fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Tips bij het kopen van sinterklaas cadeaus in 2022!

Publicatie datum: 27 oktober, 2021

Door: Puck

De feestdagen zijn heel erg leuk maar kunnen ook stress geven. Vooral het vinden van leuke cadeautjes voor je vrienden en familieleden is een veelvoorkomende bron van stress rondom de feestdagen. Daarom lees je in dit artikel 5 tips voor bij het kopen van sinterklaascadeaus die jou stressloos door deze sinterklaas heen gaan helpen.

Tip 1: Verzamel een lijstje

Vraag een lijstje aan het kind (of de volwassene) voor wie je een cadeautje zoekt. Zo kun je zien waar de kinderen naar op zoek zijn. Of ze iets willen uit de speelgoed winkel, of juist iets waar ze zelf mee aan de slag kunnen.
Dit werkt overigens het beste als je mensen al ver van tevoren vraagt om na te denken over wat voor cadeautjes ze willen de meeste mensen beter niet zo 1-2-3 en heel lijstje aan cadeautjes te bedenken dat ze willen. Maar als je ze een hele maand geeft dan komen er zeker dingen voorbij die ze eigenlijk heel graag willen dus je wil dat ze die dingen op een lijstje zetten zodat jij hele leuke cadeautjes voor ze kunt kopen.
Als je pakjesavond met een groep viert, bijvoorbeeld in de vorm van surprises dan is het het best als iedereen zijn verlanglijstje deelt met iedereen. Anders dan kun je namelijk weten dat degene die jou om jouw verlanglijstje vraagt natuurlijk ook degene is die jouw getrokken heeft bij het lootjes trekken.

Tip 2: Kijk online voor aanbiedingen

Inmiddels zijn er genoeg webshops die sinterklaascadeaus verkopen. Je kunt online op zoek gaan naar het cadeautje dat je zoekt. Maar ook kun je online bestellen en afhalen in de winkel.
Een groot voordeel van online winkels is dat je beter aanbiedingen in de gaten kan houden en makkelijker prijzen kan vergelijken tussen winkels zeker tijdens de feestdagen stunten veel winkels met spectaculaire korting en die wil je natuurlijk niet mislopen. Er zijn ook verschillende apps en browser extensies beschikbaar die automatisch prijsdalingen in de gaten houden en je hier meldingen van kunnen geven
Een ander voordeel van online winkels is dat je de cadeautjes kunt laten bezorgen. Als je veel cadeautjes bestelt dan scheelt het best wel veel tijd omdat je langs meerdere winkels niet meer hoeft te gaan. Bovendien zijn alle cadeautjes samen ook best wel zwaar en nu hoef je er niet meer rond te zeulen in de stad.

Tip 3: Ga met een lijstje langs de winkels

Als je nog niet weet wat je precies zoekt, kan winkelen erg lang duren. Probeer te voorkomen dat je in iedere winkel alle afdelingen langs moet struinen op zoek naar cadeautjes. Dit doe je door van tevoren alle cadeautjes die je wilt kopen op een lijstje te zetten en dat lijstje mee te nemen naar de winkel. Hierdoor kun je efficiënt de winkel in, vragen waar de cadeautjes staan, ze kopen, en de winkel weer uit. Als je om tijd verlegen zit tijdens de feestdagen, is dit echt een gouden tip!
Dit betekent trouwens natuurlijk niet dat je geen spontane aankopen meer kunt doen. Als je onverwacht iets leuks ziet dat niet op je lijstje staat, kun je dit nog steeds kopen. Met deze tip proberen we alleen te voorkomen dat je doelloos door alle winkels heen dwaalt bij je zoektocht naar cadeautjes. Als je dan het juiste cadeau hebt gevonden is het goed om het met leuk cadeaupapier in te pakken.

Tip 4: Begin ruim voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen is het erg druk in de stad en zijn meerdere producten vaak uitverkocht dit maakt het vinden van een leuk Sinterklaas cadeautje nog moeilijker dan het al is. Daarom is het slim om al meerdere weken voor de feestdagen naar cadeautjes op zoek te gaan. Dit voorkomt ook heel veel last minute stress, als je een week van te voren al je pakjes al gekocht hebt.
Het lukt mijzelf meestal niet om al mijn cadeautjes al ruim van tevoren gekocht te hebben maar meestal heb ik wel een gedeelte all.in dit scheelt nog steeds veel tijd en stress tijdens de feestdagen.

Tip 5: Wees niet bang – ze kunnen het cadeau altijd nog ruilen

Natuurlijk wil je het liefst meteen het perfecte cadeautje geven maar denk je in dat ze het cadeautje bij de meeste winkels altijd nog kunnen ruilen.
De mogelijkheid tot ruilen geeft jou de vrijheid om een risicovol cadeautje te geven waarvan je niet zeker weet of ze het wel leuk vinden. Dit is erg fijn, want hierdoor kun je dus ook eens een onverwacht cadeautje geven, in plaats van iets saais zoals een stel onderbroeken of een paar sokken. Onverwachte cadeautjes zijn vaak het meest onvergetelijk!

Heb jij nog tips over het kopen van sinterklaas cadeaus? Laat het weten in de reacties onder dit artikel. Bedankt!

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>