fbpx

Publicatie datum: 26 april, 2023

Door: Thea

Best Geteste Stuitkussen

ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen

Heb je vaak last van je rug als je de hele dag moet zitten voor je werk? We snappen dat dit er vervelend is, maar gelukkig kan je dit oplossen met het ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen! Dit is namelijk het beste stuitkussen 2023! Het kussen wordt aangeraden door orthopedische experts en zorgt ervoor dat je uren lang kan zitten zonder dat je last krijgt van je rug. Dit omdat het product is gemaakt van traagschuim wat ervoor zorgt dat de druk van het lichaam goed wordt verdeeld. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste stuitkussen? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Als je recent een zware operatie hebt gehad aan bijvoorbeeld je heup duurt het wel even voordat je weer de oude bent. Zeker het zitten op een stoel zal in het begin niet heel makkelijk gaan. 

Als je door pijn in een andere houding gaat zitten kunnen de problemen alleen maar erger worden, want dan kun je ook nog eens last krijgen van rugklachten. Dat wil je er niet bij hebben. 

Gelukkig is er een manier om goed te zitten zonder dat je last krijgt van je rug, namelijk een stuitkussen. Met een stuitkussen wordt je lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld zodat je kan zitten zonder dat je pijn krijgt. 

Maar wat is dan een goed stuitkussen? Je wil natuurlijk wel dat het kussen je revalidatie bevorderd. Om die reden hebben wij een test uitgevoerd en de uitkomsten samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stuitkussens

Beste koop Stuitkussen
1. ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen

Beste Koude Stuitkussen 
2. Lifetec Premium ® Stuitkussen

Beste Stuitkussen voor Thuiswerkers
3. Best Life Stuitkussen

Beste Stuitkussen voor Rolstoelgebruikers
4. Psgoods Ondersteunend Stuitkussen

Beste Budget Stuitkussen
5. Slaapcity - Stuitkussen

Top 10 Beste Stuitkussens

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top 10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken word je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte tuinslangen bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stuitkussen?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een stuitkussen kopen. Het kopen van dit product is alleen niet zo makkelijk als het klinkt want er zijn een aantal punten waar je op moet letten. 

Om die reden hebben wij de onderstaande punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen. Zo weet je precies waar je op moet letten tijdens het kopen van een kussen. 

Wij hebben de kussens uit onze top 5 uitvoerig getest op deze punten. Dit omdat deze punten sterk lijken op die van het beste stuitkussen volgens de consumentenbond. 

Type revalidatiekussen

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt naar het type revalidatiekussen, want er zijn namelijk verschillende soorten revalidatiekussens. De verschillende type revalidatie kussen zijn: de zitring en het wigkussen. Afhankelijk van je revalidatie kan je voor een stuitkussen kiezen, maar vraag wel altijd een arts om advies.  

Materiaal 

Als tweede is het belangrijk om het materiaal van de stuitkussens te controleren. De meeste stuitkussens zijn gemaakt van traagschuim. Traagschuim heeft een drukverlagend effect waardoor de druk van het lichaam geleidelijk wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat je langdurig kan zitten zonder dat je last krijgt. 

Afneembare hoes

Als derde is het handig om te controleren of het stuitkussen beschikt over een afneembare hoes. Als de hoes van het kussen afneembaar is kan je de hoes gewoon wassen, dat is handig want het kussen zelf kan niet in de wasmachine. Als je het kussen graag schoon wil houden raden wij je aan om te kiezen voor een kussen met een afneembare hoes. Bij een kussen met een hoes die niet afneembaar is wordt het erg lastig om het kussen te wassen. 

Lichaamsvorm voorgevormd

Als laatste is het handig om te controleren of het kussen gevormd is naar het lichaam. Dit is gelukkig bij de meeste stuitkussens het geval. Doordat het kussen gevormd is naar het lichaam blijf je makkelijker in een goede houding zitten. Dit is voorhal handig als je aan het revalideren bent. 

Let op: dit is een medisch hulpmiddel. We adviseren je om voor gebruik de bijsluiter en/of etiket informatie goed te lezen.


Wat is het beste Stuitkussen van 2023?

We zijn alweer aan gekomen bij onze uitgebreide top 5. Je hebt natuurlijk al de door ons geselecteerde opties voor bij zien komen in de top 5 lijst. Dit keer zullen zij verder worden toegelicht. 

In de onderstaande uitgebreide top 5 zullen alle producten nog een keer voorbij komen. Deze keer met een korte productomschrijving en een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende stuitkussens geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste optie tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een stuitkussen aanbieding! 

1. ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de beste stuitkussens van dit moment. Wij hebben dan ook het ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen geselecteerd als beste stuitkussen 2023! 

Het is natuurlijk niet gek dat dit kussen als beste uit de onze test is gekomen, want dit product wordt aangeraden door orthopedische experts! Dat is natuurlijk niet zonder reden. 

Dit kussen biedt optimale ondersteuning aan het stuitbeen, de heupen, de benen en de rug. Zo blijf je zitten in een actieve houding waardoor rugpijn aanzienlijk zal verminderen en het bevordert de bloedsomloop. 

Ook kan je dit kussen gebruiken op iedere stoel en je hoeft niet bang te zijn dat het kussen zal wegglijden. Het kussen is voorzien van een anti-slip onderkant en een band die je om de stoel heen kan schuiven. 

Voordelen ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen

 • Verlicht been-, heup-, stuit en rugpijn
 • De wasbare hoes is hypo-allergeen
 • Wordt aangeraden door orthopedische experts 
 • 93% van de gebruikers merkt na 1 dag al verschil 

Nadelen ComfyCentre Orthopedisch & Ergonomisch - Stuitkussen

 • Sommige gebruikers vinden het kussen te dun

2. Lifetec Premium ® Stuitkussen

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Vind jij het vreselijk dat je broek warm aanvoelt na de hele dag zitten? Dan wissel je waarschijnlijk vaak van houding en ga je ook wel eens in de verkeerde houding zitten waardoor je rugpijn krijgt. 

Om deze redenen hebben wij het Lifetec Premium ® Stuitkussen geselecteerd als beste koude stuitkussen. Dit kussen is namelijk voorzien van speciale cooling gel technologie. 

Deze technologie zorgt er namelijk voor dat het kussen zijn temperatuur goed kan vasthouden. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag op een koel zitvlak kan zitten. Ook bestrijd de koele temperatuur een pijnlijk gevoel. 

Het kussen draagt bij aan het verbeteren van de algehele zithouding en de bloedsomloop, omdat de druk geleidelijk wordt verdeeld. Ook is dit kussen zeer geschikt om te gebruiken tijdens de zwangerschap.  

Voordelen Lifetec Premium ® Stuitkussen

 • Zorgt voor het verbeteren van de zithouding 
 • Verbetert de bloedsomloop in de benen
 • Ook te gebruiken tijdens en na de zwangerschap
 • Voorzien van cooling gel technologie 

Nadelen Lifetec Premium ® Stuitkussen

 • Niet voorzien van een anti-slip laag

3. Best Life Stuitkussen

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Inmiddels zijn we van corona af maar een ding is wel blijven hangen en dat is het thuiswerken. Veel mensen werken tegenwoordig 1 à 2 dagen in de week thuis. Alleen heeft niet iedereen thuis de juiste stoel. 

Door lang in een stoel te zitten die niet de juiste ondersteuning bied kan je snel last krijgen van je rug. Wij hebben daarom het Best Life Stuitkussen geselecteerd als beste stuitkussen voor thuiswerkers.  

Dit stuitkussen is ontworpen in samenwerking met verschillende orthopedische specialisten. In plaatst van een traagschuim vulling hebben zij gekozen voor een vulling van BL Comfort-Foam een innoverend materiaal. 

Door het BL Comfort-Foam is het kussen zeer geschikt voor thuiswerkers. Dit omdat zij met dit kussen uren lang achter de computer kunnen zitten zonder dat zij last krijgen van hum onderrug. 

Voordelen Best Life Stuitkussen

 • Zet uit onder waterdruk
 • Positioneert je wervelkolom in een natuurlijke positie
 • Gemaakt van BL Comfort-Foam
 • Het kussen is hypoallergeen

Nadelen Best Life Stuitkussen

 • Geen medisch hulpmiddel 

4. Psgoods Ondersteunend Stuitkussen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Zit jij om medische redenen in een rolstoel? Het is dan natuurlijk niet meer dan logisch dat je wel comfortabel wil zitten. Helaas kan je niet in iedere rolstoel even comfortabel zitten. 

Gelukkig hebben wij een stuitkussen gevonden die zeer geschikt is voor rolstoelgebruikers. Wij hebben het Psgoods Ondersteunend Stuitkussen geselecteerd als beste stuitkussen voor rolstoelgebruikers. 

Zoals we misschien al eerder hebben genoemd in dit artikel is zitten ongezond, maar als je in een rolstoel zit kan je natuurlijk niet anders. Des te belangrijker dus om wel in een goede houding te zitten. 

Door het ergonomische ontwerp van het kussen kan je de hele dag comfortabel zitten. Ook verlicht het kussen direct pijn in de rug, nek, stuit en heupen. Verder zorgt het voor een goede bloedsomloop. 

Voordelen Psgoods Ondersteunend Stuitkussen

 • Heeft een traagschuim vulling 
 • De ruggenwervel komt in een natuurlijke positie
 • Zeer geschikt voor rolstoelgebruikers 
 • Geschikt voor de handwas en wasmachine

Nadelen Psgoods Ondersteunend Stuitkussen

 • Beschikt niet over een draaglus

5. Slaapcity - Stuitkussen

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een stuitkussen kopen om zo rugklachten tegen te gaan, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Geen zorgen, wij hebben hier rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5. 

Speciaal voor de mensen met een wat kleiner budget hebben wij het Slaapcity - Stuitkussen geselecteerd als beste budget stuitkussen. Dit is namelijk het goedkoopste kussen uit onze lijst! 

Dit kussen is gemaakt van 100% traagschuim. Deze vulling zorgt er voor dat het lichaamsgewicht geleidelijk over het kussen wordt verdeeld. Ook zal het kussen zich naar je lichaam vormen door de lichaamswarmte. 

Door het ontwerp wordt dit product ook aangeraden door orthopedisten. Door de U-vorm zitten er ergonomische voordelen aan dit kussen, onder andere het verminderen van pijnpunten. 

Voordelen Slaapcity - Stuitkussen

 • Zorgt ervoor dat je in een actieve houding zit
 • Orthopedisch en ergonomisch ontwerp
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Zorgt voor het verminderen van druk 

Nadelen Slaapcity - Stuitkussen

 • Het kussen is voor sommige gebruikers te hoog 

Hoeveel soorten stuitkussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 stuitkussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stuitkussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste stuitkussens zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>