• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hier moet je goed opletten bij het kopen van een parasol

Laatste update: Mei 2021

Door: Gerard

Het wordt bijna zomer en dat betekent hopelijk lekker weer en een heerlijk zonnetje. Daarvoor is het handig om een beetje schaduw te creëren in jouw tuin, met natuurlijk een parasol! Dit klinkt simpel, maar er moet toch aan een aantal dingen gedacht worden.

Stof van het doek

Er zijn veel soorten parasollen, zo heb je de originele ronde maar ook de zweefparasol. Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is het doek.

Wil je een parasoldoek die zijn kleur behoudt? Eentje die kan tegen een beetje regen? Of een parasol die het meeste Uv-licht tegenhoudt? Het duurste maar vaak ook beste materiaal voor de parasoldoek is acryl. Deze stof behoudt zijn kleur erg goed en is voor 99% zonbestendig. Daarnaast is de stof goed bestendig tegen regen. Olefin beschermt voor 96% tegen Uv-licht, is steviger dan acryl en behoudt de kleur prima. Polyester is wat goedkoper en een prima standaard parasol die goed tegen kleurvervaging kan. Textilleen beschermt voor vele male minder tegen zonlicht dan de andere stoffen. Toch kan deze stof fijn zijn als je toch nog een beetje bij wilt bruinen.

Kleur van het doek

Als je veel waarde hecht aan de kleur van het parasoldoek, is de keuze voor de stof snel gemaakt. Toch is het belangrijk na te denken over de kleur van het doek. Zo vervagen donkere en rode kleuren sneller dan lichtere kleuren. Ook is je persoonlijke voorkeur belangrijk. De één vindt een zwart parasoldoek prachtig, echter heeft dit meer kans op vervaging. De ander kiest weer voor een wit parasoldoek, waarmee de kleur langer behouden wordt.

Materiaal van het raamwerk

Het raamwerk zorgt voor de stevigheid van de parasol en geeft een bepaalde indruk af. Zo is aluminium licht en makkelijk te verplaatsen. Wel kan het materiaal een goedkope uitstraling geven. Hout daarentegen is een zwaarder materiaal, maar oogt wel een stuk luxer. Glasvezel als raamwerk is een combinatie van beide voordelen, het is licht en ziet er luxe uit.

De parasolvoet

Wanneer je weet dat de parasol op een vaste plek blijft, kan je de voet in de grond planten. Dit zorgt voor stevigheid bij windstoten, maar kan onhandig zijn. Een parasol die over de tuin hangt heeft weer een zwaardere parasolvoet nodig dan een die een middenvoet heeft. Voor een horecaparasol heb je een stevigere nodig dus let daar goed op.

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar wat jouw persoonlijke voorkeur is qua kleur en materiaal. Toch moet je niet vergeten te kijken naar jouw tuin en de mogelijkheden die zij biedt. Genoeg keuzes voor een mooie parasol!

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>