fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Vaatwasser

Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

De Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm is wat ons betreft de beste vaatwasser van 2023. Geen enkele vaatwasser biedt zo'n lage prijs tegen zulke goede kwaliteiten. Zo heeft deze vaatwasser plaats voor maar liefst 14 couverts wat hem ideaal maakt voor grote gezinnen. Ook kiest deze vaatwasser automatisch welk programma het beste past bij de vaat.  Met maar liefst 200+  5 sterren reviews is dit absoluut een aanrader. Benieuwd naar de beste prijs? Klik op de rode knop hieronder!

Wat is de beste vaatwasser van 2023? Regelmatig zien we deze vraag voorbij komen in onze top-x mailbox. Niet zo gek overigens. Een vaatwasser maakt het leven een stuk makkelijker.

Gelukkig zijn de tijden van met de hand je vuile vaat wassen al lang voorbij. Vaatwassers zijn dan ook niet meer weg te denken in onze huishoudens.

Maar hoe kies je nou de beste vaatwasser uit? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Bovendien kan het kopen van de verkeerde vaatwasser je flink wat geld kosten. Niet alleen op de aanschaf maar ook op het onderhoud bijvoorbeeld. Vaatwassers onderhouden kan redelijk kostbaar zijn en daarom koop je natuurlijk het liefst een vaatwasser die helemaal goed is.

Wij hebben een uitgebreide vaatwasser test gedaan waarin we de beste vaatwassers van 2023 op een rijtje hebben gezet. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een vaatwasser.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vaatwassers

Beste Koop Vaatwasser
1. Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

Beste  Inbouw Vaatwasser
2. AEG FSE63617P/ Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

Beste Vrijstaande vaatwasser
3. Whirlpool OWFC 3C26 X / Vrijstaand

Beste Energiezuinige vaatwasser
4. ATAG DW7114OXB / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 82 - 88 cm

Beste Stille vaatwasser
5. ATAG DW7114XB / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 88 cm

Top 10 Beste Vaatwassers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire vaatwassers bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top wasmachines bij deze webshops. Oftewel: de top 10 beste vaatwassers op een rijtje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een vaatwasser?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een goede vaatwasser? Wat is de beste vaatwasser volgens de consumentenbond?

Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven is het kopen van de beste vaatwasser 2023 waarschijnlijk moeilijker dan je zou denken.

Om deze reden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet hebben tijdens het kopen van de beste vaatwasser.

Soorten vaatwassers

Allereerst is het zaak om te kijken naar het soort vaatwasser dat je nodig hebt. Er bestaan namelijk verschillende soorten vaatwassers. We bespreken hieronder kort de belangrijkste:

Inbouwvaatwassers:
Zoals de naam al doet vermoeden zijn inbouw vaatwassers ingebouwd. Dit betekent dat ze vaak in je keuken worden weggewerkt waardoor je niet eens ziet dat er een vaatwasser zit. Deze vaatwassers worden veruit het meeste verkocht en zijn het meest populair

Vrijstaande vaatwassers:
Daarnaast heb je vrijstaande vaatwasser, deze zijn niet ingebouwd en kun je makkelijk verplaatsen. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met nismaten en frontpanelen wat de aanschaf van zo'n vaatwasser een stuk makkelijker maakt. Vrijstaande vaatwassers zijn vooral interessant als je een kleine keuken hebt.

Nismaten

Als jij een inbouwvaatwasser gaat kopen is het belangrijk dat je goed kijkt naar de nismaat van de inbouw vaatwasser. Een vaatwasser moet natuurlijk wel passen in de kast die je hebt en hij moet niet te groot of te klein zijn.

Vaak worden de nismaten op de webshops aangegeven en kun je redelijk simpel en eenvoudig zien welke nismaat je nodig hebt. Over het algemeen zijn dit namelijk standaard maten.

Geluid

Niemand wil een vaatwasser die meer herrie maakt dan de soundbar. Om deze reden is het slim om altijd te kijken naar het geluid dat een vaatwasser produceert. Dit verschilt per vaatwasser heel erg.

Tegenwoordig zijn de meeste vaatwasser merken ontzettend goed in het maken van stille vaatwassers.Je zult dan ook zien dat de meeste vaatwassers relatief stil zijn.

Merken

Wat zijn de beste vaatwasser merken? Het is een vraag die we vaak krijgen en daarom hebben we ook dit opgenomen in onze top 5 vaatwassers.

Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende vaatwasser merken. De belangrijkste en meest bekende zijn Bosch, AEG, ATAG, Siemens en Whirlpool.

Energieverbruik

Met de stijgende energieprijzen is het natuurlijk slim om te kijken naar het verbruik van de vaatwasser. Kies bij voorkeur een vaatwasser die energie zuinig is. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn veel geld bespaart.


Wat is de beste vaatwasser van 2023? 

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'Wat is de beste vaatwasser?'. Zoals we eerder al aangaven hebben wij meer dan 10 verschillende vaatwassers met elkaar vergeleken.

We hebben gekeken naar de meest verkochte vaatwassers bij verschillende grote webshops in Nederland. Op basis hiervan hebben we alle specificaties op een rijtje gezet en gekeken welke vaatwassers het beste uit de test zijn gekomen.

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 samengesteld met de allerbeste vaatwassers van 2023. Hierin maken we onderscheid tussen verschillende categorieën (energiezuinige, inbouw, stille vaatwasser) zodat er voor ieder wat wils is.

1. Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Net als bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn. In dit geval is dat de Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm. Wat ons betreft is dit de beste koop vaatwasser van 2023.

Geen enkele vaatwasser biedt zo'n goede kwaliteit tegen zo'n lage prijs. Zo heeft deze vaatwasser plaats voor maar liefst 14 couverts wat hem ruimer maakt dan andere modellen.

Als jij een groot gezin hebt is deze vaatwasser ideaal, je kunt namelijk ontzettend veel vaat kwijt in dit model. Ook zijn er verschillende programma's die automatisch herkent worden door de vaatwasser.

Je hoeft zelf eigenlijk niets meer te doen (behalve de vaat in de wasmachine), deze vaatwasser selecteer namelijk automatisch het juiste programma.

Ook heeft de vaatwasser een ecoprogramma en is hij in vergelijking met andere vaatwassers enorm stil.

Voordelen Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

  • Beste koop vaatwasser van 2023
  • Ideaal voor grote gezinnen
  • Vaatwasser kiest automatisch het juiste programma

Nadelen Whirlpool WKIC 3C26 / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

  • Geen

2. AEG FSE63617P/ Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste inbouw vaatwasser? Kies dan voor de AEG FSE63617P/ Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm. Binnen de categorie inbouw vaatwassers kwam er geen enkele vaatwasser zo goed uit de test als dit model.

Sowieso staat AEG al jaren bekend als een van de beste vaatwasser merken in Nederland. Verder beschikt deze vaatwasser over een 'SatelliteClean' sproeiarm. Deze sproeiarm zorgt ervoor dat alles vaat schoon wordt, zelfs vaat die in hoeken en randen van de vaatwasser staat.

Ook beschikt deze vaatwasser over een makkelijk en handige schuifregelaar waardoor je de vaatwasser ontzettend makkelijk en eenvoudig kunt bedienen.

Deze vaatwasser heeft energieklasse D, dit betekent dat de vaatwasser ontzettend zuinig is in gebruik. Zodra de vaat schoon is zal de deur van deze vaatwasser automatisch openen waardoor je direct ziet wanneer de vaat schoon is.

Het enige minpunt van dit model? Het geluidsniveau is 44 decibel. Dit is in vergelijking met andere vaatwassers aan de hoge kant. Als jij op zoek bent naar een stille vaatwasser is dit wellicht niet je beste keuze.

Tip: Lees ook ons artikel met de beste inbouw vaatwasser.

Voordelen AEG FSE63617P/ Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

  • Reinigt alle vaat goed dankzij de SatelliteClean sproeiarm
  • Met energieklasse D ontzettend zuinig
  • Makkelijk in gebruik
  • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen AEG FSE63617P/ Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 90 cm

  • Met 44 decibel maakt de vaatwasser redelijk veel geluid.

3. Whirlpool OWFC 3C26 X / Vrijstaand

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een goede vrijstaande vaatwasser? Kies dan voor de Whirlpool OWFC 3C26 X / Vrijstaand. Deze luxe vrijstaande vaatwasser is perfect als instapmodel of als je op zoek bent naar een degelijke vaatwasser.

Deze vaatwasser beschikt namelijk over een sterke inverter motor, deze motor zorgt ervoor dat de vaatwasser stiller is en minder energie verbruikt dan een reguliere vaatwasser. Bovendien gaat deze vaatwasser volgens de fabrikant ook minder snel stuk.

Een ander voordeel van dit model? Hij is een stuk ruimer dan andere vaatwassers uit deze top 5. Zo heeft hij plaats voor maar liefst 14 couverts, dit is in vergelijking met andere vaatwasser alternatieven aan de grote kant.

Ook is deze vaatwasser ontzettend makkelijk in gebruik en herkent hij automatisch welk vaatwasprogramma geschikt is voor de vaat die je klaar hebt staan.

Uiteraard moeten we ook op de negatieve punten in gaan in deze vaatwasser review. Het minpunt van dit model? Hij heeft geen speciale zone om aangekoekte pannen en ovenschalen schoon te krijgen.

Voordelen Whirlpool OWFC 3C26 X / Vrijstaand

  • Krachtige inverter motor zorgt ervoor dat deze vaatwasser extra stil is, minder energie verbruikt en minder snel stuk gaat
  • Ruimer dan andere modellen uit deze lijst
  • Uitstekende prijs / kwaliteit

Nadelen Whirlpool OWFC 3C26 X / Vrijstaand

  • Geen aparte zone voor aangekoekte pannen en ovenschalen

4. ATAG DW7114OXB / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 82 - 88 cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek vinden we de beste energiezuinige vaatwasser. Dit is momenteel de ATAG DW7114OXB / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 82 - 88 cm. Geen enkele vaatwasser scoort zo goed op de factor energie zuinig als dit model.

Deze energiezuinige vaatwasser is ideaal voor een groot gezin. Ook heeft deze vaatwasser net als de nummer 3 uit deze top 5 iets meer ruimte dan een reguliere vaatwasser.

Deze vaatwasser beschikt over verschillende programma's, zodra dit programma is afgelopen zal de deur automatisch openen waardoor je direct kunt zien als de vaat klaar is.

Deze vaatwasser kan overigens zien hoeveel vaat er in de machine staat. Wanneer er minder vaat in de machine staat zal hij ook minder water gebruiken. Wel zo fijn als je op zoek bent naar een goede energiezuinige vaatwasser.

Nadeel van dit model? Hij heeft geen programma voor het beschermen van je glaswerk.

Voordelen ATAG DW7114OXB / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 82 - 88 cm

  • Beste energiezuinige vaatwasser van 2023
  • Geluidsniveau van 42 db wat stiller is dan de meeste vaatwassers
  • Verbruikt minder water wanneer er weinig vaat in de machine staat

Nadelen ATAG DW7114OXB / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 82 - 88 cm

  • Hij heeft geen programma voor het beschermen van je glaswerk.

5. ATAG DW7114XB / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 88 cm

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de beste stille vaatwasser. Heb jij geen zin in veel herrie in je keuken? Kies dan voor de ATAG DW7114XB / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 88 cm

Met een geluidsniveau van slechts 42 decibel is deze vaatwasser stiller dan alle vergelijkbare vaatwassers. Verder beschikt deze vaatwasser over een energieklasse C waardoor hij ontzettend zuinig is.

Ook heeft deze vaatwasser een zogenaamde intensieve zone. In deze zone kun je bijvoorbeeld pannen kwijt die aangekoekt zijn. Ideaal voor als je geen keukenprins of prinses bent.

Nadeel? Hij is niet te bedienen via een app

Voordelen ATAG DW7114XB / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 88 cm

  • Met 42 decibel een van de stilste vaatwassers verkrijgbaar
  • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen ATAG DW7114XB / Inbouw / Volledig geïntegreerd / Nishoogte 82 - 88 cm

  • Niet te bedienen via een app

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel vaatwassers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vaatwasser getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vaatwassers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vaatwassers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>