Laatste update: september 2021

Door: Mitchell

Best Geteste ijskrabber

Vileda Auto raamwisser

Ben jij in de winterdagen vaak op de weg te vinden? In de vroege ochtend is de Vileda Auto raamwisser altijd jouw beste vriend. Voor een habbekratsje koop je de Vileda Auto raamwisser voor je auto, en je zult nooit meer te laat op je werk komen omdat je autoruiten beslagen zijn!

De Vileda Auto raamwisser heeft een handig handvat met een ophanghaakje, en de stof waarmee je het autoraam krabt zullen geen schade aanbrengen op de autoruit. Beloofd! Daarom is de Vileda Auto raamwisser de beste koop ijskrabber volgens onze ijskrabber test 2021!

Miljoenen Nederlanders rijden iedere dag met de auto naar kantoor. Tevens miljoenen Nederlanders ondervinden ’s ochtends dan ook vaak hinder van het vele ijs dat ophoopt en vastkleeft aan de autoruit.

Niet iedereen heeft een hypermoderne auto met elektrische ramen, waardoor hij ’s ochtends automatisch de raamverwarming aan zet. En daarom is een ijskrabber een goede oplossing voor iedereen die nog elke dag last heeft van ijzel.

Het is al koud in de winter ochtenden, en je hebt het al zo zwaar met je werk – en dan ook nog je auto moeten krabben. Dat is vervelend, maar dat is al helemaal vervelend als je geen goede ijskrabber in huis hebt.

Met de ijskrabbers die Top-X getest heeft, zul je nooit meer zo’n nare ochtend beleven. Het ijs zal spontaan voor je wegrennen als je aan komt lopen met één van de beste ijskrabbers 2021; en deze vind je terug in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste ijskrabbers

Beste koop
1.  Vileda Auto raamwisser

Beste goedkope ijskrabber
2. Carpoint IJskrabber Plexi

Beste multipack
3. Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks

Beste ergonomische ijskrabber
4. C&C IJskrabber Auto

Beste ronde ijskrabber
5. The Life Club Ronde ijskrabber

Top 10 beste ijskrabbers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ijskrabbers!


Waar op letten bij het kopen van een ijskrabber?

Een ijskrabber is natuurlijk een handig artikel om te kopen. Maar weet jij nou eigenlijk waar je op moet letten bij het kopen van een ijskrabber? Dat leggen we maar al te graag even voor je uit! Naast de onderstaande kopjes, kun je natuurlijk ook letten op wat de beste ijskrabber volgens de consumentenbond is, en misschien de adviezen van de ANWB.

Handvat

Een prettig handvat zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je handen bij het krabben, en kan ook de snelheid waarmee je krabt enorm vergroten. Zo kom je al helemaal niet meer te laat op je werk aan!

Kraboppervlakte

IJskrabbers met een groter oppervlak zullen je voorruit sneller ijsvrij maken, maar het is dan wel lastiger om precies te werken – bijvoorbeeld in die kleine hoekjes van je ruit, waar je vaak heel veel belangrijks door ziet in het verkeer.

Materialen

Een goedkope ijskrabber van plastic zal, zoals de meeste plastic producten, op den duur een keer kapot gaan. Ondanks de goedkopere prijs is het het overwegen waard om te investeren in een goede ijskrabber!

Vorm

Afhankelijk van je auto, kan een rechte ijskrabber niet altijd het perfecte resultaat opleveren. Voor sommige auto’s met bijzondere ramen kan een ronde of vierkante ijskrabber ook goed werken.


Wat is de beste ijskrabber van 2021? 

Nu je een idee hebt van waar je zoal op kunt letten bij het kopen van een goede ijskrabber, kunnen we verdergaan met de resultaten van onze ijskrabber test. We hebben de 5 beste ijskrabbers van 2021 niet alleen gebaseerd op de bovenstaande specificaties, zoals de vorm en het handvat.

Ook hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding van het product, en we hebben gelezen wat mensen die het product gekocht hebben er precies van vonden. De beste ijskrabbers volgens de consumentenbond of ANWB hebben we ook meegerekend in onze test. Dit zijn de beste koop ijskrabbers van 2021!

1. Vileda Auto raamwisser

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals bovenaan in het artikel ook al benoemd, is de Vileda Auto raamwisser een geschikte ijskrabber voor jou als je het gewoon lekker simpel en effectief wil houden. Dankzij het prettige handvat heb je vanuit alle hoeken voldoende grip om je auto ijsvrij te maken.

Het kraboppervlak is erg groot, waardoor je vaak in twee strakke vegen de achterruiten van de auto al voldoende ijsvrij hebt gemaakt. Daarnaast beschikt de Vileda Auto raamwisser over een handig ophanghaakje aan het handvat, waardoor je hem altijd binnen handbereik hebt als je de voordeur uitloopt.

Voordelen Vileda Auto raamwisser

 • Handige ophanghaak
 • Groot oppervlakte om mee te krabben
 • Handvat is prettig te gebruiken vanuit alle hoeken

Nadelen Vileda Auto raamwisser

 • Het handvat is gemaakt van plastic en kan dus breken

2.  Carpoint IJskrabber Plexi

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een nog goedkopere, maar nog steeds effectieve ijskrabber is de Carpoint IJskrabber Plexi. Deze heeft een iets kleiner oppervlakte om mee te krabben, maar het verschil is wel dat de Carpoint IJskrabber Plexi een handvat heeft dat stevig aan de krabber vast zit.

Hierdoor kun je meer kracht zetten bij het krabben, wat van pas komt bij zelfs de meest extreme weerscondities in Nederland. Ook is de Carpoint IJskrabber Plexi compacter en makkelijker op te bergen in bijvoorbeeld het deurvakje naast de bestuurdersstoel. Zo heb je altijd een ijskrabber bij de hand!

Voordelen Carpoint IJskrabber Plexi

 • Handige ophanghaak
 • Handvat is prettig te gebruiken vanuit alle hoeken
 • Steviger, waardoor je meer kracht kunt zetten bij extremer weer
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Carpoint IJskrabber Plexi

 • Minder groot oppervlak om mee te krabben

3. Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Reis je vaak met z’n tweeën? Of helpt je partner je graag met het ijskrabben, zodat je sneller naar je werk of school kan? Met de Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks krijg je gelijk twee stukjs ruitenkrabbers in huis, en dat voor een ontzettend lage prijs!

Naast dat de Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks in een handige multipack komen, heb je met de Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks ook gelijk een kleurrijke toevoeging aan je autogereedschap te pakken.

Voordelen Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks

 • Kleurrijk ontwerp
 • Gelijk een multipack, waardoor je met z’n tweeën kunt krabben of gewoon 1 reserve hebt
 • Erg voordelige prijs

Nadelen Auto Ruitenkrabbers - Willekeurige kleur - 2 Stuks

 • Minder groot oppervlak om mee te krabben

4. C&C IJskrabber Auto

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De C&C IJskrabber Auto is ideaal voor mensen die zó vaak door de ijzel heen moeten rijden, dat ze soms een  lamme hand krijgen van al het krabben op de autoruit.

De C&C IJskrabber Auto is namelijk voorzien van een ergonomische grip, dat je op meerdere posities kunt vastpakken en kunt gebruiken hoe je maar wilt.

Ook heeft de C&C IJskrabber Auto een vorm waardoor je hem overal kunt ophangen, en is hij verkrijgbaar in meerdere kleuren. Voor de liefhebber is de C&C IJskrabber Auto dus de beste ergonomische ijskrabber die er bestaat!

Voordelen C&C IJskrabber Auto

 • Kleurrijk ontwerp
 • Handige ophanghaak
 • Ergonomisch ontwerp, waardoor je minder gauw last krijgt van je handen of armen

Nadelen C&C IJskrabber Auto

 • Geen handschoen voor de koudere dagen
 • Minder groot oppervlak om mee te krabben

5. The Life Club Ronde ijskrabber

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Voor sommige autoruiten is een ronde ijskrabber ideaal. Bijvoorbeeld auto’s die kleine raamvlakken hebben die verdeeld worden door de deur, of door kozijnen van het raam zelf.

Voor deze auto’s kun je goed kiezen voor een The Life Club Ronde ijskrabber. Ook omdat de The Life Club Ronde ijskrabber erg ergonomisch gevormd is. Hierdoor kun je met soepele bewegingen, zonder veel inspanning, alsnog veel kracht zetten op het ijs van je voorruit.

Dit resulteert in een efficiënte en gezondere manier van je autoruiten krabben, en dat is heel erg welkom bij de stressvolle winterdagen!

Voordelen The Life Club Ronde ijskrabber

 • Ergonomisch ontwerp, waardoor je minder gauw last krijgt van je handen of armen
 • Krabt meerdere kanten op, dus werkt veel efficiënter
 • Komt in vrolijke kleurtjes

Nadelen The Life Club Ronde ijskrabber

 • Geen handschoen voor de koudere dagen
 • Is wat duurder dan een traditionele ijskrabber
 • Je kan de The Life Club Ronde ijskrabber niet ophangen of makkelijk opbergen door de onhandige vorm

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ijskrabbers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ijskrabbers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ijskrabbers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ijskrabbers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>