fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips voor het gebruiken van een VPN

Publicatie datum: 14 juli, 2023

Door: Sanne

Een website bekijken, of online gamen, kun je via je gewone internetverbinding doen. Er zijn echter momenten dat je kiest voor een VPN-verbinding. Een Virtueel Private Network zorgt bijvoorbeeld voor extra veiligheid tijdens het surfen via een openbaar netwerk. Maar je hebt met een VPN pc nog meer voordelen.

Krijg toegang tot alle internationale websites

Als je vaak op reis bent, zul je in bepaalde landen misschien merken dat je geen toegang hebt tot bepaalde websites. Vaak is dit het geval in landen waar beperkingen gelden over het gebruik van een site als YouTube. Of je kunt een aantal kranten niet online lezen. Via je VPN-verbinding word je niet meer herkend als een internetgebruiker in het land waar deze restricties gelden. Je kunt op deze manier de blokkades omzeilen en toch de gewenste websites opvragen.

Het blokkeren van IP-adressen omzeilen

Wat geldt voor het toegang krijgen tot geblokkeerde websites, is tevens van toepassing op een geografische blokkade van je IP-adres. Je maakt verbinding met een IP-server die jouw apparaat een nieuw IP-adres toekent. Daardoor wordt het oorspronkelijke IP-adres dat bij jouw computer of smartphone hoort niet herkend en kun je de betreffende website toch bekijken.

Geen last van online adverteren

Een VPN biedt je de mogelijkheid om de adverteerders die je online volgen te misleiden. Niet je eigen computer maar de VPN-server laat cookies achter. De adverteerders volgen dus eigenlijk een spoor dat niet bestaat. Hierdoor kun je met je VPN-verbinding ongestoord producten op websites bekijken en zullen de adverteerders jouw surfgedrag niet direct linken aan een specifieke gebruiker. Het wordt daardoor voor de adverteerders een stuk minder gemakkelijk om gepersonaliseerde reclame weer te geven.

Volg je favoriete televisieprogramma’s in het buitenland

Ben je op vakantie en wil je bepaalde uitzendingen niet missen? De nationale televisiezenders hebben voor een aantal programma’s beperkte uitzendrechten. Dat betekent dat je niet alle televisieprogramma’s via internet in het buitenland kunt kijken. Met een VPN log je in via een een Nederlandse VPN-server en hef je deze blokkade op deze manier op. De aanbieder van het programma ziet aan je IP-adres, dat dus eigenlijk van de VPN-server is, dat je in Nederland ingelogd bent en geeft je toegang tot het programma.

Groter aanbod voor het online gamen

Speel je graag online games, dan zul je weten dat je soms lang moet wachten voordat bepaalde games in Nederland geïntroduceerd worden. In bepaalde gevallen heb je zelfs geen toegang tot bepaalde games of websites als je vanuit Nederland wilt inloggen. Met een VPN-verbinding kun je ook dit eenvoudig oplossen. Je logt in via een VPN-server die wel wordt geaccepteerd, bijvoorbeeld een Amerikaanse VPN-server. Op deze manier heb je een ruimere keuze uit het online spelaanbod.

Profiteer van diverse prijsvoordelen

Met een VPN-verbinding wordt online winkelen een leuke uitdaging. Nederlandse abonnementen op streamingdiensten kunnen bijvoorbeeld een stuk duurder zijn vergeleken met hetzelfde abonnement dat je via een site met een VPN-verbinding buiten Europa afsluit. Maar je kunt ook profiteren van het voordeel van de wisselkoers als je met je creditcard op een buitenlandse site in een vreemde valuta afrekent.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>