...
juiste hardloopkleding

Waarom de juiste hardloop kleding zo belangrijk is

Doe je regelmatig aan hardlopen of begin je hier net mee, dan denk je in beide gevallen als eerste aan het kopen van de juiste hardloopschoenen. Je wil natuurlijk de kans op blessures het liefste voorkomen, de hardloopschoenen moeten perfect op je voeten aansluiten en je wilt zo comfortabel mogelijk kilometers kunnen maken. Maar heb je ook al eens gedacht aan de juiste hardloop kleding? Als je meerdere keren per week hard gaat lopen en ervoor kiest om in het weekend bijvoorbeeld een duurloop te doen, is het verstandig om hardloop kleding van bekende hardloopmerken aan te schaffen.

Speciale hardloop kleding voor de heetste dagen van het jaar

Heb je hardloop kleding voor warm weer nodig, dan kom je al snel uit bij een luchtige short, een strakke hardlooptight met korte pijp of een t-shirt of een mouwloos shirt. De hardloop kleding voor warm weer heeft een extreem hoog ademend vermogen. Dit betekent dat je huid tijdens een training of wedstrijd droog en koel blijft en dat je zweet goed en effectief kan worden afgevoerd. Plakkerige kleding op je huid is hierdoor verleden tijd en de kleding is regelmatig verkrijgbaar in leuke kleuren en designs. Zo weet je dat de kleding niet alleen fijn zit, maar dat je er ook nog eens leuk uitziet voor die ene belangrijke hardloopwedstrijd.

Vervang korte broeken en shirts in de winter voor speciale hardloop kleding winter

Merk je dat het vroeger donker begint te worden en dalen de temperaturen? In dat geval ga je langere kleding nodig hebben. De hardloop kleding winter bestaat uit een brede collectie aan lange hardloopbroeken, shirts met een lange mouw, hardloopjacks en warme winter accessoires. Denk hierbij aan speciale handschoenen waarmee je jouw touchscreen kunt bedienen en fijne oorwarmers. In veel gevallen is deze speciale kleding voor het hardlopen voorzien van reflectie. Kom je een fietser of auto met verlichting tegen, dan weerkaatst de kleding voor de beste zichtbaarheid op de weg.

Extra tips?

Naast de juiste hardloop kleding gebruiken sommige sporters ook een hardloop horloge. Ook hiermee moet je rekening houden dat je voor een waterdicht model kiest wanneer het hard regent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *