Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Boxspring

Boxspring Bravo

Na 15 boxsprings getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Boxspring Bravo momenteel de best getest boxspring is.  De box bestaat uit pocketvering en heeft negen verschillende comfortzones. Hierdoor wordt het lichaam maximaal ondersteunt tijdens het slapen. Verder is het matras en de box in de kleur antraciet gestoffeerd en zit er een antraciet hoofdbord bij. Daarnaast valt het matras in de categorie medium-stevig. 

Het hebben van een boxspring wordt steeds populairder. Bedden met een simpele lattenbodem zijn dan ook al een tijdje niet meer het meest voor de hand liggend. Dat is logisch, want het slapen op een boxspring heeft allerlei fijne voordelen.

Zo zijn boxsprings vaak een stuk hoger dan normale bedden. Hierdoor stap je heel gemakkelijk in en uit bed. Ook hebben deze bedden een mooie uitstraling en kun je ze combineren met verschillende hoofdborden. 

Daarnaast bieden ze een goede ondersteuning voor het lichaam tijdens het slapen. Dit komt door de dubbele vering in het matras en goede ventilatie daarvan.

Een boxspring kopen is niet zomaar iets, omdat ze prijzig kunnen zijn. Daarnaast is het maken van de juiste keuze fundamenteel voor een goede nachtrust. 

Daarom is het dus belangrijk dat je zeker van je zaak bent als je de beste boxspring voor jouw situatie wilt uitzoeken. 

Welke boxspring is het beste en waar moet je op letten? Je leest het hieronder en je krijgt een boxspring review van de vijf beste exemplaren, waaronder de beste boxspring volgens consumentenbond.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

36

Uur onderzoek gedaan

24

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Boxsprings

Beste koop van 2022:
1. Boxspring Bravo

Beste prijs / kwaliteit
2. Boxspring Flanny Olympic Life

Beste grote boxspring
3. Boxspring XXL Modern

Beste Luxe boxspring
4. Boxspring Marrakech

Drôme Comforta Boxspringset

Beste goedkope boxspring
5. Drôme Comforta Boxspringset


Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Een boxspring bestaat uit meerdere onderdelen. Zo heb je de box, het matras, het topmatras en eventueel het hoofd- en voetenbord. Het is daarbij belangrijk dat je jezelf afvraagt hoe je het liefste slaapt. 

Houd je bijvoorbeeld van een hard of zacht matras? Heb je het vaak warm in bed of heb je een stofallergie? In welke slaaphouding slaap je het liefst? Al deze zaken beïnvloeden namelijk het model boxspring dat voor jou het meest geschikt is.

De Box

Het onderstel van de boxspring bevat de springveren. Hierin bestaan er verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Goedkopere varianten bestaan bijvoorbeeld uit een harde box zonder veringen. In theorie zijn dit dus ook geen echte boxsprings. 

Andere, de ´echte´ types kunnen twee soorten boxen hebben, waarbij de springveren bestaan uit de wat goedkopere veren Bonell of de echte kwaliteit Pocketveren. Bonell veren zijn op zó´n manier geplaatst dat de weerstand van de box hoog is en overal een gelijke ondersteuning van veren aanwezig is. 

Bij de Pocketvering daarentegen zitten de veren per stuk in textielzakjes. Hierdoor wordt de box goed geventileerd en lig je zeer stabiel. Naast het type springveer kun je ook kiezen voor een box die elektrisch verstelbaar is.

Het matras

Bovenop de box ligt een matras. Deze kan zowel wit als gestoffeerd zijn. De overweging om deze wit of gestoffeerd te laten is een persoonlijke keuze. Gestoffeerd zorgt voor een wat luxere uitstraling, waarbij het alleen nodig is het topmatras op te maken.

Het voordeel van een wit matras is dat deze exemplaren vaak wat voordeliger zijn. Verder kan het matras een tweepersoonsmatras zijn maar het komt ook vaak voor dat de tweepersoonsboxspring bestaat uit twee eenpersoonsmatrassen. Met een topmatras worden deze vervolgens samengevoegd.

Tip: Ontdek hier het beste matras!

Het topmatras

Bovenop het matras ligt het topmatras. Aangezien een boxspring vaak uit twee losse éénpersoonsbedden bestaat, zorg je er met het topmatras voor dat het bed een tweepersoonsbed wordt. 

Daarnaast zorgt dit dunne matras voor het directe slaapcomfort. Vaak beschikken ze over verschillende comfortzones, waarmee verschillende delen van het lichaam worden ondersteunt tijdens de slaap. 

Ook kun je kiezen uit verschillende diktes en materialen, zoals koudschuim, polyether en latex. Een ander voordeel van het topmatras is dat je het kunt luchten en dat het matras van de boxspring erdoor wordt beschermd.

Lees hieronder verder voor de best geteste boxspring.


Top 10 Beste boxsprings

Wil je direct weten hoe de top 10 boxsprings eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste boxspring?

Wil je een boxspring kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In deze boxspring test vind je best geteste boxsprings van 2022. Door te kiezen voor een van de producten uit onderstaande lijst weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Tip: door te klikken op de knop 'bekijk beste prijs' word je automatisch doorverwezen naar de goedkoopste webshop van dit moment. Hierdoor betaal je nooit te veel.

1. Boxspring Bravo

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

We beginnen met de beste koop boxspring. Dit is een echte boxspring aanbieding. De scherpe prijs doet zeker niet af aan de kwaliteit van deze boxspring. Het topmatras zit erbij inbegrepen. 

De box bestaat uit pocketvering en heeft negen verschillende comfortzones. Hierdoor wordt het lichaam maximaal ondersteunt tijdens het slapen. 

Wel kunnen de veren maximaal 120 kilo aan. Hiermee is het bed dus niet geschikt voor mensen die zwaarder zijn.Een ander nadeel is dat het voeteneind en het hoofdeind niet verstelbaar zijn. 

Verder is het matras en de box in de kleur antraciet gestoffeerd en zit er een antraciet hoofdbord bij. Daarnaast valt het matras in de categorie medium-stevig. 

Als voordeel moet verder genoemd worden dat deze boxspring in verschillende maten te bestellen is. In alle maten is het bed 56 centimeter hoog. Het materiaal waarvan het topmatras is gemaakt is koudschuim.

Voordelen Boxspring Bravo

 • Scherpe prijs
 • Heeft negen verschillende comfortzones
 • Matras is in verschillende maten te bestellen

Nadelen Boxspring Bravo

 • Niet geschikt voor mensen boven de 120 kilogram

2. Boxspring Flanny Olympic Life

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De beste boxspring van 2022 is de Flanny van Olympic Life en daar zijn verschillende redenen voor. Zo is het bed vervaardigd uit hoge kwaliteit hout, wat ervoor zorgt dat het bed tot wel 300 kilo kan dragen.

Daarnaast heeft de boxspring een hoge instap van 60 centimeter, waardoor in en uit bed stappen extra gemakkelijk is. Ook heeft Olympic Life als extra service dat het bed tot in de slaapkamer wordt bezorgd en opgebouwd. 

Het hoofdbord, de matrassen en de box zijn op een strakke manier gestoffeerd. Je kunt voor de stoffering kiezen uit zes verschillende kleuren: antraciet, beige, bruin, zwart, blauw en bordeaux.

Het matras is zeer luxe uitgevoerd en beschikt over pocketvering met maar liefst 350 veren per vierkante meter. Ze zijn daarbij verdeeld over zeven verschillende comfortzones die bij elkaar het hele lichaam ondersteuning bieden. Het topmatras heeft een open celstructuur, wat de doorluchting en vochtregulatie in grote mate bevordert. 

Daarnaast is het gemaakt van hoge kwaliteit koudschuim. Kortom, een echte top boxspring voor een mooie prijs. Klik hier om de prijs te bekijken

Voordelen Boxspring Flanny Olympic Life

 • Bed vervaadigd uit hoge kwaliteit hout dat tot 300 kilo kan dragen
 • Hoge instap van 60 centimer
 • Gemaakt van hoge kwaliteit koudschuim

Nadelen Boxspring Flanny Olympic Life

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Boxspring XXL Modern

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.6

Een andere boxspring met een mooi en strak ontwerp is de Boxspring XXL van Boschbedding. De prijs-kwaliteitverhouding van dit bed is erg goed. 

De vering in het matras van 21 centimeter dik is Bonellvering en kan maximaal 150 kilo belasten. Verder is 200 centimeter lang en 160 centimeter breed. De in en uitstaphoogte is 60 centimeter. Daarnaast is het een tweepersoonsmatras. Het hoofdbord en het topmatras zitten bij de prijs inbegrepen. 

Een belangrijk voordeel bij de aankoop van dit bed is dat de bezorging er goed is geregeld is. De bezorger neemt altijd contact op voordat de boxspring wordt geleverd. Als enig nadeel moet worden genoemd dat het matras als hard kan worden ervaren.

Voordelen  Boxspring XXL Modern

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Bezorging is goed geregeld

Nadelen Boxspring XXL Modern

 • Matras is aan de hoge kant

4. Boxspring Marrakech

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

Als je wilt gaan voor echte luxe, dan is deze boxspring iets voor jou. De Marrakech boxspring heeft naast een luxueus ontwerp, ook verschillende ruimtebesparende handigheden. Zo fungeren de boxen als opbergbox.

Als je kiest voor de maat 200 bij 180 centimeter, heb je maar liefst 1080 liter opbergruimte. De stoffering is gemaakt van PU-leder, wat ook wel bekend staat als nep leer van goede kwaliteit. De levensduur van de bekleding is hiermee lang en daarnaast gemakkelijk schoon te maken. Het matras bestaat uit pocketvering van 28 centimeter hoog.

Zeven comfortzones zijn er verwerkt met in totaal 300 veren per vierkante meter. Daarnaast ventileert het matras goed. Ook de onderboxen zijn zo’n 30 centimeter hoog. De totale instaphoogte van het bed, samen met het topmatras, is daarmee ongeveer 68 centimeter. Ideaal dus, ook voor mensen met rugklachten.

Voordelen Boxspring Marrakech

 • Beste luxe boxspring
 • Bekleding is makkelijk en goed schoon te maken
 • Perfect voor mensen met rugklachten

Nadelen Boxspring Marrakech

 • Prijs is hoog

5. Drôme Comforta Boxspringset

Drôme Comforta Boxspringset

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

Uit de boxspring test is dit exemplaar naar voren gekomen als beste betaalbare boxspring. Voor een gunstige prijs koop je dit bed wat je gegarandeerd een goede nachtrust bezorgd. Daarnaast is het ontwerp van het bed zeer neutraal, wat ervoor zorgt dat het bed in ieder interieur past.

Het matras van de boxspring bestaat uit pocketvering en is 20 centimeter dik. Ook hier zijn 7 comfortzones verwerkt. Het matras past zich aan aan het gewicht van de gebruiker van het bed. Dit komt door de cirkelvormige vering aan de uiteindes van het matras.

Het fijne van het topmatras is dat het is voorzien een speciale anti-allergie matrashoes. Deze is gemakkelijk af te halen en te wassen. Dit is nog niet alles, want Drôme biedt aan de boxspring gratis te leveren én je krijgt bij je aankoop gratis speciale anti-allergie dekbedden cadeau.

Voordelen Drôme Comforta Boxspringset

 • Retro design
 • Groot en helder display
 • Geen batterijen nodig

Nadelen Drôme Comforta Boxspringset

 • Boxspring is redelijk zwaar waardoor hij moeilijk te verplaatsen is

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Boxsprings hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 boxsprings getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de boxsprings op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste boxsprings van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste boxsprings zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP