fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kun je je huis beschermen tijdens een feestje?

Publicatie datum: 26 juni, 2023

Door: Redactie Top-X

Na weken voorbereiding, tal van ritjes naar de supermarkt en het maken van de ultieme playlist is het eindelijk zo ver: je feestje. Je hebt er veel aangedaan om ervoor te zorgen dat dit het beste feestje van het jaar gaat worden. Aangezien het bij jou thuis is, maak je je wel een beetje zorgen. Je wilt namelijk niet dat je de volgende ochtend zit met schade aan het interieur. Daarom is het belangrijk dat je je hier goed op voorbereid. Benieuwd hoe? Lees snel verder! 

Bescherm je meubels

Je woonkamer staat waarschijnlijk vol met de mooiste meubels waar je flink voor heb gespaard. Op een feestje met drankjes, veel eten en feestende mensen is er een grote kans dat deze beschadigd worden. Dat wil je voorkomen. Je kunt makkelijk verschuifbare meubels aan de kant zetten of opbergen. Grotere meubels, zoals de bank of de eettafel, kun je beschermen met een meubelhoes

Beperk toegang tot bepaalde plekken

Er zijn plekken in je huis waar je het liefst geen gasten wilt hebben. De slaapkamer, badkamer of de bovenverdieping over het algemeen zijn van die plekken. Communiceer dit dan goed door met je gasten. Heb je op een hogere verdieping ook ruimte voor het feestje? Denk er dan aan om zelfklevende trapmatten van hoge kwaliteit op de treden te installeren. Deze zorgen ervoor dat de feestgangers niet uitglijden, maar houden je trap ook netjes en beschermd: een win-win!

Creëer een buitenruimte

Als het weer het toelaat, overweeg dan om een deel van het feest buiten te laten plaatsvinden. Dit vermindert de kans op schade aan je interieur. Richt een gezellige buitenruimte in met zitplaatsen, verlichting en eventueel een partytent voor bescherming tegen mogelijke regen. Naast handig voor jezelf, is dit ook nog eens hartstikke gezellig. 

Zorg voor een nette omgeving

Plaats meerdere prullenbakken in de feestruimte, zodat gasten hun afval gemakkelijk kunnen weggooien. Zo kunnen de gasten hun afval niet laten slingeren. Je hoeft de dag erna dan niet vroeg uit de veren om alles op te ruimen. Ook zorg je er zo voor dat je er niets op je meubels kan vallen en er zo niks beschadigt! 

Ben je van plan vaker een feestje te geven? Overweeg dan eens een verzekering die (een deel van) de schade kan dekken. Je beschermt dan uiteraard alsnog het interieur van je woning, maar je maakt je minder zorgen over eventuele schade. Zo kan jij zelf ook ultiem genieten van je feestje!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>