• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Drie tips voor het parkeren bij vliegvelden

Laatste update: september 2021

Door: Mitchell

Na goed onderzoek over de perfecte vakantiespot heb je een vakantie geboekt. De prachtige stranden en felblauwe zee zijn als op een ansichtkaart en het uitzicht van het hotel is adembenemend! De ideale ingrediënten voor een heerlijk ontspannen vakantie!

Maar voordat jij in het vliegtuig zit moet er nog van alles geregeld worden voor de vakantie. De juiste kleding mee, attributen voor de hygiëne en een reisgids met alle nodige info bijvoorbeeld. Maar daar houdt het niet bij op, ook de reis naar het vliegveld moet gepland worden. Je ziet jezelf nog niet met alle koffers de trein in gaan, de vakantie was immers bedoeld ter ontspanning. De auto is de makkelijkste optie, maar waar laat je die? Vliegvelden hebben parkeerplaatsen waar jij je auto kwijt kan tijdens de vakantie.

Zorg dat je op tijd je parkeerplek reserveert

Bij de meeste vliegvelden is het mogelijk om te een parkeerplaats te reserveren. Hierdoor bestaat ook de kans dat een parkeerplaats snel vol is. Voor veel reizigers is de auto het meest makkelijke vervoermiddel om op tijd bij de vlucht op het vliegveld te zijn. Daarnaast verschillen de prijzen van parkeerplekken. Door op tijd te reserveren heb je naast de zekerheid van een goede plek, ook het voordeel van een goedkope plek! Door het regelen van een parkeerplek heb je alvast één ding minder op de takenlijst staan. Zo kan heb je meer tijd en focus voor andere taken.

De route naar het vliegveld

Nadat de auto veilig op de parkeerplaats staat, moet er nog een reis worden afgelegd naar het vliegveld zelf. Houd daarom vooraf rekening hiermee. Het is raadzaam om op loopafstand van het vliegveld de auto neer te zetten. Indien dit niet mogelijk is, kun je de auto op een plek vlakbij de shuttlebus neerzetten. Dit kost echter meer tijd. Een andere optie is valet parkeren. Hierbij rijdt je direct naar de vertrekhal toe. Hier staat een chauffeur op jou te wachten die vervolgens de auto naar de parkeerplaats brengt. Naast het gemak op de heenweg, heb je dit gemak ook na de terugreis. Na aankomst op de luchthaven kan je direct de auto in en naar huis toe. Deze optie kost echter meer dan de andere opties. Ook weet je niet precies waar jouw auto geparkeerd staat.

Noteer de kilometerstand

In het verleden kwamen vliegvelden negatief in het nieuws. Onderzoeksjournalisten namen de som op de proef en lieten hun auto`s achter op het vliegveld. Door middel van een GPS tracker kwamen zij erachter dat hun auto tijdens de vakantie helemaal niet stil stond op een parkeerplaats. Door het personeel werd gereden in de auto`s. Het misbruiken van de auto`s werd groot nieuws. Je moet er niet aan denken dat anderen ongewild in je auto zitten terwijl jij op vakantie bent. Veel aanbieders van parkeerplaatsen zullen daarom in uw bijzijn de kilometerstand opnemen. Het is handig om zelf ook de kilometerstand te noteren of fotograferen, zodat je de vakantie tegemoet kan met een gerust gevoel.

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>