fbpx
  • Home
  • /
  • Auto
  • /
  • Mazda CX-5 dakdrager kopen? Ieder bouwjaar beschikbaar!

Publicatie datum: 11 augustus, 2023

Door: Sam

Een dakdrager is perfect wanneer je met de auto op vakantie gaat en spullen wil meenemen die niet meer in de achterbak passen. Denk aan fietsen, bagage of bijvoorbeeld kampeeruitrusting. Het lastige met dakdragers en dakkoffers is dat iedere auto anders is, en je dus goed moet opletten welke model je nodig hebt. Gelukkig hebben wij op Top-X het voorwerk al voor je gedaan en een selectie gemaakt van dakdragers voor jouw Mazda CX-5!


Diverse dakdragers voor de Mazda CX-5

Wist je dat er naast verschillen per automerk en model ook nog verschillen zitten tussen de uitvoeringen binnen de CX-5? Zo heb je een ander type dakdrager nodig voor modellen met een bouwjaar tot 2017 dan daarna. In 2021 is Maza met weer een nieuwe uitvoering van de CX-5 gekomen en is er weer een nieuw model dakdrager beschikbaar. Verschillende dakdragers voor ieder type maakt het moeilijk om de juiste te vinden. Gelukkig hebben we het onderzoek voor je uit handen genomen.

Bekijk hier welk model je nodig hebt op basis van jouw auto. Zo zijn passende dakdragers wel heel snel gevonden!

Bouwjaar < 2017

Ons favoriete dakdrager voor deze modellen is die van Menabo, een betrouwbare dakdrager producent in de markt. De 2 stalen stangen zijn eenvoudig te monteren en voor je het weet ben je op weg met jouw wintersport uitrusting of andere spullen die je wil vervoeren.

Bouwjaar 2017 t/m 2020

Een populair model in deze serie is de Aluminium wingbar van Farad. Dit is een dakdrager zonder rails, voor de Mazda CX-5 van 2017 tot en met 2020. De montage is ook hier erg eenvoudig en is er gebruik gemaakt van lichtgewicht aluminium, met een zeer mooie gladde finish die goed zal staan op een glad dak. Deze heeft een laadcapaciteit van 100 kilogram.

Bouwjaar van 2021 en nieuwer

  1. Ook voor deze uitvoeringen hebben we besloten een model van Farad uit te lichten. Dit model past op alle modellen na 2021 die een glad dak hebben. Het is een complete set die je binnen een paar minuten stevig hebt gemonteerd. Het laadvermogen voor deze dakdrager Mazda CX 5 is 75 kilogram. Goed om te weten: dit product komt met 3 jaar garantie!

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik de dakdrager in huis?

Dit hangt af van het product. We hebben op deze pagina een selectie gemaakt van producten die geschikt zijn voor dit model Mazda (CX-5). We hebben gekeken op welke websites deze het goedkoopst is. Op de betreffende websites kun je zien wat of er een snelle levering wordt aangeboden zodat je de dakdrager nog binnen hebt voor je op vakantie gaat.

Wat is het laadvermogen van de dakdragers voor Mazda CX-5?

Ook dit hangt af van het specifieke model. Meestal ligt de maximale laadcapaciteit op 100 kilogram.

Welke merken zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende merken beschikbaar voor deze Mazda. Denk hierbij aan Thule, Menabo en Farad. Klik door op een van de dragers om het volledige assortiment te bekijken.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>