fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Bernadine

Best Geteste Braadslee

Westinghouse Ovenschaal Braadslede

Deze Westinghouse Ovenschaal Braadslede is uit onze braadslee test gekomen als de beste braadslee 2023! 

Dat komt onder andere doordat de Westinghouse Ovenschaal Braadslede duurzaam is gemaakt en daardoor het langst mee gaat van alle andere braadsledes. 

Je kan hem af en toe prima in de vaatwasser schoonmaken, en met het prachtige marmeren ontwerp is hij een leuke toevoeging aan je keuken! Benieuwd naar de prijs? Check de rode knop!

Voor een echte chef is een goede braadslee onmisbaar in de keuken. Je kan in een braadslede oven gerechten maken, zoals lasagne, maar je kan er ook nog veel meer mee doen dan alleen dat. De beste braadsledes zijn echter lastig te onderscheiden van minder goede braadsledes. Hoe kies je dan de beste braadslee 2023?

Om optimaal te kunnen braden en schotels in de oven te bereiden heb je een goede braadslee nodig. Welke braadslee aanbieding is dan aantrekkelijk voor jou, en hoe zie je wat de minder goede braadsledes zijn?

In onze braadslee test gaan we de beste braadsledes bij langs, die uitgebreid zijn getest door onze experts. Zo voorkomen we een miskoop en garanderen we dat je nog lang van je braadslee kunt genieten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Braadsleeën

Beste koop braadslee
1.  Westinghouse Ovenschaal Braadslede

Beste stalen braadslede
2. BK Fortalit Braadslede

Beste braadslee combi 
3.YUGN Braadslede Ovenschaal Combi

Beste braadslee met rooster
4. YUGN Braadslede Ovenschaal Braadslee

Beste basic braadslee
5. Patisse - Bak- en braadslede

Top 10 beste Braadsleeën

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Braadsleeën.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Braadslee?

Een braadslee kopen is lastiger dan ooit. Er zijn zoveel goede braadslee producten te vinden, en ze beweren allemaal dat ze de beste braadslee zijn. Daarom gaan we hieronder nog even de punten bij langs die echt belangrijk zijn als je een braadslee kopen wil - ze hebben te maken met duurzaamheid, maar ook gebruiksgemak en kwaliteit. De beste braadslee volgens de consumentenbond hoeft immers niet altijd bij jou te passen - het liefst kies je jouw braadslee gewoon zelf uit!

Materiaal

Een duurzaam en stevig materiaal zal langer meegaan en tevens beter presteren onder de druk van een hete oven.

Anti-aanbaklaag

De beste braadslee heeft een anti-aanbaklaag zodat je minder olie of vet hoeft te gebruiken, wat leidt tot gezondere gerechten!

PFAS

Goede braadsledes bevatten geen PFAS of andere giftige stoffen, om je gerecht gezond en veilig te houden.

Vaatwasserbestendig

Heb je een vaatwasser? Het is dan te overwegen om een braadslee te kopen die in de vaatwasser kan. Dit wordt meestal afgeraden om de levensduur van een anti-aanbaklaag te vergroten.


Wat is de beste Braadslee van 2023? 

De beste braadslee 2023 vind je op Top-X - we hebben deze uitgekozen op basis van een uitgebreide braadslee test waarbij we meerdere producten hebben vergeleken. We hebben gelet op gebruikersreviews, maar ook duurzaamheid en gebruiksgemak vinden we belangrijk. Zo weten we zeker dat je straks een goede braadslee thuis gestuurd krijgt!

1. Westinghouse Ovenschaal Braadslede

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals gezegd is de Westinghouse Ovenschaal Braadslede de beste braadslee 2023! We hebben de Westinghouse Ovenschaal Braadslede gekozen omdat hij het beste scoorde op functioneel gebied, en dus goed van pas komt in je keuken.

De Westinghouse Ovenschaal Braadslede is gemaakt van een stevig gietmarmer in combinatie met aluminium accenten. Deze stoffen zijn beiden hittebestendig genoeg om in een oven gebruikt te worden, dan wel tot 240 graden. Ideaal dus voor een braadslee voor in de over

Een andere reden waarom de Westinghouse Ovenschaal Braadslede goed scoorde was omdat hij volledig vrij is van PFAS stoffen - dat betekent dus dat er geen giftig residu vrij kan komen, zelfs niet bij hete temperaturen. Tot slot kun je de Westinghouse Ovenschaal Braadslede in speciale gevallen prima in de vaatwasser doen, maar we raden aan om hem zoveel mogelijk met de hand te wassen voor betere prestaties.

Voordelen Westinghouse Ovenschaal Braadslede

 • Geschikt tot 240 graden
 • Mooi marmeren ontwerp
 • Anti-aanbaklaag
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen Westinghouse Ovenschaal Braadslede

 • Handafwas wordt aanbevolen

2.  BK Fortalit Braadslede

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

We gaan door met de BK Fortalit Braadslede, die tevens een ontzettend hoog cijfer kreeg van onze experts op het gebied van koken. Waarom precies? De redenen zijn bijna te veel om op te noemen!

De BK Fortalit Braadslede is geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook inductie. Je kan hem op verschillende manieren gebruiken en wat er ook gebeurt, de BK Fortalit Braadslede blijft intact door het stevige materiaal dat is gebruikt. 

De stalen braadslee wordt afgewerkt met een aluminium randje, en dat zorgt voor ovenbestendigheid tot 230 graden! Meer dan heet genoeg dus voor een lekkere lasagna, een heerlijke ovenschotel met aardappels of wat je maar wilt. 

De afmetingen aan de binnenkant zijn 24 bij 14 centimeter, en je kan de BK Fortalit Braadslede zelfs in de vaatwasser doen zonder enige problemen. Dat is misschien wel het allerprettigst aan deze zeer goede braadslee!

Voordelen BK Fortalit Braadslede

 • Ovenbestendig tot 230 graden
 • Te gebruiken met elke warmtebron
 • Vaatwasmachinebestendig
 • 24 bij 14 cm

Nadelen BK Fortalit Braadslede

 • Kan aanbranden bij gebruik zonder vet of olie

3. YUGN Braadslede Ovenschaal Combi

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een braadslee kopen moet, kun je er ook voor kiezen om twee braadsledes te kopen. De YUGN Braadslede Ovenschaal Combi komt in een two pack, en zelfs de nodige accessoires zijn meegeleverd. Wat zit er allemaal in deze YUGN Braadslede Ovenschaal Combi pack?

Om te beginnen krijg je niet één, maar twee hoogwaardige braadsledes meegeleverd. Deze is geschikt voor de oven tot zo'n 230 graden, doordat hij is gemaakt van een dun RVS. Voordeel hiervan is dat het eten sneller dicht schroeit.

Naast deze twee braadsledes kun je ook gebruik maken van twee grill roosters, voor het geval je hem in het midden van de oven wil plaatsen zodat de hitte van beide kanten komt. Handig voor kleinere stukken vlees die sneller aanbranden.

Was dat het dan? Nee, in de YUGN Braadslede Ovenschaal Combi zit zelfs nog een lekker kookboekje meegeleverd zodat je altijd iets nieuws kunt ontdekken in de keuken. Tot slot krijg je een handig bakkwastje er gratis bij om de  braadsledes eerst goed in te vetten voor ze de oven in gaan.

Dit superhandige combi pakket is dus het beste braadslede pakket 2023!

Voordelen YUGN Braadslede Ovenschaal Combi

 • Pakket met twee braadsledes
 • Twee grillroosters meegeleverd
 • Kookboekje inbegrepen
 • Met bakkwastje

Nadelen YUGN Braadslede Ovenschaal Combi

 • Dunne braadsledes kunnen minder lang mee gaan

4. YUGN Braadslede Ovenschaal Braadslee

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Klinkt dat vorige pakket je als muziek in de oren, maar heb je er simpelweg geen twee nodig? Dan kun je ook gaan voor deze YUGN Braadslede Ovenschaal Braadslee!

Wederom een multifunctioneel pakket met een braadslede. Deze is geschikt voor de oven tot zo'n 230 graden, doordat hij is gemaakt van een dun RVS. Voordeel hiervan is dat het eten sneller dicht schroeit.

Naast de braadslede krijg je er dus ook een rooster bij om gerechten in de oven nog lekkerder te kunnen maken. En het kookboekje is ook in dit goedkopere pakket inbegrepen. Perfect dus voor als je kleine gezinnen moet voeden, en dus geen duo pack nodig hebt!

Voordelen YUGN Braadslede Ovenschaal Braadslee

 • Kookboekje inbegrepen
 • Inclusief rooster
 • Goedkoop pakket

Nadelen YUGN Braadslede Ovenschaal Braadslee

 • Geen kwastje meegeleverd in dit pakket

5. Patisse - Bak- en braadslede

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De beste braadslee hoeft helemaal niet zo heel ingewikkeld te zijn. Bij goede braadslee producten zitten vaak onnodig veel accessoires inbegrepen, of er is te veel van de prijs naar het ontwerp toe gegaan terwijl je dit helemaal niet nodig hebt.

Voor mensen die niet van poespas houden, maar wel van een lekkere lasagne of aardappelschotel, is er de Patisse - Bak- en braadslede! Deze braadslee is perfect in zijn simpliciteit. Je kan er alles mee doen wat je zou verwachten van een braadslede.

Hij is voorzien van een duurzame anti-aanbaklaag die nog maanden of jaren kan blijven zitten. Was hem goed met de hand af en gebruik hem in de oven tot 230 graden. Een duurzame optie, maar ook een gezonde keuze omdat je dankzij de anti-aanbaklaag veel minder vet hoeft te gebruiken.

Zoek je dus een budget braadslee die alsnog lekker lang mee gaat? Kies dan via de rode knop voor de Patisse - Bak- en braadslede en vind de beste prijs van dit moment!

Voordelen Patisse - Bak- en braadslede

 • Goedkope braadslee
 • Staal gaat lang mee
 • Anti-aanbaklaag

Nadelen Patisse - Bak- en braadslede

 • Simpel design

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel braadsledes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten braadsledes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de braadsledes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste braadsledes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Bernadine

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP