fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sanne

HelloFresh Review

HelloFresh review

Onze beoordeling

De HelloFresh maaltijdboxen zijn ideaal voor iedereen met een gebrek aan tijd of inspiratie. De HelloFresh maaltijdboxen bevatten namelijk kant-en-klaar maaltijden welke bij je thuis worden bezorgd. Hierbij kies je vooraf zelf wat voor maaltijd je bezorgd wilt hebben uit een breed assortiment aan verschillende recepten.

?Profiteer van € 30 euro korting op je eerste bestelling?

De HelloFresh maaltijdboxen zijn dus een echte oplossing voor elk huishouden met weinig tijd of inspiratie. Zo kies je gemakkelijk uit een breed assortiment aan maaltijden en ook bepaal je waar en wanneer je deze thuisbezorgd wilt hebben.

Maar is HelloFresh iets voor jou? Wij van Top-X hebben de dienst van HelloFresh uitgetest. Onze conclusies en nog veel meer ontdek je in deze HelloFresh review.

Zo vertellen wij je hoe HelloFresh werkt, wat de kosten van HelloFresh zijn en wat de belangrijkste voor- en nadelen van HelloFresh zijn. Benieuwd of het wat voor jou is? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

15+

Maaltijdboxen vergeleken


wat is hellofresh

Wat is HelloFresh?

HelloFresh is een bedrijf dat kant-en-klare maaltijdboxen levert. Ze zijn internationaal actief en ook op de Nederlandse markt is HelloFresh een zeer bekend bedrijf. Het bedrijf is in 2011 opgericht door Dominik Richter in Berlijn, Duitsland.

De foodboxen van HelloFresh worden bij je thuisbezorgd en bevatten alle ingrediënten die je nodig hebt voor een heerlijke maaltijd. Zo ontvang je wekelijks het gewenst aantal maaltijden en kies je gemakkelijk welke gerechten je wenst te ontvangen.

HelloFresh voorziet jou dus iedere week van heerlijke gerechten. Hierbij is de service die zij verlenen gemakkelijk aan te passen naar wens. Zo kies je uit verschillende maaltijdboxen, kun je zelf het bezorgmoment kiezen en sluit je gemakkelijk bepaalde ingrediënten uit.


Hoe werkt HelloFresh?

Door een abonnement aan te gaan kies je gemakkelijk hoeveel maaltijdboxen per week je wilt ontvangen. Hierbij geef je zelf aan hoeveel porties de foodboxen moet bevatten. Ook kun je iedere week uit een breed assortiment aan verschillende recepten kiezen.

Een HelloFresh box bevat alles wat je nodig hebt. Denk aan verse ingrediënten, verse kruiden en het benodigde recept. Ook kun je zelf je HelloFresh box samenstellen zodat de gerechten volledig naar wens afgestemd zijn.

Met de HelloFresh maaltijdbox verzeker je jezelf en je gezin dus wekelijks van heerlijke gerechten en gezonde recepten. Wekelijks kies je namelijk uit 35 HelloFresh recepten waardoor er altijd de mogelijkheid is om af te wisselen.

Bij het aangaan van een abonnement geef je een standaardvoorkeur aan welke je iedere week kunt aanpassen. Zo kun je kiezen of je voor 1 - 6 personen porties wenst te ontvangen en of je de box 3 - 6 keer per week bezorgd wilt hebben.


Wat zit er in de HelloFresh box?

In een HelloFresh maaltijdbox zit alles wat je nodig hebt voor een heerlijk vers gerecht. Zo ontvang je verse ingrediënten en het benodigde recept. Deze verse producten komen vaak van lokale producenten.

Doordat je wekelijks uit 35 verschillende recepten kunt kiezen, verschilt de inhoud van de maaltijdbox ook iedere keer. HelloFresh bezorgt deze maaltijden iedere week waardoor de producten altijd vers zijn.

Bij het kiezen van HelloFresh gerechten kies je ook zelf gemakkelijk wat voor recepten je lekker vindt en of je op zoek bent naar snelle recepten of nieuwe recepten. Ook kun je voor een toekomstige box aangeven of je een ingrediënt wel of niet meer wenst te ontvangen.

De HelloFresh foodbox bevat dus alles wat je nodig hebt om een heerlijk gerecht klaar te maken.

Wat zit er in de HelloFresh box?

Wat kost HelloFresh?

De kosten van een HelloFresh abonnement kunnen zeer uiteen lopen. Zo kun je voor slechts € 4,14 per portie al een abonnement aangaan. De kosten variëren afhankelijk van hoeveel porties je wenst te ontvangen en hoeveel maaltijdboxen je per week wenst te ontvangen.

Het is dus lastig vooraf te bepalen hoeveel een HelloFresh abonnement kost. Dit is dus volledig afhankelijk van je gezinsgrootte en het aantal keer dat je de maaltijden wilt ontvangen.

Ook ontvang je bij de eerste keren bestellen kortingen. Zo ontvang je € 25 euro korting op je eerste bestelling, € 10 euro korting op je tweede en derde bestelling en € 5 euro korting op je vierde bestelling.


Is HelloFresh duur?

Je vraagt je misschien af: ''Is HelloFresh niet duur vergeleken met de supermarkt?''. Wij van Top-X hebben dit voor je uitgezocht. Door de foodbox van HelloFresh te vergelijken met een losse foodbox van de supermarkt konden we gemakkelijk vergelijken wat het duurst was.

De maaltijdbox die we hadden ontvangen kostten € 6,55 doordat we drie maaltijden voor drie personen hadden besteld. Wanneer we dit vergelijken met voedselboxen van supermarkten is te zien dat de voedselboxen van de supermarkt een stuk goedkoper zijn.

De foodboxen van de supermarkt variëren namelijk tussen de € 4 en € 6 euro afhankelijk van de supermarkt en het type foodbox. In tegenstelling tot de supermarkt zijn de foodboxen van HelloFresh dus wel een stuk duurder. Ook kun je deze foodboxen los aanschaffen.

Het grote voordeel van HelloFresh is dus dat zij de foodboxen wekelijks thuisbezorgen waardoor je iedere week voorzien bent van een vast aantal maaltijden. Hierbij kun je gemakkelijk online aangeven welke maaltijden je wenst te ontvangen.

Is Hellofresh duur?

HelloFresh recepten

Door ons te abonneren op HelloFresh hebben we dus ook meerdere foodboxen ontvangen. Hieronder vind je enkele boxen die wij hebben ontvangen en vertellen we je precies wat we er van vonden.

De eerste box die we ontvingen was de 'Kipfilet met Mexicaanse groentesalade'. Dit gerecht was erg lekker en alles wat we nodig hadden werd meegeleverd. De porties waren voldoende, echter duurde de bereidingstijd bij ons 10 minuten langer dan stond aangegeven. Dit kan uiteraard ook aan onze manier van koken liggen.

De volgende box die we hadden ontvangen was de 'Thaise noedels met omeletreepjes'. Ook deze maaltijdbox bevatten alles wat we nodig hadden. Dankzij de handige receptenkaart in de box was het klaarmaken van de maaltijd zeer eenvoudig.

Ook de daaropvolgende boxen waren zeer lekker en zowel de bezorging als het klaarmaken van de gerechten ging zeer goed.


Wat zijn de voor- en nadelen van HelloFresh?

De dienst van HelloFresh heeft verschillende voor- en nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Lees dus voordat je een HelloFresh abonnement aangaat eerst deze voor- en nadelen door om er achter te komen of het echt iets voor je is.

Voordelen HelloFresh

  • Je kunt iedere week kiezen uit 35 verschillende gerechten
  • Je ontvangt altijd alle benodigde ingrediënten en het recept
  • Met de HelloFresh markt vul je gemakkelijk je maaltijdbox aan met verse en lekkere producten
  • Doordat de voedingswaarde goed staan aangegeven zijn de foodboxen ook geschikt voor mensen die letten op hun calorie inname

Nadelen HelloFresh

  • Je moet op het moment van levering thuis zijn
  • De producten moet je gelijk in de koelkast zetten om ze verst te houden

HelloFresh heeft dus meerdere voor- en nadelen. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen wat je echt belangrijke pluspunten en minpunten vindt van de foodboxen en services van HelloFresh.

We hebben daarom hieronder enkele ervaringen van andere consumenten opgesomd. Deze geven ook een goed beeld over wat voor- en nadelen zijn van HelloFresh.


HelloFresh ervaringen

Om onze HelloFresh review compleet te maken, hebben we ook HelloFresh ervaringen van andere consumenten vergeleken. Enkele ervaringen die we zeer interessant vonden hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

''Ik houd van koken maar met een drukke baan viel ik steeds meer terug op een aantal gerechten die ik makkelijk kan koken. Geen inspiratie…. Nu heb ik drie dagen per week een lekker gerecht, iets wat ik niet ken en de ingrediënten afgepast. Ook de flexibiliteit van het abonement waardeer ik erg. Verder vond ik het fijn dat het tijdslot qua bezorging gemeld werd en dat dat ook klopte.''

Petra

''Prima concept: lekkere recepten, heeeel vers, prima te bereiden, vind bijna alles echt lekker, het is maar zelden dat iets niet helemaal je smaak is. Fijn dat we zo nagenoeg geen eten verspillen en veel minder boodschappen doen en dus ook geen onnodige dingen bij de boodschappen meenemen. Wij zijn dus enthousiast en eten nu al een maand of vier 3 maaltijden per week.''

Frank

''Handig, lekker, duidelijk, veelzijdig en leuk. Grootste deel van je weekbooschappen al in huis dus zelf minder gesleep met boodschappen, producten zijn ook lang goed. Geen kliekjes over, geen wat-gaan-we-eten-stress. Nieuwe dingen zoals amchoi bladeren of boekoeloekoe kruidenmix en andere technieken. Erg leuk om te doen, erg verrassend.''

Yvette


Conclusie HelloFresh

Onze HelloFresh review sluiten we af met onze conclusie. Na enige tijd de maaltijdbox van HelloFresh uitgeprobeerd te hebben, kunnen we meedelen dat we bijzonder positief zijn met hoe de service tot nu toe verlopen is.

We konden gemakkelijk het bezorgmoment kiezen en ook kwamen de maaltijdboxen altijd op tijd. De ingrediënten waren altijd voldoende en ook werden deze gekoeld bezorgd. Wanneer we bepaalde ingrediënten wouden uitsluiten ging dit heel eenvoudig.

Ook hebben we de klantenservice van HelloFresh getest om te kijken of ze meedenkend waren. De klantenservice was goed te bereiken en ook waren ze weer vriendelijk. Op elke kritische vraag die we stelden hadden ze een zeer uitgebreid antwoord.

Ook de ervaringen van andere consumenten waren zeer positief. Zo waren mensen zeer tevreden met de verschillende boxen en recepten. De kritische puntjes van andere consumenten gingen voornamelijk over het wijzigen van bezorgdatums zonder duidelijk geïnformeerd te zijn.

Al om al vinden we de service van HelloFresh zeker de moeite waard. Als je weinig inspiratie hebt of van het gemak van wekelijks thuisbezorgde gerechten wilt genieten, dan is HelloFresh de ideale oplossing voor jou.

HelloFresh review

HelloFresh

5.0

De HelloFresh maaltijdboxen zijn ideaal voor iedereen met een gebrek aan tijd of inspiratie. De HelloFresh maaltijdboxen bevatten namelijk kant-en-klaar maaltijden welke bij je thuis worden bezorgd. Hierbij kies je vooraf zelf wat voor maaltijd je bezorgd wilt hebben uit een breed assortiment aan verschillende recepten.

?Profiteer bij je eerste bestelling van € 30 euro korting?


HelloFresh alternatieven

Nog niet helemaal overtuigd? Geen zorgen! We hebben namelijk ook de foodboxen van andere bedrijven zoals Marley Spoon getest. Deze reviews vind je hieronder!


Veelgestelde vragen over HelloFresh

Is HelloFresh te duur?

In vergelijking met de concurrentie van HelloFresh zijn de foodboxen van HelloFresh zeker niet duur. De kosten van een portie variëren tussen de €4 euro en €8 euro afhankelijk van het aantal gewenst te ontvangen foodboxen.

Hoe goed is HelloFresh?

De gerechten van HelloFresh zijn erg lekker. Doordat de ingrediënten vers geleverd worden ben je altijd voorzien van lekkere en gezonde maaltijden. Ook kies je wekelijks uit een breed assortiment recepten. Verder is de service van HelloFresh ook zeer goed doordat ze vrijwel altijd optijd leveren en de klantenservice ook goed bereikbaar is.

Is HelloFresh makkelijk op te zeggen?

Bij HelloFresh beschik je over een flexibel abonnement. Dit houdt in dat je op ieder moment kunt opzeggen waardoor je niet voor onnodige kosten komt te staan. Ook de klantenservice van HelloFresh is goed te bereiken mochten er toch problemen voorkomen.

Waarom geen HelloFresh?

HelloFresh werkt door middel van het aangaan van een abonnement. Het is dus niet mogelijk om losse foodboxen aan te schaffen. Je kunt dus niet bij HelloFresh terecht als je op zoek bent naar een eenmalige maaltijdbox.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP