Laatste update: september 2021

Door: Leon

Beste All Season Banden

Michelin CROSSCLIMATE

Op zoek naar de beste all season banden van 2021? Met de Michelin CROSSCLIMATE banden zit je helemaal goed!

De Michelin CrossClimate banden zijn revolutionaire banden waarmee je het hele jaar door probleemloos kunt rijden. De band is voorzien van een unieke combinatie met zomer- en winter technologieën. 

De Michelin CROSSCLIMATE heeft door zijn uitstekende prestaties in koude omstandigheden ook een sneeuwvloksymbool verkregen, wat betekent dat de Michelin CROSSCLIMATE uitstekend geschikt is voor gebruik in de winter. Of het nou sneeuwt, hagelt, of heb je te maken met een zomerse plensbui - de Michelin CROSSCLIMATE all season banden zijn de beste koop all season banden van 2021!

All season banden kopen? Het is ieder jaar weer een heel gedoe om te zorgen dat je auto goed in de weg ligt. Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat het mooi weer werd, en je dacht dat de zomerbanden er wel weer op konden. Met het typische wisselvallige Nederlandse weer weet je het nooit, en de volgende week kan het zomaar weer 10 graden onder nul worden.

Daarom zijn goede all season banden ook zo'n fijne oplossing voor het Nederlandse klimaat. Met de beste all season banden heb je nooit meer last van slechte grip op het wegdek, waardoor je het hele jaar door veilig en stressvrij kunt rijden.

Naast dat all season banden goed zijn voor je veiligheid, scheelt het je ook twee keer per jaar een hoop werk - het op en afzetten van winterbanden is nog niet zo makkelijk als je zou denken. En waar had je nou ook alweer die krik gelaten?

In de beste all season banden test 2021 van Top-X hebben we de beste koop all season banden voor je op een rijtje gezet, zodat het voor jou wat makkelijker wordt om goede all season banden aan te schaffen voor jouw auto!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 All Season Banden

Beste koop All season banden
1.  Michelin CROSSCLIMATE

Beste runner up
2. Vredestein QUATRAC 5

Beste prijs / kwaliteit
3. Pirelli CINTURATO ALL SEASON

Beste luxe banden
4. Fulda MULTICONTROL

Beste goedkope all season banden
5. Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO

Top 10 beste All Season Banden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste all season banden.


Waar op letten bij het kopen van All Season Banden?

Hoe kies je echter de beste all season banden uit? Natuurlijk heeft de ANWB uitgebreid all season banden getest, en ook kun je kijken naar de beste all season banden volgens de consumentenbond. 

Het liefst kies je echter gewoon zelf de beste all season banden voor jouw auto uit. Net als dat je het liefst jouw eigen auto uit kiest, is het gewoon fijner om zelf zeker te weten dat je beschikt over goede all season banden - maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het kopen van goede all season banden? Dat lees je in de kopjes hieronder!

Keurmerken en verplichtingen

In sommige landen, zoals Duitsland of Oostenrijk, zijn winterbanden of geschikte all season banden verplicht bij winterse omstandigheden. Dit is om onveilige situaties op de weg te voorkomen. Als je van plan bent naar deze landen af te reizen met je auto, zijn sommige keurmerken dus wel zo handig!

Weertypes

Goede all season banden zijn geschikt voor allerlei soorten weer - echter zijn er ook soorten banden die minder optimaal zijn voor bepaalde weersomstandigheden, bijvoorbeeld regen.

3PMSF classificatie

Met 3PMSF classificatie zijn de all season banden goedgekeurd voor winterse omstandigheden. De 3PMSF classificatie wordt altijd duidelijk aangegeven op daarvoor goedgekeurde banden, zodat autoriteiten in bijvoorbeeld Oostenrijk makkelijk kunnen zien of je banden goed zijn of niet.

Draagvermogen

Voor grotere auto's is het soms nodig om een speciale variant van de all season banden aan te schaffen, die geschikt is voor een hoger draagvermogen. Denk hierbij aan busjes, pick-up trucks, et cetera.


Wat zijn de Beste All Season Banden van 2021? 

In onderstaand gedeelte van dit artikel ontdek je wat de beste all season banden van 2021 zijn. We hebben uitgebreide banden test gedaan en alleen de beste opties hebben het gehaald tot deze top 5.


1. Michelin CROSSCLIMATE

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Michelin CROSSCLIMATE banden zijn de beste koop all season banden van 2021, en dat komt door een aantal belangrijke kenmerken.

Ten eerste zijn de Michelin CROSSCLIMATE all season banden er speciaal voor ontwikkeld om op zowel een droog oppervlakte als een nat wegdek maximaal goed te kunnen remmen. Er zijn haast geen all season banden te vinden die hier een betere balans in hebben!

Naast het uitstekende remvermogen en de efficiënte weerstand op de weg, zijn de Michelin CROSSCLIMATE banden officieel goedgekeurd door de Duitse autoriteiten. Daarnaast beschikken ze over de 3PMSF classificatie, wat inhoudt dat je met deze banden overal waar dit verplicht is mag rijden. En dan is het ook nog eens lekker veilig!

Voordelen Michelin CROSSCLIMATE

 • Speciaal ontworpen om op zowel nat als droog wegdek goed te kunnen remmen
 • Nooit meer twee keer per jaar je banden verwisselen 
 • Goedgekeurd in landen waar winterbanden verplicht zijn, bijvoorbeeld Duitsland
 • 3PMSF classificatie

Nadelen Michelin CROSSCLIMATE

 • Nog niet in alle landen officieel erkend als winterbanden

2.  Vredestein QUATRAC 5

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Met de Vredestein QUATRAC 5 all season banden beschikt je auto zowel over een officiële goedkeuring voor zomer- als winterbanden. Dit houdt in dat je in alle seizoenen kunt rijden.

Dat geldt niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen zoals Duitsland en Oostenrijk. De Vredestein QUATRAC 5 is door zijn ontwerp erg duurzaam en ligt heerlijk in de weg.

Ook de Vredestein QUATRAC 5 all season banden scoren een officiële 3PMSF classificatie, waardoor je dus overal waar dit verplicht is veilig en zorgeloos kunt gaan rijden!

Voordelen Vredestein QUATRAC 5

 • Lange levensduur door het duurzame ontwerp
 • 3PMSF classificatie
 • Verkrijgbaar in tientallen verschillende bandenmaten
 • Scoort uitstekend op wegligging volgens gebruikers

Nadelen Vredestein QUATRAC 5

 • Maakt iets meer geluid dan andere all season banden tijdens het rijden

3. Pirelli CINTURATO ALL SEASON

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een paar stille all season banden voor jouw auto? De Pirelli CINTURATO ALL SEASON zijn uitermate geschikte banden die op vrijwel iedere auto geplaatst kunnen worden. 

De Pirelli CINTURATO ALL SEASON scoort dus vooral goed op geluid, met maar 68 dB bereikt het klasse A wat betreft het volume tijdens het rijden - veel beter wordt het dus niet!

Ook zijn de Pirelli CINTURATO ALL SEASON banden geschikt voor snelheden tot 210 kilometer per uur - een snelheid die je alleen op de Duitse snelweg gaat kunnen halen. Over onze Oosterburen gesproken - de Pirelli CINTURATO ALL SEASON is volledig goedgekeurd voor de Duitse wegen, waar winterbanden verplicht zijn in de winter. 

Voordelen Pirelli CINTURATO ALL SEASON

 • Geluidsklasse A, dus vrij stil met 68 dB
 • Snelheden tot 210 km per uur
 • Verkrijgbaar in allerlei bandenmaten
 • Werkt goed op wegen met lichte sneeuw, veel regen en ook droge wegdekken

Nadelen Pirelli CINTURATO ALL SEASON

 • Iets minder efficiënt qua brandstofverbruik

4. Fulda MULTICONTROL

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Fulda MULTICONTROL zijn volgens gebruikers de beste all season banden als het gaat om de wegligging.

Door de vorm van de banden is er aanzienlijk minder kans op aquaplaning, waardoor de Fulda MULTICONTROL all season banden een goede keuze zullen zijn voor mensen die vaak door de regen moeten rijden. 

Ook zijn de all season banden van Fulda MULTICONTROL duurzaam ontwikkeld, waardoor ze langer mee zullen gaan. Het scheelt je dus niet alleen twee keer per jaar een bandenwissel, maar ook zul je sowieso deze banden minder vaak hoeven te verwisselen!

Voordelen Fulda MULTICONTROL

 • Minder vaak banden verwisselen door de lange levensduur
 • Minder kans op aquaplaning, extra grip bij nat weer
 • Optimale drukverdeling zorgt voor een kosten efficiënte werking

Nadelen Fulda MULTICONTROL

 • Verkrijgbaar in minder bandenmaten dan andere all season banden

5. Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO zijn de beste koop all season banden voor nat weer. De Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO all season banden scoren volgens gebruikers een A als het neer komt op rijden in de regen - een betere score bestaat niet eens!

Naast de regen is de Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO ook goedgekeurd voor andere weersomstandigheden, zoals sneeuw en ijzel. Zonder dat je je banden hoeft te verwisselen heb je garantie op een veilige rit, het hele jaar door!

Voordelen Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO

 • Beste banden in de regen
 • Ook effectief met ijzel, sneeuw of hagel
 • Snelheden tot 210 km per uur worden ondersteund
 • Tamelijk stil met classificatie B voor geluid (71 dB)

Nadelen Bridgestone WEATHER CONTROL A005 EVO

 • Niet de meest brandstof efficiënte all season band

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel All Season Banden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten All Season Banden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de All Season Banden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste All Season Banden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Leon

Over de productexpert

Voor veel mensen speelt muziek een belangrijke rol in hun leven, in die van mij ook. Op jonge leeftijd ben ik als hobby begonnen met het mixen en produceren van muziek. Iets waar ik dus ontzettend blij van word is een harde bas door mijn koptelefoon of speakers. In de zomer ben ik dan ook als bezoeker te vinden op de leukste festivals.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>