Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best Geteste HDMI splitter

Achaté USB C naar HDMI Adapter

De Achaté USB C naar HDMI Adapter is de beste HDMI splitter 2022, op basis van onze uitgebreide en kritische test. Deze ontzettend goede HDMI splitter ondersteunt een enorm hoge snelheid van 18 GBps. Hierdoor is het vertonen van beelden in 4K of 3D geen enkel probleem.

De adapter is geschikt om te gebruiken met elke USB-C laptop, tablet of smartphone, en het merk maakt dus niet uit. Deze Achaté USB C naar HDMI Adapter is dus voor iedereen een uitstekende keuze!

Een HDMI splitter kopen? Dan ben je vast gestruikeld over het enorme aanbod van HDMI splitters, HDMI switches en andere producten. Ze lijken allemaal zo veel op elkaar, maar toch zijn er enorme verschillen tussen de beste HDMI splitter en minder goede HDMI splitters.

Welke HDMI splitter is het beste?
Een HDMI splitter aanbieding vinden die bij jou past is lastiger dan ooit. De beste HDMI splitter volgens de consumentenbond dan maar? Vaak zijn er wel goedkopere opties te vinden, zoals een HDMI splitter bij Action of een HDMI splitter van de Mediamarkt. Andere vragen komen ook vaak naar voren. Heb je bij een HDMI splitter 4K resolutie nodig? En welke HDMI splitter heb ik nodig voor mijn laptop?

De beste HDMI splitters 2022 hebben we voor je uitgekozen. We hebben niet één, maar vijf producten gekozen in onze zoektocht naar de beste HDMI splitter. Hopelijk maakt dit jouw keuze wat makkelijker!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste HDMI splitters

Beste koop HDMI splitter
1.  Achaté USB C naar HDMI Adapter

Beste USB C HDMI splitter
2. A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter

Beste HDMI switch
3. Brightside HDMI Switch

Beste USB C naar HDMI kabel
4. Rolio USB C naar HDMI Kabel

Beste budget HDMI switch
5. Brightside Online HDMI switch

Top 10 beste HDMI splitters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste HDMI splitters.


Waar moet je op letten bij het kopen van een HDMI splitter?

Voor we verdergaan naar de beste HDMI splitters, is het misschien handig om even te vertellen waar we onze resultaten op hebben gebaseerd. We kijken heus niet blindelings naar hoeveel sterren een product heeft. Hieronder lees je de vier belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een HDMI splitter, zodat je zelf ook kunt nagaan waarom deze producten zo goed worden beschouwd.

Snelheid

Een HDMI splitter of kabel heeft altijd een bepaalde snelheid. Deze bepaalt de grootte van de beelden die naar je tv of monitor gestuurd kunnen worden. Hoe hoger deze snelheid, hoe groter de resolutie van beelden die wordt ondersteund - denk aan 4K UHD resolutie en zelfs 3D.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een HDMI splitter is erg belangrijk. Zeker als je van plan bent om de splitter veel mee te nemen in je tas. Kijk hierbij naar gewoven kabels of gewoon dikke, stevige materialen die zijn gebruikt voor een optimale levensduur van de HDMI splitter.

Aansluitingen

Hoeveel aansluitingen zitten er in je HDMI splitter? Dit bepaalt hoeveel, maar ook wat voor apparaten je erop kunt aansluiten. Een HDMI splitter met 4 HDMI poorten is net iets fijner voor mensen met veel verschillende apparaten, zoals een laptop, een smartphone en een Xbox.

Switch

Bij HDMI splitters met meerdere ingangen kan het soms vervelend zijn om te switchen tussen de verschillende inputs. Bij sommige HDMI splitters wordt een afstandsbediening meegeleverd, bij anderen een knop op het apparaatje zelf. Hiermee kun je vervolgens switchen van input, bijvoorbeeld van je Playstation naar je laptop of smartphone. Sneller en makkelijker dus!


Wat is de beste HDMI splitter van 2022? 

De zoektocht naar de beste HDMI splitter is eindelijk voorbij. Hieronder vind je gegarandeerd een topproduct waar je nog jaren mee kan doen. Omdat we weten dat de prijs ook mee speelt, hebben we gelijk de goedkoopste winkel voor je opgezocht. Zo bespaar je geld, en voorkom je een miskoop. 

1. Achaté USB C naar HDMI Adapter

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze Achaté USB C naar HDMI Adapter is de beste HDMI splitter 2022, op basis van onze uitgebreide en kritische test. Deze ontzettend goede HDMI splitter ondersteunt een enorm hoge snelheid van 18 GBps. Hierdoor is het vertonen van beelden in 4K of 3D geen enkel probleem. 

De adapter is geschikt om te gebruiken met elke USB-C laptop, tablet of smartphone, en het merk maakt dus niet uit. Deze Achaté USB C naar HDMI Adapter is dus voor iedereen een uitstekende keuze! Ook fijn om te weten: door de vergulde kabel weet je zeker dat er geen corrosie plaatsvindt op het metaal dat is gebruikt. Zo garandeer je een lange levensduur van dit product, wat de aanschafprijs 100% waar maakt!

Voordelen Achaté USB C naar HDMI Adapter

 • 4K resolutie en zelfs 3D-beelden ondersteund
 • te gebruiken met alle USB-C apparaten
 • Vergulde kabel, corrosiebestendig
 • ARC- en ethernet ondersteund

Nadelen Achaté USB C naar HDMI Adapter

 • Redelijk korte kabel

2.  A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je een presentatie wil geven vanaf je laptop, maar geen HDMI kabel bij de hand hebt is het gebruiken van deze A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter een goede keuze. Voor een licht prijsje kun je de USB-C ingang van je laptop gebruiken om het beeld over te zetten naar een HDMI-signaal.

De A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter ondersteund een resolutie van 4K en vereist totaal geen voorinstallatie. Technische kennis is dus absoluut niet nodig. Deze adapter werkt ook gegarandeerd op uw apparaat, of het nou gaat om een Macbook, Windows laptop, Chromebook of andere apparaten met USB-C of Thunderbolt 3 verbindingen.

Voordelen A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter

 • Geschikt voor alle USB-C en Thunderbolt apparaten
 • 4K ondersteuning
 • Plug en play
 • Perfect voor meetings op werk of school

Nadelen A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter

 • Geen ondersteuning voor 60Hz bij 4K

3. Brightside HDMI Switch

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Nu we een paar simpele apparaatjes hebben gehad, is het tijd voor het echte werk! Deze Brightside HDMI Switch is niet alleen een HDMI splitter, maar kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. 

De Brightside HDMI Switch heeft niet één, maar drie HDMI ingangen en 1 uitgang. De bedoeling hiervan is dat je drie apparaten kunt aansluiten op je televisie, zelfs als die maar één HDMI poort heeft. Als je dus aan het gamen bent op de Playstation en daarna TV wil kijken, hoef je niet meer te hannessen met kabels - je kunt gewoon op een knopje drukken om van de PS4 naar de KPN-box te switchen.

Waar zit die knop dan? Gelukkig hoef je niet eens meer op te staan, want er wordt gratis een afstandsbediening meegeleverd. Opstaan om je entertainment te verwisselen is dus verleden tijd!

Voordelen Brightside HDMI Switch

 • Super makkelijk switchen van kabel
 • Met afstandsbediening
 • 3 HDMI ingangen
 • UHD-ondersteuning

Nadelen Brightside HDMI Switch

 • Moet in het stopcontact om te kunnen werken

4. Rolio USB C naar HDMI Kabel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Rolio USB C naar HDMI Kabel is een 1,8 meter lange kabel die je kunt gebruiken als alternatief voor de HDMI kabel. Geschikt voor apparaten met enkel een USB-C uitgang, zoals veel Chromebooks, moderne Windows laptops en natuurlijk Macbooks (Thunderbolt 3 werkt ook).

De Rolio USB C naar HDMI Kabel is één van de weinige manieren waarop je je 4K beelden zelfs in 60 Hz kunt sturen naar je televisie. Dit is dus vooral geschikt voor gamers. Verbind eens je gaming laptop met je tv en ervaar je games zoals nooit te voren!

Voordelen Rolio USB C naar HDMI Kabel

 • Simpele kabel van 1,8 meter
 • Geschikt voor gaming dankzij 4K 60Hz
 • Past op alle USB-C apparaten (inclusief Thunderbolt 3)

Nadelen Rolio USB C naar HDMI Kabel

 • Kabel is lastig op te rollen door de lengte

5. Brightside Online HDMI switch

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je tot slot een HDMI switch voor een wat lichter prijsje? De beste optie die we voor jou konden vinden als alternatief voor de Brightside HDMI switch, was deze Brightside Online HDMI switch. Van hetzelfde merk, maar wel net een beetje anders.

Wat zijn dan de grootste verschillen? Ten eerste is deze Brightside Online HDMI switch geschikt voor 4K bronnen tot wel 60Hz. Goed om op te gamen dus, en ook beter voor sommige films en series. Daarnaast beschikt deze Brightside Online HDMI switch niet over een afstandsbediening.

Opstaan is dus nog wel nodig, maar er is een ander voordeel - de Brightside Online HDMI switch heeft geen stroomkabel nodig om te werken. Scheelt stroom en stopcontacten!

Voordelen Brightside Online HDMI switch

 • Geen stroom nodig
 • Supermakkelijk te gebruiken
 • 4K 60hz

Nadelen Brightside Online HDMI switch

 • Geen afstandsbediening nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel HDMI splitter hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten HDMI splitter getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de HDMI splitter op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste HDMI splitter op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>