fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met de telefoon op vakantie: 5 tips!

Publicatie datum: 24 april, 2024

Door: Redactie Top-X

Of we nu thuis zijn of in het buitenland, we kunnen bijna niet meer zonder onze smartphone voor bellen, appen, video’s streamen en het nieuws volgen. Ook op reis wil je beschermd zijn tegen cyberproblemen, hoge datakosten en andere onaangename verrassingen. Het is fijn om te weten waar je op moet letten. Je kunt bijvoorbeeld een passende sim only samenstellen en voorzichtig zijn met openbare wifi netwerken. Met deze praktische tips houd je alles onder controle tijdens je reis.

Check je datalimiet

In het buitenland kun je niet altijd rekenen op een goede wifi-verbinding. Hierdoor moet je mogelijk meer gebruik maken van je mobiele data en een 4G- of 5G-verbinding. Controleer daarom voor je vertrekt je datalimiet en verhoog deze indien nodig. Kijk ook eens naar sim only deals. Wellicht kun je het voor een goede prijs afsluiten. Zelfs als je in Nederland een onbeperkte databundel hebt, geldt dit vaak niet in het buitenland. Je wilt natuurlijk onverwachte kosten of trage verbindingen voorkomen om binnen je vakantiebudget te blijven.

Wees voorzichtig met openbare wifinetwerken

Hoewel openbare wifinetwerken handig zijn om je mobiele databundel te besparen, zijn ze ook kwetsbaar voor risico’s. Aangezien deze netwerken voor iedereen toegankelijk zijn, kunnen ze een doelwit vormen voor hackers en malware. Beperk daarom het gebruik van openbare wifinetwerken zoveel mogelijk, vooral bij het gebruik van apps met gevoelige informatie zoals bank-apps. Als je je zakelijke smartphone gebruikt tijdens je reis, zou je ook extra beveiligingsmaatregelen kunnen treffen zoals mobile device management-oplossingen.

Controleer je APN-instellingen

Wanneer je in het buitenland verbinding maakt met het netwerk van je provider, kan het voorkomen dat je roaming in eerste instantie niet werkt. Controleer dan de APN-instellingen (Access Point Name) op je smartphone en pas deze aan indien nodig. Dit kun je doen via het menu ‘Mobiele netwerken’ in de instellingen van je telefoon. Het is een goed idee om de telefoon juist te configureren voor roaming om problemen met de verbinding tijdens je reis te vermijden.

Let op mobiele tarieven buiten de EU

Binnen de EU zijn er geen extra kosten meer voor internetten op je smartphone sinds 2017. Maar buiten de EU kunnen roamingkosten nog steeds van toepassing zijn. Controleer daarom voor vertrek naar een niet-EU-land de tarieven voor mobiel internetten en kijk of je misschien een aanvullende mobiele buitenlandbundel aan moet schaffen om onverwachte kosten te voorkomen. Landen zoals Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Turkije vallen niet onder de EU-regelgeving, dus kijk dit vooraf even na.

Download series en films vooraf

Films en series kijken en muziek streamen kun je buitenlandse ervaring aangenamer maken. Maar streamen verbruikt veel data, dus het is slim om deze content offline beschikbaar te maken. De meeste streamingdiensten bieden de optie om films, series en muziek vooraf te downloaden, zodat je onderweg van je favoriete content kunt genieten zonder je zorgen te maken over hoge dataverbruikskosten.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>