fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Bier Abonnement

Hopt bier abonnement

Een goed bier abonnement afsluiten? Wat dacht je dan van dit Hopt bier abonnement? Deze is immers verkozen tot het beste bier abonnement van 2023! Hiermee krijg jij maandelijks de allerlekkerste biertjes in huis. Dat klinkt haast als een droom!

In dit abonnement heb je de keuze uit biertjes met verschillende percentages. Wanneer je dus graag tripeltjes drinkt bijvoorbeeld kan dit ook. Er zijn allerlei verschillende soorten pakketten om uit te kiezen, maar je kan 'm ook zelf samenstellen uiteraard. Het is maar net wat jij fijn vindt!

Houd jij van bier? En proef je graag verschillende soorten biertjes wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent? Dan kan je dat vakantie gevoel ook in huis halen met een bier abonnement! Met zo'n abonnement ontvang je iedere maand een paar lekkere biertjes in huis die je niet zo gauw in de supermarkt kan vinden.

Zo heb je de gelegenheid om altijd iets nieuws te proberen. Maar goed: welk bier abonnement is het beste? Je wil natuurlijk wel goede kwaliteit biertjes in huis halen. Daarom hebben wij in dit artikel een paar punten op een rijtje gezet om op te letten tijdens een bier abonnement kopen. 

Op die manier kies je een abonnement dat perfect bij je past. En daarover gesproken. Wij zijn in een bier abonnement test op zoek gegaan naar de beste abonnementen die je tegenwoordig kan afsluiten. De uitslag van deze test staat óók in dit artikel. En wie weet zit jouw nieuwe bier abonnement hier wel tussen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Bier Abonnementen

Beste Koop Bier Abonnement
1. Hopt bier abonnement

Beste Budget Bier Abonnement
2. My Dear Beer

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Bier Abonnement
3. Beerinabox.nl

Beste Luxe Bier Abonnement
4. Craft Boxs

Beste Uitgebreide Bier Abonnement
5. Beernami


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Bier Abonnement?

Het kiezen van een goed bier abonnement kan een best moeilijke keuze zijn. Zeker doordat er tegenwoordig aardig wat bedrijven zijn die zo'n abonnement aanbieden. Gelukkig zijn wij er om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. En daarom staan hieronder ook een aantal punten op een rijtje om op te letten bij een bier abonnement afsluiten.

Op die manier voorkom je dat je spijt hebt achteraf. Want dat gun je niemand! Probeer hierbij ook te denken aan wat jij belangrijk vindt aan zo'n abonnement. Zo hoeft het beste bier abonnement volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie. Dit verschilt immers per persoon.

Alcoholpercentage

Allereerst is het goed om een blik te werken op het alcoholpercentage van zo'n abonnement. Wanneer je niet houdt van erg zware biertjes (of wanneer je hier niet goed tegen kan) adviseren wij je te gaan voor biertjes onder de 4,5%. Zo voorkom je dat je straks moet bijkomen na het proeven.

Wanneer je houdt van zwaardere biertjes kan dit natuurlijk wel. Vaak kan je het alcoholpercentage ook wel zelf kiezen. Bekijk dit altijd even goed om te voorkomen dat je biertjes in huis haalt met een te hoog of een te laag percentage.

Soort bier

Ook het soort bier is natuurlijk belangrijk. Zo heb je tripels, quadripels en krieks om uit te kiezen. Dat laatste is met kersensap bijvoorbeeld. Ook heb je eiwit biertjes bijvoorbeeld en biertjes met een fruitige of juiste bittere smaak. Het is maar net wat jij fijn vindt. Je kan je uiteraard ook laten verrassen. Maar wanneer je een voorkeur hebt maak je de zoektocht een stuk sneller.

Abonnementsduur

Soms werken abonnementen met een opzegtermijn. Dat betekent dat je het abonnement niet per direct stop kan zetten, maar pas met een maand bijvoorbeeld. Ook kan je sommige abonnementen alleen afsluiten met een minimale abonnementsduur van bijvoorbeeld 2 of 3 maand. Let hier goed op om te voorkom dat je ergens aan vastzit.


Wat is het beste Bier Abonnement van 2023? 

Zoals we eerder hebben aangegeven zijn we in een speciale test op zoek gegaan naar de beste bier abonnementen. Hiervoor hebben we tientallen verschillende abonnementen uitgebreid getest en ook met elkaar vergeleken. Zo kunnen we jou voorzien van de beste test resultaten!

Uiteindelijk hebben we op basis van de test een selectie gemaakt van de abonnementen die als beste wisten te scoren. Deze hebben op die manier een plekje weten te bemachtigen in onze top vijf. Wil jij weten welke abonnementen dit geworden zijn? Dan kan je hieronder alles lezen over de top vijf beste bier abonnementen van 2023!

1. Hopt bier abonnement

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het abonnement dat op de eerste plek wist te eindigen is dit Hopt bier abonnement. Dit abonnement scoorde op alle geteste vlakken als de beste. En precies daarom is het dus de nummer één. En wij begrijpen ook wel waarom dit zo is. Allereerst ziet de verpakking er natuurlijk heel erg leuk uit.

Maar dat is niet alles. Je bent behoorlijk vrij in je keuze. Zo kan je kiezen uit biertjes met verschillende alcoholpercentages. Daarnaast kan je dan ook nog kiezen welke soort bier je het lekkerste vindt. Er zijn talloze verschillende soorten pakketten om te proberen. En als je wil kan je deze ook gewoon zelf samenstellen. Ideaal!

Voordelen Hopt bier abonnement

 • Keuze uit verschillende alcoholpercentages
 • Je zit nergens aan vast
 • Keuze uit veel verschillende pakketten en je kan 'm ook zelf samenstellen

Nadelen Hopt bier abonnement

 • Je moet iedere keer zelf opnieuw bestellen

2. My Dear Beer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op een keurige tweede plek staat het My Dear Beer abonnement. Dit abonnement verdiende een tweede plek doordat deze geschikt is voor ieder budget. Dus ook wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden is deze perfect. Zo kan je zelf het aantal biertjes kiezen en het dus zo duur maken als je wil.

Verder hebben ze een ruime reeks aan biertjes om uit te kiezen. Zo bieden ze eiwitjes aan, tripels, quadripels en krieks. Voor ieder wat wils dus, wat het abonnement ook perfect maakt om te delen met je huisgenoten of gezin. Je kan zelfs alcoholvrij bier bestellen!

Voordelen My Dear Beer

 • Relatief goedkoop abonnement is vergelijking met de andere abonnementen
 • Keuze uit heel erg veel verschillende soorten bier, zelfs alcoholvrij
 • Opzeggen wanneer je wil

Nadelen My Dear Beer

 • Per pakket kan je maximaal 6 biertjes bestellen

3. Beerinabox.nl

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook dit Beerinabox abonnement verdiende een plekje in deze top vijf. En dat komt onder andere door de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Zo krijg je de eerste keer korting op de box waardoor je biertjes kan drinken voor een lekker goedkoop prijsje.

Daarnaast heb je (zoals op de afbeelding te zien is) keuze uit verschillende maten boxen. Zo kan je kiezen voor klein, middel en groot. Het is maar net wat jij fijn vindt. Ook kan je zelf je bieren kiezen, de keuze overlaten aan het bedrijf of een proeverij kiezen. Kortom: je hebt genoeg keuze.

Voordelen Beerinabox.nl

 • Keuze uit een kleine, middel of grote box
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Je kan zelf je biertjes kiezen of je laten verrassen

Nadelen Beerinabox.nl

 • Minimale afname is 6, dat is voor sommige mensen misschien wat veel

4. Craft Boxs

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je iets meer om te besteden aan een bier abonnement? Dan kunnen we je dit abonnement van Craft Boxs ten zeerste adviseren. En ja: dit abonnement is misschien iets duurder dan gemiddeld. Maar daar krijg je dan ook hele lekkere biertjes voor terug van een goede kwaliteit.

Je kan kiezen uit een reguliere box of een exclusieve box. De exclusieve box bevat biertjes die je eigenlijk vrijwel nergens anders kan kopen! Zo word je dus écht verrast. Ook heb je de keuze om het pakket iedere 4 week te ontvangen of iedere 8 week. Dat is voor zo'n abonnement vrij uniek. 

Voordelen Craft Boxs

 • Je krijgt biertjes die bijna nergens anders te krijgen zijn
 • Keuze uit iedere 4 week of iedere 8 week een pakket ontvangen
 • Je krijgt leuke gifts zoals matchende bierviltjes of soms glazen

Nadelen Craft Boxs

 • Dit abonnement is aan de dure kant

5. Beernami

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Dit Beernami abonnement wist nog op de laatste plek terecht te komen. En dat zit 'm vooral in de zeer uitgebreide keuze aan biertjes. Zo krijg je een mix van Seasonals, specials en one-offs uit onafhankelijk brouwerijen. Je kan ervoor kiezen een abonnement te bestellen of een losse box te kopen.

Wanneer je dus nog twijfelt kan je het ook eerst uitproberen zonder dat je ergens aan vast zit. Iedere keer is de selectie weer anders en ook op elkaar afgestemd. Je kan dus ook een thema box ontvangen. 

Voordelen Beernami

 • Je krijgt een mix van Seasonals, specials en one-offs uit onafhankelijk brouwerijen
 • De selectie is iedere keer op elkaar afgestemd
 • Keuze uit eenmalige aankoop of een abonnement

Nadelen Beernami

 • Je kan niet de hoeveelheid biertjes zelf bepalen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel bier abonnementen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten bier abonnementen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bier abonnementen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bier abonnementen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!