• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bedrijfswagen kopen? 3 dingen waar je op moet letten!

Laatste update: Juni 2021

Door: Redactie Top-X

bedrijfswagen

Als bedrijf zijnde kan een bedrijfswagen in diverse situaties best handig uitkomen. Vaak is in de beginfase van een bedrijf een bedrijfswagen nog niet iets dat hard nodig is, maar met de tijd verandert dit in de meeste gevallen.

Veel bedrijfseigenaren willen dan ook na verloop van tijd een bedrijfswagen aanschaffen. Dit kan een handige en goede zet zijn, maar het is hierbij wel van cruciaal belang dat je rekening houdt met belangrijke zaken die bij kijken komen. Hieronder lees je meer over waar je op moet letten bij het nemen van een bedrijfswagen.

Nieuw of tweedehands

Wanneer je een bedrijfswagen gaat nemen heb je de keuze uit een gloednieuwe variant, of een occasion. Een occasion is in principe simpelweg een tweedehands variant.

Uiteindelijk is het afhankelijk van jezelf wat je kiest. Wanneer je toch het nodige geld wilt besparen, niet meteen te gek wilt doen en geen belangrijke reden hebt om een ongebruikte bedrijfswagen te kopen, kan het best slim zijn voor een tweedehands bedrijfswagen te kiezen. Hierbij kun je financieel vaak een stuk goedkoper uit zijn.

Het kan echter ook het geval zijn dat je bepaalde hele speciale wensen hebt voor de bedrijfswagen, waar tijdens de productie al rekening mee gehouden moet worden. In zo een situatie heb je niet veel keuze en zul je wel voor een nieuwe moeten gaan.

Kopen of leasen

Bedrijfswagens kun je uiteraard kopen, maar ook leasen is een erg populaire optie. Leasen brengt financieel voor ondernemingen veel voordelen met zich mee. Het is een aanrader om goed af te wegen wat je mogelijkheden zijn.

Als het zo is dat je het liefst geen maandelijkse hoge vaste last erbij hebt voor je bedrijf en genoeg geld opzij hebt liggen om een bedrijfswagen in een keer te kopen, kan dit vaak slimmer zijn. Veel bedrijven hebben immers geen zekerheid over of ze wel elke maand geld binnenkrijgen. Bedrijfswagen dan nemen met maandelijkse hoge kosten kan riskant zijn.

In een andere situatie waarin je juist geen groot bedrag opzij hebt liggen als bedrijf, maar wel zekerheid hebt op een hoog maandinkomen, dan kan leasen voordeliger zijn. Ook komen er dan erg veel fiscale voordelen bij kijken voor je bedrijf.

Benzine of diesel

Tot slot is het belangrijk dat je de keuze benzine of diesel kieskeurig maakt. Vaak wordt er niet al te veel aandacht besteed aan de keuze of er een benzineauto of dieselauto wordt genomen, maar dit kan achteraf voor veel onnodige kosten zorgen.

Mocht de bedrijfswagen erg veel gaan rijden en veel kilometers maken, dan kan diesel een slimme keuze zijn. Je betaalt dan op maandbasis meer belasting, maar het tanken is een stuk goedkoper. Als het zo is dat je niet veel gaat rijden over het algemeen is benzine vaak voordeliger. Hierbij betaal je immers geen hoge belastingkosten.

De brandstof die je moet tanken is wel een stuk duurder, maar doordat je een stuk minder rijdt en hierdoor ook minder vaak hoeft te tanken kun je alsnog een heel stuk voordeliger uitkomen. Het is een aanrader om een berekening te maken wat voordeliger is.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>