beter milieu. 

Niets is zo vervelend als je na het douchen om je heen kijkt in je badkamer en hij is zeiknat. Dan moet je met een handdoek alles droog gaan maken. Doordat een kant waterafstotend is blijft het water in de douche of bad. Scheelt een hoop opruimwerk.

Voordelen HGMD Douchegordijn

 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Waterafstotend aan een kant
 • Simpel en strak design

Nadelen HGMD Douchegordijn

 • In een kleur beschikbaar

4. Loti Living Transparant Douchegordijn

Loti Living Transparant Douchegordijn

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een transparant douchegordijn? Dan is de Loti Living Transparant Douchegordijn zeker een goede optie voor jou.

Veel douchegordijnen hebben een design waar iets op staat, maar waar je niet door heen kan kijken. Door een transparant douchegordijn kan je de douchekop zien door het gordijn. Dat geeft toch net even iets meer sfeer.

De materialen die gebruikt zijn milieuvriendelijke PEVA. Dit is niet alleen een sterk materiaal het is ook nog eens goed voor het milieu. Daarnaast kan het water er niet doorheen gaan.

Je kunt het douchegordijn heel eenvoudig ophangen door de bijgeleverde ringen. 

Voordelen Loti Living Transparant Douchegordijn

 • Transparant design
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Makkelijk op te hangen

Nadelen Loti Living Transparant Douchegordijn

 • Kwaliteit kan iets minder zijn dan de andere douchegordijnen

5. Ulticool Douchegordijn

Ulticool Douchegordijn

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek hebben we weggelegd voor de Ulticool Douchegordijn! Dit is het meest kleurvolle design douchegordijn. Je badkamer krijgt ineens veel meer kleur.

De meeste douchegordijnen zijn redelijk saai met simpele kleuren. Dan valt dit douchegordijn zeer erg op. Doordat er heel veel verschillende kleuren in zitten die kunst maken heb jij iets dat opvalt in je badkamer.

Doordat het douchegordijn een groot formaat heeft kan je hem gebruiken voor je bad of douche. Dat is natuurlijk zeer fijn voor een bad waar al snel water uit kan vallen.

Met de 12 ophangringen kan je het gordijn makkelijk vastmaken aan een stang zodat je geen water meer door je badkamer hebt stromen.

Voordelen Ulticool Douchegordijn

 • Kleurvol design
 • Groot formaat
 • Je krijgt 12 ophangringen meegeleverd

Nadelen Ulticool Douchegordijn

 • Niet iedereens smaak

Hoeveel douchegordijnen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 douchegordijnen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de douchegordijnen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste douchegordijnen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>