fbpx

Publicatie datum: 17 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste P1 Meter

HomeWizard P1 Meter

HomeWizard P1 Meter

Met de HomeWizard P1 Meter kan jij heel gemakkelijk al je stroom en gas verbruik zien. Via de app kan je alle gegevens eenvoudig lezen door middel van grafieken. Je kunt hiermee alle gegevens ook van het verleden bekijken. Hij meet of je zonnepanelen heeft en haalt die kosten er vanaf zodat je precies weet wat je moet betalen. Je krijgt de gegevens realtime te zien. Hierdoor zie je meteen of een aanpassing werkt!

We gebruiken in het dagelijks leven veel stroom, maar we hebben meestal geen idee waar het heen gaat. Heb je iets veranderd om je stroom gebruik te verlagen, echter kan je niet zien of dit werkt?

Dit kan gemeten worden met een P1 meter! Een P1 meter zorgt er namelijk voor dat je kan zien hoeveel stroom je verbruikt. Er zijn alleen veel producten op de markt. Wat is dan de beste P1 meter?

Daar zullen wij dit artikel antwoord op geven! Zo hebben wij van Top-X meerdere producten getest om de 5 beste P1 meters op een rijtje te zetten. Ze zijn getest op verschillende criteria.

Ook hebben ze een eindbeoordeling gegeven. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste P1 Meters

HomeWizard P1 Meter

Beste Koop P1 Meter
1. HomeWizard P1 Meter

Udem P1 Meter

Beste Plug en Play P1 Meter
2. Udem P1 Meter

Plugwise Smile P1 Meter

Beste Premium P1 Meter
3. Plugwise Smile P1 Meter

Twenty4seven P1 Meter

Beste Privacy P1 Meter
4. Twenty4seven P1 Meter

P1 Meter

Beste budget P1 Meter
5. P1 Meter


Top 10 Beste P1 Meters

Wil je direct weten hoe de top 10 beste P1 meters op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de P1 meter test 2023!


Waar moet je op letten bij het kopen van een P1 Meter?

Een P1 meter kopen kan best lastig zijn en daarom is het in ieder geval belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen. Hoe doe je dat precies? Dat kan natuurlijk gewoon op het internet!

Wij van Top-X proberen je op weg te helpen door middel van dit artikel. Zo hebben we hieronder de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet. We raden het aan om dit goed door te nemen.

Op deze manier kan je namelijk een miskoop voorkomen. We hebben hier ook gekeken naar de consumentenbond. Daarna kan je weer gauw verder gaan naar onze ultieme Top 5.

Installatie

Voordat je een P1 meter aanschaft is het belangrijk om te kijken naar hoe je de P1 meter moet installeren. Er zijn namelijk 2 soorten P1 meters. De eerste wordt aangesloten op een slimme meter. Die moet je wel in huis hebben, anders heb je er niks aan.

De tweede meter kan in elk huishouden en dat is er een via het stopcontact. Je kunt hier echter maar één apparaat tegelijkertijd mee meten.

Wat meet hij?

Je moet daarnaast ook bekijken wat de P1 meter allemaal kan meten. Je wilt natuurlijk dat hij je stroom meet en hoeveel de kosten daarvan zijn. Maar de P1 meters op een slimme meter kunnen ook het gas verbruik meten.

Tegenwoordig hebben veel huishoudens zonnepanelen die kunnen ook gemeten worden. Die besparen natuurlijk op de kosten van je stroomverbruik.

Weergave

Een P1 meter meet natuurlijk veel gegevens, maar je wilt natuurlijk wel die gegevens kunnen zien en daarmee iets kunnen. De weergave kan op verschillende manieren gedaan worden. De makkelijkste manier is via een LCD scherm op de P1 meter.

Omdat alles digitaal gaat hebben de meeste P1 meters een app waarmee je allee gegevens kunt zien in grafieken en waardoor het veel duidelijker wordt.


Wat is de beste P1 Meter van 2023?

Je hebt zojuist een introductie gehad van onze Top 5, maar het is ook belangrijk om te weten wat precies de kwaliteiten zijn van de producten. Dat wordt in deze sectie behandeld!

Zo wordt er antwoord gegeven op 2 belangrijke vragen: welke P1 meter is het beste? En welke P1 meter past het beste bij mij? Wij hebben de producten op meerdere criteria getest.

Ze hebben zo ook een eigen eindcijfer gekregen. Verder zijn ze nog omschreven met een korte review. Dit is dan weer aangevuld met voor- en nadelen. Lees gauw verder om meer over te weten te komen over de beste P1 meters!

1. HomeWizard P1 Meter

HomeWizard P1 Meter

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Ben jij dus op zoek naar de beste P1 meter van 2023? Bekijk dan gauw de HomeWizard P1 Meter aangezien je hiermee het beste alles kunt meten!

Als je een slimme meter hebt kan je de P1 meter makkelijk en snel aansluiten. Hierdoor kan het je stroomverbruik, teruglevering en gas meten. Je kunt precies zien hoeveel je verbruikt.

Met de app kan je alle gegevens duidelijk zien in grafieken. Hierdoor kan je in het verleden kijken hoeveel je toen gebruikte vergeleken met nu en of je verandering om minder te verbruiken heeft gewerkt.

Heb je toevallig zonnepanelen die stroom voor je terugwinnen? Deze P1 meter berekent hoeveel je gebruikt van de zonnepanelen en rekent daardoor precies uit wat je moet betalen. 

Met de realtime gegevens kan je precies zien hoeveel je op dit moment gebruikt. Je krijgt daarbij ook te zien hoeveel je moet betalen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Voordelen HomeWizard P1 Meter

 • Je kunt in het verleden kijken
 • Werkt perfect met zonnepanelen
 • Je kan al je gebruik rechtstreeks zien
 • Alles duidelijk via een app

Nadelen HomeWizard P1 Meter

 • Moet in een slimme meter gedaan worden

2. Udem P1 Meter

Udem P1 Meter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wil jij precies weten hoeveel je verbruikt per apparaat? Dan is de Udem P1 Meter een goede optie. Je kunt namelijk precies zien hoeveel stroom er door dat stopcontact heen gaat.

Deze P1 meter werkt via een stopcontact. Je kunt daardoor precies zien hoeveel stroom er doorheen gaat. Dit is natuurlijk handig als je apparaten hebt die enorm veel stroom verbruiken. 

In de nacht hebben we allemaal wel dingen in het stopcontact staan die we niet gebruiken. Die gebruiken niet zoveel energie, maar op jaarbasis toch redelijk wat. Je kunt met deze meter een timer instellen dat er geen stroom op staat tussen een bepaald tijdstip.

We doen het bijna allemaal wel iets opladenden in de nacht. Hiermee verbruik je nodig veel energie. Doordat het apparaat veel sneller klaar is met opladen. Door deze meter stopt hij als je apparaat vol is. 

Voordelen Udem P1 Meter

 • Je kunt precies zien hoeveel stroom een apparaat gebruikt
 • Je kunt een timer instellen
 • Stopt automatisch met opladen als een apparaat vol is
 • Makkelijk te bekijken via de app

Nadelen Udem P1 Meter

 • Werkt maar voor een apparaat tegelijkertijd

3. Plugwise Smile P1 Meter

Plugwise Smile P1 Meter

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats in deze top 5 voor P1 meters staat de Plugwise Smile P1 Meter. Met deze meter kan je alles aflezen van je slimme meter zonder dat je vastzit aan een abonnement.

Doordat je deze P1 meter aansluit op je slimme meter kan je alle gegevens zien van het hele huishouden. Je kunt makkelijk zien wat je dagelijks gebruikt aan energie en gas. 

De P1 meter is heel gemakkelijk aan te sluiten en je kunt daarna alle gegevens kosteloos bekijken via de app. Door middel van grafieken en duidelijke tabellen kan je in een oogopslag alles duidelijk zien.

Alle gegevens die de P1 meter binnenkrijgt worden anoniem opgeslagen. Hierdoor kan Plugwise niet al je gegevens zien. 

Voordelen Plugwise Smile P1 Meter

 • Leest alles af van je slimme meter
 • Je hoeft geen abonnement af te nemen
 • Makkelijk in gebruik
 • Al je gegevens worden anoniem opgeslagen

Nadelen Plugwise Smile P1 Meter

 • Aan de duurdere kant

4. Twenty4seven P1 Meter

Twenty4seven P1 Meter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een P1 meter die makkelijk de gegevens laten zien per apparaat? Dan is de Twenty4seven P1 Meter een zeer goede optie om naar te kijken.

Met de Twenty4seven P1 Meter kan je precies zien hoeveel stroom een apparaat gebruikt. Door hem in het stopcontact te doen meet hij de precies de kosten op de cent nauwkeurig. Zo kun je precies zien waar al het stroom naar toe gaat.

Deze meter is heel makkelijk in gebruik want je doet hem in het stopcontact en je kunt een apparaat meten. Door het grote LCD scherm zie je precies de kosten.

Er zitten 7 verschillende standen op wat de meter moet meten. Hierdoor kan je allemaal testen doen en kijken waardoor de kosten zo hoog zijn.

Voordelen Twenty4seven P1 Meter

 • Rekent op de cent uit wat je moet betalen
 • Je kan makkelijk apparaten testen
 • Je kunt de meter op 7 verschillende manieren gebruiken

Nadelen Twenty4seven P1 Meter

 • Je moet een ander model halen als je in België woont

5. P1 Meter

P1 Meter

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is weggelegd voor de P1 Meter! Dit product heeft namelijk de beste prijs-kwaliteitverhouding van de gehele lijst.

Energie kan natuurlijk heel duur zijn en met deze goedkope meter bespaar je dubbel op zoveel geld. Doordat je energie zal besparen en op de meter.

De P1 meter is heel makkelijk in gebruik doordat hij gebruikt maakt van de plug en play methode. Hierdoor kan je hem snel gebruiken en meteen kijken hoeveel een apparaat gebruikt.

Mocht je het toch niet snappen is er een Nederlandstalige handleiding die je stap voor stap helpt om de meter te begrijpen.

Voordelen P1 Meter

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Een Nederlandstalige handleiding
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen P1 Meter

 • Zijn kwalitatief betere modellen

Hoeveel P1 meters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 P1 meters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de P1 meters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste P1 meter is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>