fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is jouw tuin al klaar voor de lente?

Publicatie datum: 16 maart, 2020

Door: Redactie Top-X

Hoewel het weer de afgelopen tijd wat anders deed vermoeden staat de lente alweer op de stoep. Op vrijdag 20 maart luiden we officieel de lente in. Dat houdt in; mooi weer, veel zon, vrolijke mensen en… bloemen! Dit is dan ook het ideale moment om je tuin, of balkon een nieuwe ’touch’ te geven. In dit artikel vertellen we je hoe je het best te werk kan gaan.

Opschonen

Voor je bepaalt wat je precies aan je tuin wil toevoegen is het belangrijk om eerst alles op te schonen. Denk hierbij aan;

  • het wegsnoeien van verdorde takken
  • onkruid verwijderen (let hierop dat je hier geen chemische middelen voor gebruikt)
  • tegels schoonmaken
  • gras maaien

Het maaien van gras wordt pas aangeraden nadat de laatste vorst voorbij is. We kunnen nu nog niet met zekerheid zeggen of dat nu al het geval is.

Welke bloemen kies je?

Als je tuin klaar is voor de lente en zomer dan is het tijd om te kiezen voor welke kleuren je wil gaan. Een van onze favorieten is de Dahlia. Een prachtige volle bloem die je eigenlijk op elk moment kan planten. Let er wel op dat het wat tijd kost voordat deze tot bloei komen. Als je deze bloembollen eind mei in de grond stopt, zullen de bloemen pas in de nazomer tot bloei komen. Wil je er in de vroeger zomer al van genieten dan moet je er dus snel bij zijn. Dahlia’s zijn er in verschillende kleuren van wit, tot roze of (diep)rood.

De Dahlia is een van onze favoriete bloemen

Ben je op zoek naar een èchte lentebloem? Kijk dan ook eens naar de Anemoon of een Hyacint. Op zoek wat mooie rozetinten? Dan zijn Seringen echt wat voor jou.

Denk vooruit

De lente en zomer zijn heerlijke periodes. Helaas gaan deze warme maanden voor ons gevoel altijd veel te snel voorbij. Denk daarom ook alvast vooruit. Overweeg bollen te planten die juist in de maanden januari en februari tot bloei komen. Een voorbeeld hiervan is de Amaryllis.

Ondanks dat deze bloemen dus in de wintermaanden groeien zijn het absoluut geen kleine bloemen. Sterker nog, de Amaryllis zijn super exotisch en kleurrijk. Het is dan ook de ideale bloem om nu al in te spelen op de donkere en sombere wintermaanden.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>