fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kurkentrekker

Brabantia Classic Kurkentrekker

Brabantia Classic Kurkentrekker

Na tientallen kurkentrekkers met elkaar vergeleken te hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Brabantia Classic Kurkentrekker de beste optie van dit moment is. Deze kurkentrekker beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit voor een relatief lage prijs. Verder kun jij hem in 3 verschillende kleuren aanschaffen en is hij handig en veilig in gebruik.

De Brabantia Classic Kurkentrekker heeft een extra brede hals die geschikt is voor alle gangbare wijnflessen. Verder heeft hij een ingebouwde capsulesnijder en een grote draaikruk. Hierdoor kun jij soepel en moeiteloos flessen wij openen.

Meer weten over de Brabantia Classic Kurkentrekker? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan is een kurkentrekker een onmisbare accessoire voor jou. Met een kurkentrekker kun jij namelijk gemakkelijk jouw lievelingswijn openen om zo te genieten van een heerlijk glas. Om die reden is het belangrijk dat jij over een uitstekende kurkentrekker beschikt zodat jij snel kunt genieten van de lekkerste wijnen.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste kurkentrekker hebben wij een volledig artikel geschreven over de beste kurkentrekker van dit moment. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten. Wil jij bijvoorbeeld een kurkentrekker die makkelijk is voor onderweg of een automatisch model voor bij jou thuis?

Na tientallen kurkentrekkers met elkaar vergeleken te hebben in onze beste kurkentrekker test weten wij precies wat de beste opties van dit moment zijn. In dit artikel ontdek jij daarom onze top 5 beste kurkentrekkers van dit moment aan de hand van de testresultaten uit onze test. Ook ontdek je de belangrijkste criteria waar jij op moet letten bij aanschaf.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

32

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kurkentrekkers

Brabantia Classic Kurkentrekker

Beste koop kurkentrekker
1. Brabantia Classic Kurkentrekker

Alles in 1 Blikopener - Multi Grip

Beste alles-in-1 opener
2. Alles in 1 Blikopener - Multi Grip

Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

Beste kurkentrekker voor onderweg
3. Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

Kurkentrekker de Luxe

Beste luxe kurkentrekker set
4. Kurkentrekker de Luxe

Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

Beste kurkentrekker hefboom
5. Laguiole Style de Vie Kurkentrekker


Top 10 Beste Kurkentrekkers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste kurkentrekkers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kurkentrekker?

Wil jij een kurkentrekker kopen? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de beste optie. Niet alle kurkentrekkers beschikken namelijk over de kwaliteit die jij verwacht. Ook zijn er ontzettend veel verschillende modellen. Door rekening met onderstaande criteria te houden kom jij er gemakkelijk achter welke kurkentrekker het beste voor jou is.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste kurkentrekker test. Ga dus niet zomaar voor een kurkentrekker aanbieding maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Zo voorkom jij een miskoop en vergroot jij de kans op het binnenhalen van de beste kurkentrekker voor jou.

Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste kurkentrekker volgens de consumentenbond test. Neem dus even de tijd om deze kort door te lezen.

Soort kurkentrekker

Allereerst zijn er verschillende soorten kurkentrekkers. Zo zijn er automatische kurkentrekkers, hefboom kurkentrekkers, draaikurkentrekkers en nog veel meer. Afhankelijk van waar jij de kurkentrekker wilt gaan gebruiken is een bepaalde optie de beste.

Wil jij een kurkentrekker voor onderweg? Kies dan voor een klein model dat werkt door middel van een hefboom systeem. Dit soort kurkentrekkers hebben vaak ook nog allerlei andere handige opties voor onderweg. Gebruik jij de kurkentrekker gewoon thuis en wil jij geen moeite hoeven doen? Kies dan voor een automatisch model.

Accessoires

Ook de accessoires van een kurkentrekker kunnen erg handig zijn. Zo heb je kelnermessen die beschikken over een kurkentrekker en een mes. Hiermee kun jij gemakkelijk de kurk verwijderen maar ook het omhulsel van de fles verwijderen.

In onze top 5 vind je kurkentrekkers met verschillende accessoires. Hierdoor zit er voor iedereen een perfect exemplaar tussen.

Kwaliteit en prijs

Ook kan er naar de kwaliteit en prijs van een kurkentrekker gekeken worden. Zo zijn er kurkentrekkers van een uitstekende kwaliteit maar ook modellen van een lage kwaliteit. Vaak is de kwaliteit erg afhankelijk van de prijs van een kurkentrekker. 

Niet alle goedkope kurkentrekkers beschikken hierbij standaard over een lage prijs. Ook zijn lang niet alle dure kurkentrekkers van een uitstekende kwaliteit. In onze top 5 vind je kurkentrekkers uit verschillende prijsklassen. Ieder model beschikt hierbij over de goede kwaliteit die jij verwacht van een kurkentrekker.


Wat zijn de beste Kurkentrekkers?

Regelmatig kregen wij de vraag: 'Welke kurkentrekker is het beste?'. Wij van Top-X zijn daarom tientallen kurkentrekkers met elkaar gaan vergelijken om zo er achter te komen wat de beste optie van dit moment is. Tijdens het uitvoeren van deze beste kurkentrekker test, zijn wij er achter gekomen dat er meerdere goede modellen uit verschillende categorieën zijn.

Om die reden hebben wij aan de hand van onze testresultaten een handige top 5 weten op te stellen. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Hieronder vind je de 5 beste opties uit onze test. Hierbij hebben wij ieder model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen benoemd zodat jij precies weet welke opties wel en niet geschikt zijn voor jou.

1. Brabantia Classic Kurkentrekker

Brabantia Classic Kurkentrekker

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste koop kurkentrekker van dit moment is overduidelijk de Brabantia Classic Kurkentrekker. Deze goede kurkentrekker beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt. Zo is hij ontzettend eenvoudig te gebruiken en ook erg veilig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jij jezelf of andere bezeert bij gebruik van deze kurkentrekker.

Verder is hij geschikt voor alle gangbare wijnflessen. De Brabantia Classic Kurkentrekker beschikt namelijk over een extra brede hals. Ook heeft hij een ingebouwde capsulesnijder wat dus voor deze goede veiligheid zorgt. De draaikruk is erg groot waardoor jij soepel en zonder moeite de fles kunt openen.

De Brabantia Classic Kurkentrekker kan in drie verschillende kleuren aangeschaft worden. Verder boort de spiraal altijd door het midden van de kurk waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over het kapot gaan van de kurk. Meer weten over deze beste koop kurkentrekker van dit moment? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Brabantia Classic Kurkentrekker

 • Extra brede hals
 • Grote draaikruk
 • Goede centreerring
 • In 3 kleuren verkrijgbaar

Nadelen Brabantia Classic Kurkentrekker

 • Minder makkelijk om mee te nemen dankzij grotere formaat

2. Alles in 1 Blikopener - Multi Grip

Alles in 1 Blikopener - Multi Grip

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plek hebben wij de Alles in 1 Blikopener - Multi Grip geplaatst in onze top 5. Deze kurkentrekker is namelijk ideaal voor onderweg. Dankzij het kleine formaat en de extra functionaliteiten waarover deze kurkentrekker beschikt kun jij hem overal mee naar toe nemen en is hij altijd handig.

De Alles in 1 Blikopener - Multi Grip is namelijk een dopopener, pottenopener en schroefdopopener in één. Verder heeft hij een mooie hemelsblauwe kleur en is hij erg goedkoop. Dankzij de goede grip is hij ook ideaal voor het openen van natte potten of wanneer jij natte handen hebt.

Verder beschikt de Alles in 1 Blikopener - Multi Grip over 4 verschillende afmetingen waardoor jij vrijwel altijd het ideale formaat hebt om te gebruiken. Worstel jij wel eens met het openen van ketchupflessen, potten of sausflessen? Dan is dit verleden tijd met de Alles in 1 Blikopener - Multi Grip.

Voordelen Alles in 1 Blikopener - Multi Grip

 • Beschikt over meerdere formaten
 • Alles-in-1 model
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk voor onderweg

Nadelen Alles in 1 Blikopener - Multi Grip

 • Alleen geschikt voor flessen met kroonkurk

3. Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Laguiole Style de Vie Kurkentrekker geplaatst in onze top 5. Deze kurkentrekker beschikt namelijk over een luxe design. Verder kun je de Laguiole Style de Vie Kurkentrekker in 3 verschillende kleuren aanschaffen. Dankzij het luxe ontwerp kun jij deze kurkentrekker ook gemakkelijk als giftbox weggeven.

De Laguiole Style de Vie Kurkentrekker heeft een ergonomisch design. Dankzij de capsulesnijder en flesopener kun jij bij vrijwel iedere fles gemakkelijk de kurk verwijderen. Belangrijk om te onthouden is dat deze goede kurkentrekker niet geschikt is om in de vaatwasmachine te doen.

Deze kurkentrekker heeft een rozenhouten handvat van 11,5 centimeter. Daarnaast wordt hij geleverd in een zwart houten kistje. De kurkentrekker zelf roteert 5 maal en heeft een twee-traps hefboom. Wil je meer weten over deze kurkentrekker of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button! 

Voordelen Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

 • In 3 kleuren verkrijgbaar
 • Luxe design
 • Erg gemakkelijk te gebruiken
 • Ook geschikt als giftbox

Nadelen Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

 • Niet geschikt voor in de vaatwasser

4. Kurkentrekker de Luxe

Kurkentrekker de Luxe

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de Kurkentrekker de Luxe geëindigd in onze top 5. Deze kurkentrekker beschikt namelijk over een luxe uitstraling en wordt geleverd in een doos. Hierdoor is ook deze kurkentrekker gemakkelijk als geschenkdoos weg te geven. Deze kurkentrekker is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is een 3-delig model.

De Kurkentrekker de Luxe weegt slechts 0,72 kilo en heeft een compact formaat. Hierdoor kun jij hem gemakkelijk opbergen, maar dit maakt hem ook ideaal om mee te nemen tijdens bijvoorbeeld vakanties. Bij deze kurkentrekker zit een reserveschroef inbegrepen mocht de huidige schroef los- en kwijtraken.

De Kurkentrekker de Luxe wordt ook geleverd met een handige foliesnijder. Daarnaast is hij hendel aangedreven en kun jij hem eenvoudig gebruiken dankzij het goede hefboommechanisme. De grijpers zorgen er voor dat de fles tijdens het ontkurken goed vastgehouden wordt.

Voordelen Kurkentrekker de Luxe

 • Uitstekende kwaliteit
 • Luxe uitstraling
 • Ook geschikt als geschenkcadeau

Nadelen Kurkentrekker de Luxe

 • Niet ophangbaar

5. Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Laguiole Style de Vie Kurkentrekker opgenomen in onze top 5. Deze kurkentrekker beschikt namelijk ook over een luxe uitstraling en kan daarom prima als geschenk weggegeven worden. Verder is dit de olijfhouten kleur van onze nummer 3.

De Laguiole Style de Vie Kurkentrekker werkt dus precies hetzelfde en beschikt over dezelfde kwaliteit. Zo is deze kurkentrekker niet geschikt voor in de vaatwasser en kan hij ook niet opgehangen worden. Wel is hij van RVS materialen gemaakt waardoor hij ontzettend lang mee gaat.

De Laguiole Style de Vie Kurkentrekker heeft een compact formaat en wordt in een zwart houten kistje geleverd. Hij is voorzien van een capsulesnijder en flesopener waardoor jij iedere fles kunt ontkurken. Ook is hij ideaal om mee te nemen op reis dankzij zijn compacte formaat en doorat hij ontzettend lichtgewicht is.

Voordelen Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

 • In 3 kleuren verkrijgbaar
 • Gemaakt van RVS materialen
 • Geleverd in een zwart houten doosje

Nadelen Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

 • Niet vaatwasser bestendig

Hoeveel soorten kurkentrekkers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 kurkentrekkers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kurkentrekkers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste kurkentrekkers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!