fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Drukwerk voor bedrijven: 3 redenen waarom dit nog steeds belangrijk is!

Publicatie datum: 27 juni, 2022

Door: Sam

We leven tegenwoordig in een tijd dat er steeds meer online gebeurt. Bedrijven focussen zich in veel gevallen voornamelijk op de online marketing strategieën zoals Social Media, SEO en SEA.

Door deze verschuiving zie je dat offline marketing activiteiten zoals het bedrukken van bepaalde marketing materialen zoals posters, flyers etc steeds minder vaak gebruikt worden.

Dit is zonde want er liggen nog steeds een heleboel mooie kansen op dit gebied. In dit artikel geven wij je 3 redenen waarom het nog steeds slim kan zijn om in te zetten op drukwerk.

1. Je maakt iets tastbaar

Een van de grootste voordelen van drukwerk? Je maakt iets op een simpele manier enorm tastbaar voor je klanten.

Een brochure drukken zorgt er bijvoorbeeld voor dat klanten op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met je bedrijf of merk.

Deze brochure kunnen ze vervolgens geheel op hun eigen gemak doorlezen en doordat het iets tastbaars is, blijft het veel vaker hangen bij mensen.

Bovendien kunnen zij deze brochure ook makkelijker delen met anderen mensen in hun netwerk of omgeving waardoor je nog profiteert van gratis reclame ook.

2.Je onderscheidt jezelf

Zoals we in het begin van dit artikel al even kort aangaven leven we in een online wereld. Elk bedrijf zet volledig in op online activiteiten.

Door juist in te zetten op drukwerk (posters drukken, flyers, brochures etc) onderscheid jij jezelf omdat je doet wat anderen niet doen.

Laat onderscheidend vermogen nu net in deze tijd ontzettend belangrijk zijn voor een goede marketing strategie.

Kortom, door juist in te zetten op drukwerk waar de rest dat niet doet creëer je onderscheidend vermogen.

3.Combineer offline met online

Tegenwoordig liggen er ontzettend veel kansen voor ondernemers. Een van deze kansen? Het combineren van offline met online marketing activiteiten.

Wanneer jij inzet op bepaalde drukwerk activiteiten zoals brochures, flyers etc dan kun je dit tegenwoordig heel goed combineren met je online activiteiten.

Zo kun je bijvoorbeeld een QR-code op je brochures laten drukken waarbij mensen direct naar je website kunnen gaan.

Ook kun je een QR-code opzetten die ervoor zorgt dat een klant direct contact met je op kan nemen via bijvoorbeeld Whatsapp.

Conclusie

Goed, zoals je hebt kunnen lezen zijn er nog genoeg kansen en mogelijkheden rond drukwerk. We zouden drukwerk dan ook zeker niet afschrijven en je zeker aanraden om hier meer mee te gaan doen.

Tegenwoordig is het super makkelijk om drukwerk te laten creëren en er zijn verschillende goede websites waarbij je terecht kunt.

In veel gevallen heb je het drukwerk dan binnen enkele dagen al in huis. Ideaal wat ons betreft!

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>