• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de bikini trends van 2022

Laatste update: juni 2022

Door: Redactie Top-X

Wie op zoek is naar een mooie bikini, kan kiezen uit zoveel verschillende modellen, maten en kleuren, dat het nog lastig kan worden om er een te vinden die echt goed past. De bikini trends voor 2022 laten zien, dat er heel veel modellen zijn die we al jaren kennen. Maar gelukkig zijn er ook een flink aantal nieuwe bikini trends, die je in de winkel of online kan bekijken en kopen.


Bekijk alle bikini trends van 2022 >>

Bikini mode van 2022

Een tankini, bandeau bikini, trikini, monokini of microkini. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op websites en in winkels dit jaar. Tel daarbij op alle verschillende modellen badpakken, en de vele kleuren en prints, dan begrijp je dat het heel moeilijk kan zijn om het juiste badpak of een goede bikini te kiezen. Daarom is het handig om te weten welke bikini trends er dit jaar te verwachten zijn.

1. Animal print

De bikini’s met dierenprint zijn in 2022 volop aanwezig. Omdat er zoveel verschillende bikini’s met dieren er op geprint verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een met kleuren die jou perfect staan.

De Animal print vind je terug op badpakken, bandeau bikini’s one shoulder bikini’s en tankini’s. Eigenlijk kun je van alle soorten badkleding wel een collectie met dierenprints vinden.Bekijk direct

2. Monokini

Is het een badpak, of toch een bikini? Een van de bikini trends van 2022 is absoluut de monokini. Het is badkleding die is gesneden uit één stuk, met uitsneden aan de zijkanten of aan de voorkant. Je hebt ze met of zonder prints, als one shoulder of bandeau, hoog opgesneden of juist niet, en in vlammende of juist gedekte kleuren.


Bekijk alle bikini trends van 2020 >>

3. Jaren ’50 look

Alweer enkele jaren terug van weggeweest, maar nog steeds een van de meest gewilde bikini trends, is de jaren ’50 look. In de echte jaren ’50 waren badpakken het meest populair. De opkomst van de bikini moest nog beginnen, alhoewel een enkeling zich er al in waagde.

Hoog gesneden bikinislips, veel stippen dessins en brede schouderbanden. Dat waren de kenmerken van de badkleding stukken in dit tijd. Nu vind je dit soort badpakken en bikini’s weer volop terug. Met en zonder push up bovenstukje, met stippen of ruitjes en in de kleuren van toen.

jaren 50 bikini look

Bekijk direct

4. Sportieve bikini

Vergis je niet in de naam, want een sportbikini is niet alleen maar bedoeld om er urenlang mee langs het strand te rennen. Je kan er ook prima mee zonnebaden op een ligbed. De naam duidt meer op het sportieve uiterlijk van deze badkleding. Ze zijn er met en zonder ritsen, hoog of laag gesneden en in allerlei sprekende kleuren. Het kenmerk van de sportieve bikini is, dat deze genoeg stevigheid biedt en de stof niet kruipt. Daarom is het bovenstuk vaak een bustier, deze is wat groter dan bij een normale bikini.

5. Ruches, veters en ritsen

Houd je van een opvallend item op je badkleding? Ga dan voor een bikini of badpak met ruches, veters of ritsen. Dit is een van de vrolijkste bikini trends voor 2022, want zo’n extra item op je bikini fleurt hem helemaal op. Dit soort bikini’s zijn vaak uitgevoerd in een enkele kleur, zodat de ruches, veters of ritsen extra opvallen.

>> Bekijk ook ons artikel over de beste zonnebrandcreme!

Voor ieder lichaam de perfecte bikini

Natuurlijk moet je lekker doen wat je zelf wil, en dragen waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Toch kan het handig zijn om te weten welke bikini mode het best past bij jouw figuur. Een bikini kan je net iets slanker of voller doen lijken. Dit zijn de dingen waar je rekening mee kan houden, wanneer je op zoek bent naar de leukste bikini trends voor 2022.


bikini mode 2020

1. Peerfiguur

Vrouwen met een peerfiguur hebben smalle schouders en taille, volle bovenbenen en dito billen. Met een bandeau of een off shoulder bikini lijken je schouders breken. Met een bikinibroekje met hogere taille lijken je bovenbenen smaller.

2. Appelfiguur

Een wat korter bovenlichaam, bredere schouders, weinig taille en smalle heupen zijn de kenmerken van een appelfiguur. Met een tankini, dat bestaat uit een tank top die je buik bedekt, en een bikinibroekje komen jouw lichaamsvormen het beste uit.

Het perfecte lichaam bestaat niet. De perfecte bikini voor jow figuur wel.

3. Zandloperfiguur

Wanneer je een smalle taille hebt, volle borsten en schouders net zo breed als je heupen, dan heb je volgens velen het ideale figuur. Je kan kiezen uit alle bikini trends van dit jaar, en uit alle modellen badpakken. Een aanrader is de monokini.

4. Atletisch figuur

Net als een echte atleet, heb je bij een atletisch figuur weinig vrouwelijke rondingen en ben je smal gebouwd. Wanneer je dit figuur hebt, kan je rondingen creëren door bovenstukjes met push-up effect, of door te kiezen voor bikini’s met veel ruches, veters en ritsen.

Bekijk ook onze andere trend artikelen


nav 3


navi2

Bikini mode 2022: welke kleur past jou?

Je huidkleur is belangrijk bij het kiezen van een bikini. Bepaalde kleuren zullen je er fletser of ouder doen lijken dan je bent. Het is zonde, wanneer je een van de bikini trends voor 2022 hebt gekocht in een verkeerde kleur. Als het gaat om kleur zijn er vier verschillende soorten huidtypen, namelijk lente, zomer, herfst en winter.


Bekijk alle bikini trends van 2022 >>

Lente

Lentetypen hebben vaak een lichte huid met een warme ondertoon en sproeten. Zij worden niet snel bruin in de zon. Kies voor warme kleuren, zandtinten en pastel. Ook de felle basiskleuren staan goed bij een lentetype. Donkere, koele kleuren, zwart en wit daarentegen maken een lentetype flets.

Zomer

Ook zomertypen hebben een lichte huid. Deze heeft een koele ondertoon. Bij het kiezen uit een van de bikini trends kan je hiermee rekening houden, door te kiezen voor koele kleuren zoals blauw- en alle soorten paars. Vermijd zwart, oranje en goud, want hierdoor ziet je huid er snel grauw uit.

Herfst

Heb je een licht tot beige huidskleur groen of bruine ogen, dan ben je waarschijnlijk een herfsttype. Dat merk je wanneer je de kleuren kiest die in de vrije natuur voorkomen. Denk aan kaki, bruinrood of abrikoos. Blauw, roze of grijs zijn kleuren die niet bij een herfsttype passen.

Winter

Het winterttype heeft een bleke tot getinte huidskleur en donkerbruin tot zwart haar. Kies felle kleuren zoals rood, groen of blauw. Natuurtinten maken je daarentegen flets.

Door een beetje te letten op welke bikini trends bij je figuur en huidskleur passen, kan je beter een bikini of badpak kiezen waarmee je er fantastisch uitziet. Met een goede badpak, bikini of monokini kan je heel wat seizoenen vooruit.

Geschiedenis van de bikini

Tegenwoordig is de keuze in badkleding groot en wordt een bikini over het algemeen gemakkelijk geaccepteerd, maar dat was vroeger wel anders. Eeuwenlang moest het lichaam bedekt zijn, alleen in de oude Romeinse tijd droegen vrouwelijke atleten iets wat leek op een bikini. Kuisheid was enorm belangrijk. In juni 1964 ontwierp de Jacques Heim een tweedelige badpak, en slechts drie weken hierna kwam de Franse ingenieur Louis Réard met de bikini. Het waren twee kleine stukjes stof en dit zorgde voor veel ophef.

Zozeer zelfs, dat het Vaticaan zich ermee ging bemoeien en de bikini in een aantal landen zelfs werd verboden. Ook de naam, die we vandaag de dag nog steeds eraan geven, werd als schokkend ervaren. De bikini was namelijk vernoemd naar het eiland Bikini, waar vlak voordat Réard het kledingstuk op de markt bracht, een atoombom was getest. Jarenlang bleef de bikini uit de gratie, maar vanaf de jaren tachtig werd het eindelijk door veel vrouwen toch graag gedragen. Gelukkig maar, want met zoveel keus in bikini trends vind je er altijd wel een die én lekker zit, én waar je er goed in uitziet.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>