Laatste update: januari 2023

Door: Sanne

Onze Emma Matras ervaringen

emma matras review

De matrassen van Emma zijn zeker goed uit onze test gekomen. Niet voor niets zijn de matrassen in 2021 uitgeroepen tot beste matras volgens de consumentenbond. Het Emma hybrid-matras is daarnaast verkozen tot beste pocketvering van 2021. Kortom zeker een aanrader. Klik op de knop hieronder om te zien waar de emma matrassen momenteel het best geprijsd zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Matrassen getest

6

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken

Slaap is voor de mens ongelooflijk belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je de volgende dag weer met volle moed kan beginnen. Wanneer je een slechte nachtrust hebt kan dit hele nare gevolgen hebben.

Je hebt het zelf waarschijnlijk al wel eens meegemaakt: je bent chagrijnig, vermoeid en je hebt nergens zin in. Niet leuk voor jou, en zeker niet leuk voor je omgeving. En een slechte nachtrust kan daarnaast ook nog eens zorgen voor lichamelijke klachten zoals rugpijn.

Kortom: slaap is erg belangrijk en een slechte nachtrust brengt alleen maar negatieve gevolgen met zich mee. Een goede nachtrust begint dan natuurlijk ook bij het hebben van een comfortabel matras.

Dat zorgt ervoor dat je minder gauw last krijgt van lichamelijke klachten en dat je sneller in slaap valt. Een bekende speler binnen de matrassenwereld is natuurlijk het Emma Matras. Misschien heb je deze wel eens voorbij zien komen op televisie!

Emma Matras is dan ook één van de meest verkochte matrassen van heel Nederland! En precies om die reden gaan wij in dit artikel een Emma Matras review geven over het bekende matrassenmerk. Zo hoef jij zelf niet meer op onderzoek uit te gaan en weet je direct of je bij Emma waard krijgt voor je geld.

Belangrijkste voor- en nadelen van het Emma Matras

De Emma Matras review trappen we af met de verschillende voor- en nadelen die gekoppeld zitten aan het merk en hun matrassen. Deze voor- en nadelen zijn namelijk een goede indicatie van of dit matras wat voor jou is en bespaart jou het eventuele wikken en wegen. Dat maakt een Emma Matras kopen ook lekker makkelijk!

Voordelen Emma Matras

  • Matrassen zijn van hoge kwaliteit: de matrassen van Emma zijn gemaakt van zeer hoogwaardig materiaal en afgewerkt met speciale, professionele technieken. Dat is iets wat je niet bij alle matrasmerken zo ziet. Dit maakt ze zeer comfortabel 
  • Voorzien van een handvat: Wanneer je je matras wil verplaatsen of verhuizen kan je gebruik maken van de slimme handvatten die aan het matras zitten. Hierdoor kan je deze super makkelijk verplaatsen.
  • Goede garantie: Wanneer je een Emma Matras koopt krijg je een garantie van maar liefst 10 (!) jaar. Dat is zeer lang en ook niet gebruikelijk bij een matras. Daar bovenop mag je 100 nachten proefslapen op het matras. Bevalt het dan niet, dan krijg je je geld terug.
  • Geen verhitting door toplaag: De toplaag van de Emma Matrassen is gemaakt van speciaal Airgo Cell Schuim. In andere woorden: dit schuim zorgt dat jij gekoeld blijft terwijl je slaapt en zorgt ervoor dat je minder snel oververhit raakt. Wakker worden omringd door zweet is dan verleden tijd.
  • Licht in gewicht: Het matras is erg licht van gewicht (afhankelijk van het formaat dat je kiest uiteraard). Ook hierdoor is het matras gemakkelijk te verplaatsen en/of te verhuizen. Scheelt jou weer een hoop gesjouw! 

Nadelen Emma Matras

  • Relatief duur in verhouding tot andere merken matrassen: Ondanks dat je er een goede kwaliteit voor terug krijgt ligt de prijs bij Emma Matras vrij hoog. Wanneer je niet een ruim budget hebt kan dit lastig worden.
  • Je kan maar één kant van het matras gebruiken: De bouw van het matras is op zo’n manier gemaakt dat je maar één kant kan gebruiken om op te liggen.
  • Het matras is gemaakt van 100% synthetisch materiaal: Dat is in principe geen probleem als je het vergelijkt met de prestaties van het matras. Echter is er dus geen natuurlijk materiaal in verwerkt en is het matras niet zo milieuvriendelijk. 

Wat is een Emma matras?

De belangrijkste voor- en nadelen die je in acht moet nemen bij een Emma Matras kopen hebben wij nu benoemd. Maar wat is dan een Emma Matras en hoe kan het dat deze zo bekend zijn?

Dit gaan we even kort toelichten. De matrassen van Emma bestaan uit drie verschillende lagen. Zo heb je een laag die gemaakt is van het eerder genoemde Airgocell-schuim, een laag van traagschuim én eentje van koudschuim.

Deze combinatie zorgt ervoor dat het matras zich goed kan vormen naar je lichaam en zorgt daarnaast ook voor drukverlaging. En dat is niet alles. Het zorgt tevens ook voor stabiliteit en een goede ondersteuning waardoor je minder last krijgt van lichamelijke klachten zoals rugpijn en/of nekpijn. 

Dit is ook precies wat de matrassen van Emma zo populair maakt. Er wordt door veel klanten van het bedrijf gesproken over hoe lekker de matrassen liggen, mede dankzij de gouden combinatie van Airgocell-schuim, traagschuim en koudschuim. De Emma matras topper scoort daarnaast ook erg goed.


Welke Emma Matrassen zijn er?

Emma Matras heeft twee zeer bekende matrassen: het Emma Original matras en het Emma O2 matras. Grote kans dat je deze ook voorbij hebt zien komen in de reclames van Emma Matras! 

Deze twee matrassen zijn het meest populair maar kennen wel belangrijke verschillen. Daarom gaan wij onderstaand beide matrassen even kort behandelen. Zo weet jij direct welke het beste bij je past!

Emma Original

Het Emma Original matras is een iets oudere versie. Deze is de ‘klassieker’ van het merk. Doordat dit matras al iets ouder en minder vernieuwd is ligt de prijs ook lager. Deze is dus ideaal voor mensen met een iets kleiner budget.


Een voordeel is dus dat deze goedkoper is. Daarnaast is het matras gemaakt van dezelfde 3 lagen als bij het O2 matras, alleen dan iets minder dik. De indeling is als volgt: 2 cm Airgocell, 2 cm traagschuim en 14 cm HRX schuim. 


De lagen bij het Emma O2 matras zijn dikker dan bij het Emma original matras. Zo is de support laag van het matras ook 20% dunner dan bij het Emma O2 matras

Emma O2 matras

Dit is de nieuwere, geïnnoveerde variant van het Emma Original matras. En dat is goed te merken. Deze is echter wel een stukje duurder dan het One model. 


Zo is het matras een stuk dikker dan de Original. De indeling van de drie lagen is als volgt: 4 cm Airgocell, 4 cm traagschuim en 17 cm HRX schuim. Hierdoor lig je dus meer comfortabel, wat het matras goed geschikt maakt voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten.


Daarnaast is het matras ook een stuk duurzamer dan de Emma Original. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.


Weetje: Het Emma O2 is als beste getest door de consumentenbond in 2021. 

Emma Hybrid

Dan heb je ook nog het Emma Hybrid matras. Dit is een schuim matras dat gecombineerd is met pocketveren. Ook dit matras van Emma is als beste uit de consumentenbond matrassentest van december 2021 gekomen.


Naast het feit dat dit matras bestaat uit zowel pocketveren als schuim, is het ook een matras dat beschikt over een geoptimaliseerde luchtcirculatie en een goede temperatuurregeling. Deze combinatie zorgt voor een optimale ondersteuning van het lichaam.


Zijn Emma Matrassen goed?

De brandende vraag is nu natuurlijk: Zijn Emma matrassen echt zo goed als dat ze zelf beweren? Hiervoor hebben wij gekeken naar de algemene ervaringen van het matrassenmerk. Dat is een goede indicatie om een inschatting te kunnen maken van de kwaliteit.

Zo zijn de matrassen van Emma als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. En dat zegt al heel wat aangezien de Consumentenbond zich inzet voor de beste kwaliteit voor jou (de consument!). 

Daarnaast heeft het bedrijf op Trustpilot een score van maar liefst 4,1. Dat is redelijk hoog, zeker omdat het maximum aantal sterren 5 is. De score is gemiddeld ‘goed’ uit bijna 6.000 reviews. Veel klanten van het merk geven aan dat de matrassen ongelooflijk lekker liggen en de service ook zeer goed is.

Emma matras review

Waar Emma Matras kopen?

Misschien ben jij na het lezen van deze review helemaal om en wil je graag een Emma Matras aanschaffen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi! Maar waar kan je dit dan het beste doen?

Je kan tegenwoordig bij Bol.com heel makkelijk de matrassen van Emma bestellen. vaak heb je ze dan binnen 1 à 2 werkdagen ook al in huis. Daarnaast kan je ze ook gewoon via de website van Emma matras zelf bestellen. 

Is het matras dat je zoekt uitverkocht bij zowel Bol als Emma Matras? Type dan in Google: ‘Emma matras bestellen’. Je vindt dan binnen een seconde de aanbieders van Emma Matras. Kans is aanwezig dat het matras dat je voor ogen hebt daar nog wel te koop is! 

Sommige websites hebben ook een Emma Matras aanbieding eens in de zoveel tijd. Komt jou mooi uit, kan je weer geld besparen!


Is het Emma matras het beste matras van dit moment?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Het Emma matras is zeker een goed matras. In deze Emma review delen we onze eerlijke en ongezouten mening over het Emma Matras. Door deze review te lezen weet je dus hoe goed het Emma matras is.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP