Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Serveerwagen

TammaT inkapbare keukentrolly

TammaT Inklapbare Keukentrolley

Een serveerwagen is een ontzettend handig apparaat waarmee jij veel spullen en/of gerechten tegelijk kunt verplaatsen. Ideaal wanneer jij voor een grote groep de tafel wilt dekken of afhalen. Daarnaast zien sommige serveerwagens er ook nog eens super leuk uit waardoor zij kunnen dienen als keukenmeubilair.

Maar wat is dan de beste serveerwagen van 2022? Uit onze beste serveerwagen test is gebleken dat de TammaT inkapbare keukentrolly de beste optie van dit moment is. Deze serveerwagen beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit en ziet er ook nog eens super leuk uit.

Meer weten? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Een serveerwagen is een ontzettend handig apparaat dat jij multifunctioneel kunt inzetten. Zo kun je de serveerwagen gebruiken om tafels te dekken en af te halen, maar ook kan een serveerwagen als kastje dienen in jouw keuken. Een serveerwagen kan dus op meerdere manieren worden ingezet. 

Niet voor niets zijn serveerwagens razend populair. Er worden daarom ook veel verschillende soorten modellen aangeboden. Zo kun je normale serveerwagens aanschaffen welke ook in restaurants gebruikt worden, maar ook kun je voor de luxere modellen gaan die ook als decoratie kunnen dienen.

In dit artikel ontdek je de beste opties van dit moment. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste serveerwagen test uitgevoerd waarbij wij tientallen serveerwagens met elkaar hebben vergeleken. Zo ontdek je onze top 5 beste serveerwagens van 2022 en de belangrijkste criteria waar jij rekening mee moet houden.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

34

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Serveerwagens

TammaT inkapbare keukentrolly

Beste koop serveerwagen
1. TammaT inkapbare keukentrolly

SARO RVS serveerwagen

Beste serveerwagen restaurant
2. SARO RVS serveerwagen

Relaxdays Serveerwagen hout

Beste multifunctionele serveerwagen
3. Relaxdays Serveerwagen hout

Hendi Serveerwagen

Beste grote serveerwagen
4. Hendi Serveerwagen

Inklapbare Keukentrolley

Beste inklapbare serveerwagen
5. Inklapbare Keukentrolley


Top 10 Beste Serveerwagens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste serveerwagens! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een serveerwagen?

Wil jij graag een serveerwagen kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Dan zit je hier aan het goede adres! Wij van Top-X hebben namelijk de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een goede serveerwagen voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met onderstaande criteria kom jij er gemakkelijk achter welke optie het beste bij jou past.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste serveerwagen test. Ook verklein je de kans op een miskoop wanneer je rekening houdt met deze belangrijke aandachtspunten. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste serveerwagen volgens de consumentenbond test.

Voor thuis of restaurant?

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten serveerwagens die er zijn. Zo zijn er serveerwagens speciaal gemaakt voor thuis en serveerwagens speciaal gemaakt voor in restaurants. Het verschil zit hem hierbij in het design en de functies van het model.

Zo zijn serveerwagens voor in een restaurant vaak gemaakt van lichtte materialen, hebben zij een groot oppervlak en zijn zij gemakkelijk te duwen. Serveerwagens voor thuis zijn vaak wat kleiner, hebben een wat gedetailleerder design en zijn wat minder makkelijk om afstanden mee te rijden.

Bedenk dus goed naar wat voor soort serveerwagen jij op zoek bent!

Materiaal

Ook het materiaal is een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Zo zijn sommige serveerwagens gemaakt van zware materialen terwijl andere serveerwagens juist gemaakt zijn van lichtte materialen. Dat heeft grotendeels te maken met de functies van de serveerwagens.

Restaurant serveerwagens zijn vaak van een licht materiaal gemaakt waardoor zij gemakkelijk geduwd kunnen worden, ook wanneer zij helemaal volbeladen zijn. Deze modellen zijn vaak gemaakt van aluminium. Ook zijn er ijzeren serveerwagens welke vaak meer geschikt zijn voor thuis. Deze zijn namelijk wat zwaarder, maar daardoor vaak wel een stuk stabieler.

Stabiliteit en draagvermogen

Dat brengt ons bij het derde aandachtspunt: stabiliteit en draagvermogen. Niet alle serveerwagens zijn namelijk even stabiel of beschikken over hetzelfde draagvermogen. Belangrijk is daarom om goed na te denken over hoe jij de serveerwagen gaat gebruiken.

Ga jij de serveerwagen gebruiken om gerechten mee naar de tafel te brengen? Dan wil je een zeer stabiele serveerwagen zodat de gerechten goed op hun plek blijven liggen. Wil jij echter een serveerwagen die grotendeels als decoratie dient? Dan is het belangrijk om naar een model met een groot draagvermogen te kijken zodat jij er veel spullen op kwijt kunt.

Functionaliteiten

Als laatste beschikken sommige serveerwagens over verschillende functionaliteiten. Zo kunnen sommige modellen inklappen en beschikken andere weer over een rem en stootranden. Denk dus goed na over wat voor soort functies jij handig vindt dat een serveerwagen heeft en kijk vervolgens goed of het gewenste model over deze functies beschikt.


Wat zijn de beste serveerwagens?

Welke serveerwagen is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij hieronder. Na tientallen serveerwagens met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. Hieronder hebben wij daarom een top 5 beste serveerwagens opgesteld waarbij wij rekening hebben gehouden met verschillende prijsklassen.

Ook hebben wij rekening gehouden met verschillende soorten serveerwagens. Om die reden zit er in onze top 5 voor vrijwel iedereen een geschikt model tussen. Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben wij ieder model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij hierbij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

1. TammaT inkapbare keukentrolly

TammaT inkapbare keukentrolly

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste serveerwagen van 2022 is volgens onze beste serveerwagen test overduidelijk de TammaT inkapbare keukentrolly. Deze serveerwagen scoorde namelijk een ontzettend hoge score in onze test en beschikt daarmee ook over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Verder kun jij dit model in het zwart en in het wit aanschaffen.

Verder beschikt de TammaT inkapbare keukentrolly over handige wieltjes waarmee jij deze serveerwagen gemakkelijk overal naar toe kunt rijden. Het formaat van deze serveerwagen bedraagt 89,5x44x30cm en hij is gemaakt van metaal.

De TammaT inkapbare keukentrolly is daarom erg stevig en beschikt over een groot draaivermogen. Het grote voordeel van de TammaT inkapbare keukentrolly is ook dat hij inklapbaar is waardoor jij hem gemakkelijk in elkaar kunt klappen wanneer jij hem niet gebruikt en dus wilt opbergen.

Voordelen TammaT inkapbare keukentrolly

 • Je kunt dit model in twee kleuren aanschaffen
 • Dankzij de stevige constructie is hij erg stabiel en heeft hij een groot draagvermogen
 • Ook te gebruiken als voorraadhouder, rommellade, badkamertrolley etc.
 • De wielen zijn vergrendelbaar waardoor hij goed op zijn vaste plek blijft staan

Nadelen TammaT inkapbare keukentrolly

 • Formaat is wat kleiner

2. SARO RVS serveerwagen

SARO RVS serveerwagen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar de beste serveerwagen voor in een restaurant? Dan ben je op zoek naar de SARO RVS serveerwagen. Deze serveerwagen is namelijk ideaal voor in een restaurant dankzij zijn grote formaat en stevige frame. Zo beschikt dit model over 3 verschillende plateaus met een groot oppervlak.

Ook beschikt de SARO RVS serveerwagen over stootranden waardoor de serveerwagen nooit hard tegen de muur aan kan stoten. Hierdoor is de kans groter dat spullen blijven liggen wanneer dit toch gebeurt doordat de schok wordt geabsorbeerd. De SARO RVS serveerwagen beschikt ook over 2 remmen op de wielen waardoor hij vastgezet kan worden.

Verder is de SARO RVS serveerwagen gemaakt van roestvrij staal materiaal en gaat daarom ontzettend lang mee. Het formaat van deze serveerwagen bedraagt 86 x 51 x 94 cm. Meer weten over deze beste serveerwagen voor in een restaurant? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen SARO RVS serveerwagen

 • Dankzij zijn 3 grote plateaus ideaal voor in een restaurant
 • Dit model beschikt over stootranden en twee remmen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Door het stalen frame is hij erg stabiel

Nadelen SARO RVS serveerwagen

 • Niet geschikt als keukendecoratie

3. Relaxdays Serveerwagen hout

Relaxdays Serveerwagen hout

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een serveerwagen die ook kan dienen als theewagen, voorraadkast of opbergkast? Dan is de Relaxdays Serveerwagen hout de allerbeste optie voor jou. Deze keukentrolley beschikt namelijk over een multifunctionele werking dankzij zijn handige design en vele opbergmogelijkheden.

Je kunt de Relaxdays Serveerwagen hout gebruiken om gerechten of glazen te verplaatsen, maar ook kun jij hem gebruiken als mobiele voorraadkast dankzij de handige wieltjes. Dankzij het mooie design kun jij deze serveerwagen gemakkelijk in jouw keuken laten staan wanneer je hem niet gebruikt.

De Relaxdays Serveerwagen hout heeft een gewicht van 20 kilogram en beschikt over een formaat van 85,5x89,5x36 cm. Verder heeft hij een handige handgreep waarmee jij hem kunt verplaatsen en is hij volledig gemaakt van bamboe. 

Voordelen Relaxdays Serveerwagen hout

 • Scoorde de hoogste score in onze test op het gebied van design
 • Multifunctioneel dankzij zijn handige lades en wieltjes
 • Beschikt over een hoogwaardige kwaliteit
 • Gemaakt van zeer duurzaam materiaal

Nadelen Relaxdays Serveerwagen hout

 • Niet erg geschikt om alleen als serveerwagen te gebruiken

4. Hendi Serveerwagen

Hendi Serveerwagen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Hendi Serveerwagen geplaatst in onze top 5. Dit model beschikt namelijk ook over een zeer groot oppervlak en heeft twee bladen. Hiermee is deze serveerwagen ook ideaal om te gebruiken in een restaurant. Het formaat van deze serveerwagen bedraagt 90x59x93 cm.

De Hendi Serveerwagen heeft handige wieltjes welke gemakkelijk rijden en ook heeft hij stootbeschermers. Twee van de vier wieltjes kunnen geremd worden. Doordat het model over zwenkwieltjes beschikt kan de serveerwagen gemakkelijk iedere kant op bewogen worden. 

De Hendi Serveerwagen beschikt ook nog eens over geluiddempend materiaal waardoor hij niet storend is tijdens het rijden. Wil je meer weten over deze goede serveerwagen? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment!

Voordelen Hendi Serveerwagen

 • Beschikt over een zeer sterke constructie
 • De chroombladen zorgen voor een geluidsdempende werking
 • De Hendi Serveerwagen kan belast worden tot 50 kg

Nadelen Hendi Serveerwagen

 • Niet erg geschikt voor in huis

5. Inklapbare Keukentrolley

Inklapbare Keukentrolley

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Inklapbare Keukentrolley geplaatst in onze top 5. Deze serveerwagen is gemaakt van metaal en is daarmee erg stevig. Ook kun je dit model in twee kleuren aanschaffen, namelijk zwart en wit. De serveerwagen beschikt over handige zwenkwieltjes welke ook geremd kunnen worden.

Verder heeft de Inklapbare Keukentrolley 3 verschillende plateaus met allemaal een grote inhoud. Doordat dit model ingeklapt kan worden, kun je hem na gebruik gemakkelijk opbergen. Het voordeel van deze serveerwagen is dat hij dankzij zijn mooie design ook gebruikt kan worden als keukendecoratie. Zo kun je hem gebruiken als opbergkast en voorraadhouder.

De Inklapbare Keukentrolley heeft namelijk een erg fijn formaat waardoor jij hem gemakkelijk in jouw keuken of voorraadkast kwijt kunt. Ook is hij erg stevig en beschikt hij over een zeer goede stabiliteit.

Voordelen Inklapbare Keukentrolley

 • Je kan dit model in twee kleuren aanschaffen
 • Kan ingeklapt worden waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen
 • Een van de goedkoopste opties

Nadelen Inklapbare Keukentrolley

 • Wieltjes zijn vrij klein en wat minder schokabsorberend

Hoeveel soorten serveerwagens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 serveerwagens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de serveerwagens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste serveerwagens zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP