• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Inbouw Vaatwasser [Test 2021]

Laatste update: november 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Inbouw Vaatwasser

AEG FSB53607Z - Inbouw vaatwasser

AEG FSB53607Z

De best geteste inbouw vaatwasser van 2021 is de AEG FSB53607Z! Dit is uit de ultieme vaatwasser test gebleken van 2021. Een schone vaat met deze zeer zuinige en stille integreerbare vaatwasser. Met een laadvermogen van 13 couverts, 42dB en energie label D.

Door de satellietsproeiarm wordt je vaat gegarandeerd schoon. Met de stevige houdertjes kunnen je glazen niet meer omvallen en met de hoogte instelbare bovenkorf passen ook hogere glazen er gemakkelijk in.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste inbouw vaatwasser? In moderne keukens wordt meestal gebruikgemaakt van een inbouw vaatwasser. De vaatwasser wordt dan mooi in de keuken geïntegreerd. Ga je een inbouw vaatwasser kopen, dan kun je een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser kopen of een vaatwasser waar het bedieningspaneel nog wel zichtbaar is. Dit is afhankelijk van in hoeverre je de vaatwasser uit het zicht wilt hebben.

Het is moeilijk om een goede keuze te maken omdat er zoveel zijn. Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in inbouw vaatwassers. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende vaatwassers en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Inbouw Vaatwassers

AEG FSB53607Z - Inbouw vaatwasser

Beste Koop Inbouw Vaatwasser
1. AEG FSB53607Z

Beste Inbouw Vaatwasser Met Besteklade
2. Bosch SMU68MS02E Serie 6

Siemens SN615X03EE iQ100 - Inbouw vaatwasser

Beste Traditionele Inbouw Vaatwasser
3. Siemens SN615X03EE iQ100

Siemens SN63EX14AN - iQ300 - Vaatwasser - Inbouw

Beste Moderne Inbouw Vaatwasser
4. Siemens SN63EX14AN iQ300

AEG FSE63607P - ProClean - Inbouw vaatwasser

Beste Zuinige Inbouw Vaatwasser
5. AEG FSE63607P

Top 10 Beste Inbouw Vaatwasser

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire inbouw vaatwassers bij  de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top vaatwassers bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Inbouw Vaatwasser?

Het kopen van een goede inbouw vaatwasser is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste inbouw vaatwassers. 

Voordat je een inbouw vaatwasser koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Geluid

Het is belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau van de inbouw vaatwasser. Sommige vaatwassers maken veel geluid en andere weer minder. Bekijk dus goed in hoe groot de ruimte is waar je het in zet. Dan kan je beter inschatten wat voor geluidsniveau te veel is.

Energiezuinigheid

Verder is het goed om te kijken naar de energiezuinigheid van de inbouw vaatwasser. Inbouw vaatwassers hebben energieklasses van A tot G. Het is handig om van te voren te kijken naar die zuinigheid. Op deze manier kan je zelf bepalen hoe duurzaam je het wil hebben.

Afmeting

Inbouw vaatwassers hebben allemaal verschillende afmetingen. De vaatwasser moet natuurlijk niet te klein of te groot zijn voor de keuken. Voordat je een aankoop doet is het dus handig om afmetingen te maken van de keuken en de plek waar je het wil neerzetten.

Programma's

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de ingestelde programma's van de inbouw vaatwasser. Deze programma's zijn er om het makkelijker voor je te maken. Dit kan bijvoorbeeld een korte was zijn. Ga voor jezelf na welke programma's je fijn zal vinden en ga daarmee op zoek.


Wat is de beste Inbouw Vaatwasser van 2021? 

Wat is de beste inbouw vaatwasser van 2021? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten vaatwassers getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste inbouw vaatwassers in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke vaatwassers het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  AEG FSB53607Z

AEG FSB53607Z - Inbouw vaatwasser

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De aller best geteste inbouwvaatwasser van 2021 is de AEG FSB53607Z! Dit is veruit de beste koop van een vaatwasser in 2021. Dit product zorgt ervoor dat vieze borden en bestek verleden tijd zijn.

Met een geluidsniveau van 42 dB is deze AEG vaatwasser zeer stil. De satellietsproeiarm is revolutionair en zorgt ervoor dat de sproeikop een dubbele sproeibeweging maakt en iedere hoek in de vaatwasser bereikt. Ondanks dat de buitenafmetingen niet extra groot zijn, is de vaatwasser dusdanig ingedeeld dat je extra veel ruimte in de binnenzijde hebt.

Er zitten goede sensoren in die ervoor zorgen dat alles goed schoon wordt. De verschillende programma's zijn zeer fijn. Met deze programma's kan je zelf instellen hoe lang je wil dat de vaatwasser aan is. Wil je de inhoud extra droog hebben? Dan is er ook een airdry functie waardoor het helemaal droog wordt. 

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen AEG FSB53607Z

 • Energielabel D
 • Extra droogfunctie
 • 7 Verschillende programma's

Nadelen AEG FSB53607Z

 • Geen

2. Bosch SMU68MS02E Serie 6

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je veel bestek hebt en je zoekt daar een geschikte inbouw vaatwasser voor, dan is de Bosch SMU68MS02E Serie 6 wat voor jou! Dit is de best geteste inbouw vaatwasser met besteklade in 2021.

Hiermee heb je met deze Bosch zeker een betrouwbare inbouw vaatwasser Het frontpaneel van de vaatwasser is na inbouw het enigste wat je ziet, zodat je altijd de temperatuur en het programma kunt zien. Met een geluidsniveau van 42 dB is dit een zeer stille vaatwasser. 

De Bosch vaatwasser heeft een speciaal hygiënisch programma voor extra vuile vaat. Ook houdt de vaatwasser rekening met breekbaar porselein en glaswerk. De warmtewisselaar zorgt voor een optimale temperatuur, waardoor glaswerk altijd goed schoon wordt. In een speciale uittrekbare besteklade kun je ook je kleine bestek kwijt. Hoge glazen hebben vaak de neiging om om te vallen. Hierdoor heeft Bosch een oplossing gevonden met een speciale glazenhouder, waar de glazen voldoende vast staan. Het speciale Turbo20 programma zorgt ervoor dat je vaat al binnen 20 minuten schoon is.

Voordelen Bosch SMU68MS02E Serie 6

 • De vaatwasser is ontworpen voor gebruik van 3 in 1 of 4 in 1 vaatwastabletten
 • Bij problemen heeft Siemens een eigen serviceteam die 24 uur per dag te bereiken is

Nadelen Bosch SMU68MS02E Serie 6

 • De bediening kan in het begin een beetje onwennig zijn

3. Siemens SN615X03EE iQ100

Siemens SN615X03EE iQ100 - Inbouw vaatwasser

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vind jij het fijn om een traditionele inbouw vaatwasser te hebben? Dan is de Siemens SN615X03EE iQ100 wat voor jou! Dit is de beste geteste traditionele inbouw vaatwasser van 2021.

Deze vaatwasser valt onder energielabel E. Er zit ook nog een traditionele besteklade in. Deze is zeer mooi en handig. In de besteklade is er veel ruimte voor alle soorten bestek. De vaatwasser beschikt ook nog over snelheidsfunctie. Alles wordt dan heel snel afgewassen.

Het is een fijne inbouw vaatwasser die goed in elke keuken past, De traditionele vaatwasser is extra toevoeging voor je huis. Verder heeft het nog een geluidsniveau van 46db. Hierdoor is het bijna geruisloos en heb je er geen last van. Al met al een goede inbouw vaatwasser!

Voordelen Siemens SN615X03EE iQ100

 • Grote besteklade
 • Inclusief waterbeveliging

Nadelen Siemens SN615X03EE iQ100

 • Geen app

4. Siemens SN63EX14AN iQ300

Siemens SN63EX14AN - iQ300 - Vaatwasser - Inbouw

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de 4e plek hebben we de Siemens SN63EX14AN iQ300. Dit is de best geteste moderne vaatwasser van 2021. Deze vaatwasser beschikt over een app waar je de vaatwasser mee kan bedienen.

Deze vaatwasser valt onder energielabel C. De structuur neem vocht op en zet dit om in energie. Vandaar de goede energielabel.  De vaatwasser heeft verlichting dat op de grond geprojecteerd wordt. Hierdoor kan je zien of de vaatwasser klaar is of nog bezig is.

Het display heeft een speciale varioSpeedPlus knop. Hiermee wordt het wasprogramma met 66% verkort. Heb je een verstopping in de afvoer of heb je een probleem met de afvoerslang, dan zorgt de aquaStop ervoor dat het programma gestopt wordt en je geen wateroverlast krijgt. 

Voordelen Siemens SN63EX14AN iQ300

 • Lichtprojectie op de vloer
 • Heeft een app

Nadelen Siemens SN63EX14AN iQ300

 • Bestekkorf kan veel ruimte in nemen

5. AEG FSE63607P

AEG FSE63607P - ProClean - Inbouw vaatwasser

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen de lijst met de AEG FSE63607P. Dit is de best geteste zuinige inbouw vaatwasser van 2021. Hiermee lijkt het net alsof je borden en bestek gloednieuw zijn.

Met een geluidsniveau van 44 dB is deze AEG vaatwasser bovendier zeer stil. De satellietsproeiarm is revolutionair en zorgt ervoor dat de sproeikop een dubbele sproeibeweging maakt en dat alles goed schoon wordt. Het heeft ook een automatische opening als het drogen is begonnen.

Het is heel laag in energie gebruik. Als je duurzaam wilt leven is dit een uitstekende optie. Deze vaatwasser is zeer goed in gebruik en het is ook nog is een goed voor het milieu! De handige vaatwasser past ook goed bij je keuken. Het ziet er simpel uit en valt niet op.

Voordelen AEG FSE63607P

 • Redelijk stil
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen AEG FSE63607P

 • Onduidelijke handleiding

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel inbouw vaatwassers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten inbouw vaatwassers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inbouw vaatwassers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste inbouw vaatwassers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP