fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een salontafel die past bij je interieur? Hier moet je op letten:

Publicatie datum: 25 augustus, 2020

Door: Redactie Top-X

Wil je jouw interieur thuis, of op kantoor, een boost geven? Dan kan dat prima door een stijlvolle salontafel aan te schaffen. Salontafels hebben namelijk veel meerwaarde te bieden. Zo staan ze niet alleen elegant en modieus, maar zijn ze ook praktisch in het gebruik en zijn er tal van stijlen en modellen verkrijgbaar.

Denk aan een salontafel rond, vierkante modellen en rechthoekige uitvoeringen. Maar juist dit laatste voordeel kan het kiezen en kopen van een goede salontafel lastig maken. Want hoe kies je dit type tafel uit? Waar moet je op letten bij het zoeken naar en kopen van een perfecte salontafel?

Ons stappenplan met belangrijke aandachtspunten gaat je helpen om de voor jou ideale salontafel te vinden. Doe er je voordeel mee, dan kun je binnenkort genieten van de vele pluspunten van jouw salontafel!

Het materiaal van de salontafel

Een eerste belangrijk punt van aandacht is het materiaal kiezen dat de basis van de salontafel vormt. Er is qua basismateriaal veel keuze, van hardhout, zachter hout en rvs tot robuuste stenen salontafels, tafels van kunststof of salontafels die gemaakt zijn van koper of brons.

Elk van deze materialen heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en nadelen. Zo is hout lekker natuurlijk en een materiaal dat bij elk soort woningstijl past en goed uit de verf komt. Een salontafel van rvs, koper of steen is lekker robuust en vrij van onderhoud. Een kunststof tafel is relatief licht, heeft weinig onderhoud nodig en is een duurzame keuze vanwege de lange levensduur van dit materiaal.

Bepaal voor jezelf welke van deze voordelen jou het meest aanspreken en kies op basis daarvan voor een geschikt soort materiaal.

Kleur en vorm bekennen

Belangrijk bij de keuze voor een artistieke, elegante of moderne salontafel is natuurlijk de kleur van de tafel. Wat de kleur betreft mag de betreffende tafel natuurlijk niet uit de toon vallen, maar moet passen bij het kleurenpalet dat je in de betreffende ruimte gebruikt. Salontafels met een neutrale of algemene kleur – zoals wit, grijs, bruin of zwart – zijn altijd een veilige keuze.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een moderne en felgekleurde salontafel. Zorg er daarbij dan wel voor dat de kleur van de salontafel die je koopt, terugkomt in de rest van de ruimte.

Moderne salontafel
Een moderne salontafel kan mooi zijn maar moet wel passen bij je interieur.

Een volgend aandachtspunt is om te bepalen welke vormgeving voor jouw woning geschikt is. Kies je voor een salontafel rond, voor een standaard rechthoekig model of ga je liever voor andere vormen, zoals driehoekig, veelhoekig of een vierkant exemplaar?

Tip: lees hier ons artikel over de nieuwste woonkamer trends.

In een kamer met vooral vierkante en rechthoekige spullen zorgt een ronde tafel voor afwisseling. Andersom geldt dit ook: heb je veel ronde spullen in huis, kies dan voor een vierkant of rechthoekige salontafel!

De hoogte en afmetingen van de salontafel

Het is verder belangrijk om te berekenen welke hoogte voor jouw salontafel ideaal is. In principe kun je uitgaan van een hoogte die maximaal 10 centimeter hoger is dan het zitvlak van je bank of stoel. Dan kun je namelijk goed aan de tafel zitten.

Een te hoge salontafel is vervelend, omdat de spullen op tafel dan voor de televisie kunnen gaan staan. En een te lage salontafel is minstens zo vervelend, omdat je dan moet bukken als je iets van de tafel wilt halen. De afmetingen van een gemiddelde salontafel zijn tegenwoordig, bij rechthoekige uitvoeringen, 120 cm tot 140 cm in de lengte en 60 tot 80 cm in de breedte.

Heb je een grote woonkamer, kies dan voor een grote maat salontafel. Bij kleinere woonkamers moet je opletten dat je de kamer niet te vol stopt met meubilair en dus voor een kleine salontafel gaan!

Kies voor een betrouwbare meubelzaak

Ten slotte nog een laatste tip voor als je een salontafel rond of rechthoekige variant op het oog hebt: controleer de reputatie van de verkopende partij door reviews en eventueel referenties van klanten na te trekken. Vaak zijn deze gewoon via Google en de bedrijfswebsite zelf, of op sociale media, te vinden. Bij slechte reviews weet je wat je niet moet doen, terwijl goede reviews natuurlijk minstens zoveel zeggen over de aanbieder.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>