fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De beste gadgets voor jouw wintersportvakantie

Publicatie datum: 16 november, 2022

Door: Redactie Top-X

De zomer is gepasseerd, de klok is een uur teruggezet en de wintermaanden komen steeds dichterbij. Bij vele fanatieke wintersporters begint het alweer te kriebelen naar hun jaarlijkse skivakantie. Wintersport staat symbool voor genieten van de pistes, lunchen in gezellige restaurantjes en drankjes doen in de après-ski. Overdag genieten van het prachtige winterlandschap met prachtige witte bergen, blauwe lucht en besneeuwde bomen, terwijl je in de avond geniet van de gezellige, knusse sfeer.

Wie op wintersport gaat, kan de nodige kleding wel goed gebruiken om zich te kunnen weren tegen de kou. Maar tijdens je wintersportvakantie zijn een aantal handige gadgets die de reis leuker en makkelijker maken ook zeker niet onmisbaar. Daarom zetten we voor jou een aantal handige gadgets op een rijtje.

1. Water- en sneeuwbestendig telefoonhoesje 

Op skivakantie wil je natuurlijk mooie momenten vastleggen dus neem jij je telefoon overal mee naar toe. Wanneer jij je bevindt in de bergen met allerlei sneeuw is het verstandig om je telefoon te beschermen met een telefoonhoesje. Er zijn verschillende soorten hoesjes, dus je kunt er altijd wel een vinden naar jouw wensen. Zo kun je kiezen voor een volledig sneeuw- en waterdichte hoes zodat je zeker weet dat jouw telefoon het einde van de wintersport haalt. Houd er wel rekening mee dat dit soort hoesjes meestal wat robuuster aanvoelen en misschien de snelheid van het touchscreen wat vertraagt.

2. Handschoenen

Tijdens je wintersportvakantie kom je er niet onderuit: je krijgt koude handen. Goede handschoenen zijn belangrijk tijdens je wintersport zodat je de kou lekker kunt bestrijden. Het aanbod handschoenen is reuze. Je vindt ze in allerlei materialen en soorten. Daarom kan het lastig zijn om de beste handschoenen te kiezen. Het is natuurlijk belangrijk dat ze comfortabel zitten en niet te strak. Maar ook de kleur is belangrijk, want ga je voor een neutrale kleur of opvallende kleur? Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of je handschoenen de touchscreen werking belemmeren en of ze waterdicht zijn. 

3. Thermosfles

Bovenop die besneeuwde berg is genieten van een heerlijk warm kopje koffie of thee heerlijk. Maar hoe neem je zo’n bak koffie of thee nou gemakkelijk mee? Hoe blijft het warm? Waar ga je het uit drinken? Een thermosfles biedt in een geval de oplossing. De dubbele wand van de fles houdt je drankje warm waardoor je zelfs na enkele afdalingen nog geniet van je lekkere warme drankje. Wel zo handig dat hij niet lekt zodat je geen vlekken in je tas krijgt!

4. Powerbank

Als je op wintersport, of eigenlijk vakantie in het algemeen, gaat is er niet altijd een stopcontact in de buurt om je telefoon, tablet of laptop op te laden. Een powerbank is een handige draagbare batterij waarmee jij je apparaat kunt opladen wanneer je zonder stopcontact zit. Plug je oplaad draadje in de powerbank en in bijvoorbeeld je Samsung Galaxy A53 en start met opladen. Zo kun je kiezen voor een compacte powerbank die je gemakkelijk meeneemt in je jas of tas. Een waterdichte powerbank is ook geen overbodige luxe tussen al die sneeuw. Net als een stijlvol of uniek Samsung A53 hoesje. De keuze is aan jou!

5. Een goede nekwarmer

Een nekwarmer is in al die kou ook wel zo fijn. Het houdt harde wind tegen waardoor je nek lekker warm blijft. Een goede nekwarmer is meestal gemaakt van stoffen als polyester en wol en is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en maten. Het is belangrijk dat je de juiste maat bestelt zodat je nekpijn of andere ongemakken voorkomt. Kijk dus goed welke maat jij nodig hebt!

6.Après-ski schoenen

Nu zien we je denken: tips voor welke schoenen ik moet aandoen in die bar, café of discotheek? Nee, met après-ski schoenen bedoelen wij de schoenen die je aandoet als je na een intensieve dag door het skigebied loopt. In je sneakertjes kun je het bijna niet warm hebben en water kan je schoenen ook verpesten. Kies daarom voor lekkere warme snowboots voor na het skiën en boarden. Een waterdicht paar is geen overbodige luxe. Ook zie je tegenwoordig steeds meer mensen met verwarmde zooltjes. Zo houd jij je voeten sowieso elk moment warm!

Hopelijk maken we met bovenstaande tips jouw wintersport iets prettiger. Veel plezier op de ski’s of je board en (don’t) break a leg!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>