Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Bierbrouw Pakket

Starterspakket Barley Wine Standaard

Starterspakket Barley Wine Standaard

Na het vergelijken van meerdere bierbrouw pakketten is de Starterspakket Barley Wine Standaard als beste uit de test gekomen. Met dit bierbrouw pakket kun je namelijk tot wel 5 liter bier brouwen. Ook bevat het Barley Wine bier van Brouwpunt een alcoholpercentage van wel 11,7%. Ideaal voor iedereen die houdt van de wat sterkere bieren. Iets te sterk voor jou? Geen probleem! Brouwpunt verkoopt namelijk ook nog andere biersoort brouwpakketten.

Wil je meer weten over dit beste bierbrouw pakket? Klik dan gauw op de onderstaande knop en ontdek ook andere smaken!

Welke bierbrouw pakket is het beste? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij van Top-X een volledig artikel gewijd aan de beste bierbrouw pakketten van 2023.

In dit artikel ontdek je wat de beste bierbrouw pakketten van dit moment zijn aan de hand van een handige top 5 bierbrouw pakketten. Deze top 5 hebben wij namelijk opgesteld nadat wij tientallen bierbrouw pakketten met elkaar hebben vergeleken.

Om de keuze voor jou nog wat makkelijker te maken, hebben wij ook de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goed bierbrouw pakket voor je op een rijtje gezet.

Wil je dus weten wat de beste bierbrouw pakketten van 2023 zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bierbrouwpakket? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Bierbrouw Pakketten

Starterspakket Barley Wine Standaard

Beste koop bierbrouw pakket
1. Starterspakket Barley Wine Standaard

Brew Monkey Basis Tripel

Beste goedkope bierbrouw pakket 
2. Brew Monkey Basis Tripel

Brew Monkey Compleet Tripel

Beste bierbrouw pakket cadeau
3. Brew Monkey Compleet Tripel

Brew Monkey Luxe Blond

Beste grote bierbrouw pakket
4. Brew Monkey Luxe Blond

SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier

Beste bierbrouw startpakket
5. SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier


Top 10 Beste Bierbrouw Pakketten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste bierbrouw pakketten! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een bierbrouw pakket?

Wil jij zelf je bier brouwen? Dan is een bierbrouw pakket de oplossing voor jou. Met een bierbrouw pakket brouw jij gemakkelijk je eigen bier. Het leuke is dat je dus ook zelf kan bepalen wat voor bier je gaat brouwen. Er zijn namelijk allerlei soorten bierbrouw pakketten. Maar waar moet je op letten wanneer je een bierbrouw pakket aanschaft?

Hieronder hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Wil jij dus een bierbrouw pakket kopen? Koop dan niet zomaar de eerste optie die je tegenkomt. Een miskoop is namelijk sneller gemaakt dan je denkt! 

Soort bierbrouw pakket

Als eerste aandachtspunt is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor soort bierbrouw pakket je aan wilt schaffen. Wat voor soort bier vind je lekker? Bierbrouw pakketten zijn er namelijk in allerlei smaken. Zo kun je tripel bier, blond bier, gewoon bier en andere speciale bierbrouw pakketten aanschaffen.

Het laatste wat je wilt doen is een bierbrouw pakket aanschaffen voor een smaak die jij, of degene voor wie het pakket is, helemaal niet lekker vindt. Dan is het uiteraard gelijk een miskoop. Bekijk dus goed voor wat voor soort bier het bierbrouw pakket geschikt is.

Hoeveelheid

Ook in hoeveelheid kan een groot verschil zitten. Zo is het ene bierbrouw pakket groot genoeg om 4 liter bier te maken, terwijl een ander bierbrouw pakket geschikt is voor 5 of zelfs 6 liter bier.  Het kan daarom altijd verstandig zijn om vooraf goed na te denken voor hoeveel personen jij bier wilt brouwen en hoeveel liter bier jij daar voor nodig hebt,

Inhoud

Ook is het belangrijk om te letten op de inhoud die meegeleverd wordt bij een bierbrouw pakket. Zo ontvang je bij aanschaf van een bierbrouw pakket vaak een volledige set bestaande uit ingredi├źnten en accessoires die benodigd zijn bij het maken van bier.

Toch worden niet bij alle bierbrouw pakketten alle benodigde accessoires of ingredi├źnten meegeleverd. Om dan alsnog het bier te kunnen maken is het dus belangrijk dat je deze spullen zelf thuis hebt liggen. Bekijk dus goed of alle benodigde ingredi├źnten en accessoires worden meegeleverd.

Budget

Als laatste zijn er bierbrouw pakketten in allerlei prijsklassen. Afhankelijk van jouw budget is een bepaalde optie daarom het beste om te halen. Omdat dit per persoon verschilt hebben wij in onze top 5 allerlei bierbrouw pakketten uit verschillende prijsklassen opgenomen. Zo vind je kleine bierbrouw pakketten, maar ook grote uitgebreide bierbrouw pakketten.


Wat zijn de beste bierbrouw pakketten?

Maar welk bierbrouw pakket is dan het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je hieronder. Aan de hand van de testresultaten uit onze test hebben wij namelijk een top 5 beste bierbrouw pakketten weten op te stellen.

Je vindt hieronder de 5 beste bierbrouw pakketten uit verschillende rubrieken en prijsklassen. Zo hebben wij rekening gehouden met verschillende soorten smaken en de formaten van de bierbrouw pakketten.

Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte optie tussen. Benieuwd welk bierbrouw pakket het beste bij jou past? Je ontdekt het antwoord hieronder!

1. Starterspakket Barley Wine Standaard

Starterspakket Barley Wine Standaard

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Verpakking

8.9

Prijs / kwaliteit

9.7

Wanneer je op zoek bent naar het beste koop bierbrouw pakket van 2023, dan ben je op zoek naar de Starterspakket Barley Wine Standaard. Dit bierbrouw pakket beschikt namelijk over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Verder is hij geschikt voor kleine- tot grote gezelschappen.

De Starterspakket Barley Wine Standaard is namelijk geschikt om tot 5 liter bier te maken. Ook ontvang je bij aanschaf van dit bierbrouw pakket een 5 liter vergistingsemmer, waterslot, aftapkraan, reinigingsmiddel en de instructies over hoe het bier te brouwen.

Er worden ook ingredi├źnten meegeleverd zoals pilsmout, tarwemout, hop en gist. Belangrijk is om te onthouden dat je zelf 100 gram suiker moet toevoegen en enkele keukenmaterialen zoals een keukenzeef en keukenthermometer in huis moet hebben.

De Starterspakket Barley Wine Standaard heeft een alcoholpercentage van 11,7% en is dus een zwaar biertype. Wil je liever een wat lichter biertje? Dan vind je via de bovenstaande knop ook andere biersmaken.

Voordelen Starterspakket Barley Wine Standaard

 • Er worden benodigdheden en ingredi├źnten meegeleverd, LET OP! Niet alles wordt meegeleverd
 • Dit bier bevat een alcoholpercentage van 11,7% en is dus een zwaarder biertype
 • Geschikt om tot wel 5 liter bier te brouwen
 • Ontzettend goede prijs-/kwaliteitsverhouding door de lage prijs en hoge kwaliteit

Nadelen Starterspakket Barley Wine Standaard

 • Niet alle benodigdheden worden meegeleverd

2. Brew Monkey Basis Tripel

Brew Monkey Basis Tripel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Verpakking

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Brew Monkey Basis Tripel verkozen tot beste goedkope bierbrouw pakket van dit moment. Dit bierbrouw pakket kost namelijk ontzettend weinig, maar is toch groot genoeg om tot wel 5 liter bier te brouwen.

Het bier wat je met de Brew Monkey Basis Tripel maakt is hoogwaardig tripel bier met een alcoholpercentage van 8%. Verder ontvang je gelijk allerlei benodigdheden zoals een vergistingsemmer met tapkraan, waterslot, mout, hop, gist en 4-talgie handleiding.

Met de Brew Monkey Basis Tripel bierbrouw pakket brouw jij het lekkerste bier. Ook vind je online handige instructievideo's die jou uitleggen hoe je het bier moet brouwen.

Het Brew Monkey Basis Tripel bierbrouw pakket is geschikt voor ervaren bierbrouwers, maar ook minder ervaren bierbrouwers kunnen met dit bierbrouw pakket gemakkelijk leren hoe zij bier moeten brouwen.

Voordelen Brew Monkey Basis Tripel

 • Met dit bierbrouw pakket kun jij tot wel 5 liter bier brouwen
 • Dankzij de instructievideo's en duidelijke handleiding kan iedereen dit bierbrouw pakket gebruiken
 • Het bier van dit bierbrouw pakket is ontzettend lekker en heeft een alcoholpercentage van 11,7%
 • Dit is de goedkoopste optie uit onze top 5

Nadelen Brew Monkey Basis Tripel

 • Dit is een basis pakket, niet alles is dus inbegrepen

3. Brew Monkey Compleet Tripel

Brew Monkey Compleet Tripel

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Verpakking

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij nou een bierbrouw pakket waarin echt alles zit inbegrepen? Dan is de Brew Monkey Compleet Tripel de beste optie voor jou! Wij hebben dit bierbrouw pakket verkozen tot beste bierbrouw pakket cadeau.

Zo ontvang je bij aanschaf van dit bierbrouw pakket een pakket waarbij alles zit inbegrepen. Je ontvangt een vergistingsemmer met tapkraan, waterslot, ingredi├źnten, kroonkurkapparaat, zakje met 30 kroonkurken, hydrometer, maatglas, digitale thermometer en de benodigde handleiding.

Het enige wat jij nog nodig hebt is een vergiet, 2 soeppannen, roerspaan en 15 lege bierflesjes. Dit bierbrouw pakket is groot genoeg om tot 5 liter bier te brouwen. Verder heeft ook dit bier een alcoholpercentage van 8%.

Wil je meer weten over dit bierbrouw pakket? Klik dan op de bovenstaande knop en ontdek gelijk de beste prijs!

Voordelen Brew Monkey Compleet Tripel

 • Perfect om als cadeau te geven, bijna alles zit namelijk inbegrepen
 • Met de online instructievideo's is dit bierpakket geschikt voor ervaren en minder ervaren bierbrouwers
 • Dankzij de leuke verpakking ook ideaal als cadeau
 • Tripel niet jouw bier? Dan kun je ook nog 5 andere smaken uitkiezen!

Nadelen Brew Monkey Compleet Tripel

 • De prijs van dit bierbrouw pakket is wat hoger

4. Brew Monkey Luxe Blond

Brew Monkey Luxe Blond

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Verpakking

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij je vrienden verrassen met een lekker zelf gebrouwen blond biertje? Dan is de Brew Monkey Luxe Blond de beste optie voor jou! De Brew Monkey Luxe Blond is namelijk geschikt om zeer luxe blond bier te brouwen en wordt geleverd met 15 lege bierflesjes.

Deze bierflesjes kun jij dus gemakkelijk vullen met jouw zelf gebrouwen bier waarna je jouw vrienden en vriendinnen kunt verrassen. Bij aanschaf van dit bierbrouw pakket ontvang je ook nog allerlei extra benodigdheden.

Het enige dat jij zelf nog nodig hebt zijn 2 soeppannen, een vergiet en een roerspaan. De echte verse ingredi├źnten zorgen er voor dat de smaak van dit bier uitzonderlijk lekker is.

Ook voor het brouwen van dit bier kun je gemakkelijk de handleiding en online instructievideo's raadplegen. Hierdoor is dit bierbrouw pakket geschikt voor iedereen!

Voordelen Brew Monkey Luxe Blond

 • Inclusief 15 lege bierflesjes om je bier in op te kunnen slaan
 • Je kunt kiezen uit de smaken wit, weizen, blond, dubbel, tripel en IPA
 • Dankzij de originele verpakking ook ideaal als cadeau

Nadelen Brew Monkey Luxe Blond

 • Duurste optie uit onze top 5 

5. SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier

SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Verpakking

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij ook de SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier opgenomen. Dit bierbrouw pakket hebben wij namelijk verkozen tot beste bierbrouw startpakket. Je ontvangt namelijk alle benodigdheden die jij nodig hebt voor het brouwen van je eigen bier.

In tegenstelling tot alle andere opties uit onze top 5 is dit dus een echt bierbrouw starterspakket. Het brouwen van dit startpakket duurt ongeveer anderhalf uur. Vervolgens kun je na 2 weken wachten genieten van heerlijk zelfgebrouwen bier.

Dit bierbrouw pakket is geschikt om tot 4 liter bier te brouwen. Verder heeft het bier een alcoholpercentage van 6% en is daarmee gelijk aan een normaal blond biertje. 

Ben je nou geen fan van blond bier? Geen zorgen want dit starterspakket is ook te verkrijgen voor de smaken IPA, Stout, Tripel en Weizener. Je vindt deze verschillende smaken door op de bovenstaande knop te klikken.

Voordelen SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier

 • In 5 verschillende smaken te verkrijgen
 • Je ontvangt ook bierflesjes om je bier in op te slaan
 • Geen extra benodigdheden nodig want alles wordt meegeleverd

Nadelen SIMPELBROUWEN® - Cadeaubox BLOND bier

 • Niet de allerbeste kwaliteit

Hoeveel soorten bierbrouw pakketten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 bierbrouw pakketten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bierbrouw pakketten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste bierbrouw pakketten zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorie├źn dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>