Laatste update: juni 2022

Door: Sanne

Best Geteste Moederfiets

beste moederfiets

Fiore Comfort FDST

In onze uitgebreide moederfiets test is de Fiore Comfort FDST veruit als beste uit de test gekomen. Deze elektrische moederfiets gaat je leven een stuk makkelijker maken. Zo beschikt hij over een lagere instap, ruimte voor en voor-en achterzitje en is de prijs / kwaliteit ontzettend goed. Daarnaast heeft de fiets een handige bokstandaard en een stuurslot waardoor de e-bike extra stabiel staat. Hierdoor kun je veilig en met gemak jouw kind in het zitje kunt tillen. Interesse in de fiets? Goed nieuws! Tijdelijk kun je namelijk via de knop hieronder gratis een proefrit maken op deze fiets in jouw regio. Klik op de knop hieronder!

Wanneer je als jong stel besluit een kind te nemen komen daar natuurlijk erg veel kosten achter kijken. Door deze kosten kan het best zo zijn dat je niet het geld hebt om een auto te kunnen kopen. Gelukkig kan je ook altijd met de fiets natuurlijk.

Maar een klein kind achterop de bagagedrager zetten is misschien niet zo heel praktisch en daarnaast ook nog best gevaarlijk. Wat kan je dan doen om toch je kind veilig mee te kunnen nemen?

Je hebt waarschijnlijk al wel door waar we op doelen: namelijk de moederfiets! Deze fiets is speciaal gemaakt om de kleintjes veilig mee te kunnen nemen van A naar B. Zo hebben deze fietsen een speciaal kinderzitje waar je je baby in kan zetten. 

Super handig natuurlijk, al helemaal wanneer je geen auto tot je beschikking hebt. Het aanbod van moederfietsen is dan ook enorm. Dat is natuurlijk niet heel gek, aangezien er afgelopen jaar maar liefst 168.000 baby’s geboren zijn in Nederland.

Door al deze kersverse ouders is de vraag naar zulke moederfietsen ook ontzettend groot. Dat er een ruim aanbod is kan natuurlijk heel fijn zijn, maar ook vervelend. Want hoe kies je dan nog de beste moederfiets uit?

Dit kan zorgen voor een ontzettend overweldigend gevoel, en waarschijnlijk zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Omdat wij dit gevoel erg goed kunnen begrijpen willen wij je graag op weg helpen. 

Hoe we dat doen? Nou, we hebben speciaal voor jou in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste moederfiets. Zo kan jij al deze punten gebruiken als een soort checklist waardoor je een miskoop voorkomt.

En dat is natuurlijk wel zo fijn! En dat is niet het enige dat we gedaan hebben. Naast het kiezen van de belangrijkste punten om rekening mee te houden hebben wij ook een uitgebreide test gedaan.

Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende moederfietsen, om zo jou te kunnen verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit.

En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een super spannende review verwachten van de beste moederfietsen van 2022!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Moederfietsen

beste moederfiets

Beste Koop moederfiets
1. Stella Fiore

Beste goedkope moederfiets
2. Burgers moederfiets 

Beste design moederfiets
3. Avalon Elegance Rollerbrake matzwart

Beste budget moederfiets
4. Static LIV dames

Beste prijs- kwaliteitverhouding moederfiets
5. Avalon Elegance Ivoorwit

Top 10 beste moederfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste moederfietsen , dit zijn direct de meest verkochte moederfietsen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een moederfiets? 

Een moederfiets is dus superhandig voor kersverse ouders die geen auto hebben maar wel graag met hun kind op een veilige manier op pad willen gaan. Er zijn dan ook ontzettend veel aanbieders van de slimme fietsen.

Doordat er zoveel aanbieders zijn kan dit zorgen voor een overweldigend gevoel. Want hoe kies je dan nog de beste moederfiets uit? Omdat wij dit overweldigende gevoel erg goed begrijpen, willen we je graag op weg helpen.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste moederfiets!

Stuur

Het eerste punt dat we in dit artikel willen bespreken is het stuur. Bij een moederfiets is er meer ruimte tussen het zadel en het stuur dan bij een normale fiets, zodat je kind er goed tussen past.

Je hebt hierbij fietsen met hele brede sturen, maar ook fietsen waarvan het stuur verstelbaar is. Je kan het stuur dan weer in normale positie zetten wanneer je het zitje niet van plan bent te gebruiken. Wel zo fijn als je gewend bent op een normale fiets te fietsen of als je een lange tocht af gaat leggen.

Lage instap

De meeste moederfietsen hebben een lagere instap zodat je de ruimte hebt om soepel af te kunnen stappen van de fiets. Anders zit je kind namelijk in de weg. Echter zijn niet alle moederfietsen voorzien van zo’n lage instap.

Controleer dat dus wel voordat je een nieuwe moederfiets gaat kopen. Zo voorkom je onhandigheden en kan je zonder problemen op fietstocht met je kind.

Wel/ geen stuurslot

Kinderen bewegen vaak erg veel, en op de fiets is dat geen uitzondering. Het is dan nogal onhandig en gevaarlijk als het hele stuur met je kind mee beweegt. Je wil natuurlijk deze ongemakkelijkheden voorkomen.

Gelukkig is daarvoor een goede oplossing gekomen: namelijk het stuurslot. Zo’n speciaal slot zorgt ervoor dat je in balans blijft tijdens het fietsen en het stuur niet zo maar heen en weer kan vliegen. Scheelt jou weer een hoop gedoe.

Let er dus goed op of er zo’n stuurslot aanwezig is wanneer je een moederfiets wil kopen, zodat je verzekerd bent van een veilige rit.

Standaard

en ander punt dat we even toe wilden lichten is de standaard. Je hebt zoals je waarschijnlijk wel weet fietsen met de standaard aan één kant of aan beide kanten. Wanneer je je kind in het zitje wil doen is het wel zo fijn dat de fiets goed stabiel overeind blijft staan.

Daarom is een fiets met een standaard aan beide kanten misschien fijner, zodat de fiets steviger op de grond blijft staan. Meestal maakt dit de fietsen wel net ietsjes duurder.

Maak bij jezelf dus even de afweging hoe belangrijk je dit vindt en of je het geld ervoor over hebt.

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel willen bespreken is de garantie. De garantie is een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn kan je altijd terugvallen op deze garantie.

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe moederfiets ten minste twee jaar, zodat jij met een gerust hart fietstochtjes met je kind kan maken.


Wat is het beste Moederfiets van 2022? 

Op basis van bovenstaande punten, en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende moederfietsen. 

Dit zodat wij jou kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit. En daarmee natuurlijk ook de beste testresultaten!

De strijd was super spannend, en veel moederfietsen gingen gelijk aan elkaar op. De test was dan ook ongelooflijk interessant. Na uitgebreid wikken en wegen zijn er een paar moederfietsen als beste naar voren gekomen.

Deze hebben zichzelf een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Ben jij ook benieuwd geworden naar welke moederfietsen in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste moederfietsen van 2022!

1. Stella Fiore

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Verkozen tot de allerbeste elektrische moederfiets is het Stella Fiore model. Hierdoor wordt fietsen nog gemakkelijker en merk je niks van het extra gewicht voorop van je kind. Daarnaast is er zowel ruimte voor een kinderzitje aan de voorkant als aan de achterkant. Super handig dus!

Voordelen Stella Fiore fiets

 • Elektrisch en daardoor makkelijker én sneller fietsen
 • Ruimte voor een zitje voorop en achterop
 • Handige bokstandaard voor meer stevigheid

Nadelen Stella Fiore fiets

 • Prijzig omdat het een elektrische fiets is

2. Burgers moederfiets 28 inch

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste moederfiets is de Burgers fiets. Deze is daarnaast ook verkozen tot de beste moederfiets volgens de consumentenbond! De fiets heeft een handige terugtraprem en een lage instap voor meer stabiliteit.

Daarnaast is de ruimte tussen het zadel en het stuur lekker groot, zodat een kinderzitje voorop erg makkelijk te plaatsen is.

Voordelen Burgers moederfiets 28 inch

 • Veel ruimte voor zitje
 • Mooi ontwerp
 • Lage instap

Nadelen Burgers moederfiets 28 inch

 • Redelijk prijzig

3. Avalon Elegance Rollerbrake matzwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar een stoere, mooie mamafiets? Dan is deze fiets echt wat voor jou! De fiets komt in een mooie, zwarte uitvoering. Het logo is duidelijk zichtbaar en daardoor makkelijk te herkennen tussen andere fietsen. Ook heeft deze handige fiets maar liefst 3 versnellingen!

Kortom, als jij de beste mamafiets wilt kopen dan is dit zeker een aanrader.

Voordelen Avalon Elegance Rollerbrake matzwart

 • Drie versnellingen
 • Erg mooie design
 • Ruimte voor een zitje aan de voor- en achterkant

Nadelen Avalon Elegance Rollerbrake matzwart

 • Redelijk prijzig

4. Static liv dames

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je wat minder budget om te besteden, maar wil je graag een goede fiets tot je beschikking hebben? Dan is deze fiets perfect! Voor een lage prijs krijg je een ontzettend goede kwaliteit met maar liefst drie versnellingen!

Voordelen Static Liv dames

 • Drie versnellingen
 • Goedkoop
 • Handige stuurblokkering

Nadelen Static Liv dames

 • Vergt zelf nog enige voorinstallatie

5. Avalon Elegance Ivoorwit

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over de Avalon fiets. De fiets doet alles wat je ervan mag verwachten voor een zacht prijsje. En dat met een handige dubbele standaard

Voordelen Avalon Elegance Ivoorwit

 • Dubbele standaard
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Mooie kleur

Nadelen Avalon Elegance Ivoorwit

 • Geen snelbinders

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel moederfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten moederfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de moederfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste moederfietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>