• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Geteste Inbouw Vaatwasser [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Inbouw vaatwasser

AEG FEE63600PM - ProClean

5/5

Een schone vaat met deze zeer zuinige en stille integreerbare AEG FEE63600PM ProClean vaatwasser. Met een laadvermogen van 13 couverts, 44dB en energie klasse A+++. Door de satellietsproeiarm wordt je vaat gegarandeerd schoon. Met de speciale SoftSpikes en SoftGrips kunnen je glazen niet meer omvallen en met de hoogte instelbare bovenkorf passen ook hogere glazen er gemakkelijk in.

In moderne keukens wordt meestal gebruikgemaakt van een inbouw vaatwasser. De vaatwasser wordt dan mooi in de keuken geïntegreerd. Ga je een inbouw vaatwasser kopen, dan kun je een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser kopen of een vaatwasser waar het bedieningspaneel nog wel zichtbaar is. Dit is afhankelijk van in hoeverre je de vaatwasser uit het zicht wilt hebben. Maar wat is de beste inbouw vaatwasser en waar moet je op letten bij de aankoop van een in bouw vaatwasser?


Producenten van vaatwassers houden steeds meer rekening met gebruiksgemak. Iets wat veel mensen lastig vinden is het navullen van zout. Daarom zijn er tegenwoordig 3 in 1 en 4 in 1 vaatwassers. Deze vaatwassers kunnen omgaan met speciale 3 in 1 vaatwastabletten, waarin zeep, glansspoelmiddel en zout is verwerkt. Uiteraard kan de functie ook uitgeschakeld worden als je normale vaatwastabletten gebruikt. Vaatwassers verbruiken energie en water. Tegenwoordig is het belangrijk om op zuinigheid te letten. Wanneer je de inbouw vaatwasser ervaringen doorleest, dan zijn vaatwassers met energielabel A+ tot A+++ de meest energiezuinige vaatwassers. Wil je een stille inbouw vaatwasser, omdat je bijvoorbeeld een open keuken hebt, dan moet je kiezen voor een inbouw vaatwasser met een geluidsniveau tot maximaal 44 dB.


Product


1. AEG FEE63600PM - ProClean
Best getest overall

4.5/5

2. Bosch SMU68MS02E Serie 6

4/5

3. Siemens SN657X04IE-iQ500

4/5

4. Siemens SN636X00IE-iQ300

4/5

5. AEG FEE63600PM Proclean

3/5

1. AEG FEE62700PM Proclean

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 84%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

AEG is een zeer gerenommeerd merk die in menig inbouw vaatwasser review positief benoemd wordt en altijd wel goede resultaten laat zien in een inbouw vaatwasser test. Van deze geïntegreerde vaatwasser is alleen het bedieningspaneel zichtbaar, waardoor je altijd ziet hoe ver een programma gevorderd is. Totaal heeft de vaatwasser een laadvermogen van 15 couverts en dat is voor een gezin groot genoeg. 

De vaatwasser is voorzien van een satellietsproeiarm. Deze dubbele sproeikop zorgt ervoor dat de vaat overal wordt bereikt. Met een speciale beladingssensor kan de vaatwasser de vuilheidsgraad bepalen. De vaatwasser zal de temperatuur en het waterverbruik aanpassen en hiermee bespaar je veel water en energie. Met de uitstelfunctie kun je de vaatwasser instellen wanneer deze moet starten. Tijdens het drogen wordt de deur van de vaatwasser tien centimeter geopend, zodat de vaat de laatste minuten via natuurlijke luchtstromen droogt.

Voordelen AEG FEE62700PM Proclean

 • De vaatwasser is voorzien van lichtprojectie op de vloer om te zien of het programma nog bezig is
 • Met de speciale SoftGrips technologie zet je glazen vast, zodat ze niet omvallen.

Nadelen AEG FEE62700PM Proclean

 • Het formaat is relatief groot, niet geschikt om overal in te bouwen.
 • De aanschafprijs is vrij hoog.

2. Bosch SMU68MS02E Serie 6

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

In de testen van de beste inbouw vaatwasmachine consumentenbond scoort Bosch altijd goed. Hiermee heb je met deze Bosch zeker de beste inbouw vaatwasser van 2021. Het frontpaneel van de vaatwasser is na inbouw het enigste wat je ziet, zodat je altijd de temperatuur en het programma kunt zien. Met een geluidsniveau van 42 dB is dit een zeer stille vaatwasser. 

De Bosch vaatwasser heeft een speciaal hygiënisch programma voor extra vuile vaat. Ook houdt de vaatwasser rekening met breekbaar porselein en glaswerk. De warmtewisselaar zorgt voor een optimale temperatuur, waardoor glaswerk altijd goed schoon wordt. In een speciale uittrekbare besteklade kun je ook je kleine bestek kwijt. Hoge glazen hebben vaak de neiging om om te vallen. Hierdoor heeft Bosch een oplossing gevonden met een speciale glazenhouder, waar de glazen voldoende vast staan. Het speciale Turbo20 programma zorgt ervoor dat je vaat al binnen 20 minuten schoon is.

Voordelen Bosch SMU68MS02E Serie 6

 • Met een elektronische starttijdkeuze bepaal jij wanneer de vaatwasser start met wassen.
 • De vaatwasser valt onder energielabel A++.

Nadelen Bosch SMU68MS02E Serie 6

 • Het bedieningsfront is van rvs, dit kan vingervlekken achterlaten.
 • De Bosch vaatwasmachine is prijzig.

3. Siemens SN657X04IE-iQ500

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Is het voor jou belangrijk dat een vaatwasser zeer energiezuinig is? Dan doe je de beste koop met de inbouw vaatwasser van Siemens. Deze vaatwasser valt onder energielabel A+++. Dit is dan ook de meest energiezuinige vaatwasser die er te koop is. Het bijzondere aan de vaatwasser is dat er in het reservoir van de vaatwasser de stof zeoliet zit. Deze stof heeft een kristallen structuur. 

De structuur neem vocht op en zet dit om in energie. Vandaar de goede energielabel. De werking van zeoliet blijft werkzaam tijdens de gehele levensduur van de vaatwasser. De vaatwasser heeft binnenverlichting waarvan je de kleur zelf kunt aanpassen. Zo geeft ook je vaatwasser enige sfeer aan de keuken. Het display heeft een speciale varioSpeedPlus knop. Hiermee wordt het wasprogramma met 66% verkort. Heb je een verstopping in de afvoer of heb je een probleem met de afvoerslang, dan zorgt de aquaStop ervoor dat het programma gestopt wordt en je geen wateroverlast krijgt. Het speciale Glas 40graden programma zorgt voor prachtige glanzende glazen zonder vlekken.

Voordelen Siemens SN657X04IE-iQ500

 • De vaatwasser is ontworpen voor gebruik van 3 in 1 of 4 in 1 vaatwastabletten.
 • Bij problemen heeft Siemens een eigen serviceteam die 24 uur per dag te bereiken is.

Nadelen Siemens SN657X04IE-iQ500

 • Het zou kunnen dat je wat aan de bediening moet wennen.
 • Vanwege de hoge kwaliteit, is de aanschafprijs hoog.

4. Siemens SN636X00IE-iQ300

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Echte Duitse degelijkheid vind je in deze Siemens SN636X00IE-iQ300. In 2017 was dit de beste inbouw vaatwasser van de consumentenbond. De vaatwasser is volledig geïntegreerd in je keuken, het bedieningspaneel kun je bedienen in de rand van de geopende deur. Toch is het mogelijk om te zien of de vaatwasser al gereed is door middel van lichtprojectie op de grond. De vaatwasser heeft varioFlex korven die gemakkelijk uitneembaar zijn en die jezelf naar wens kunt indelen. Met een glasbeschermingssysteem dat bestaat uit een zacht programma, wordt je glaswerk goed en veilig gereinigd. Heb je een vaat die minder vuil is en snel klaar moet zijn? Gebruik dan de varioSpeedPlus optie, de benodigde tijd zal dan met 66% worden verkort. Met energielabel A++ is deze Siemens vaatwasser erg zuinig.

Voordelen Siemens SN636X00IE-iQ300

 • Een intensief programma zorgt ervoor dat ook je extra vuile vaat goed schoon wordt.
 • De bovenkorf is in hoogte verstelbaar, zodat je ook borden bovenin kunt zetten.

Nadelen Siemens SN636X00IE-iQ300

 • Met een laadvermogen van 13 couverts een iets kleinere vaatwasser.
 • Het geluidsniveau is 46dB, dit is iets bovengemiddeld.

5. AEG FEE63600PM Proclean

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Met energielabel A+++ is dit de beste inbouw vaatwasser voor diegene die een zeer zuinige vaatwasser zoeken. Tevens is deze AEG een goede inbouw vaatwasser aanbieding, vanwege de lage prijs. De vaatwasser wordt in de keuken geïntegreerd, maar het bedieningspaneel is van buiten nog wel zichtbaar en te bedienen. Met een geluidsniveau van 42 dB is deze AEG vaatwasser bovendier zeer stil. 

De satellietsproeiarm is revolutionair en zorgt ervoor dat de sproeikop een dubbele sproeibeweging maakt en iedere hoek in de vaatwasser bereikt. Het bovenste rek is uitgerust met SoftSpikes en SoftGrips. Dit zijn rubberen dopjes die ervoor zorgen dat de voeten van de glazen goed worden vastgehouden en het glaswerk niet zal omvallen. Ondanks dat de buitenafmetingen niet extra groot zijn, is de vaatwasser dusdanig ingedeeld dat je extra veel ruimte in de binnenzijde hebt. De beladingssensor zal bepalen hoeveel vaat je hebt en hoe vuil de vaat is. Hierop past de vaatwasser de tijd van het programma, de temperatuur en het waterverbruik aan. Wil je de vaatwasser pas later starten? Dan kun je de uitstelfunctie gebruiken. De vaatwasser start dan automatisch op de door jouw ingestelde tijd. Zo kun je de vaatwasser tot 24 uur vooruit programmeren.

Voordelen AEG FEE63600PM Proclean

 • Heeft handige ProSteam functie waardoor kleren zonder kreuken uit de wasmachine komen
 • ProSense systeem zorgt ervoor dat je machine minder water en elektriciteit gebruikt
 • Was is extra snel klaar

Nadelen AEG FEE63600PM Proclean

 • Maakt meer lawaai dan andere opties

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>