fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best Geteste AUX kabel

Best geteste AUX Kabel

LifeGoods AUX Kabel

Zoek je een nieuwe aux kabel om je muziek over af te spelen? AUX kabels komen in vele soorten en maten, en volgens onze uitgebreide AUX kabel test is de LifeGoods AUX Kabel de beste AUX kabel van 2023!

Deze LifeGoods AUX Kabel is gemaakt van een stevig plastic, dus een gebroken kabel zul je niet gauw meemaken. Dankzij de gold plating aan beide uiteindes is de kabel 100% bestand tegen corrosie en roest.

Met de LifeGoods AUX Kabel verzeker je dus een heldere en onafgebroken weergave van je muziek, en de kabel gaat nog jaren mee!

Draadloos, met Bluetooth, via je USB-poort of gewoon met een ouderwetse AUX kabel; hoe luister jij je muziek? Waarschijnlijk ben je bij onze test uitgekomen omdat je op zoek bent naar een goede AUX kabel. 

En dat is verstandig! AUX kabels zijn zeer betrouwbare stukjes technologie die al meer dan honderd jaar (!) de dienst uit maken. Er is nooit een reden geweest tot upgraden, omdat AUX kabels zowel digitaal als analoog muziek kunnen afspelen en er om bekend staan dat ze niet gauw kapot gaan.

Maar geldt dat wel voor alle AUX kabels? Goede AUX kabels zijn lastig te onderscheiden van minder goede varianten, en de beste AUX kabel kan voor iedereen verschillend zijn. Daarom gaan we wat dieper in op de beste AUX kabel 2023.

De beste AUX kabel volgens de consumentenbond past misschien wel niet bij jou, en zelf kiezen is ook fijn. Maar welke AUX kabel is het beste? Dat lees je hier!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 AUX kabels

Best geteste AUX Kabel

Beste koop AUX kabel
1.  LifeGoods AUX Kabel

Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel

Beste sterke AUX kabel
2. Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel 

Beste USB C AUX kabel 
3.Belkin Rockstar Usb C naar 3,5mm Kabel Converter

Beste lange AUX kabel
4. BlueBuilt 3,5 mm aux kabel nylon

Beste budget AUX kabel
5. Hama Audiokabel

Top 10 beste AUX kabels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste AUX kabels.


Waar moet je op letten bij het kopen van een AUX kabel?

Een AUX kabel kopen? Zorg dan altijd dat je de onderstaande tips in je achterhoofd houdt. Dit zijn de belangrijkste aspecten die het verschil maken tussen de beste AUX kabels op de markt en de minder goede AUX kabels.

Soort kabel

Wat voor soort AUX kabel heb je nodig? Er zijn male to male AUX kabels met twee connectoren, maar soms heb je misschien wel een male-female AUX kabel nodig.

Kwaliteit

Kwaliteit is een breed begrip, maar bij AUX kabels kunnen de materialen die gebruikt zijn erg veel verschil maken voor hoe lang de kabel mee gaat.

Gold plated

Gold plated AUX kabels hebben vaak een betere weerstand tegen corrosie, en gaan dus langer mee. Ook zal het geluid minder snel haperen.

Soort snoer

Neem je de kabel vaak mee? Bij langere kabels is een krulsnoer dan handig, die nemen minder ruimte in beslag in je tas of muziekkoffer.


Wat is de beste AUX kabel van 2023? 

De beste AUX kabel 2023 kies je zelf uit onze top 5! We hebben deze AUX kabels geselecteerd omdat ze als beste uit onze test zijn gekomen. Daarnaast hebben we verschillende soorten AUX kabels meegenomen in onze top 5 beste AUX kabels 2023, om je zo meer keuzevrijheid te bieden.

1. LifeGoods AUX Kabel

Best geteste AUX Kabel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoek je een nieuwe aux kabel om je muziek over af te spelen? AUX kabels komen in vele soorten en maten, en volgens onze uitgebreide AUX kabel test is de LifeGoods AUX Kabel de beste AUX kabel van 2023!

Deze LifeGoods AUX Kabel is gemaakt van een stevig plastic, dus een gebroken kabel zul je niet gauw meemaken. Dankzij de gold plating aan beide uiteindes is de kabel 100% bestand tegen corrosie en roest.

Een AUX kabel koop je niet voor een korte periode. Je wil het liefst dat ze zo lang mogelijk mee gaan. Met de LifeGoods AUX Kabel verzeker je een heldere en onafgebroken weergave van je muziek, en de kabel gaat nog jaren mee!

Voordelen LifeGoods AUX Kabel

 • Gaat lang mee
 • Bestand tegen corrosie
 • Gold plated connectors
 • Goedkoop

Nadelen LifeGoods AUX Kabel

 • Geen krulsnoer

2.  Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel 

Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Zoek je een AUX kabel die handig is om mee te nemen? Vooral voor muzikanten die regelmatig hun instrumenten en kabels mee moeten nemen, is een sterke AUX kabel aanbevolen. 

De Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel  naar 3,5 mm Krulsnoer AUX kabel kwam het beste uit onze test. Veel sterke AUX kabels worden na een tijdje slapper, waardoor ze in de knoop raken of stuk gaan. Bij de Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel is dit niet het geval!

Deze Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel is erg goedkoop, maar dat merk je niet terug aan de kwaliteit. De kabel is van zeer sterke en flexibele materialen gemaakt. Je kan het snoer dus prima buigen en in een kleine tas proppen zonder gevaar dat hij kapot gaat. Meer weten over deze goede AUX kabel? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel 

 • Gemaakt van zeer sterke materialen
 • Compact
 • Ideaal om mee te nemen

Nadelen Drivv. AUX Kabel 3.5 mm - Audio Kabel 

 • Beschikt niet over een krul vorm

3. Belkin Rockstar Usb C naar 3,5mm Kabel Converter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Luister je veel muziek vanaf je telefoon? Bij veel moderne telefoons is de Belkin Rockstar Usb C naar 3,5mm Kabel Converter een enorme uitkomst!

Je hebt meestal geen 3,5 mm poort meer in je telefoon tegenwoordig. De bedoeling is dat je je apparaten draadloos gaat aansluiten, bijvoorbeeld via Bluetooth. Maar echte muziekliefhebbers gebruiken vaak nog een analoge koptelefoon waarbij dit niet mogelijk is.

De Belkin Rockstar Usb C naar 3,5mm Kabel Converter zorgt ervoor dat je je USB-C poort (te vinden op vrijwel alle moderne Android telefoons) kunt gebruiken om muziek af te spelen op je koptelefoon. Handig dus voor old school muziekliefhebbers!

Voordelen Belkin Rockstar Usb C naar 3,5mm Kabel Converter

 • Past in USB C poort
 • Lange kabel
 • Stevige materialen

Nadelen Belkin Rockstar Usb C naar 3,5mm Kabel Converter

 • Niet alle telefoons hebben een USB C ingang

4. BlueBuilt 3,5 mm aux kabel nylon

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Muziek afspelen op je home cinema set? Vanaf de bank? Zonder dat je een Chromecast of Smart TV nodig hebt? Dat kan gewoon! Als je maar een lang genoege AUX kabel hebt, is dit geen enkel probleem. 

Bij de BlueBuilt 3,5 mm aux kabel nylon kun je gebruik maken van maar liefst vijf meter snoer. Dit is meer dan lang genoeg om alle hoeken van de kamer te gebruiken.

De BlueBuilt 3,5 mm aux kabel nylon is tevens voorzien van een gevlochten buitenkant. Dit zorgt voor extra stevigheid bij het oprollen. Met het knoop mechanisme kun je de kabel weer korter opvouwen. Dat komt goed van pas als je hem mee wil nemen.

Voordelen BlueBuilt 3,5 mm aux kabel nylon

 • Lange AUX kabel
 • Stevig
 • Makkelijk opbergen door knoop

Nadelen BlueBuilt 3,5 mm aux kabel nylon

 • Geen gold plating

5. Hama Audiokabel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Voor de allergoedkoopste AUX kabel in 2023 moet je hier zijn! De Hama Audiokabel is een lange AUX kabel van anderhalve meter, die voor een prikkie te scoren is op Bol.com. 

Je hoeft niet altijd een gold plated, luxe gewoven AUX kabel te kopen met alles er op en eraan - soms zijn de basics ook genoeg. De Hama Audiokabel was in onze ervaring zeer prettig in gebruik en gaat niet snel kapot. 

Zoek je dus een goedkope aux kabel als alternatief voor de duurdere opties hiervoor? Dat begrijpen we! Deze Hama Audiokabel is een geschikte aankoop voor iedereen die wat geld wil besparen.

Voordelen Hama Audiokabel

 • Erg goedkoop
 • Stevige kabel
 • 1,5 meter lang

Nadelen Hama Audiokabel

 • Goedkope materialen gebruikt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel AUX kabels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten AUX kabels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de AUX kabels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste AUX kabels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!