fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Tips bij het kopen van de beste sneakers

Publicatie datum: 31 oktober, 2021

Door: Iris

Voor het vinden van de juiste sneaker zul je goed onderzoek moeten doen of naar een speciaalzaak moeten gaan. Je voeten zijn uniek net als een vingerafdruk. Als je naar de schoenenwinkel gaat, laat je dan helpen door de professionals die daar werken. Iedere schoen is anders gevormd en zal een andere sensatie geven voor je lichaam. Daarom zal je verschillende sneaker opties moeten uitproberen. In dit artikel lees je een aantal handige tips om te weten waar je op moet letten bij het kopen van de juiste sneakers.

Pasvorm

Een goed passende sneaker moet strak om de hiel passen, zonder dat deze gaat slippen tijdens het lopen of rennen. De standaardregel voor elke sneaker is dat je ongeveer een centimeter ruimte hebt tussen je grote teen en de punt van de schoen. Er zijn verschillende soorten sneakers. Zo zijn er Copenhagen sneakers. Die hebben verschillende soorten en kunnen gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Wanneer je sneakers zoekt voor hardlopen of wandelen, zullen deze genoeg ruimte moeten hebben zodat je je tenen er in kan wiebelen. Meestal kun je hardloop- of wandelsneakers een maat groter nemen vanwege de bewegingsruimte die je voeten er in nodig hebben. Pas sneakers altijd met de sokken die je normaal zou dragen. Oefen de activiteit waarvoor je de sneakers wilt gebruiken om te kijken of ze echt comfortabel zitten. Tijdens deze activiteit mag je geen druk voelen in de schoen.

Schoenvorm

De beste sneaker voor jou heeft een schoenvorm die de vorm van je voet nabootst. Je weet dat je een sneaker met een goede schoenvorm hebt wanneer deze voelt als een verlenging van je voet. Elke soort schoen heeft weer een andere schoenvorm. Voetbalschoenen hebben weer een andere schoenvorm dan sneakers. Er zijn een paar belangrijke kenmerken waar je op moet letten om te evalueren of de sneaker goed voelt. Een sneaker met de schoenvorm die past bij je voeten, kan je minder vatbaar maken voor verwondingen. Zo moet je het gevoel krijgen dat de schoen stevig aanvoelt en de boog van de schoen je voet ondersteunt. De boog van de schoen mag niet opdringerig aanvoelen en je moet met gemak een comfortabel ritme kunnen vinden wanneer je in de schoenen loopt.

Hoe voelt je lichaam?

Zoals hierboven beschreven, is het belangrijk om de sneakers uit te proberen voor de activiteit waarvoor je ze nodig hebt. Zoek je sneakers voor het hardlopen? Probeer ze dan uit door een stukje te gaan hardlopen. Krijg je tijdens of na het hardlopen ergens pijn, ontwikkel je blaren of hete plekken? Dan is dit niet de juiste sneaker voor jou.

Retourbeleid

Wanneer je online sneakers koopt, is het heel belangrijk dat je goed bekijkt wat het retourbeleid van de verkoper is. Je weet vaak pas of een sneaker goed past als je er een stuk in hebt gelopen of gerend. Bevalt de schoen niet na aankoop? Dan is het belangrijk dat je deze kan retourneren.

Levensduur

Bepaalde sneakers kunnen behoorlijk prijzig zijn. Daarom wil je graag van te voren wat de gemiddelde levensduur van een sneakermerk is voordat je er veel geld in gaat investeren. Ook kunnen schoenen die snel verslijten je vatbaarder maken voor verwondingen en blessures. Wanneer je sneakers in de schoenenwinkel koopt, vraag dan een medewerker wat de verwachte levensduur van de schoenen is. Koop je sneakers online? Informeer jezelf dan door online beoordelingen van deze specifieke sneaker te lezen.

Trailrunningschoenen

Er zijn een aantal aanvullende criteria waar je rekening mee moet houden om de juiste trailrunningschoenen uit te kiezen. Voordat je trailrunningschoenen kiest, bedenk je dan over wat voor soort paden je gaat rennen. Trailschoenen zijn er in verschillende soorten, aangepast op het soort ondergrond waarvoor ze gebruikt worden. Zanderige en rotsachtige paden vereisen een andere soort trailschoen dan bijvoorbeeld modderige en met gras bedekte paden.

Wandelschoenen

Goede wandelschoenen zullen voor extra ondersteuning van de enkel moeten zorgen. Daarbij moet de zool van de wandelschoen voldoende tractie en grip bieden zodat je niet uitglijdt op grindpaden.

Gewichthefschoenen

Voor Olympisch liften zul je schoenen nodig hebben met een dikkere hak die de enkelmobiliteit beperken. Bij deadlifting hebben schoenen met platte zolen de voorkeur om zo meer stabiliteit van de voeten te garanderen. Goede sneakers voor gewichtheffen geven je het gevoel dat je direct contact met de grond hebt wanneer je gewichthef oefeningen doet.

Stabiliteitsschoenen en neutrale schoenen

Voor wie moet herstellen van een blessure of nog maar net begint met hardlopen, kunnen stabiliteitssneakers een goed hulpmiddel zijn. In deze sneakers zitten palen of schuim die voorkomen dat de voet te veel naar binnen of naar buiten rolt tijdens het lopen of rennen. Ook iemand die over- of onderproneert of platvoeten heeft, kan het beste kiezen voor stabiliteitsschoenen. Neutrale schoenen hebben deze bewegingscontrole niet, maar zijn prima geschikt voor mensen die comfortabel bewegen zonder aangepast schoeisel.

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>