fbpx

Publicatie datum: 24 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Fonteinkraan

GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

Zoek je de beste fonteinkraan van dit moment? Dan zit je hier aan het goede adres. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste fonteinkraan test uitgevoerd. Uit deze test is gebleken dat de GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2 de beste optie van dit moment is. 

Zo beschikt de GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2 over een strak design waardoor hij in vrijwel elk interieur past. Deze fonteinkraan is speciaal gemaakt voor kleine ruimtes. Zo is deze fonteinkraan geschikt voor het toilet of voor in de badkamer.

Meer te weten komen over deze fonteinkraan? Klik dan op de button hieronder!

Waarschijnlijk ben je op zoek naar de beste fonteinkraan van dit moment. Anders was je waarschijnlijk niet bij dit artikel terecht gekomen. Het aanbod aan fonteinkranen is namelijk enorm en er zijn ontzettend veel verschillende soorten fonteinkranen welke elk tal van voor- en nadelen hebben.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij een volledig artikel geschreven over de beste fonteinkraan van dit moment. Zo hebben wij tientallen fonteinkranen getest in onze ultieme beste fonteinkranen test. Hierbij hebben wij elke fonteinkraan getest op een aantal criteria.

Naast onze beste fonteinkraan van 2023 test, hebben wij ook gekeken naar reviews van andere consumenten. Hierdoor weet je zeker dat alleen de allerbeste fonteinkranen van dit moment het gemaakt hebben tot onze top 5. Benieuwd naar de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kopen van een fonteinkraan en de beste opties? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

50

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fonteinkranen

GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

Beste koop fonteinkraan
1. GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart

Beste fonteinkraan zwart
2. Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart

GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2

Beste lage fonteinkraan
3. GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2

Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom

Beste hoge fonteinkraan
4. Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom

GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2

Beste wand fonteinkraan
5. GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2

Top 10 Beste Fonteinkranen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire fonteinkranen bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de fonteinkranen test 2023.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een fonteinkraan?

Bij het kopen van een fonteinkraan zijn er enkele punten om in gedachten te houden. Door het enorme aanbod aan verschillende fonteinkranen kan het vinden van de meest geschikte fonteinkraan een lastige klus zijn. Je kunt deze klus flink vergemakkelijken door goed na te denken over enkele belangrijke criteria.

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste fonteinkraan test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je een goede fonteinkraan in huis haalt en dus een miskoop voorkomt. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste fonteinkraan volgens de consumentenbond test.

Aantal grepen

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het aantal grepen en de soort grepen van de fonteinkraan. Zo zijn er fonteinkranen welke beschikken over twee grepen om de warmte van het water te reguleren. Andere fonteinkranen beschikken weer over een draaiknop welke de kracht van de straal bepaalt en tegelijkertijd de warmte reguleert.

Bekijk dus goed naar wat voor soort fonteinkraan jij op zoek bent. Het is namelijk veel gemakkelijker en vaak ook mooier en praktischer om een fonteinkraan met een enkele greep aan te schaffen. Dit werkt namelijk vrij gemakkelijk en is ruimte efficiënt.

Diepte uitloop

Ook is het belangrijk om naar de diepte van de uitloop te kijken. Ideaal is het wanneer het water uit de fonteinkraan slechts 1 cm naast de afvoer landt. Dit zorgt er namelijk voor dat er weinig spetters ontstaan. Ook kan je er voor kiezen om het water direct in de afvoer te laten landen.

Het is belangrijk dat je de fonteinkraan zo plaatst dat hij niet vlak bij de wastafel begint. Dit ziet er namelijk niet uit en is niet praktisch. Om die reden moet je de fonteinkraan en wasbak goed op elkaar afstemmen.

Hoogte uitloop

Een ander punt is de hoogte van de uitloop. Je moet namelijk vooraf goed bedenken waarvoor je de wasbak en fonteinkraan gaat gebruiken. Wil jij bijvoorbeeld spullen in de wasbak kwijt? Dan is het belangrijk dat je een hoge uitloop kiest zodat je genoeg ruimte hebt.

Gebruik jij de wasbak alleen om je handen te wassen na het toiletteren? Dan is een kleine uitloop ook prima. Bedenk je wel dat je dan erg weinig ruimte hebt voor beweging onder de fonteinkraan.

Design

Als laatste is het belangrijk om je fonteinkraan af te stemmen op de rest van het interieur. Een mooie mat zwarte fonteinkraan is natuurlijk een lust voor het oog. Plaats je hem echter in een badkamer of toilet met een totaal ander interieur, dan zal dit er niet uit zien.

Het is dus belangrijk om je fonteinkraan goed af te stemmen op de rest van je interieur tenzij jouw dit niks uit maakt.


Wat is de beste Fonteinkraan van 2023? 

Maar welke fonteinkraan is het beste en welke fonteinkraan past het beste bij jou? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij hebben namelijk aan de hand van onze testresultaten een handige top 5 beste fonteinkranen opgesteld. Hierbij hebben wij fonteinkranen uit verschillende prijsklassen en categorieën opgenomen in onze top 5.

Hieronder vind je voor elk model uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook ontdek je meteen de voor- en nadelen van elke fonteinkraan. Je wilt namelijk wel weten of de fonteinkraan voor jou geschikt is of niet.

De eindbeoordeling, die wij elke fonteinkraan hebben gegeven, is gebaseerd op onze beste fonteinkranen test en reviews van andere consumenten. Hierdoor weet je zeker dat er alleen goede fonteinkranen zijn opgenomen in onze top 5.

1. GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Design

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats hebben wij de GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2 geselecteerd als beste koop fonteinkraan van dit moment. Deze fonteinkraan beschikt namelijk over een mooi design en kan gemakkelijk bediend worden dankzij de handige draaiknop.

Verder beschikt de GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2 over een hoge uitloop waardoor jij genoeg ruimte overhoud tussen de kraan en de wasbak. Dit hangt tevens wel af van hoe diep de wasbak is waarop deze fonteinkraan geplaatst word.

De GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2 bescikt niet over een waste of waterstop die aan een ketting zit. Verder heeft hij een glanzend uiterlijk wat hem geschikt maakt voor vrijwel elk interieur. Deze fonteinkraan is speciaal gemaakt voor de wat kleinere ruimtes dankzij zijn ruimte besparende formaat.

Voordelen GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

 • Fraai design
 • Past in elke ruimte
 • Draaiknop is handig te gebruiken

Nadelen GROHE Universal Fonteinkraan - 1/2

 • Sommige consumenten vinden de kraanknop lastig te draaien

2. Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart

Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plaats is de Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart geëindigd. Deze fonteinkraan is in twee kleuren verkrijgbaar namelijk mat zwart en glanzend zilver. Hierdoor kan jij deze fonteinkraan gemakkelijk afstemmen op jouw interieur.

Verder beschikt de Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart over een fijn draaimechanisme welke totaal niet zwaar aanvoelt en makkelijk in gebruik is. Deze fonteinkraan is verder water besparend en kan gemakkelijk bevestigd worden dankzij de meegeleverde bevestigingsmaterialen.

De Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart is alleen geschikt voor koud water en is eenvoudig aan te sluiten op de watertoevoer. Verder word er bij deze fonteinkraan een duidelijke montagehandleiding meegeleverd waardoor jij met gemak deze fonteinkraan kunt monteren.

Voordelen Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart

 • Duidelijke montagehandleiding
 • Mooi en strak design

Nadelen Saqu Eurotrend Fonteinkraan met greep mat zwart

 • Alleen voor koud water

3. GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2

GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats drie hebben wij de GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2 geselecteerd als beste kleine fonteinkraan. Deze fonteinkraan is namelijk erg klein en dus geschikt voor de kleine ruimtes. Onder deze fonteinkraan kun je gemakkelijk je handen wassen wat hem ideaal maakt voor plaatsing in het toilet.

Verder beschikt de GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2 over een moderne stijl en levert hij hoogwaardige prestaties. Zo is de draaiknop gemakkelijk te draaien en is hij ook nog eens eenvoudig in onderhoud dankzij de duurzame chroomlaag waarover deze fonteinkraan beschikt.

De uitloop van de GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2 is 8 cm en heeft een diameter van 3,4 cm. Verder beschikt deze fonteinkraan over onverslijtbare onderdelen en is hij gemakkelijk te monteren. Meer weten over deze fonteinkraan? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2

 • Geschikt voor kleine ruimtes
 • Makkelijk in onderhoud

Nadelen GROHE Costa L Fonteinkraan - 1/2

 • Erg klein dus weinig ruimte in de wasbak

4. Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom

Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op plaats vier is de Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom geëindigd. Deze fonteinkraan beschikt over een vaste uitloop en wordt gemonteerd op  wasbakken in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer. Verder heeft deze fonteinkraan een uitloop van 90 mm en een strak design.

De Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom kun je daarom gemakkelijk in vrijwel elk interieur kwijt. Verder wordt er bij deze fonteinkraan bevestigingsmateriaal en een montagehandleiding meegeleverd. Het enige wat je zelf nodig hebt is een flexibele slang en montagegereedschap.

Aangeraden wordt om deze fonteinkraan niet met agressief schoonmaakmiddel te reinigen. Verder ontvang je bij aankoop van deze fonteinkraan via de bovenstaande button meteen 5 jaar garantie. De doorstroomhoeveelheid van deze fonteinkraan bedraagt 6 liter per minuut.

Voordelen Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom

 • Beschikt over een strak design
 • Makkelijk te onderhouden

Nadelen Hansa Hansanova Toiletkraan - 90mm - Chroom

 • Wat aan de prijzige kant

5. GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2

GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2 geëindigd. Deze fonteinkraan is speciaal voor muurbevestiging. Wil jij ruimte efficiënt te werk gaan in jouw badkamer of toiler? Dan is deze fonteinkraan ideaal doordat je hem rechtstreeks aan de muur kunt bevestigen.

Verder heeft de GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2 een glanzend design en is hij gemakkelijk schoon te houden. De kraan kan geopend worden dankzij het handige en makkelijk draaiende draaimechanisme wat zich bevind aan de uiteinde van de uitloop.

De GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2 biedt optimale hygiëne en heeft een voorsprong uitloop van 18,5 cm. Bij de GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2 worden montagematerialen en een handleiding meegeleverd. Meer te weten komen of de beste prijs van deze fonteinkraan ontdekken? Klik op de bovenstaande button!

Voordelen GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2

 • Wandgemonteerde fonteinkraan
 • Beschikt over een lange uitloop

Nadelen GROHE Universal Wandgemonteerde Fonteinkraan - 1/2

 • Kan alleen aan de wand gemonteerd worden

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel fonteinkranen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fonteinkranen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fonteinkranen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fonteinkranen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>