• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips bij het kopen van een kapstok!

Laatste update: juli 2021

Door: Redactie Top-X

Wanneer mensen binnen komen in je woning is het vaak het eerste wat ze zien: de kapstok! Helaas is de kapstok vaak een een woning detail dat door veel mensen een beetje vergeten wordt.

Niet helemaal eerlijk als je het ons vraagt. Waarom? In onze ogen is kapstok in je hal super belangrijk! Een mooie kapstok maakt je huis af en is bovendien het eerste wat gasten zien in je huis.

Toch kan het best lastig zijn om een goede kapstok uit te zoeken. Er is namelijk ontzettend veel keuze en hoe weet je nou welke kapstok het best bij jou past?

Om jullie op weg te helpen geven we je 3 tips die je kan gebruiken bij het kopen van een kapstok!

1.Je kapstok moet praktisch zijn

Goed, er bestaan dus veel verschillende soorten kapstokken. In onze ogen is de basis van een goede kapstok zijn functionaliteit. De kapstok moet praktisch zijn en doen waarvoor hij bedoeld is: je jassen bij elkaar houden.

Er zijn ontzettend veel super gave, bijzondere kapstokken, je moet je echter altijd afvragen of deze kapstok wel praktisch is. Kun je makkelijk je jassen op hangen? Kun je voldoende jassen ophangen?

Een kapstok waarbij je slechts 1 of 2 jassen kunt ophouden is natuurlijk niks. Let hier dan ook altijd op bij het uitzoeken van je kapstok.

2. Let op de ruimte die je hebt

Niet elke gang of hal is even groot. Het is dan ook belangrijk om dit altijd in gedachte te houden wanneer je een kapstok gaat uitzoeken. Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt kan het een slim idee zijn om voor een wandkapstok te kiezen. Deze kan je namelijk bevestigen aan de muur waardoor je meer opbergruimte hebt in je huis.

Bovendien bespaar je veel ruimte in je hal. Heb je juist heel veel ruimte in je hal? Misschien past een roede tot de grand dan juist wel weer meer bij je. Deze bevatten namelijk vaak rekjes voor je schoenen, ook niet geheel onbelangrijk!

3. Kies het juiste materiaal

Waar je ook op moet letten bij het kopen van een kapstok is het materiaal. Wanneer je je hele huis mooi hebt ingericht wil je natuurlijk dat de kapstok past bij je interieur. Gelukkig zijn er kapstokken in alle soorten en materialen.

Denk hierbij aan kapstokken van metaal, kunstof, aluminium en hout. Eigenlijk is er voor elke woonstijl wel een geschikte kapstok te vinden. Zelf vinden we een metalen kapstok bijvoorbeeld super strak staan bij een idustrieel interieur.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>