fbpx

Publicatie datum: 25 mei, 2023

Door: Jack

Best Geteste AED

Beste AED

Philips Heartstart HS1 halfautomaat 

De Philips Heartstart HS1 halfautomaat is zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen zonder medische achtergrond. Met eenvoudige instructies en duidelijke visuele en auditieve begeleiding maakt het snel en effectief reageren mogelijk. De Heartstart HS1 is betrouwbaar en nauwkeurig en heeft geavanceerde technologieën die de gebruiker ondersteunen bij het uitvoeren van reanimatiehandelingen met de juiste snelheid en diepte!

Een goede AED (Automatische Externe Defibrillator) is van cruciaal belang bij noodgevallen. Een AED kan levens redden door snel en effectief defibrillatie toe te passen, wat essentieel is bij een hartstilstand. Een snelle respons met een AED verhoogt aanzienlijk de overlevingskansen van het slachtoffer. 

Er zijn veel verschillende goede AED's op de markt en dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij van Top-X dit artikel geschreven om je op weg te helpen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat is de beste AED? Lees snel verder om er achter te komen welke de beste optie is en waarom!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste AED's

Beste AED

Beste Koop AED
1. Philips Heartstart HS1 halfautomaat 

Beste AED

Beste AED voor thuis

2. Physio Control Lifepak CR2

Beste AED

Beste draagbare AED
3. Defibtech Lifeline

Beste AED

Beste AED met duidelijke instructie
4. Zoll AED Plus

Beste AED

Beste professionelle AED
5. Cardiac Science Powerheart G5

Top 10 Beste AED's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste AED's.  Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de AED's test 2023!


Waar moet je op letten bij het kopen van een AED?

We hebben net al aangegeven dat het best lastig kan zijn om de juiste AED te kiezen. De meeste AED's hebben dezelfde kwaliteiten, maar het gaat vooral om het design, prijs en gebruiksgemak.

Daarnaast is het essentieel om de juiste AED te kiezen die past bij de specifieke behoeften en omgeving waarin deze wordt gebruikt. Er zijn verschillende modellen en functies beschikbaar, en het is belangrijk om te weten welke geschikt is voor de beoogde gebruikers en situaties. 

Daarom hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Deze punten moet je zeker doornemen. Op deze manier kan je ook een miskoop voorkomen. 

Certificering en goedkeuring

Certificering en goedkeuring zijn van essentieel belang bij het kopen van een AED. Ten eerste zorgen deze aspecten ervoor dat de AED voldoet aan de geldende kwaliteits- en veiligheidsnormen. Door te kiezen voor een gecertificeerde AED, kun je erop vertrouwen dat het apparaat betrouwbaar en effectief is bij noodgevallen.

Bovendien kan het hebben van de juiste certificeringen en goedkeuringen vereist zijn volgens de wet- en regelgeving in jouw land of regio. 

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kopen van een AED. Ten eerste zorgt een gebruiksvriendelijke AED ervoor dat zelfs personen zonder medische achtergrond effectief kunnen reageren tijdens noodsituaties.

Duidelijke instructies, intuïtieve bedieningselementen en visuele begeleiding maken het gemakkelijker om de AED correct te gebruiken. Daarnaast vermindert een gebruiksvriendelijke AED de kans op menselijke fouten en minimaliseert het de tijd die nodig is om te handelen, waardoor de overlevingskansen van het slachtoffer toenemen.

Onderhoud en service

Informeer naar het onderhoud dat de AED vereist, zoals het vervangen van batterijen en elektroden. Controleer ook of er een jaarlijkse service nodig is en wat de kosten hiervan zijn.


Wat is de beste AED van 2023? 

In deze sectie gaan we antwoord geven op 2 belangrijke vragen: welke AED is het beste? En welke AED past het beste bij mij? Er zijn meerdere AED's getest en hebben de 5 beste producten in een lijst verwerkt. Ze hebben ook allemaal hun eigen categorie en zijn omschreven met voor- en nadelen.

Er zit ook nog een review bij, zodat je precies weet wat je van het product kan verwachten. Ben jij dus benieuwd naar de beste AED van 2023? Lees dan snel verder!

1. Philips Heartstart HS1 halfautomaat

Beste AED

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Philips Heartstart HS1 halfautomaat is een baanbrekende AED die levensreddende mogelijkheden biedt in noodsituaties. Met zijn geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke ontwerp is deze AED een betrouwbare keuze voor zowel professionals als leken. 

De Heartstart HS1 is uitgerust met duidelijke visuele en auditieve instructies, waardoor zelfs mensen zonder medische achtergrond snel en effectief kunnen handelen. Het apparaat past zich automatisch aan de grootte van de patiënt aan dankzij de Smart Pads, waardoor het geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.

Met zijn snelle respons, nauwkeurige defibrillatie en gebruiksvriendelijke functies is de Heartstart HS1 een onmisbaar hulpmiddel bij het redden van levens. Of het nu in een medische praktijk, op scholen of in openbare ruimtes wordt gebruikt, de Heartstart HS1 staat garant voor een effectieve en levensreddende hulpverlening!

Voordelen Philips Heartstart HS1 halfautomaat

 • Auditieve instructies
 • Voor zowel professionals als leken
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Philips Heartstart HS1 halfautomaat

 • Geen

2. Physio Control Lifepak CR2

Beste AED

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ook wanneer je gewoon in je eigen huis bent kan het levens redden wanneer je snel kan reanimeren. Dit is dan ook de beste AED voor thuis. De Physio Control Lifepak CR2 is een geavanceerde AED die uitblinkt in zijn mogelijkheden om levens te redden. Met zijn innovatieve technologie en intuïtieve ontwerp is de Lifepak CR2 een betrouwbare keuze voor snelle en effectieve hulpverlening bij een hartstilstand.

De Physio Control Lifepak CR2 WiFi en 3G kunnen verbinding maken met het Lifelink Central AED program manager. Zo zijn deze gemakkelijk uit te lezen. De Physio Control Lifepak CR2 USB kan alleen uitgelezen worden door middel van de meegeleverde USB-kabel.

Deze WiFi en 3G functie kan realtime de ECG data doorsturen naar professionele hulpverleners. Bij aankomst van de professionele hulpverleners loopt de overdracht een stuk soepeler. Hierdoor wordt kostbare tijd gewonnen.

Voordelen Physio Control Lifepak CR2

 • Snel en effectief
 • Brengt professionals op de hoogte
 • Kwalitatief merk

Nadelen Physio Control Lifepak CR2

 • Duurste optie uit de lijst

3. Defibtech Lifeline

Beste AED

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Defibtech Lifeline is een uitzonderlijke AED die uitblinkt in gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Met zijn intuïtieve ontwerp is de Lifeline gemakkelijk te bedienen, zelfs voor personen zonder medische achtergrond.

Het apparaat biedt stapsgewijze gesproken instructies en visuele pictogrammen, waardoor het snel en effectief reageren mogelijk maakt tijdens noodsituaties.

In de grote batterij van de Lifeline AED bevindt zich een kleine 9V batterij. De grote batterij heeft een verwachte levensduur van 7 jaar. Indien de AED in bijvoorbeeld kinderdagverblijf wordt geplaatst, dienen de kinderelektroden apart besteld te worden.

Voordelen Defibtech Lifeline

 • Betrouwbaar
 • Gebruiksvriendelijk 
 • Goedkoop

Nadelen Defibtech Lifeline

 • Kinderelektroden dienen apart besteld te worden

4. Zoll AED Plus

Beste AED

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Zoll AED Plus is een uitzonderlijke AED die bekend staat om zijn geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijkheid. Met zijn unieke Real CPR Help-functie biedt de AED realtime-feedback en begeleiding bij het uitvoeren van reanimatie.

Het apparaat analyseert de diepte en snelheid van de borstcompressies en geeft instructies om de kwaliteit van de reanimatie te verbeteren. De Zoll AED Plus is ook uitgerust met een unieke feature genaamd de "CPR-D-padz", een elektrode die niet alleen de hartactiviteit analyseert, maar ook direct feedback geeft over de kwaliteit van de borstcompressies.

Voordelen Zoll AED Plus

 • Realtime-feedback
 • CPR-D-PADZ

Nadelen Zoll AED Plus

 • Instructies zijn niet zo duidelijk als de andere opties

5. Cardiac Science Powerheart G5

Beste AED

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Cardiac Science Powerheart G5 is een geavanceerde AED die uitblinkt in zijn betrouwbaarheid en levensreddende mogelijkheden. Met zijn bifasische energieafgifte past de Powerheart G5 zich aan de behoeften van de patiënt aan, waardoor een optimale defibrillatie wordt bereikt

Om je optimaal te ondersteunen wordt de reanimatie ondersteuning ook op het LCD-scherm vertoond. Door de reanimatiefeedback tool hoor je het zelfs wanneer een stevigere (of zachtere) hartmassage toe gediend moet worden.

Ook wordt je bijgestuurd op snelheid van reanimatie. Zo word je optimaal begeleid in deze ingrijpende gebeurtenis. De Powerheart G5 meet zelfs nog de meest zwakke hartslag.

Voordelen Cardiac Science Powerheart G5

 • Beste technologie ten opzicht van de andere AED's 
 • Je wordt bijgestuurd tijdens de reanimatie
 • Begeleid je optimaal tijdens de ingrijpende gebeurtenis

Nadelen Cardiac Science Powerheart G5

 • Dure optie vergeleken met de rest

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel AED's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten AED's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de AED's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste AED's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>