fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Badmat

Best geteste Badmat

WITTS Badmat

Ben jij op zoek naar de beste badmat van dit moment? Dan zit je bij dit artikel goed! Zo hebben wij de badmat test uitgevoerd. WITTS heeft het beste product op dit moment, Het is namelijk gemaakt van antislip materiaal en je kan het gemakkelijk wassen.

Op deze manier blijft de badmat altijd schoon, Hierbij is het product ook nog is waterabsorberend. Je voeten worden dus heel snel droog waardoor je snel kan omkleden. Verder is het nog gemaakt van zacht materiaal en past het goed in de badkamer.

De badmat is nog te verkrijgen in verschillende formaten. Zo kan je kiezen voor een kleine of een grote badmat. Dit is heel erg handig aangezien iedereen een andere badkamer heeft.

Ben jij benieuwd naar de WITTS badmat? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Wat is de beste badmat van 2023? Het is voor iedereen belangrijk om de dag goed te beginnen. Daarom is het altijd zo fijn om een frisse douche te nemen. Dat zorgt ervoor dat je uitgerust naar werk kan gaan. In de koude dagen is het wel belangrijk dat je je goed afdroogt.

Daarom is het wel belangrijk dat je een goede badmat aanschaft! Dit zorgt er namelijk voor dat je niet kan uitglijden en dat de voeten snel droog worden. Daarbij maakt het de badkamer ook mooier. Het klinkt misschien voor de hand liggend maar de producten kunnen heel veel van elkaar verschillen. 

We hebben dan ook een artikel geschreven om je op weg te helpen. Zo hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 samengesteld. Zo kan je ook antwoordt geven op de vraag: welke badmat past het beste bij mij? Elk product heeft een korte review met een product beoordeling. Ben jij benieuwd naar onze Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Badmatten 

Best geteste Badmat

Best Koop Badmat 
1. WITTS Badmat

Antislip Douchemat of Badmat Wit met Zuignappen – 100x40 cm - Mat voor in Bad – Anti Slip Douche Cabine Mat – Mat voor in de Badkamer - Antislipmat

Beste Anti-slip Badmat
2. HomeShopXL Antislip Douchemat

Aquanova KEMEN Badmat 70x120 cm 98 donkergrijs

Beste Badmat Materiaal
3. Aquanova KEMEN Badmat

Badmat - 60x120cm - Beige Champagne - Grote Antislip Douchemat Badkamermat of WC mat

Beste Badmat WC
4. HomeShopXL Badmat

Vulpes Home® Badmat - luxe Douchemat – Badkamer Accessoires - Antislip, Waterabsorberend en Comfortabel – 40x60CM – Sky Grey

Beste Badmat Luxe
5. Vulpes Home® Badmat

Top 10 Beste Badmatten

Heb je geen tijd of geen zin om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, door op onderstaande knop te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste badmatten. Bij een van de grootste webshops van Nederland! Hier kan je goed een badmat kopen.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Badmat?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel de beste badmat kopen. Toch adviseren wij je om nog even verder te lezen! We gaan je nu namelijk vertellen waar je op moet letten tijdens het kopen van een badmat. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze test. 

Wij raden je aan om goed op deze punten te letten als je een badmat wilt kopen. Deze punten lijken namelijk sterk op die van de beste badmat volgens de consumentenbond. Als je deze punten goed doorleest kan je een miskoop voorkomen. Dat is toch wat iedereen wil!

Formaat

Het eerste belangrijke punt waar op gelet moet worden is het formaat van de badmat. Zo kunnen ze allemaal verschillende afmetingen hebben. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van de badkamer. Je wilt natuurlijk niet dat het te groot of te klein is. In een hotel gebruiken ze vaak van het 50cmx80cm formaat. Dit wordt dan ook beschouwt als een klein formaat.

Anti-slip

Een badmat is er niet alleen om je voeten te drogen maar het zorgt ook voor veiligheid. Het is veiliger om met droge voeten door het huis te lopen. Hierdoor kan je minder snel uitglijden. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een ant-slip mat. De mat verplaatst dan niet en je voeten blijven goed schoon. Dit allemaal om de veiligheid in een badkamer beter te maken.

Drogen

Het derde belangrijke punt waarop gelet moet worden is dat de badmat goed moet drogen. De badmat moet ervoor zorgen dat je voeten goed droog zijn. Daarna kan je snel gaan omkleden. Maar het is ook belangrijk dat de mat gemaakt is van goede kwaliteit. Zo moet de mat zelf ook goed drogen zodat je de volgende dag na het douchen weer droge voeten hebt!

Prijs

Er zijn veel verschillende badmatten en het lijkt alsof er geen verschil is maar dat is zeker wel het geval. Zo zijn er goedkope- en dure matten. De duurdere producten hebben ook vaak een betere kwaliteit. Daarom is het altijd belangrijk om te kijken naar de prijs. Het is slim om van te voren een budget op te stellen zodat je ook gerichter opzoek kan gaan naar het juiste product.


Wat is de beste Badmat van 2023?

Welke badmat is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze beste badkamer test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste producten van dit moment.  Zo kan je voor jezelf het geschikte product vinden.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle badmatten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten badmatten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen het beste product tussenzit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide Top 5? Lees dan snel verder!

1. WITTS Badmat

Best geteste Badmat

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

We beginnen deze lijst met de WITTS Badmat. Uit onze test is het gebleken dat dit de beste badmat is van 2023! Hiermee is het ook de beste koop van dit moment!

De WITTS Badmat is te verkrijgen in 2 verschillende formaten. Hierdoor kan je het gebruiken in grote en kleine badkamers. De zwarte kleur zorgt er ook voor dat je badkamer mooier wordt (is ook verkrijgbaar in het grijs). Deze badmat is ook anti-slip waardoor het op de juiste plek blijft liggen, Hierdoor is het ook een veilig product en zorgt het ervoor dat je niet uitglijdt! Dat is zeer belangrijk bij dit product.

Verder is het nog gemaakt van zacht materiaal. Hierdoor geeft het een fijn gevoel als je erop staat. Je kan het ook nog is gemakkelijk schoonmaken. Dat komt omdat de badmat in wasmachine kan. Geen zorgen! Dit gaat niets met de kwaliteit doen aangezien het product is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Al met al is het dus een uitstekend product die in elke badkamer past.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen WITTS Badmat

 • Beschikbaar in 2 formaten
 • Zacht materiaal
 • Je kan het wassen in de wasmachine
 • Past goed in de badkamer

Nadelen WITTS Badmat

 • Kan niet in de droger

2. HomeShopXL Antislip Douchemat

Antislip Douchemat of Badmat Wit met Zuignappen – 100x40 cm - Mat voor in Bad – Anti Slip Douche Cabine Mat – Mat voor in de Badkamer - Antislipmat

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.3

Ben jij op zoek naar een goede anti-slip badmat? Neem dan een kijkje bij de HomeShopXL Antislip Douchemat! Dit product zorgt ervoor dat je niet meer valt.

Deze badmat is ook verkrijgbaar in 3 verschillende formaten. Hierdoor past het dus in elke badkamer. De HomeShopXL Antislip Douchemat heeft honderden zuignappen. Hierdoor blijft de mat goed op de grond liggen en droogt het je voeten heel snel. Je voeten hebben dus genoeg grip. Dit zorgt er ook voor dat het een veilige mat is. Verder is de mat nog heel makkelijk schoon te maken.

Je kan het namelijk in de wasmachine zetten op 30 graden. Maar je kan het ook met de hand wassen als je daar een voorkeur voor hebt. Hiernaast hoeft het niet alleen gebruikt te worden als badmat. Zo kan je het ook plaatsen in een badkuip of een douchecabine. De multifunctionaliteit laat ook wel de kwaliteit zien van het product. Als laatste is het nog schimmelbestendig waardoor het product voor een langere tijd meegaat.

Voordelen HomeShopXL Antislip Douchemat

 • Heeft een simpel design
 • Goede kwaliteit
 • Is schimmelbestendig

Nadelen HomeShopXL Antislip Douchemat

 • Kan het niet zelf op maat maken

3. Aquanova KEMEN Badmat

Aquanova KEMEN Badmat 70x120 cm 98 donkergrijs

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een badmat dat zeer sterk materiaal heeft? Bekijk dan de Aquanova KEMEN Badmat! Dit product is zo stevig dat het voor een langere tijd meegaat.

Het liefst wil je dat een badmat zo lang mogelijk meegaat. Dat is iedereens wens en de Aquanova KEMEN Badmat heeft die lange levensduur! De badmat is heel erg mooi en dus gemaakt van een stevige materiaal. Het heeft ook een luxe uitstraling waardoor het in elke badkamer past. Hierbij zijn de afmetingen redelijk groot. Dit is een voordeel aangezien je het dan in de meeste badkamers kan plaatsen.

Verder droogt het heel goed de voeten op. Je hoeft er alleen maar op te staan en je voelt dat de voeten droog worden. Dit is heel erg handig voor als je haast hebt. Deze badmat maakt het leven voor iedereen gemakkelijker. Ook kan je deze badmat gemakkelijk wassen. Je kan het namelijk in de wasmachine plaatsen of zelf wassen. Dit is heel erg fijn en daarom weet je dat het product voor een langere tijd meegaat.

Voordelen Aquanova KEMEN Badmat

 • Is wasbaar
 • Het product gaat jaren mee
 • Mooi design

Nadelen Aquanova KEMEN Badmat

 • Duurste optie van de lijst

4. HomeShopXL Badmat

Badmat - 60x120cm - Beige Champagne - Grote Antislip Douchemat Badkamermat of WC mat

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het kan ook zijn dat je opzoek bent naar een mat voor in de toilet. Dan moet je bij dit product zijn: HomeShopXL Badmat. Zo houdt je de toilet ook schoon!

Het merk HomeShopXL hebben we al eerder gezien in deze lijst. Dat komt omdat het een goed merk is met uitstekende producten. De HomeShopXL Badmat valt daar dus ook zeker onder! Het is een redelijk kleine mat die je dus makkelijk in de toilet kan plaatsen. Hiernaast is het ook een dunne mat maar het droogt wel snel op. Je voelt het zachte materiaal als je over de badmat heenloopt.

Daarbij is het ook een duurzaam product dat jaren lang mee kan gaan. Het is gemaakt van stevig materiaal en dat zorgt ervoor dat het product niet zo snel scheurt. Verder is het ook een anti-slip mat. Dit is goed voor de veiligheid aangezien de mat op dezelfde plek blijft staan. Het heeft een simpel design waardoor je het overal kan plaatsen. Je kan het ook nog aanschaffen in 2 andere kleuren.

Voordelen HomeShopXL Badmat

 • Goed en betrouwbaar merk
 • Weegt weinig
 • Beschikt over een anti-slip onderkant

Nadelen HomeShopXL Badmat

 • Alleen te verkrijgen in 1 formaat

5. Vulpes Home® Badmat

Vulpes Home® Badmat - luxe Douchemat – Badkamer Accessoires - Antislip, Waterabsorberend en Comfortabel – 40x60CM – Sky Grey

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek in onze ultieme Top 5 is weggelegd voor Vulpes Home® Badmat. Dit is de beste luxe badmat van 2023 die elke badkamer mooier maakt!

We zijn dus aangekomen bij onze nummer 5. De Vulpes Home® Badmat heeft een mooi design die je in 2 verschillende formaten kan halen. Het heeft een mooie grijze kleur waardoor het goed in de meeste badkamers past. Na gebruik kan je de badmat gemakkelijk opvouwen. Deze badmat droogt ook heel snel en daardoor hoef je het niet altijd op de grond te leggen. Hierdoor kan het ruimte in beslag nemen.

Hiernaast is het dus gemaakt van waterabsorberend materiaal. Je kan hier gemakkelijk op staan en de vloer zal niet nat worden. Dit is dus ook heel erg goed voor je eigen veiligheid. Je kan het ook gemakkelijk wassen in de wasmachine. Dat kan toch heel erg handig zijn. Deze badmat is het goedkoopste product van onze Top 5. Hierdoor is het ook de beste badmat aanbieding van 2023!

Voordelen Vulpes Home® Badmat

 • Gemaakt van hoogwaardig buffelleer 
 • Genoeg plek voor al je pasjes en contant geld 
 • RFID anti-skim bescherming

Nadelen Vulpes Home® Badmat

 • Niet voorzien van een sluiting 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel badmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 badmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de badmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste badmatten zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP